Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
féldekás
aktív tag
Kinéztem néhány kiegészítőt az iPad Air 5-höz .
Kijelzővédő üveg: [link]
Egér: [link]
Billentyűzet: [link]
Tok: [link]
Mit gondoltok, valaki használ ilyesmiket?
1.A billentyűzet angol kiosztású. Ha a gépet magyar kiosztásra állítom, akkor a billentyűzeten az hogy fog menni? Átkerülnek az ékezetes karakterek 1-1 billentyűre?
Vennék egy matrica szettet, szóval az nem gond, csak legyen meg minden magyar karakter.2. Tok
Ezt a párat néztem, mivel starlight lesz az iPad is, így valami világosabban gondolkozok. De amúgy ötletem sincs. Spigen tetszik még, abból csak fekete van, de azok jobbnak tűnnek. [link]
A soft touch szilikon tokokat szeretem telefonon. iPad-re is valami soft touch szilikon kellene, folio-val. -
balzs79
csendes tag
Sziasztok! Apple Pencillel razolva a jegyzetek alkalmazásban (iPadOS 15.6.1):
- egy új, üres jegyzetben tudok a vonalzó segítségével egyenes vonalat húzni
- egy beillesztett PDF rajzon nem tudok a vonalzó mentén egyenes vonalat húzni
Ez hiba vagy "feature"?
-
merqree
őstag
Tegnap írtam egy USB HUB-ról
Szuperül működik, egér, billentyűzet, monitor/TV.
Részemről ajánlott. -
-
SeatZola
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene!
Be lehet azt valahogy állítani, hogyha pl hallgatom streamen a Danubiust éss közben pörgetem a FB-ot, akkor ha rálépek a FB videóra, akkor ne váltson át annak a hangjának a lejátszására? -
Amilo02
aktív tag
(2021 M1 ipad pro 12.9, 16.1 Beta, Apple pencil 2)
Egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy ha közel teszem a kijelzőhöz a ceruza hegyét (nem érintem oda), akkor is érzékeli az ipad.
Pl. tartalomfogyasztásnál (jelen esetben ezt az üzenetet írva) ha olyan helyre közelítek a pencil hegyével amire ha ráböknék újjal megnyílna egy menü vagy bármi más, azt kinagyítja-több részletet jelenít meg róla stb. -
-
Amilo02
aktív tag
Most vettem észre, hogy a pencil 2 tud olyat is, hogy ha nem érinted a kijelzőhöz csak közel teszed hozzá, különféle "kisegítő" funkciókat hoz elő....
-
féldekás
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A 64GB-os Air-t fogom választani, mielőtt még kijönnek az új modellek és megemelik az összes iPad árát.
Kiegészítőkkel kapcsolatban, majd kérdezek még 1-2 napon belül. -
R a y
senior tag
válasz
Carasc0
üzenetére
Jegyzetelésre vehetsz Air-t (bár nem írtad, hogy M1-esre gondoltál), de abban nincs Promotion, tehát egy iPad Pron talán jobb a jegyzetelés.
Várhatsz egy M2es iPad Próra, de biztos iszonyatosat fog emelni rajta az Apple.
Nekem 11 colos celluláros M1 Pró van, egy jó ideig szerintem elég lesz a vas. Neked kell eldöntened. -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Pár kérdéssel fordulok hozzátok:
1. Jegyzetelés esetén mennyire lehet észrevenni különbséget Iar és egy Pro között?
2. Érdemes Pro-t venni, vagy már lehet tudni valamit az új Pro verzió megjelenéséről, várható felbukkanásáról?Köszönöm szépen a válaszokat előre is.
-
féldekás
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Azért oda szoktam figyelni a tárhelyre, nem tárolok felesleges alkalmazásokat a készülékeken, illetve a képeket időnként átmentem külön helyre.
Legalábbis telefonon figyelek rá, tableten is fogok.
Szóval simán elég lehet nekem az a 64GB is, maximum kiegészítem majd egy külső SSD-vel.
A 120Hz szól a Pro mellett számomra, bár nem használok 120Hz-es készüléket, szóval nem valószínű, hogy annyira szembetűnő lenne számomra.
Meg azért 75k plusz, az nem kevés, 25% felár.
A vásárlást meg kell ejtenem legkésőbb október elején, ha nem szeretnék többet fizetni.
Még maradt néhány dolog az előző hozzászólásomból:
-Apple.com vásárlás esetén a szavatossági igény érvényesítése hol, hogy történik?
-Akkumulátort cseréltetni lehet-e, ha több év után szükséges?
-Az Air USB-C portja is teljes értékű funkcionalitást tekintve?(Thunderbolt 4 vs sima USB-C)
ck0kie
említette, hogy lehet rá kötni monitort is. -
moleculez
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Egyszerű, Átlag József nem foglalkozik a tárhellyel, csak lövi a képet/videót, n+1 screenshotot, amit amúgy 99.98 százalékban soha nem néz vissza. Én is hajlandó vagyok magamból kiindulni, de aztán jönnek hozzám emberek kérdezni és akkor rájövök hogy nem kéne
Nekem is elég 128GB de én rendszeresen torolgetem ami nem kell, már csak unalmamban is. Aztán mikor költözni kell új telóra akkor megy a pislogás
-
válasz
féldekás
üzenetére
Nekem a pro 128 van. Akkor amikor vettem még nem volt 5G-s az air. A pro-n gond nélkül csaholhatók usb-c-n keresztül külső meghajtók, így van hozzá egy 512-es Samsung SSD-m, ha nem lesz elég lehet venni hozzá még egyet. Videók miatt (amiket felveszel és az ipaden szerkesztek) kell a tárhely, de utólag így “bővíthető” ha arról van szó.
Parson: telefonnál egy kicsit más a helyzet mert nincs usb otg, pl a kamerát ha csatlakoztatom az iPad-re mindent be tud importálni gyorsan usb-c-n, telefonon a lightning egyrészt lassú másrészt lightning-usbc kábellel nem látja a kamerát. Azon kívül prores videófelvétel csak 256 giga és felfelé van 4K-ban a telefonon. -
merqree
őstag
válasz
Parson
üzenetére
Nyílván ár függő, és kell egy stabil és gyors internet elérés, ahhoz, hogy NASolhasson [
] az ember.
Nekem 128 GBos a i13 és az iPadPro, mert a saját NASomról tudok nézni filmet. Sőt, zenét is a NASról hallgatom, de az otthoni neten kívül szükséges hozzá korlátlan mobilnet. -
Parson
addikt
válasz
moleculez
üzenetére
Tényleg csak finoman megjegyzem, de nem értem, miért kell egy telefonba akkora tárhely (jellemzöen az i8 64 / i13 mini 128 GB feletti tárhelyekre gondolok)... oké, hogy különbözöek vagyunk, de én pl inkább egy NAS-ra nyomom ki a megannyi képet (ezeknél is böven elég adat egy biztonsági mentés egyszerre), akármit, amit meg akarok örizni, hiszen a telefon maga bármikor beadhatja a kulcsot / elveszhet... plusz igy nem kell minden iPhone vételnél extra felárat nyomni...Persze ez most szigoruan szubjektiv vélemény volt, kinek nem inge ne vegye magára!

-
moleculez
veterán
Az Applenél az árlétra nagyon ravaszul van kitalálva, észre sem veszi az ember, aztán az eredeti ár duplájáért nézeget vasat
. Mindig csak egy kicsit kell hozzátenni egy kicsivel jobbért. -
Sordoran
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Tárhelyet mindenkinek magának kell meghatároznia, mennyi szükséges neki. Mikor tavaly telefont váltottam tisztában voltam vele, hogy az előző 128 GB-nak a határát feszegettem, így az új telefon 256 GB lett. Majd most nyáron az iPad-nél szintén ebből indultam ki. Lehet elfértem volna 128 GB-on, de a 256 GB a biztos ami még egy jó darabig elég (és valóban, bár van pár fájl és app amit törölhetnék, de jelenleg 160 GB foglalt, szóval akkor is 10-20 GB szabad tárhellyel kéne zsonglörködnöm).
Mondjuk hasonló gondolatot toltam végig én is magamban, szintén M1-es Air-t néztem, de 128 nincs akkor 256, viszont akkor kis ráfizetéssel már Pro legyen, de abból is 256 GB kell, szóval ez lett.
-
ck0kiE
csendes újonc
válasz
Parson
üzenetére
Egyetértek, viszont az alap tartalomfogyasztásra, akkor ott van a sima Ipad. Pont ezért nehéz ezek alapján bekategorizálni az új Air-t szerintem. Nem picsogásnak szántam, sőt, értem az Apple árpolitikáját is hogy 150-200 USD felárért folyamatosan a drágább eszközök felé motivál. Nem tetszik, de régóta ez van. Nyilván ha lenne 128-as Air, szerintem az emberek nagyrésze meg se venné a Pro-t, mert a 256GBs Air felár meg nem ér annyit.
-
Parson
addikt
válasz
ck0kiE
üzenetére
Ez a tárhely probléma mindig felmerül. Ha nem elég az alap tárhely, egyszerüen nagyobbat kell venni. Az én iPad 8-amban is csak 32 GB tárhely van, és nekem alapfelhasználásra untig elég. Az iPad 9-ben 64 GB van, és az még jobban untig elég alapfelhasználásra. Aki filmekkel vagy egyéb nagy fileokkal akarja telenyomni a tárhelyet, annak szive joga venni egy nagyobb tárhelyes gépet - ami tudom hogy nagyon feláras, de hát sajnos ez van, vmit vmiért... ettöl is premium termék ez a cucc (ez gondolom nem kérdés).
Félreértés ne essék, nincs gondom azzal, ha valakinek nagyobb tárhely kell, csak ez a 'nyafogás' (bocs, no offense, nem találok jobb szót), hogy idén / ennek a kiadásnak már ennyi alap tárhelynek kellene lennie, vhogy nekem mindig visszásan tetszik... Persze, drága az apple, de az tény, hogy alapfelhasználásra mindig is pöpec volt, gond nélkül... akinek meg több kell, az válogathat. -
ck0kiE
csendes újonc
válasz
féldekás
üzenetére
Átérzem a dilemmát, mert én is pont ebben a helyzetbe voltam. Hetekig olvastam utána, merre dőljön a mérleg. Szerintem az Air 5 egy nagyon jó kis tablet lett, de ott cseszték el, hogy csak 64GB. Külső HDD-vel tudsz ugyan manipulálni, de ma már 128GB sztem alap. a Face ID, a 4 hangszoró és a 120Hz az olyan plusz, ami szép és jó ha van, de nagyon szubjektiv kinek mennyit ad extrába. A ProMotion 120Hz-en elviekbe jobban eszi az akksit, de egyrészt kikapcsolható, másrészt ha épp az appnak nem kell a 120Hz akkor akár lejjebb is veszi 60Hz alá is, cserébe az Air-rel, ami konstans a 60Hz-et hozza. Mind az USB-C és a Thunderbolt is visz Hubot, külső HDD-t és monitorra is tudod kötni, főleg ha kijön a IpadOS 16 teljes M1 támogatással. Októberben jön az új Pro, aminek köszönhetően valószínűleg a 2021-es széria árát is megint korrigálják (felfelé) ahogy eddig a tendencia mutatta (Macbook Air, Iphone)
-
merqree
őstag
válasz
féldekás
üzenetére
Nekem 11"os Pro van, 5Gs verzióban.
Van egy NASom, van korlátlan belföldi NETem (28 GB EUn belül), így mobilneten keresztül nézek filmeket vagy hallgatok rajta zenét.
Ha így folytatom, sose fog megtelni
Épp tegnap rendeltem USB-C HUBot, RJ54 aljzattal, biztos ami biztos alapon. Plusz, lesz benne microSD olvasó foglalat is. -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Régóta gondolkodok egy iPad-en, mivel sokszor már az asztali gépet sem kapcsolom be és tartalomfogyasztáshoz meg már jobb is nekem a tablet.
Nyilván néhány kompromisszumot kötnöm kell, néha torrentezek, meg azért nem árt, ha 3utools van, ha akad valami probléma. Erre van itthon egy régebbi, de fasza üzleti laptop, ha havonta 1-2szer kellene gép.
Van pár kérdésem:
1. Az utóbbi időben látom többen hasonló dilemmában vannak.
-iPad Air 5 256GB
-iPad Pro 11” 128GB
Tárhely: A 64GB-os szerintem felejtős, mivel hosszú távra tervezek, kihullana a hajam, ha emiatt kellene cserélnem.
A telefonom mondjuk 64GB-os, elég jól be tudom azért osztani. De ha másolok rá filmeket, jobb ha nem szűkös.
Kijelző: A Pro mellett szól még a 120Hz, észreveszem, múltkor nyomkodtam 13 Pro-t és van különbség a 11 Pro-hoz képest. Kellemes. Pro jobban eszi az akksit?
Összességében a Pro mellett számomra a kijelző szól, a hangszóró, faceid annyira nem fontos, de előny. Kamera teljesen hidegen hagy.
A hosszútáv miatt érdemes lenne a Pro-t választanom?
A támogatottság várhatóan megegyezik az Air-rel?(M1 chip miatt gondolom).
Más:
-Apple.com vásárlás esetén a szavatossági igény érvényesítése hol történik?
-Mennyire siessek a vásárlással? Elvileg idén kéne érkeznie az új Pro-nak, azt nem várnám meg az áremelés miatt. Van néhány gép alkatrész, amit el szeretnék adni az iPad vásárlása előtt.
-Akkumulátort cseréltetni lehet-e, ha több év után szükséges?
-Az USB-C port mire használható pontosan, ha veszek egy HUB-ot? HDMI-vel ráköthető kijelzőre, ha jól tudom, de gondolom Ethernet port felesleges
Kiegészítőkből valószínűleg 3rd party termékeket veszek, ezekről majd később kérdeznék.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Adott egy ipad pro 11" (2021) 5G modell, T multi e-simmel, tablethez.
A letöltési sebesség 4-0,5 Mbps max, amit tud. Az ipad mellé rakott, szintén e-simes (azonban főkártyás) i13 45-60 Mbps letöltést tud.Aki multi e-simmel használja, milyen letöltést produkálnak?
-
Köszönöm mindenkinek.
Pont úgy vagyok mint te. Mindenből szeretem a jót megvenni, még ha ki sem használom teljesen. Át kell még gondolnom. Ha veszek, akkor biztos hogy apple lesz. Ha meg elvetem, akkor inkább semmit sem veszek. Néztem én is az olcsóbb megoldásokat, de magamat ismerve ha egy olyat megvennék, akkor tuti, hogy onnantól állandóan rajzolni akarnék.
-
Pano
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Én is csak jegyzetelek főként. Meg a jegyzeteléshez rajzolok.
Plusz inkább ezzel tapizok amikor lehet. Eleinte én is úgy voltam, hogy erre lehet jobb lenne egy olcsóbb, de azt már megtanultam, hogy kiegészítők terén, ha Apple-nél az ember spórolni akar, mindig lesz egy "de".
Meg hát, az kényelmes, hogy az ember felpattintja az oldalára és tölt, mint külön töltögetni.
Igen, rohadt drága és csesszék meg.
De összességében szerintem kell az igazi iPad élményhez.Az külön jó lenne, ha több navigációs gesztust támogatna.
-
oba
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Csak jegyzeteléshez szerintem még egy olcsó kínai ceruza is tökéletes az Aliról.
-
Semin
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én pontosan erre a feladatra vettem. Neked kell tudnod ezt így elbírja -e a pénztárcád.
-
xhege
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Erre biztosan nem vennék
Nálam hasonló feladatra tökéletesen bevált a Baseus pencil.
-
Üdv!
A napokban szóba hoztam az apple pencil 2 témát és nem véletlenül. Nagyon gondolkodom a megvételén. Viszont a nagy helyzet az, hogy rajzolni kb soha sem szoktam, de kézzel jegyzetelni papírra a mai napig annál inkább szeretek. Tehát így a papírt el tudnám felejteni. De nem tudom, hogy mennyire érné meg ötven ezret kidobni csak jegyzetelésre. Tudom, hogy az én pénztárcám a legjobb válaszadó arra, hogy vegyek-e vagy sem, de ti vennétek csak erre a célra? -
ck0kiE
csendes újonc
válasz
PTomi92
üzenetére
Egy standard USB-C Hub elviekbe jó töltésre és külső monitorhoz, HDD-hez is, mint a Macbookoknál. Maga a WD15 elég Dell specifikus, Ipadnél sajnos nem tudom, hogy viselkedik, de Macbook Pro-nál jó külső monitorhoz, tápról veszi az áramot, viszont fontos, hogy nem tölti az akksit. Talán hasznos az infó.
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
dell wd19 vagy wd15 dokkoló használható ipad air5-tel?
Amiről sajnos nem találtam infót hogy fogja-e tölteni az ipadet pl? Tudja e kezelni ha rákötök egy külső monitort illetve hdd-t? Elég erre az air5 usb c csatija? Van valakinek tapasztalata akár más laptopokhoz készült dokkolókkal? -
Pano
veterán
válasz
ck0kiE
üzenetére
Igaz négyem nem volt, amíg megérkezett a rendelt tokom az air 5-höz (3 nap), addig tok nélkül használtam. Én is tartottam azoktól amiket mondtak.
Elsőre kicsit tényleg olyan kis "törékenynek" tűnik a vékonysága miatt, de használat közben sose tapasztaltam azokat a hátrányokat, amiket a videókban említettek. Tokban meg aztán pláne nem.
Még el is gondolkoztam egy kicsit, hogy lehet tok nélkül kéne használni, de mivel cipelős eszköz, azért azt nem mertem.
-
válasz
zioncsabi
üzenetére
Néztem egy tesztet a youtube-on, ha erősen megnyomta az illető a hátlapot akkor lehetett látni a kijelzőn, DE azt is elmondta és szemléltette, hogy ez majdnem az összes tablettel kivitelezhető, szal ha nem kalapácsként használja az ember akkor no problem. + egy normális tok sokat segít a helyzeten.
-
zioncsabi
tag
Nekem air5 van. Nem tudom mit ereznek az okosok, amior azt mondjak, hogy ez gyenge. Nekem az eg egy adta vilagon nincs olyan pprblemam, ami gyenge anyaghasznalat vagy osszeszereles miatt lenne.
-
g@bo
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
"pár napja láttam a mediában, és jó áron is volt."
vettem, vidéken volt 1 1 darab.... 199000. bár lehet az 5 jobb lett volna, de aggaszt a vékony alu. de korrekt a első...
-
-
Sordoran
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Valószínűleg marketing maradvány, mivel mikor kijött a Pencil 2nd gen még csak az új Pro modellekhez volt jó. Később jelent meg az Air 4, és a Mini 6 amihez már jó, a termék leírás pedig nem frissült mindenhol.
-
MK trackpad dupla tapi sebességét lehet valahol állítani? Most bekapcsoltam tesztelésnek, de túl sok időt enged a két érintés között, így sokszor véletlenül kijelölök mindent.
-
-
Pano
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Air 5-el használom. Működik rendesen, mágnesesen odatapad és töltődik is. Sőt, csak a gen 2-t "fogadja be".
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Mindegyik ipadhez jó amin usb-c van. Ennyi.

-
Dr.NX
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Hova?
Az Apple honlapot nézd meg:
Kompatibilis modellek
iPad mini (6. generáció)
12,9 hüvelykes iPad Pro
(3., 4. és 5. generáció)
11 hüvelykes iPad Pro
(1., 2. és 3. generáció)
iPad Air
(4. és 5. generáció) -
Apple Pencil 2 tollhoz miért van mindig odairva, hogy pro készülékekhez? Pl egy air-hez nem jó? Vagy csak a méretek és a tárolás miatt írják ezeket oda?
-
-
g@bo
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Jogos, szerintem bekapcsolt wi fi mellett van lokáció, amúgy nincs.
Amúgy nem eladó a tablet ?
-
-
Van egy wifis air 4-em. Olvastam itt, hogy ebben nincs gps (nem is tudtam róla, bár nem is hiányzott). Akkor ez azt jeleni, hogy kikapcsolt állapotban a lokátor alkalmazás nem is tudja, hogy hol van pl egy iphone-al ellentétben?
-
Micsurin
nagyúr
Uniq tokokat próbálta valaki? Kéne egy átlátszó műanyag/szilikon cucc rá, hogy könnyeben lemerjem tenni a műhelyben.
Annyira meggyőzött a matt képernyő üvegjük, hogy nézegetem a tokjaikat is csak számomra ismeretlen márka volt eddig.
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Az őszintét megvallva nem tudom, hogy normális-e. De a mai napon az iPad-em (12.9 pro a13) ezt [kép] az üzemidőt produkálta. Délután 6 kor vettem le töltőről, böngészés és egy pici film nézés és rohamosan lezuhant este 10 órára 20% alá.
Csak én érzem abnormálisnak?
Ugyanitt kérdezem milyen programot ajánlatok Mac-re amivel megtudom nézni az iPad akksinak a kondícióját.Mert nekem ez gyanúsan kevés. -
zioncsabi
tag
válasz
ck0kiE
üzenetére
Igazabol en nem a tutit akartam megmondani ezzel, csak, hogy en hogyan hasznalom.
Kivancsisagbol megneztem mennyi tarhelyem van elfoglalva appokkal, olyan 15 giga. Erre van kb 70 (a faszt… utanaszamoltam 92) appom. Szoval, ha igy folytatom szamomra nem lesz szukos a tarhely, de neked igazad van. Sokszor 3 app meg tudja enni a helyet. Aki ilyen felhasznalo, annak az en tanacsom semmit nem er. -
Jól van, feldobtam én is. Remélem nem is lesz baj vele.

-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy 2. Generációs iPad Pro 11. Elindítottam, beállítottam új készülékként, bejelentkeztem az Apple ID és csodálkozva látom, hogy az üzeneteket nem tölti le. Ha kapok valamit iPhoneon jelzi szépen, tudok is válaszolni, de a régi üzeneteket nem látom. Ugyan ez a helyzet Viber alatt is. Szafari se vitte át a megnyitott weboldalakat, egy ideje nem volt iPadem, de emlékszem, hogy ez régen jól működött.
Köszönöm
Üdv -
15.7 rendben működik?
-
Eliott
tag
Van arról esetleg info, hogy a 16-os verzió fogja e már támogatni az ultrawide monitorokat?
-
bostone
addikt
válasz
lugosi
üzenetére
Sokan nem érzékelik a különbséget, az én szemem számára viszont sokkal kényelmesebbnek tűnik egy 120-as, de olyan szinten, hogy megkönnyezem a 60-as kijelzőket egy rövid idő után.
@shagy:
A 8-as is jó választás lehet. Fel kell mérni az saját igényeid, hogy mekkora tárhely elég.Érdekesen csalogatja az Apple a vásárlót magasabb kategóriába a cseles árazásokkal.
-
Parson
addikt
'Igaz az h a támogatási idő után már csak levélnehezék egy ipad?'
Ez egy netto baromság. Elöször is az OS támogatás évekig van. Másodszor, az új OS-re való frissithetöség megszünése után is évekig használható még a legutsó elérhetö OS-szel. Harmadszor ahogy a többiek is irták, amikor már azt tapasztalod, hogy ténylegesen belassul, vagyis szimplán kevés lesz az új tartalomfogyasztási teljesitményigényekhez, addig annyi idö eltelik, hogy annyi idö alatt minden más eszköz is 'leamortizálódik', ha nem hamarabb. Apple HW + OS verhetetlen az 'idötállóság / belefektetett anyagiak' terén. (És a stabilitásról se feledkezzünk meg.) Szvsz.
-
Thewent12
aktív tag
Nekem most egy Ipad 9 van, előtte egy 18-as 11’ Pro modellem volt. Látványos volt számomra az elején a 120 hz hiánya, de pár nap alatt hozzászoktam. Garis cuccot akartam és nagyon jó áron kitudtam szállni a Pro-ból. Sokáig gondolkoztam az utódján, de rájöttem, hogy az Ipad-et én csak tartalom fogyasztásra használom. Erre bőven elég a mostani is.
-
Drenadar
veterán
válasz
ck0kiE
üzenetére
és mennyit segítene egy akksi csere?
mert ugye az akksi miatt is lassul a proci.
De amúgy meg shagy ha belegondolsz 7 év távlatában egy PC vagy egy androidos bármi is nagyon nagyon kompromisszumos teljesítményt ad. szal az appletől se kell csodát várni, és egy 4-5 év után úgyis cseréled majd. -
ck0kiE
csendes újonc
Frissitések már nem nagyon lesznek 7 év után, de böngészni stb még jó lehet. Azt is kalkuláld azért bele, hogy ennyi idő után az akksi is szépen elhasználódik, illetve a proci is belassul. Van egy 1-es Airem, ami így 9 év után már inkább a papírnehezék kategória, tárhely, sebesség és akku miatt is.Ár/értékbe idősebb sima Ipad-et én már nem vennék.
-
shagy
tag
Tehát outsiderként sem jelent problémánt egy ipadOS.
Azért érdekes választás egy ipad 9th 64, mert ezen a 120-140E körüli áron ilyen várható támogatási idővel nincs más alternatíva.
Igaz az h a támogatási idő után már csak levélnehezék egy ipad? Tehát ha ezen az áron keresek használtan egy idősebb, de 128-as ipad-et valójában ár értékben rosszabbul járok?
Új hozzászólás Aktív témák
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mit csinál, mire jó? Hol? 

Nekem is elég 128GB de én rendszeresen torolgetem ami nem kell, már csak unalmamban is. Aztán mikor költözni kell új telóra akkor megy a pislogás

. Mindig csak egy kicsit kell hozzátenni egy kicsivel jobbért.