Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

Ismét köszönöm a hozzászólásokat :-)

Az Office verzióban nem vagyok biztos: a középiskolában kapták elsőben az Office fiókot, benne 5 eszközre telepíthető Enterpise változattal. Én telepítettem, de a verzióra nem emlékszem ;-)

A lányaim amúgy jól fel vannak szerelve, van egy-egy kis Lenovo M720q gépük (i7 proci, 16GB memória, nvme SSD, 22" monitor) az íróasztalon, és HP EliteBook 840 G2 laptopjuk ágyban pötyögéshez. De most kitalálták, hogy a suliba nagy a laptop (tényleg az) , és ceruzával jegyzetelni sem lehet rájuk (bár az egyik érintőkijelzős, és ha kellene, a másik is az lenne, mert átalakítanám ;-) Ebben mondjuk igazuk van.
    És hogy a legtöbb ismerősüknek iPad-je van.

Az Office ha telepítve fut, akkor OK, nem baj, ha nem tud mindent, amit a PC-s verzió...

Hogy mi lesz a jövő, nem tudom, egyelőre szerintem akkor veszek nekik iPad Air-eket, valószínűleg 5-öst (mert én is úgy gondolom, hogy az azért pár évvel tovább használható marad, mint a 4-es) . Aztán ha bejön az almás nekik, lehet, hogy eladom az asztali gépeiket + laptopjaikat, dobok hozzá még egy "kicsit", és kapnak 24"-os iMac-et, annak legalább tényleg jó kijelzője van ;-) És így az asztali gépként használás nem is annyira fontos.
    Telefon vonalon már amúgy is régóta az ájfónért kapálóznak, de akkor azt már szerintem áttoljuk a jövő év közepének vége felé ;-)

Még egy fontos kérdés!!!

A 64GB-os iPad-el mennyire lehet elboldogulni?
    A minap megtapogattam egyet a MM-ban kíváncsiságból (rohadt jó.... ;-) , kb. 30GB hely volt rajta, pedig szerintem ott eléggé gyári állapotban vannak a kiállított darabok.
    OneDrive-on most van nekik olyan 5-6GB cuccuk, de szerintem azért lehetne belőle erősen gyomlálni.
    Telepítenénk ugye Office-t, meg gondolom még ezt-azt...
    Mi van, ha jön egy firmware upgrade? Marad neki hely, vagy vége a világnak?
    Mert már nem egyszer jöttek ismerősök telefonokkal (Android és Apple is) , hogy frissülne, de nincs hely...

Nagyon úgy érzem, hogy hosszabb távon gondolkodva a masinákban, és "munkára" használva a 256GB-os verzió megvásárlása nehezen megúszható: jól gondolom?

Üdv: Vasti

Új hozzászólás Aktív témák