Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
balzs79
csendes tag
Attól függ, hogy Neked mi a fontos. Ha helyedben lennék:
- Air 4-et csak akkor vennék, ha nagyon jó áron találnék.
- Air 5-nél én nem aggódnék a görbüléstől, ezt venném meg most a helyedben. (bár nekem drága...)
- Az új iPad-ről pedig még csak pletykák vannak (bár ezek az utóbbi évek alapján egész pontosak szoktak lenni), de az biztos, hogy komoly áremelések lesznek (már csak EUR-HUF miatt is). Ha pl. nem kapja meg a laminált kijelzőt, akkor nekem nem kellene. -
Parson
addikt
Ezek csak jóslatok, amikben az évek során már sokan csalódhattak. Csak egyetlen példa: tavaly is meg voltak gyözödve az apple watch 7 új formatervéröl, ami aztán még se jött be, és idén sem garantált.
Persze nincs kizárva semmi, de tuti ami a fix, az apple bemutató után leszünk csak 100% biztosak az új termékekben. De nem akarom elvenni senki kedvét, csak realistának maradni. -
g@bo
nagyúr
urak, ipad air 4 a kicsit stabilabb váz miatt, ipad air 5 (görbülés lehetőségét is szem előtt tartva) vagy kivárni a sima ipad 10. gent?
ipad 4 5 nagyjából 1 árban, 235e...
ipad air 4 nagyon kifutó.
-
zioncsabi
tag
Sziasztok!
Tegnapelott eskuvon voltam es a kovetekezo napi ottpunnyadas alatt megbeszeltuk az egyik sraccal, hogy letolti nekem a szerverere es megosztja velem a forma 1-et. Ezt en le is toltottem az M1-es ipad Air-re. Osszesen 10 giga volt, megneztem (koptem egyet, mert nem volt jo futam) majd kitoroltem a Files-bol. Ennek ellenere csak a mappa tunt el a letoltes helyerol, de a szabad tarhely maradt ugyanannyi, nem novekedett meg azzal a 10 giganyi hellyel amit kitoroltem.
Hogyan tudok biztosra menni, ha ki akarok torolni valamit, az tenyleg el is tunjon teljes mertekben? Es ha netan hatramarad valami, akkor azt honnan es hogyan tudom teljesen kitorolni?
Koszi elore is 👍
-
rajzos
újonc
Köszi a válaszokat!
-
consono
nagyúr
válasz
rajzos #40076 üzenetére
Szerintem nem fagy le, csak nagyon lassú... Nálam mondjuk működik a NAS elérése, ha biztosra akarsz menni kipróbáltsz valami alternatív file kezelőt, hogy azzal működik e. Szerintem a Documents by Readdle a legjobb, sok funkciója van és ingyenes. Ha azzal sem megy, akkor is valószínűbb, hogy a szerver oldalon kellene valami konfig változtatást eszközölni, nem hiszem, hogy ez iPad probléma lenne.
-
lkristóf
senior tag
válasz
rajzos #40078 üzenetére
Értem, van ingyenes alternatíva is: https://apps.apple.com/hu/app/es%E6%96%87%E4%BB%B6%E6%B5%8F%E8%A7%88%E5%99%A8/id1441621965?l=hu nekem van fent több féle, meg tudjak oldani mindent amit mással nem lehet.
-
lkristóf
senior tag
válasz
rajzos #40076 üzenetére
Fe file exporert ajánlom, jobb mint a beépített.
https://apps.apple.com/hu/app/fe-file-explorer-pro/id499470113?l=hu
-
rajzos
újonc
Sziasztok!
Az iPad-em nem képes szerverre csatlakozni (SMB, Windows-ban megosztott mappa). Ha csatlakozom a Fájlok app folyton lefagy még mielőtt bármit is tudnék csinálni vele, képtelenség fájlokat másolni, nem működik. Értem én hogy vannak más megoldások, de a szerveres megoldás a leggyorsabb, és mivel ez egy teljesen alap dolog működnie kéne.
Van garancia az iPad-emen, van esélyem arra hogy ha beviszem akkor ezt megjavítják? Mert oké hogy az ügyintézőnek valszeg fogalma se lesz hogy mi ez, viszont ez egy Apple által reklámozott feature és nekem nagyon fontos.
-
tclar6
friss újonc
Sziasztok! A Facebookon 30%-al a magyar ár alatt új ipad-eket hírdető egyetemisták hírdetései abszolút hamis hírdetések vagy valós termékek is vannak náluk? Némelyik több száz ismerőssel, köztük magyarral rendelkezik pécsi egyetemen tanulva pécsi önkormányzati ismerőssel például...Köszi
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Az Apple Pencil-el írt magyar kézírást mennyire ismeri fel az ipadOS? Lehet vele rendesen jegyzetelni?
Értem ezalatt a kézírásból karakterré formálást. -
Parson
addikt
válasz
sityupityu #40065 üzenetére
'Tudom, hogy ezzel vitát indítok, de miért mi történik?'
Degradálódás. -
"és ismerjük a lithium akkukat, mi történik velük ha nullára merülnek?"
Tudom, hogy ezzel vitát indítok, de miért mi történik? Ez nem a régi nikkel kadmiumos technika ahol valóban rögtön maradandóan károsodott. A lítium polimer akkuk adott helyzetekben (szerszámgépek, modellezés) meg rendszeresen nullára vannak merítve. Ami valójában ugye nem is nulla teljesen...
-
válasz
BlackJack21 #40063 üzenetére
Elméletileg ha nincs mozgatva akkor kikapcsol, de ahhoz is kell minimális energia hogy a mozgást figyelje, tehát nem tud teljesen kikapcsolni tudtommal. Míg az elsőnél még meg lehetne oldani hogy minden használat előtt bedugod, ezzel bekapcsolod, a másodiknál már ez a lehetőség sem működne. De gondolom ez nem fér bele az apple féle rendszerbe, mert kényelmetlen. Külön gombot sem akarnak tenni rá, mert az is milyen. Így is kibírja évekig ha megfelelően van használva, szóval így lett.
De arra tényleg érdemes figyelni, hogy ne a fiókban álljon hónapokat, mert azt tényleg ki tudja nyírni. Haverom is így járt, mert nem is igazán használta, csak megvette mert látta nálam is a kettest, gondolta jó lesz neki, de nem használta ki. -
BlackJack21
tag
Nem gondoltam volna, hogy a Pencil nem "védi" magát, pláne, ha nem bontható.
Így már lényegesen jobb megoldásnak tartom a Wacom vagy egyes Samsung pen megoldását(Elektromágneses rezonancia (EMR) elven működő).Ha meg kell a BLE, akkor valami szuperkondenzátoros megoldás illene inkább ide. -
válasz
modd3r #40060 üzenetére
Elvileg 12 órát, ha új. De ezt nehéz mérni pontosan. Az enyém még 2018 végi, de eddig nem sikerült egyhuzamban annyit használni hogy lemerüljön, mert ha öt percre is lerakom akkor is a helyére ahol tölt.
Általában max 2 órát nyúzom, aztán legalább 5 percre lerakom így kb nem is merül le soha. -
válasz
lugosi #40058 üzenetére
Worst case persze, de sajnos képes lemerülni magában, ugye az első ceruza nincs folyton töltve és ismerjük a lithium akkukat, mi történik velük ha nullára merülnek?
Persze ha működik a ceruza vásárlásnál akkor meg lehet nézni hogy 5 perc alatt mennyit merül, ebből azért lehet következtetni hogy mennyire van oda az aksija. -
-
g@bo
nagyúr
urak
az air 5 vehető, vagy problémás tablet? (hajlik, törik, hátul picit nyuva a kijelző feszül..) a 4 es változat már alig kapható..
-
z0d1@Ku$
senior tag
Miért van az, hogy böngészés közben mondjuk ha egy oldalt akarok ugrani, akkor 2x is rá kell kattintani a nyílra/számra stb?
Van kijelzővédő fólia rajta, de azt nem szivesen szedném le. vagy amiatt van ez? -
c64fanhun
tag
Sziasztok!
Szerintetek mi a legrégebbi Ipad (akár mini) használtan, ami még manapság is kényelmesen használható? Nem akad, nem fagyogat, op rendszer nem baj ha nem a legfrissebb de pl youtube, facebook, böngésző gördülékenyen fusson.
Gondolom az ipad 2, 3 már igen felejtős. -
Pityka_
tag
Köszi az infót JárásiBetmen
.
Semin: kicsit több mint hobbi de "még" nem művészet. Sokat rajzol lányom (bár most csak egy nagyon olcsó "ceruzája" van). Ezzel nem tud olyan kreativ rajzokat készíteni mint az eredetivel. Néztem pár videót az eredeti lehetőségeiről és hát nagyon nagy a különbség.
Elgondolkodtató. Köszi neked is az infót -
Rage47
veterán
kint van a 16.1 developer beta, lehet jön ma a public beta is
októberben jön a végleges -
Pityka_
tag
Még ezt a Logitech--et néztem.
https://www.logitech.com/hu-hu/products/ipad-accessories/crayon-ipad-digital-pencil.914-000052.html -
Pityka_
tag
Sziasztok!
Lányomnak szeretnék Ipad 10,2" (9th gen) pencilt. Rajzoláshoz, irkáláshoz stb-hez használná. A gyári Applet drágának találom.
Ezekről van valakinek tapasztalata:
https://doopshop.hu/product/tech-protect-digital-stylus-pen-2-ipad-white/
https://doopshop.hu/product/esr-digital-magnetic-stylus-pen-ipad-white/ -
koma106
senior tag
Sziasztok! Apple Pencilhez keresek 1db hegyet. Nem szeretném a 4db-os csomagot megvenni. Létezik esetleg ajánlott utángyártott típus?
-
törölt tag
Sziasztok!
Facebook videonál hogy lehet hangot adni?(Megy a videó és nincs hangja)
-
-
NGA
addikt
Esetleg valaki cseréltetett már ipod nano 4-ben akksit? Sajna csak külső powerbankkal hajlandó csak menni.
-
törölt tag
Ha mar toltes: otthon maradt a töltöm, jelenleg csak egy xiaomi 33w-os Telefon töltöm van, Ami csak 23 %-ig tolt fel. Mi lehet a gond? Valamiert itt megall. iPad mini 4 az alany.
-
-
válasz
Ear001 #40004 üzenetére
Mint mondtam, teljesen életszerű.
Az, hogy veszel hozzá egy javítókészletet azzal együtt még rutint nem vásárolsz egy ilyen művelethez. De hagyjuk nem vitázom, mindenkinek a szíve joga hogy mit csinál.Szerk: Azért megnéznék egy almás javítókészletet amit valóban ők adtak ki. Pláne annak tükrében, hogy még szervizek sem tudnak gyári alkatrészeket (pl akku) beszerezni ha azok nem hivatalosak.
-
Ear001
addikt
válasz
sityupityu #40002 üzenetére
Egyre többen. Pláne hogy pont ezekhez van/lesz gyári javítókészlet.
-
válasz
Ear001 #39999 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy nem lehet, de 100 emberből hányan cserélnek ki egy telefon akkut szerinted? Egyre több gyártó teszi lehetővé? Mit? Egy ragasztott Iphone-t vagy Samsungot ki fog otthon melegíteni, hogy kicserélje az akut? Utána azt szakszerűen kicserélni, pluszban úgy újraragasztani, hogy az vízálló is maradjon. Szerinted egy átlagfelhasználó nekiáll ennek, pláne ha esetleg sík hülye is hozzá meg nem is érdekli?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows Insider Program
- Google Pixel topik
- Politikai mémek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fogyjunk le!
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Panasonic Toughpad FZ-G1 - i5 5300 -- Ütésálló tablet - 4Gb -128Gb ssd
- iPad Mini 6 64GB Wifi Pink Újszerű/2025.09.30.Apple Gar./Akku 98%/p4143
- IPad Pro 12.9" M2 - 2022, 6. generáció - 11 ciklus - garancia
- iPad 10th. 64GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 93%/p4126
- ÚJ! BONTATLAN ! Samsung Galaxy Tab S9 FE, 128GB, 5G - X516B -
- XIAOMI Redmi Pad Pro 12,1" 128GB WiFi Óceánkék Tablet eladó
- Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen Wifi, 8GB, tokkal
- 8849 Unihertz Tank Pad Tablet (beépített projektor, dual sim, 120Hz 32GB 256GB 21000mAh)!!!
- Huawei MediaPad M5 Lite tablet, 10.1" IPS, 3 GB, 32 GB, LTE, Asztroszürke!
- Op3n Dott 7.85" Android tablet
- Samsung S23 128GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110 i5 6600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman S2 TG DeepCool 580W
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest