Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-26 14:04:56

LOGOUT.hu

iPhone-t használók OFF topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10003) manchester85 válasza Xero (#9998) üzenetére


manchester85
addikt

"Az, hogy a régi iPhoneok árát mesterségesen magasan tartják az egy dolog. Ezt nem szabad alapul venni az értéktartásnál."

Miért nem? És ha nekem csak arra van pénzem, akkor mi van? Az iPhone 4-emet is akkor vettem, amikor kijött a 4S, mert sokalltam az utóbbi árát, viszont 110-ért már megfelelő volt az i4. Meg mi ez, hogy mesterségesen? Ennyiért adják. Mikortól mesterséges? Fél év, 1 év, 2 év? Így van bepozicionálva.

Nézd, rosszul állsz a kérdéshez. Hol van megmondva, hogy én mikor milyen telefont vehetek? Ezért írtuk Ragnarral, hogy egy iPhone abban az esetben értékálló, ha a premierkor veszed meg, és más telefonoknál is a premier árral veted össze.

Ha én most veszek egy GS2-t 117-ért, és eladom 90-ért az értékállóbb, mintha egy 160 ezres iPhone 4-et adok el szintén 90-ért.

A macbookokhoz nem értek, viszont az iPad már tényleg értékálló, ugyanis nem kerül kétszer annyiba, mint egy rivális androidos tablet.

Kár csűrni-csavarni a dolgokat. A használt termékek piaci ára fokozatosan esik. Ez az iPhone-ra is igaz. Viszont az iPhone kivételével a többi terméknek az új ára is esik. Ebből mi következik? Az, hogy nő a két ár között a különbség. Mármint a használt és az új iPhone között. Akkor hogyan tartja jól az árát? Egy Samsung hamarabb elértéktelenedik, de az új ára is kevesebb lesz. Pl. a Nexus S-t dominóban 60-ért szórták ki. Akinek jutott, az 1 évvel később is simán eladhatta 50-ért. Na akkor melyik tartja jobban az árát? :DDD Ártartás még mindig az, hogy mennyiért tudod eladni, miután megvetted. Tehát aminek megy le az ára, az jobban is tartja.

120k körül mennek ma a 4S-esek. 194 újonnan. Ezt nevezed te ártartásnak? Más kérdés, hogy ha egy jó csomagban veszed, amiben ugyanannyi, mint egy Galaxy S modell, akkor az iPhone ártartóbb lesz. Csak az a baj, hogy jelenleg a Galaxy S 2 kártyásan fele annyiba kerül, mint a 4S, a használt ára viszont nem duplája. Akkor miről is beszélünk?

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.