Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Akkor a legegyszerűbb egy külső BT bill lenne ha tudja asztalon használni. Tokosak drágák, gyári még drágább. Magyar tokos bill pedig ha jól tudom csak a gyári, még logitech-ben sincs.
Vagy aliról egy BT bill ami tokkal együtt van, persze kiosztást meg kell nézni. -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
iPad még mindig egyszemélyes, mint a telefon. valakinek le kell mondani az ajándékról.

Ha pedig van mellé macbook akkor nem erőltetném a billt. Nekem van 12.9 pro magic keyboard tokkal, de mióta megvan a macbook nem használtam billel az ipadet.
-
válasz
zenit73
üzenetére
Ez a figyel miközben figyelem még a galaxy s3-ból rémlik, azóta se láttam semmiben.

És nem is annyira kívánatos a mai világban hogy a telefon a szememet figyelje.
Nekem eleve legalább 10 percre van beállítva a képernyő zár mindenen, én lezárom amikor akarom, de így nincs olyan hogy 10 percig nézem és lezárna, mert mit néznék 10 percig egy kijelzőn, ha nem videot, de olyankor nem zár le amúgy sem.Gondolom azért nincs benne, mert ezt nem vágod zsebre ahol jelezhetne hogy hé haver, írt az asszony.

Meg az Applenél eleve úgy kell gondolkodni, hogy ha van ipad, akkor van iphone, akkor van apple watch, ami jelez bármi van. Billentyűzet rezgést úgy emlékszem csak pár éve engedélyezték az iphone-on is. Plusz az ipad azért egy nagyobb dolog, nem biztos hogy érezhető lenne benne a taptic engine.
-
válasz
Rage47
üzenetére
de ki lehet dobni oldalra mint régen? és ugyanúgy visszahozni?
Csak mert az lenne a lényege.Megkeresetem:
To use Slide Over in iPadOS 26.1, you'll need to tap on the green icon of an app's window to open up the window sizing controls. From there, you can tap on the "Enter Slide Over" button.
When an app has been put into Slide Over mode, it transitions into a Slide Over window that stays over your other open apps. You can swipe to hide the Slide Over app from view, and then swipe to bring it back again. The Slide Over window can be resized as needed, which is new in iPadOS 26.1.Jó ez így szerintem, csak az aktiválás módja más.
-
válasz
csabiks
üzenetére
Hála az égnek, az rettenet hiányzott, sőt szeretném macos-en is
Egy hátrány azért van:
There does appear to be one big feature missing though, at least in beta 2: you can currently only have a single Slide Over app at a time.
Tehát nem tudsz berakni pl egy messengert/telegramot/instát és lapozni köztük, de mindenképpen üdvözölendő hogy visszahozzák. -
válasz
ittakary
üzenetére
[link] Itt a legalján megtalálod az iPad pro-t.
Ha azt nézed átlagosan 500 nap telik el egy-egy generáció között, most tartunk 350-nél, tehát szerintem tökéletesen beleillene fél év múlva (kb 180 nap) egy új.
De mint mondtam ezt nem lehet készpénznek venni, ahogy azt sem hogy tavasszal jönnek évek óta és szerintem butaság kijelenteni hogy idén biztosan nem lesz új iPad Pro.
-
De ez inkább a fizika miatt van szerintem, ha 20% alá merül az a nagyokosok szerint roncsolhatja az akkumulátort, mivel itt fizikai szinten van a probléma és az akkumulátor arányosan nagyobb az ipadben, a vastagsága és a tárolóképessége nem nagyobb ennek sem adott területen, csak mondhatni több van belőle.
De javítsatok ki ha hülyeséget beszélek.
-
válasz
hundai
üzenetére
Nem használhatatlan, van itthon 6-os ipad és használható még a felsorolt dolgokra, de most venni tényleg nem érdemes, gondolom legalább 2-3 évre vennéd.
Az ipad pro-m idén lesz 7 éves, de még jól használható a mai napig. Kíváncsi leszek meddig húzza.
A héten rajzolgattam rajta végre megint, hát azért meg tudtam fingatni szegényt egy "extra méretű"* procreate vászonnal.*A 4gb ramhoz képest.

-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az hülyeség lenne ha eladnád mindkét laptopot és amit hoz + az ipad árából vennél egy macbookot?
Ha nem játszol mindenre megoldás lenne, ha jól értem. -
Megnéztem ma a médiában, nagyon vekonynak hat a cucc.
A ceruza árnyék meg tok poén.
-
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Na ja, már a hovernél vertem a seggem hogy miért nem adják meg a 18-as prora.. Ez ilyen, Az új magic keyboard cover kompatibilis visszafelé, vagy itt is megoldották okosban?
-
válasz
Elektrosokk
üzenetére
És ezt a WWDC-től vártad? Csak mert más a mágnes és töltés pozíció így a szoftver bemutatón mégis mit tudtak volna megoldani ezen?
-
Majd jövőre.. tényleg elég langyos volt ez a bemutató, AI az ment ezerrel de azon kívül a külön OS-ek alig kaptak érdemi updatet és ami volt is az is mind előre olvasható volt, elmaradt a meglepetés idén.
Pár dolog ami említésre méltó:
-Ios/ipados ikonok rendezgetése és csicsazasa *szarkasztikus yeah
-macos ablak kezelés végre elkezdte másolni a Windows legjobb megoldását
-ipados számológép, amúgy tök jó, tényleg, de erre miért kellett ilyen rohadt sokat várni?
-iphone tükrözés macre, sajnos valóban iPad nélkül..
Erosen gondolkozom de ennél több nem maradt meg..
Ahhoz képest hogy páran macost vártak ipadre ez nagyon gyengusz. Elképesztően sok lehetőség lenne az ipadben de sajnos nem érdekük kiaknázni.
Ettol függetlenül elfogadnék egy m4 prot az uj keyboard pro pencil kombóval, de mivel már több mint egy éve nem rajzolok így nem érzem megérősnek. -
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Mi köze ennek az árhoz?
Egyébként ha megnézed jerryrig videóját láthatod hogy igazából struktúrálisan még erősebb is lett ez a vékonyabb iPad és hasonló méretű akkuval hozhatja a szokásos 10 óra üzemidőt vagy még jobb is lehet mert az oled valóban kevesebbet fogyaszt dark módban. Igy van olyan felhasználási mód amikor tovább bírja az akkumulátor. -
válasz
tybsen
üzenetére
Függ az adott apptól, van amin ugyan azt fogod látni nagyobban, van amin plusz kontent van, weboldalak általában ilyenek. Illetve az érintő billentyűzet is több gombot kapott a nagyobb kijelzőn, ezen fixen ki tudod rakni az ékezeteket és a számokat, míg a 11-en ezt sehogy sem tudod megtenni a gyári billel.
-
Kezembe akadt egy iPad 7-es, os 16.5-tel, jol gondolom hogy nem érdemes frissíteni?
Illetve találtam hozzá 5 rugotol 30-ig touch panelt. Jó lehet a legolcsóbb?
Csak mert így is működik, esztétikai csak a rommá tört touch.
ui. Van hozzá olyan olcsó János ceruza ami tud nyomást érzékelni?
-
-
Használja valaki a Lumafusiont?
Azt szeretném benne elérni, hogy lejátszás közben ha visszatekerek teszem azt 5 másodpercet akkor ne álljon meg a lejátszás, hanem folytassa. Egy feliratot kell készítenem egy videó alá és ezt találtam a legjobb megoldásnak, de elég szerencsétlen hogy folyton megállítja a videót. :S -
Retroarch elérhető ha érdekel valakit.

-
válasz
ÁrnyékSzem
üzenetére
Mire kell ennyire?
-
válasz
Malfroy
üzenetére
Elképzelhető.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De nem valószínű:
"A DSCC elemzője szerint az iPad Pro 11"-es OLED kijelzőit a Samsung szállítja, és technikai akadályba ütköztek két képernyőréteg összeillesztésekor, ezért a vártnál kevesebb komponenst tudnak szállítani május végéig, így ebből a variációból szűkösebb lesz a kezdőkészlet. Az LG viszont problémamentesen szállítja a kívánt mennyiséget az iPad Pro 12.9" esetében, így nem várható készlethiány. Az új tabletek Apple M3 chippel és iOS 17.5-tel várhatók, de érkezhet Apple M2-es iPad Air, illetve új Magic Keyboard és Apple Pencil is." -
válasz
atti1848
üzenetére
Vízkárnál: Árat csak bevizsgálás után tudnak mondani, aminek szintén költsége van, de a javítás olyan is lehet, hogy nem sikerül, mivel vízkár esetén az oxidáció elérheti a panel mélyebb rétegeit is és károsíthat olyan nehezen beszerezhető alkatrészeket a panelen amik csak fő alkatrész cserével javíthatóak, ez azt jelenti hogy egy kis pucolástól egészen alaplap + kijelző csere is lehet könnyen a dologból. A legtöbb szerviz nem is szeret éppen ezért panel javítással foglalkozni, hanem egyből kapsz egy árajánlatot minden érintett alkatrészre. Ha szét tudod szedni és látsz kivehető oxidációt az alkatrészeken akkor azt lehet pucolgatni valamilyen elektronikai tisztítószerrel (PCC). Persze előtte akku lehúz és lehetőleg a kijelző rétegei közé ne folyjon mert azt cumi kiszedni és foltos lesz tőle a kijelző. Ha szerencséd van csak összezárt valamit az oxidáció, ha nem akkor meg is sütött dolgokat.

Most nézem, hogy egy 2017-es proról beszélünk, azért arra már sokat nem költenék így 9 év távlatában, mert bár kétségtelenül használható még sok mindenre, de az akkumulátor is gyengülhetett bőven, illetve a készülék teljes értéke igencsak alacsony lehet a javítás költségéhez képest.
-
válasz
consono
üzenetére
No meg a böngészők sincsenek már frissítve, nem képesek megjeleníteni a modernebb weboldalakat. Volt egy köröm ezzel egy 2008-as imac-kel.

Meg most került hozzám egy iphone 5c és egy iphone 6 is. A 6 még egész jól működik, nem láttom olyan oldalt amit ne hozott volna be. -
válasz
Malfroy
üzenetére
Jelenleg ez a tipp:
"Apple is working on OLED technology for future Macs and iPads. The iPad Pro will be the first iPad to adopt OLED technology, and a new model with an updated design and OLED display is expected to be introduced in May, perhaps the week of May 6. Apple isn't likely planning for an event, and will instead announce the iPad Pro models with a press release."#45949TechN7ne
Júniusban WWDC van, ami az új os-t mutatja be.
Szeptemberben pedig iphone és sima ipad bemutató.
Pro október, március, április, október és most úgy fest május, bár van egy kis fennakadás az OLED kijelzőkkel így nem tudni biztosra. Sokan már márciusra vártuk a bejelentést, aztán áprilisra. -
válasz
Roland861010
üzenetére
Teljesen, újkorában 130-140 ez a szar.

Én 70-ért tudtam egy jó állapotú használtat venni. Szinte mindig rajta van. -
válasz
chatran
üzenetére
Itt mindenképpen az appstoreból töltöd le, nem tudsz a netflix appból játszani. Ez iphone-on vagy ipaden megy. Macen nem néztem még. (nekem csak hackintosh van, ott netflix app sincs
)
Csak addig megy amíg van előfizu és be kell lépni a netflix accountba amikor elindítod a játékot. -
válasz
Roland861010
üzenetére
Mindenkinek kell, te lennél a mindenki felett álló?

-
válasz
Roland861010
üzenetére
Hogy tudod megvenni a fejlesztő weboldalán? Én csak egy linket látok ami az appstoreba visz.
-
Érdemes a ceruzát külön melle tenni és kerülni a mozgatast, mert olyankor mindig felébred a ceruza, viszont arra figyelj hogy a ceruzát nem lehet kikapcsolni soha teljesen mivel az magától felébred ha mozgást érzékel így csak egy stand by módba tud pihenni ami azért 3-4 hét alatt tud bőven szívni az akkuból. Tehát nézz rá két hetente ne meruljon le nullára mert könnyen ki tudod nyírni a telepet.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Hát még az igazi milyen jó.
-
Azt nem tudjátok mitől lehet hogy az (pro 2018, ipados17) a control centerbe rakható távirányító képtelen megtalálni az LG TV-met, míg a telefonon (x, 16.valami) tökéletesen működik minden alkalommal?
Használja más is ezt a funkciót? Nektek megy hasonló konfigon? -
válasz
Roland861010
üzenetére
Én is kettest.

Amúgy meg oldalakon keresztül ment itt a téma, érdemes visszaolvasni. Le lehet írni újra is mindent is, de gyorsabban infóhoz jutsz, ha lapozol párat. -
válasz
lugosi
üzenetére
Azért mert a xiaomi telód kiküld analóg jelet az usb-c-n, az átalakító pedig csak egy átalakító.

Ipad-hez viszont olyan kell amiben van DAC, ez alakítja át a digitális jelet analóggá.
Lehet venni amúgy olcsót, de nehezebb utánajárni. Azt mondják ami jó a pixel telefonokhoz, az jó az ipad-hez is, mert ott sincs analóg jel alapból.
Ha nem kell töltő közben, akkor érdemes a gyárinál maradni, az a tuti. -
válasz
callmeakos
üzenetére
Álló módban külön kell beállítani, viszont ott csak 4 kicsit lehet mint iphone-on az óra alatt.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Talán majd ha lesz 3rd party appstore, amit ha jól emlékszem jövőre kell nekik engedélyezni valami EU-s szabályozás miatt. Addig minden a safari motorját használja, még a chrome is.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A mini inkább az air kisebb verziója.
Laminált kijelző ami nincs a sima ipadben. A többi téged nem nagyon érint. Illetve az új design, ez ugyan jelen van már a legújabb sima ipaden is, de az új és drága még. Ceruzát gondolom nem akarsz így az mindegy.#43884
victorhun7
Én vittem vissza úgy ipad prot, hogy egyetlen kis porszem volt a kijelző és az érintő között, ez vásárlástól kezdve ott volt, cserélték az egész készüléket. Egy próbát mindenképpen megér. -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem írtál keretet, minél újabb sima ipadet kell venni ami kijön a keretből.

-
válasz
w.miki
üzenetére
[link] Itt láthatod az összes modellt. Van sima iPad, Mini, Air és Pro. Kb ez a sorrend is közöttük tudásban és árban is.
Most nem fogom végigvenni melyik miben jobb, az hosszú lenne, csak kiindulásnak tettem ide.
Én Pro-t használok, már lassan öt éve és még nem érzem hogy cserélnem kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Ingatlanos topic!
- iPhone topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- 182 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest