Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
trobi28
addikt
Sziasztok! iPad Pro 11 (1018) -hoz milyen adat/töltő kábelt javasoltok a gyárin kívül?
Vettem két Dyras-t (az egyik L alakú), az egyik tölti a másik nem
Van olyan márka, ami bevált és elfogadható áron kapható?
-
Damos
tag
Sziasztok,
Vettem egy iPad 9-et. Az előző generációkhoz hasonlóan ez is csak 5W-tal tölthető? Tudom, hogy a mellékelt töltő csak 5W-os, de az iPhone 11-emhez 18W-os töltőt használok.
-
moleculez
veterán
válasz
Vasti74
üzenetére
Nekem is nagyon bevált az iPad, mint napi igásló
. Egyetemen letöltöm az órai anyagot megy Notabilitybe, ott rögtön abba jegyzetelek. De közben a beadandókhoz készülnek a vázlatok, böngészni a forrásokat, elrendezni azt a felhőben a fileokat. Mire hazamegyek leülök a gép elé szinte csak gépelni/kódolni kell, mindem készen vár. -
Vasti74
senior tag
válasz
moleculez
üzenetére
Na, szerintem pont erre van szüksége a lányoknak :-)
Mert pötyögni a laptopon sem szerettek, ezért kaptak asztali gépet - egy billentyűzetes tablet tok örömei miatt biztosan nem szoknának le az asztal mellett, kényelmesen írásról.
Viszont arra meg, hogy a suliban hozzáférjenek a cuccaikhoz, még a 14"-os laptop is túl nagy.
És főleg nem szeretnék tovább gyarapítani az így is komoly kupacnyi jegyzetlapot, ami erre-arra gyűlik, és persze meg is kellene találni, ami éppen kell... ;-) Ehelyett igen jó lenne egy ilyen táblagép, amin a jegyzeteket tudják ide-oda menteni, elnevezni, stb., és pillanatok alatt előásható, ha valami kell.
Tök jó :-) -
moleculez
veterán
válasz
Vasti74
üzenetére
Win - iPad viszonylatban "hibátlanul" működik együtt, ha felhőbe ment - és mivel van O365 biztosítva ezért nyilván. Real time tudja szerkeszteni a doksikat akár mindkettőn egyszerre. Múltkor asszony csinálta ezt: ipadon rajzolta bele az ábrákat, laptopon meg gépelt. Egyszerre.
-
Vasti74
senior tag
válasz
moleculez
üzenetére
Köszönöm a hozzászólást!
Az a baj, hogy az irodai alkalmazásokhoz totál béna vagyok, még Windows alatt is, az almás dolgokhoz meg pláne lövésem sincs...
De a gyerekek majd tuti meg tudják kérdezni a suliban, hogy ki mivel mit bűvészkedik ;-)
(Az egyik lányomnak az egyik srác két A4 oldalas Apple-s összehasonlító tesztet írt árakkal a táblagépekről, tollakról és egyéb kiegészítőkről - tök jó, amikor az embernek 18 éves lányai vannak, olyan sok a segítőkész fiatal ;-)
Az már tuti, hogy Air 5 lesz, a 64 - 256GB verzió még kérdéses. Megnézem még egyszer az áralkat, aztán majd kiderül ;-)
Ha a Windows-al az Office-on keresztül megfelelő lesz az együttműködés, akkor az iMac vásárlást egyelőre elnapolom... Bár magamnak is jó lenne egy az asztalra a PC helyett, mert piszkosul tetszik, és még linux is futtatható rajta ;-) , de azért elég sokat hozzá kellene tenni a cseréhez, használtat nem szívesen vennék.
Üdv: Vasti -
féldekás
aktív tag
Köszi mindenkinek.
Mivel egyelőre abszolút nem sürgős a vétel, így nézegetem majd a pencil 2 kínálatot.
Mondjuk az ESR 13-16k körül van és Baseus aktív ceruza is van 16-ért, szóval dupla árhoz közelebb vagyunk, mint a csak egy kicsivel drágábbhoz.
Abban biztos vagyok, hogy a Pencil 2 a legjobb. -
-
féldekás
aktív tag
Rendben, köszönöm.
Ahogy nézem van több fajta baseus is: [link]
Az Active Version 5 tudja a legtöbbet, de annál a tilt sense nincs feltüntetve, 7 verzió van az official store-ban.
Ahol tudja a wireless charging-et, azokat magával az iPad tetejével is lehet tölteni vagy csak annyi, hogy dokkolóval.
Az ára mindegy Baseuson belül. Melyiket lenne érdemes választani szerintetek(Active 5)? -
féldekás
aktív tag
Én végül a 64GB-os Air-t vettem és ez lett a fő eszközöm, ha a dokumentumok miatt kell, akkor maximum veszek egy külső SSD-t.
Elég jól be tudom osztani a tárhelyet, nincs letöltve felesleges app, stb.
Nekem +60 ezret nem ért volna meg a 256-os modell. Én is ebben a dilemmában voltam.
Valószínűleg egyetemen is jó társam lesz terveim szerint.
Néztem jegyzetelős appokat, ezeket jól lehet használni akár egy ESR pencillel is? Kijelzővedő üveggel is lehet pencilt normálisan használni? Melyikek ajánlottak?
Komoly rajzokat nem készítek, szóval feleslegesnek tartanám több pénz kiadását.
Továbbra is keresnék valami office alternatívát. Vagy nincs elérhető normális iPad-re? -
moleculez
veterán
válasz
Vasti74
üzenetére
Szia! Igazából így, hogy vannak asztali asztali gépek, OS-ek az egyenletben azért más a szitu. Elmennek suliba iPaddal, firkalnak Onenoteba pencillel, mentik felhőbe, otthon meg asztalin folytatják. Tipikus workflow, nem kell ipad tükrözéssel kínlódni fölöslegesen. Én pont ezt csinálom egyébként egyetemen. (Csak onenote helyett Notability de ez részletkérdés.)
-
_ak_
addikt
Volt Kindle-em, de amennyire zseniális egy regény olvasására annyira alkalmatlan minden másra. Ezért emeltem ki a gyerekkönyvet. Színes képes irományok 10% szöveggel, 90% ábrázolással. Tudom, hogy mit szeretnék és miért, es mivel külföldre nehéz eljuttatni a rendes könyveket, ezért reménykedtem benne, hogy ha nem is mindet, de egy párat találok digitális formátumban, de rákeresve szinte ugyan azok a találtok jönnek, mint annó épp csak a kanadai magyarok fórum nem lett meg. Vagy az egész könyvkiadást elnyomja a streaming vagy tovább kell várni egy nagyobb reformra.
Dr.NX, köszi ez igazából tök jó, bár új lesz a stílus a cél, ezekhez nagyon hasonló.
-
Dr.NX
addikt
Ha képregény is játszik, akkor halozsak.hu
-
Semin
őstag
Nem mondom, hogy a tablet e-book olvasásra alkalmatlan, de egy rendes e-book olvasó mellett bizony csak (és sok) hátrányt tudok felsorolni ami ezt a felhasználást illeti.
Én minden könyvet megtaláltam digitálisan amit kerestem, szóval lehet a keresendő formátummal lesz a gond.
(PDF-et felejtsd el, az nem ebook) -
_ak_
addikt
Nem annyira iPad ezért csak offban, de jól látom, hogy az elmúlt 10 évben nem nagyon változott az e-könyv, mint olyan elterjedtsége? Most itt inkább a színes szagos PDF-ekre gondolod, nem a klasszikus könyv formátumra. Gyerekmeséket kerestem, hogy majd jó lesz az iPadről olvasni, de gyakorlatilag nem találtam boltot ahol PDF formátumban lehetne könyvet venni. Tényleg itt tartunk még vagy csak a fától nem látom az erdőt?
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Elolvastam az előzményeket amiket írt.
-
tybsen
addikt
Sziasztok,
iPad-en ha indítok egy timer-t, akkor a timer lejártakor nem jelez, csak kidob a lezárt főképernyőre (iPad pro 2020, ios 15.7).
Valaki tudna segíteni/tesztelni legyszi, ez egy ismert hiba?
Nagyon szepen köszönöm
-
-
féldekás
aktív tag
Ha már szóba került az Office.
Úgy emlékszem, hogy az alap webes office iOS-en működik előfizetés nélkül is.
iPad OS-en viszont nekem csak olvasó módban megy, nem szerkeszthetőek a dokumentumok.
Tudtok valami ingyenes megoldást erre?
Windowson pl. ott van a LibreOffice.
Csak 1-2 függvényt használok, meg a kompatibilitás miatt lenne jó nekem, erre sztem felesleges az előfizetés. -
mohbalu
csendes tag
Csao
Lehetséges, hogy a Ipad 9 genen PokerStarst játszak valahogy ? -
cigam
titán
válasz
Flashback
üzenetére
Nem tudom mi lett a történeted vége, de ma ingyen elérhető a MagFone iPhone Unlocker for Win 1.1.0
Állítólag ez le tudja venni az MDM-et is. -
Vasti74
senior tag
Ismét köszönöm a hozzászólásokat :-)
Az Office verzióban nem vagyok biztos: a középiskolában kapták elsőben az Office fiókot, benne 5 eszközre telepíthető Enterpise változattal. Én telepítettem, de a verzióra nem emlékszem ;-)
A lányaim amúgy jól fel vannak szerelve, van egy-egy kis Lenovo M720q gépük (i7 proci, 16GB memória, nvme SSD, 22" monitor) az íróasztalon, és HP EliteBook 840 G2 laptopjuk ágyban pötyögéshez. De most kitalálták, hogy a suliba nagy a laptop (tényleg az) , és ceruzával jegyzetelni sem lehet rájuk (bár az egyik érintőkijelzős, és ha kellene, a másik is az lenne, mert átalakítanám ;-) Ebben mondjuk igazuk van.
És hogy a legtöbb ismerősüknek iPad-je van.Az Office ha telepítve fut, akkor OK, nem baj, ha nem tud mindent, amit a PC-s verzió...
Hogy mi lesz a jövő, nem tudom, egyelőre szerintem akkor veszek nekik iPad Air-eket, valószínűleg 5-öst (mert én is úgy gondolom, hogy az azért pár évvel tovább használható marad, mint a 4-es) . Aztán ha bejön az almás nekik, lehet, hogy eladom az asztali gépeiket + laptopjaikat, dobok hozzá még egy "kicsit", és kapnak 24"-os iMac-et, annak legalább tényleg jó kijelzője van ;-) És így az asztali gépként használás nem is annyira fontos.
Telefon vonalon már amúgy is régóta az ájfónért kapálóznak, de akkor azt már szerintem áttoljuk a jövő év közepének vége felé ;-)Még egy fontos kérdés!!!
A 64GB-os iPad-el mennyire lehet elboldogulni?
A minap megtapogattam egyet a MM-ban kíváncsiságból (rohadt jó.... ;-) , kb. 30GB hely volt rajta, pedig szerintem ott eléggé gyári állapotban vannak a kiállított darabok.
OneDrive-on most van nekik olyan 5-6GB cuccuk, de szerintem azért lehetne belőle erősen gyomlálni.
Telepítenénk ugye Office-t, meg gondolom még ezt-azt...
Mi van, ha jön egy firmware upgrade? Marad neki hely, vagy vége a világnak?
Mert már nem egyszer jöttek ismerősök telefonokkal (Android és Apple is) , hogy frissülne, de nincs hely...Nagyon úgy érzem, hogy hosszabb távon gondolkodva a masinákban, és "munkára" használva a 256GB-os verzió megvásárlása nehezen megúszható: jól gondolom?
Üdv: Vasti
-
adalbert1
veterán
Akkor megnyugodtam, hogy nem csak én gondolkozok így.
Azt még nem írtam, hogy oktatási kedvezménnyel és ajándék airpods 2-vel azért vállalhatóbb az ára, és szerintem ennél olcsóbb már nem lesz a közeljövőben - illetve ha 4-5 évig használható marad, akkor addigra tuti lesz olyan utódmodell, amire érdemes lesz váltani (pl. egy M1->M2 váltásnak sok értelmét nem látom, de egy M3 vagy M4 már tudhat annyival többet, hogy megérje majd - és talán a sima ipad is zárkózik majd, azzal, mikor volt egy ipad 6-om a legnagyobb problémám a kijelző volt - egyszerűen sokkal jobban tükröződött, mint a mini 5-é pl., napsütéses időben engem beltérben is zavart kicsit). -
Süvi
őstag
-
adalbert1
veterán
válasz
zioncsabi
üzenetére
Köszi, közben végül egy ipad pro 11" mellett döntöttem - Air 5-ön gondolkoztam, de a 64G tárhelyet kicsit keveseltem (most egy mini 5-öt használunk itthon, és abban kevés lett), a 256-os pedig árban már majdnem ott volt, mint a pro (ezt az árazást nagyon jól kitalálták, könnyen terelnek az egyre drágább termékek felé), és kíváncsi vagyok a pro gépre is az extra feature-ök miatt.
Gondolkoztam, hogy várjak-e az új pro-ra, de attól félek, hogy a gyenge forint miatt drágábban fog nyitni itthon mint a mostani generáció (mint ahogy macbook air-nél és iphone 14-nél is történt), és számomra az M2 nem tűnik akkora előrelépésnek az M1-hez képest, úgy tippelem, hogy tárhelyben és RAM-ban sem fognak többet adni a belépő pro modellnél mint a mostaninál, egyedül talán azt sajnálnám, ha a kijelző téren lesz valami nagyobb előrelépés (pl. OLED).
Ahogy nézem, ez is osztozik a tokokon az air 4-gyel.
-
A remarkable-n sokáig gondolkoztam munkához, de árban annyira közel volt az ipad (akkor amikor néztem, most fogalmam sincs), hogy nem érte meg vele foglalkozni. Próbáltam egy ismerősömét, nem rossz, de annyira nem estem tőle hanyatt. Az ipad meg jóval több dologra használható. Ráadásul remarkable forgalmazás itthon nem volt akkoriban.
-
Süvi
őstag
válasz
Vasti74
üzenetére
Az iskolai fiókkal használni tudja az Office alkalmazást.
A táblagépekre (Android, IpadOS) szánt Office alkalmazás azonban nem azonos a Windows-os Office programmal, kevesebbet tud, kb. annyit mint a web-es változat.
Ha az elegendő, akkor elég az Ipad.(Nálunk is döntő többségben használnak Ipad-ot a hallgatók, egy pár emberkének van ReMarkable2, de láttam már valakinél Zenbook 14 Flip OLED (UP5401)-et jegyzetlésre, az is kitart a BA,MA képzés során)
-
zioncsabi
tag
válasz
Vasti74
üzenetére
A 4 is eleg eros, hogy semennyire!!! ne okozzon fennakadast szinte akarmelyik alkalmazas vagy program hasznalata
Ennek ellenere en azt mondom, hogy M1 procis 5-st vegyel, mert az idotallobb. Mar ket eve szinte az egesz apple-t kiszolgalo kornyezetben az M-es vonalra optimalizalnak es a regebbi csipekre valo frissitest hamarabb el fogjak felejteni szerintem. Maskent fogalmazva… az Air 4-nek meg van 3 jo eve, az 5-nek meg meg van 5, de lehet, hogy 6 is. Es annyival viszont nem kerul tobbe.
-
VD
őstag
válasz
Vasti74
üzenetére
Az Office 365 az előfizetés, azt Te nem töltöd le sehova. Elérhető szinte minden Microsoft Office app iPadOS-re. Offline is használhatóak, de a 365 regisztráció miatt kell hozzá a net.
Külső monitorra egyelőre csak képernyő tükrözés van és felbontástól függetlenül az iPad képét rakja ki, jellemzőn 2 szép fekete sávval a szélén. iOS 16-tól lesz rendes külső megosztás. -
Vasti74
senior tag
Uraim, köszönöm a hozzászólásokat! :-)
Így egyben válaszolok - kérdezek újra, ha nem gond.
A gyerekeknek van Office365 Enterprise (...azt hiszem ;-) 5 gépre fejenként, a sulitól kapják: ezt lehet telepíteni az iPad Air-re? A 4-re is?
És a 4-es mennyire használható úgy, ahogy megálmodtam?
(Azon is gondolkodok, hogy talán azt kellene vennem, mert kell még a táblagéphez ceruza, dokkoló, tok, fólia a kijelzőre, ez így már nem kevés, két gyereknél meg kétszer annyi ;-)
A 4-es is tudja futtatni az Office365-öt (nem akarok webes vackokkal szórakozni) , lehet rá dokkolót dugni, arra pedig monitort - billentyűzetet - egeret?
Ja, és még egy fontos kérdés: FullHD monitorjaik vannak, mert kicsiben (22" az optimális az íróasztalukra, azt vettem nekik) egyszerűen nincs UHD: azon is használható lesz kvázi asztali gépként az iPad?
Több (hülye) kérdésem nincs ;-)
Köszönöm a türelmet, üdv: Vasti -
zioncsabi
tag
válasz
Vasti74
üzenetére
https://youtu.be/ehaYfd8gmHk
En is innen tudom, hogy ki lehet tenni monitorra a kepet-hangot. Vettem egy Anker USB-C hub-ot (asszem) 30 fontert, azota minden szep es jo. Ha egy kicsit tobbet koltesz ra, akkor 4K 60 FPS-t is tud a 30 helyett. -
zioncsabi
tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Asszem 3 TIZED milimeter a kulombseg a ket gep kozott es az is csak vastagsagban. A tobbi meret egyezik a gombok/hangszorok elhelyezkdesevel egyutt.
Nekem egy Logitec valamilyen Touch van (a lecsatolhatos) es azt a 4hez terveztek. A hivatalos Apple boltban adtak az áldást rá, miutan leirasok es proba alapjan megbizonyosodtak, hogy tenyleg eladhatjak nekem.
Amugy igen, azota is ezt hasznalom teljes eegedettseggel. -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Logitech combo touch tokot szeretnék vásárolni. Ez itt jó link? Mindenhol sokkal drágább és az eladó sem Logitech, ahogy látom, hanem Digital River Ireland, amikor fizetni kell. Viszont én úgy látom, hogy a Logitech oldalról jöttem ide, és nem valami profi kamu profil. Esetleg rendeltetek már innen?
https://www.logitech.com/hu-hu/products/ipad-keyboards/combo-touch.html
Köszi! -
kissg620
tag
Sziasztok! Ipad 9 2021-nél a FB-nál mindkét szélén vastag szürke sáv látható, ezt hogyan lehet eltüntetni?
-
Süvi
őstag
válasz
Vasti74
üzenetére
Szia!
Nem könnyű a válasz.
Mindenképpen Air vagy Pro készüléket javaslok (M1) a Stage Manager külső monitorához való használata miatt.
Teams, böngészés, zenehallgatás, jegyzetelés tökéletes lesz.Az Office pedig igazából a képzéstől függ. A webes Office 365-ra, ha ránéztek azok a funkciók elegek? (Mert kb. ezt tudja az IPADOS Office App is).
Érdemes a vásárlással sietni, mert 1 hónapon belül jönnek az M2-es eszközök és +25-30%-os áremelés, és október 17-ig még füles is jár az Ipad vásárláshoz.
(Ettől jobb fórum nincs
, de komolyan) -
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Gyors tanácsra - segítségre van szükségem.
A gyerekeim (két 18 éves) azt találták ki, hogy a suliban jegyzetelni, meg úgy általában sok mindenre egy iPad kellene nekik, mert az osztálytársaiknak is az van, és jaj de jó.
Körbekérdeztek, iPad Air 4 van a legtöbb osztálytársuknak.
De azt látom, hogy az 5-ös verzió alig drágább, mint egy "Refurbed" 4-es... Viszont az hardverben kb. egy iMac vagy MacBook Air az M1 procijával és 8GB memóriájával!
És itt jön a kérdés, mivel totál ismeretlen terület nekem az Apple.
Lehet egy iPad Air 5-öt valami dokkolóval asztali gépként használni? Tehát külső monitorral (DP és HDMI van a monitorjaikon) , billentyűzettel és egérrel?
Mert akkor kiválthatná az asztali gépet is, de jó lenne :-)
Tudom, az OS eléggé más a táblagépen, mint az asztali gépeken, de ez a sulis melókhoz (Office, Teams, böngészés, zenehallgatás, stb.) talán nem akkora gond. De ezt sem tudom...
Tud valaki segíteni, vagy ha nem, akkor egy jó magyar almás fórumot ajánlani?
Előre is köszönöm, üdv: Vasti -
Szotyi222
aktív tag
Apple iPad 9 Tablet (2021), 10,2", retina kijelző, A13 Bionic chip, 64GB memória, iPad OS 15, Wi-Fi,
129.000ft Míg el nem fogy . [link]
-
Micsurin
nagyúr
Festés mennyire szeret pattogni? Most vettem észre, hogy a képernyő és a keret közt az egyik sarokban van egy ilyen hangyafnyi csillogós felület de kb mint két tűhegy és ott látszik, hogy a festés mintha hiányozna egy egy pötyben.
[link] ilyesmire gondolok csak nekem kisebb, hülye neon fényben tűnt fel a csillogó pont.
Mivel ez andonizált, fog ez vajon innen tovább indulni? Céges SE2-vel rossz ilyen téren a tapasztalatom csak emiatt...

...igen tudom miért nézegetem.

-
Clemi
veterán
Sziasztok, Ipad bajom van, pontosabban Safari. A lényeg az, hogy egy gyüjteményes oldalt használok arra, hogy a főbb híreket elolvassam. Kb a legutóbbi frissítés óta van az a hiba, hogy rákattintva a címre, betölti egy másik lapon az oldalt, de csak az első oldalt ami kifér a kijelzőre és ott le is fagy a lap. Nem minden weboldalnál, de elég soknál. Más böngészőből megnyitva ugyanazt az oldalt, az elején a "süti" elfogadás ablakot dobja be, de a Safarinál ez elmarad, viszont ott átváltva olvasó nézetre, görgethető az oldal, de visszaváltva megint nem és meg is fagy.
Próbáltam teljesen kikapcsolt bővítményekkel és egyenként visszakapcsolva, de semmi változás. Egyébként nincs sok bővítmény, csak a mate mint fordító és egy adblock.
Más találkozott már ezzel a hibával? -
adalbert1
veterán
Az ipad air 4 tokjai kompatibilisek az ipad air 5-tel is?
A legtöbb oldalon, ahol kerestem tokot, nem találtam külön ipad air 5-re szűrési lehetőséget, így úgy gondolnám, hogy igen - valaki meg tudja ezt erősíteni vagy cáfolni?
(közben gyors google keresés után úgy tűnik, hogy igen, de azért itt hagyom, hátha más is keresné később). -
Drenadar
veterán
-
Drenadar
veterán
válasz
PAbacus
üzenetére
Lehet az iphoneban jobb az antenna... de ez lehet még sim kártya gond is. jó lenne egy új yetteles simmel is kipróbálni olyan helyen ahol van mondjuk 5g... nah jó a stabil fullos 4G is elég.
lehet ahol voltál gyenge volt nagyon a 4G, a mobilnak még elég, de az ipadnak nem... (más lehet az antennája
)
Nálam LTE kapcsolatot ír a mini6 most, tudna 5Gt is állítólag de hát a DIGInek csoda hogy a 4G megy... -
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen.

Októberben, ennyit tudunk mi is. De az is lehet hogy megint elhalasztják. -
Üdv.
Pontosan mikor is jön ki az új os októberben? -
Drenadar
veterán
válasz
Lali-213
üzenetére
azt még nem próbáltam, viszont amit kipróbáltam hogy rádugtam egy usbc - jack átalakítót, és azt se jelezte...
lehet meghalt az USB port? most így pont akkor mikor lejárt a garija?
frissítés : Nah kikapcsoltam (félve) úgy hogy rá volt dugva, és elindult a töltés legalábbis az ikonon ott a villám jel.
hurrááááá nem kell szervizbe vinni. de azt hittem hogy ez csak az androidra jellemző hogy néha ki kell kapcsolni (ez egy éve nem volt, vagyis a frissítésekkel újraindult végül is) -
Drenadar
veterán
hát most ez semmit nem jelez... ha rádugom a céges telefont akkor azt elkezdi tölteni próbáltam másik kábellel is, másik töltőfejjel is. meg se változik az akksi ikon
-
Drenadar
veterán
sziasztok, elfelejtettem feltölteni az ipad minit, és bent melóhelyen vettem észre hogy 4%nál tart.
rádugtam egy gyenge alap telefontoltőt ami van a céges telefonhoz de nem jelez semmit se az ipad. Gyenge hozzá? de attól még kellene jeleznie hogy töltés van nem? -
R a y
senior tag
-
PAbacus
csendes tag
Egy számomra furcsa jelenséggel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Adott egy 9. gen iPad cellular modell. Beletettem egy kb. 4 éves Yettel (még Telenor-os) SIM kártyát, ami egy iPhone 8-ban kiválóan megy 4G-n, megfelelő sebességgel. Az iPad-ben viszont csak akkor működik, ha a mobilinternet sebességet leveszem 3G-re, értelemszerűen ennek megfelelő (alacsonyabb) sebességgel. Ha 4G-re kapcsolom a sebességét, először 3G-s hálózatot talál és azon elindul (annak megfelelő internet kapcsolattal), majd fél perc múlva mintha elkezdene (valószínűleg 4G-s) hálózatot keresni, a térerő pálcikák lemennek 0-ra és elmegy az Internet kapcsolat kb. 15 másodpercre, azután ismét talál 3G-t és azon megy vagy fél percet és így tovább.
Több földrajzi helyen is kipróbáltam a SIM kártyát, az iPhone-ban és az iPad-ben is. Az eredmény mindig ugyanaz. Az iPhone és az iPad apn beállítása ugyanaz: 'online'. Mondjuk ez utóbbit kézzel kellett beállítani mindkét eszközön, mert alapból az apn-t 'net'-re állította magának a készülék.
Az iPad-et kipróbáltam egy másik iPhone-ból kiszedett Telekom-os SIM-mel is. Hasít 4G-n!Valakinek van ötlete? SIM probléma lehet? (de akkor miért megy 4G-n az iPhone-ban?)
-
féldekás
aktív tag
Most én is nézem ezt a diákkedvezményt, eddig nem is figyeltem.
Ha a szállítási cím és a kapcsolattartási adatok nem hozzám tartoznak, kizárólag a számlázási adatok tartoznak hozzám(a diákhoz), akkor az rendben van?
És akkor végülis diákigazolványt kérhetnek véletlenszerűen? -
DGery
aktív tag
válasz
golyós
üzenetére
pedig ott van a részletes promo leírásnál, hogy Air-hez és Pro-hoz jár az AirPods
-
umfrider
senior tag
Sziasztok!
Egy 2018-as ipd pro 12,9-est használok. Már 4 éve nyúzom, nagyon meg vagyok vele elégedve.
Sajnos halódik az akku, főleg hűvösebb időben. Szeretném kicseréltetni.
Abban kérem a segítséget, hogy melyik szervizt ajánljátok, ahol tényleg profin, makulátlanul és nagyon jó akksit tesznek bele?Köszönöm a válaszokat!
-
golyós
addikt
válasz
pana0017
üzenetére
1 hónapja vettünk az Apple.com-ról mert itthon nem volt Ipad 9 wifis 64gb verzió itthon.
Ott is volt oktatási kedvezmény, felhívtam őket, hogy mégis mivel igazolom a jogosultságot, mert lányom most kezdte az egyetemet és még semmi nem volt akkor a felvételi papiron kivül, azt mondták, hogy a diák nevére menjen a rendelés és ennyi. Elvileg küldenek egy emailt amire válaszolni kell, ide kéne valamit csatolni, de 1 hónap után se jött se jött semmi.
Szerdán este rendeltük, csehektől hozták, péntek délután csengetett a futár.
Sajnos az ajándék Airbuds vagy mi, nem jár hozzá csak a pro és Imac verziókhoz, nem kezdetem vitatkozni, hogy nem igazán ezt írják még az apróbetűs részben sem, lényeg, hogy itt van és nem kell semmi. -
szőröscica
addikt
Cuki ez az iPad9. Az iPhonehoz hasonloan 3 perc volt beallitani, mindent tudott egybol. Kelloen gyors. A 4 havi laptapirt is behuztam hozza 1500-ert.
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Előre is elnézést, elég off kérdés.
Röviden: szeretnék egy iPadet vásárolni ajándékba diákkedvezménnyel az Apple Storeból. Akinek a diákját fel tudnám mutatni és a nevére rendelni, ő éppen az ajándékozott lenne, tehát muszáj lenne olyan címre rendelnem, ahol biztosan nem ő fogja átvenni a csomagot.
Emiatt két opcióm lenne. 1. Feltételezem, hogy nem fognak diákot kérni és így arra a névre veszem, akihez majd a futár is csöngetni fog. 2. A nevére rendelem és bízom a futárban, hogy másnak átadja a csomagot. -
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Egyik kedvenc szériám volt a i11/i11pro max - de még mindig semmi közük a 3gb ramhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- További aktív témák...
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Egyetemen letöltöm az órai anyagot megy Notabilitybe, ott rögtön abba jegyzetelek. De közben a beadandókhoz készülnek a vázlatok, böngészni a forrásokat, elrendezni azt a felhőben a fileokat. Mire hazamegyek leülök a gép elé szinte csak gépelni/kódolni kell, mindem készen vár.
Annyiért jó vétel volt.
senkinek nincs ilyen
lehet meghalt az USB port? most így pont akkor mikor lejárt a garija?