Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Gondolkodom egy iPad pro 2020-2021 -es vásárlásán. Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy az ipad OS -ben van arra lehetőség , hogy több felhasználót adjak hozzá?
Otthon hasznáná párom és gyerkőc is, de nem feltétlen kellene hogy Ők is mindenhez hozzá férjenek, amit Én használok.Előreis köszönöm!
-
Ashiyo
csendes tag
ESR Rebound vagy EPICO Smart Flip? Mind a kettő oldalsó keret nélküli mágneses és hasonló árban vannak. Előbbi rendeléses, utóbbi az Istyle-ból. Valaki próbálta mindkettőt?
-
válasz
bostone
üzenetére
Pontosabban CoreElec, én is elírtam. 😁
Gondoltam rá utólag, hogy első TV Box-nak érdemesebb lett volna sima gyári rendszerű valami, csak túl magabiztosan vágtam bele, hogy "mesterszintre kitanultam magam CoreElec-ből előzetesen", aztán faltól falig kaptam a pofonokat a rendszertől.
-
bostone
addikt
válasz
fery02
üzenetére
CoreElex folyamatos karbantartást igényel. Ismerem, azoknak ajánlom, akik szeretnek bütykölni.
A hazai forrásból is beszerezhető TV Box-ok teljes értékű Android TV rendszert futtatnak, mobil nélkül is használható eszközök. (Nem szabad összekeverni azokkal a rokonaikkal, akik hegesztett Android megoldásokkal operálnak.)
-
válasz
bostone
üzenetére
Köszi, ChromeCast van is használva YouTube-ra, de egyéb TV Box-ot nem vennék, mert nem vagyok akkora filmes, hogy kihasználnám.
Illetve vettem már korábban, csak CoreElex-ezni akartam rajta, de úgy felidegesített a beállítás folyamata, hogy eladtam az egészet, ahogy van. 😅Így is csak évi pár dugdosásról van szó és ugye nem is ez lenne a fő célja ennek a Hub-nak, hanem a jack és igaz még eddig sose éreztem hiányát, de az USB-A is hátha jó lesz valamire.
-
bostone
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Egy tv okosító olcsóbb, mint egy komolyabb hub.
Mindenképpen azt ajánlanám kipróbálásra.
Anno én is a tv-re kötöttem a pc-t, de mára már biztosan hiányozna a kényelem, amit ez az egyszerű eszköz pótolni képes.
Még az okos tv butaságait is képes kiküszöbölni. Tehát, arra is vettem egyet.
-
veszbud22
lelkes újonc
Sziasztok!
Érdemes iPad-et használtan venni?
Ha igen, mire kell figyelni vásárláskor?Köszönöm szépen a segítségeteket!
-
válasz
Bogðan
üzenetére
Köszi, meg a videólejátszó ajánlást is! 🙂
Te is ebben a 25%-os akcióban vetted meg, mint amiben jelenleg is megvehető?
Milyen hamar érkezett meg neked rendeléstől számítva?
Korrektnek érzek így érte 30 dollárt (főleg ha hírleveles -15%-ot is engedni fog mellé).Egyébként járnak ezek a HUB-ok valamennyi akku fogyasztással, ha csak standby örökké csatlakoztatva vannak a táblagéphez vagy csak akkor, ha használva van valamelyik portjuk?
Valamint ki mit tud a HDMI hot plug-ról, hogy káros tud-e lenni vagy nem?
Ugye ez azt jelenti, hogy nem foglalkozunk azzal, hogy ki- vagy bekapcsolt állapotukban csatlakoztatjuk össze az eszközöket, de valami rémlik korábbról, hogy HDMI esetében ez veszélyekkel járhat az eszközökre.
De lehet persze ezzel manapság már nem kell foglalkozni és a mai eszközök fel vannak erre készítve. -
Bogðan
csendes tag
válasz
fery02
üzenetére
Van nekem is BT fülesem (Marshall Minor III, eléggé márkahű vagyok, hangszóróm is Marshall), de hajlamos kipotyogni a fülemből ha rágok
HDMI egyelőre nincs használatban, a hírek szerint az új iOS tud majd pro üzemmódot ha asztali gépként használjuk a tabletet, de hasznos volt amikor szüleimnél néztünk sorozatot (Picard) és valahova elkeverték a ChromeCastot amit vettem nekik, HDMI kábelük viszont volt.
Videolejátszásra az Infuse prémium változatát használom, leginkább azért mert lehet tolni-húzni vele a feliratok időzítését - néhány angol hangú sorozathoz van izlandi felirat csak sokszor nincs meg az a verzió amihez készítették -, VLC-t elengedtem mert sehogy sem sikerült lokális fájlok lejátszására bírnom.
Eléggé kezdő vagyok még az iOS világban, 30+ évnyi windows után váltottam nemrég, szóval nem megy rutinosan.
Siri-szüzességemet is csak tegnap vesztettem el
-
válasz
Bogðan
üzenetére
Megtaláltad azt a Hub-ot, amit már én is kerestem tavaly ősz tájékán valamikor! 🤩
Hiányzott a jack dugó iPad8 után, ami az Air 4-ről már le lett spórolva és igaz "megoldottam" hamar és el is kényeztetett az Airpods Pro, amit azóta is örömmel használok.
Viszont ha történne vele valami, ezek után már biztosan nem vennék már másik vezetéknélküli fülest, hanem akkor ezzel a Hub-bal újra a szintén szeretett vezetékes fülesemet használnám.
Biztosan bajban lennék eleinte, hogy újra fizikai "összeköttetésbe" kerül a fülem a táblagéppel, mert most nyugodtan felkelek fülessel együtt és megyek bárhová, vezetékkel meg borítanám magammal a táblagépet. 😁Nem kételkedem a jack hangminőségben, ahogy a töltési sebességben sem (elvégre is PD van feltűntetve).
A HDMI-t is már most látom, hogy az USB-vel együtt tudnám használni, buta TV-m már a mai filmformátumokból többel nem tud már mit kezdeni sajnos és akkor gondolom összekötöm a rövidke kábelemmel, filmet elindítom, táblagépet bebújtatom a TV mögé, enjoy.Az iOS-es VLC szintén megbírkózik mindennel, akárcsak a Windows-os verzió?
A TV által nem támogatott formátumokat laptopról nézem mostanában VLC-vel. -
zoli62
addikt
Milyen mobiladatforgalom mérő alkalmazást érdemes használni, ami elég pontos, és a hotspot esetében felmerülő adathasználatot is méri?
-
válasz
pauliboy23
üzenetére
ÓÓÓ dejó. Köszönöm szépen!

-
pauliboy23
senior tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Mobilszámlára is megveheted. Amúgy igen, beregeled a kártyát és megveszed.
-
-
Még annyit segítsetek már srácok, hogy az ipad 9 hez megakarnám majd venni a shiftscreen appot. A külső monitor dolog miatt.
Viszont nekem nincs se bankkártyám sem számlám. Páromnak van. Úgy megoldható? Nem ismerem a rendszert egyáltalán. első almás dolgom lesz. Előre is köszi a segítséget. -
Bogðan
csendes tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Megérkezett az "Uni 4-in-1 hub for iPad Pro", igen pöpec kis jószág:
[link]
Nem akartam olyan hubot ami madzagos, szerintem az egyrészt kissé idétlen, másrészt ha megtörik a kábel garantált a stroke.
Az illesztőkeretet leszedve illeszkedik akkor is ha tokban van az ipad, és akkora az egész kütyü mint egy hosszában félbevágott radír.BT billentyűzet (RK84) a hub usb A-ból kapja a mannát, így a kártyaolvasó/pendrive/hdd plusz az egér is a billentyűzetbe van dugva.
HDMI-t nem használom egyelőre, majd veszek egy profi sRGB monitort később ha igényem lesz rá. A jackdugó is hasznos, hámlik már a kábeles Marshall Monitor de még mindig ő a kedvenc fülesem.
Ilyen Anker töltőt rendeltem hozzá, 100W Anker tyúkbéllel:
[link] -
Még van kettő kérdésem.
Az egyik, hogy egy ilyen adaptert néztem ki hozzá:
ADAPTER
Ebben van HDMI és USB is. jó jönne.A másik kérdésem már furcsább. Ugye a 9-esen még van jack csatlakozó. Ahhoz ha csatlakoztatok mikroportot akkor működne?
-
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
-
Sziasztok!
iPad Pro-hoz keresek USB-C Hub-ot. Kinek mi vált be? Fontos hogy legyen rajta HDMI/VGA kimenet, SD olvasó és akár Ethernet port is - ha később Macbook-hoz is akarnám használni
-
bostone
addikt
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Jómagamnak és néhány ismerősömnek sikerült karcokat hagyni a kijelzőn.
Mi azóta fóliázunk, de páran nem tesznek rá semmit. -
SharpSA
veterán
válasz
Dreadloord
üzenetére
Ha jól emlékszem: Beállítások - Kisegítő lehetőségek - Billentyűzetek - Teljes elérés billentyűzettel legyen kikapcsolva.
Vagy itt alatta a Parancsok menüben átrakod például option+cmd+nyíl-ra -
válasz
Dreadloord
üzenetére
Ez fura dolog. Nekem is lenne majd hozzá egy bt egér és bill. Furcsállnám ha így viselkedne vele. Nekem kb jövő héten lesz meg az ipad. Elcsúszott a dolog sajna, pedig már most akartam, de ez van. Addig legalább kiderülnek dolgok. Nézek hozzá tokot. 9 esre szoktatok fóliát rakni?
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok, kezdek ráérezni az IPAD OS-re, de valamire nem tudok rájönni:
Apple gyári folio keyboarddal használom. Azt be lehet állítani, hogy a billentyűzeten a jobbra-balra nyilak úgy viselekdjenek, mint windowsban, tehát ha pl. gépelek, akkor a betűk közt lépkedhessek velük, jelenleg ha lenyomon őket, akkor ablakot akar váltani, nem a cellán belül lépked, goodnotes is csinálja, messenger is, gyáris kereső is. Szóval gondolom valami általános beállítás tudja ezt állítani, csak melyik?

-
SidCorky
őstag
válasz
Zimerion
üzenetére
Szia!
Az Árkádban lévő Space Centerben dolgozó srácokat tudom ajánlani. Még iPad Minit vittem be hozzájuk, úgy is lelkesen és hibátlanul tették fel rá a matt, nem üvegből készült fóliát, hogy nem náluk vettem, az üvegfóliát pedig egyszerűbb feltenni, biztos megoldják.
Érdemesebb lehet náluk megvenni, úgy talán nagyobb esély van rá, hogy ha nem jönne össze hibátlanul, akkor megpróbálják egy másikkal, bár nem tudom, milyen árban adják. -
Zimerion
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok esetleg ajánlani egy jó boltot pesten, ahol faszán feltudják tenni a 12,9-es kijelző méretre is az üvegfóliát? vagy tudtok ajánlani olyan üvegfóliát, amihez van olyan szett amivel én is feltudom tenni jól?
Köszi előre is -
Eliott
tag
21-es Pro modellre keresnék mágneses tokot, lehetőleg maximum 15 ezer forintért. Az ESR-eken kívül van valami alternatíva? Jó lenne itthoni boltból, mielőbbi beszerzéssel.
-
válasz
koxkids
üzenetére
Megjöttek ez ESR tokok.
A mágneses jól tart, tetszik hogy a pencilt is védi.
Viszont a Project Zero szilikon tok nagyon nem tetszik. Az iPad jobb oldalán, ahova a pencil kerülne, folyamatosan lejön a házról, nem jól illeszkedik. Ennél azért többet vártam..
Legszívesebben levenném, eléggé pénzkidobás volt. -
consono
nagyúr
válasz
Dreadloord
üzenetére
Én a Redditen láttam a r/AppHookup szokta hozni az akciókat.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Dreadloord
üzenetére
Többek között a WSH LST app ilyen.
-
arnd
senior tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Nekem olyan tapasztalatom volt, hogy pl. a viberen kapott képek nem jelentek meg a google fotókban, talán csak a szifonosban... vagy fordítva, de tuti a másikra lett volna szükségem.
Meg a google fotókban nem találtam a képre firkálási lehetőséget. Tuti a szifonos fotókban nem láttam a viberes képeket, mert valamit rajzolni szerettem volna rá, és a google fotókban meg nem leltem meg.File átmásolásra, meg ott a floppy hálózat
akarom mondani a C type pendrive, nem túl nagyvonalú, de legalább nem vonok be még egy céget a privát tartalmaim transzportálásába.Nekem eddig mindegyik usb-to-HDMI konverter működött.
Ja és pushbullet helyett valami jó alternatívát tudtok?
-
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
videovagas: imovie
komolyabb: lumafusion -
Nekem már az is elég, ha a google fotókból tudok lehúzni képeket, videókat és azt a ipaden megtudom vágni. Bőven elég. Néztem van google fotó app is a store ban. Majd valami egyszerű videóvágó program kell.
Meg szerintem a shiftscreen appot megveszem hozzá, mert TV re biztos sokszor lesz kötve. Persze tudom kell a HDMI adapter hozzá. Azt is lesek majd. Gyárin kívül van ami használható?
-
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
BT-n (airdrop) csak iphone vagy ipadról tudsz küldeni termékcsaládon belül.
Képeket tudsz lementeni netről és google fotókból is. -
Sziasztok.
Jövő héten végre meglesz az ipad 9 esem.
Az lenne a kérdésem, hogy most már a rendszer engedi azt, hogy a netről vagy pl google fotókból képet és, vagy videót letöltsek rá?
Továbbá pl telefonról bluetoothon átküldeni rá valamit?
Előre is köszi a választ.

-
arnd
senior tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Jópofa, még nem volt igazán időm rá tesztelgetni, de szerintem megtartom.
-
arnd
senior tag
válasz
tboldi
üzenetére
Titkon én is rákerestem
nem akartam tájékozatlanságomat kinyílvánítani
Mondjuk 3GS volt a legutóbbi apple telefon amit használtam, szóval nem vagyok igazán képben szifonos témákban.
De azt már látom, hogy az eredeti tervemet, hogy ipad mini meg egy 13 mini lesz a mostani androidos telefonom helyet... hát igen igen hajlok rá, hogy dobom ezt az ötletemet. -
arnd
senior tag
Ezzel van tapasztalat? [link] PC-vel érdekelne.
-
válasz
consono
üzenetére
Akkor az már a legtöbb dologra amit használ az ember, sőt a hétköznapi dolgokra mindre tökéletes. Valószínű csak rajzolóknak jelentene limitet. Lehet, hogy nekem is egy olcsóbb verziót kellett volna vennem, de bevallom őszintén, hogy mikor vettem egyedül csak a Crayont ismertem, azt meg nem lehetett kapni ahol vettem, úgyhogy bementem és megvettem a Pencilt, na mindegy.
-
zozimoto
aktív tag
Ezt a típust használja valaki? [link]
-
Ashiyo
csendes tag
Sziasztok. A napokban vett ipadnél jelentkezett egy kis probléma az alkalmazás vásárlásnál. Alapból egy otps jump kártya van beállítva a profilomon, ezt használtam eddig mindig vásárlásra az iphoneon is, sosem volt gond. Most, hogy az ipadre szeretnék megvenni egy 399 forintos alkalmazást, hiába nyomok rá az összegre - sikeres face id ellenőrzés - "kész"szöveg , vissza ugrik a 399ft jelzés, nem pedig a nyíl, hogy letölthető. Próbáltam megvenni a telefonról is, ott is ugyan ez van, nem enged vásárolni. Korábban nem volt vele gond. Valami ötlet rá, hogy működjön?
-
bostone
addikt
válasz
Hanibata
üzenetére
Többen is megfogalmazták itt véleményüket a "tollal" kapcsolatban, amely szerint érdemes beruházni az eredeti Apple által fejlesztett változatra, amennyiben nem jegyzetek készítése a cél.
Fájdalmasan magas áron kapható, de sajnos nem helyettesíti semmi. Egyszer kell megvásárolni, és a következő évekre le van tudva a probléma.
Professzionális eszköz, professzionális célokra.
Ha hivatásszerűen űzöd az ipart, megtérül a befektetés, amennyiben hobbi szinten érdekel, akkor sem elvetendő ötlet. -
arnd
senior tag
válasz
Hanibata
üzenetére
Én ilyet vettem:
https://www.aliexpress.com/item/1005003446407027.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.6fe31802wTvj6eNem rossz, nincs nyomásérzékelés, a gyárit sem érzem jobbnak, persze a nyomásérzékenység kivételével. De a fogása és a siklása ugyanolyan. Mondjuk most sima üvegfólia van rajta, ez érkezett meg hamarabb, a papír hatásút még nem próbáltam ki.
Nekem az ékezetes (magyar) írás felismerésével vannak porblémáim. Egyedül a Nebo az ami működik, de integrálni nem sikerült semmivel sem. Kipróbáltam a Nebo motoros bilentyűzetet, de természetesen ékezeteket nem kezel. Meg amásik olcsóbb app sem.
Szóval a remarkable 2 magasan veri ebben. Annak zseniális a kézírás felismerése. -
arnd
senior tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Köszönöm.
-
gianni85
veterán
válasz
Hanibata
üzenetére
Nekem esr toll van az ipad gen8-hoz, és nem valami jó élmény a firkálás. Lehet, hogy az üvegfólia is közrejátszik? Nem tudom. Maga a toll minőségi benyomást kelt, de mit számít, ha nem jó. Jegyzetelni se az igazi, rajzolásra meg használhatatlan. Az esr tokommal semmi gond, ezért próbáltam ki de kár volt. Utángyártott CCK-val is befürödtem. Szóval erőteljesen húzok már azon vélemények felé, hogy vagy eredeti tartozékot, vagy semmi…
-
Hanibata
csendes tag
Sziasztok, lehet korábban valaki már felhozta, de egy mini 6-ra melyik a legjobb budget toll, ami nem gyári? Próbáltam az Aliexpress-es kamu Apple pencil 2 kinézetű tollat, de egyáltalán nem jött be, nem volt vele smooth a rajzolás. Aki tudna egy két szót mondani, hogy ki milyen tollat használ és hogy mi a tapasztalata vele, azt megköszönném.
-
Dreadloord
senior tag
Itt egy videó róla: https://www.youtube.com/watch?v=SppMl8S0Nro&ab_channel=MindyC
-
consono
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Igen, ez a hozzáállás
Nekem sajnos nagyon régi a Mac-em, nekem meg azért nem megy, bár bevallom még nem is próbáltam... Mostanában a lányom mindig lenyúlja tőlem rajzolni az iPad-et, én elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha megkapná én meg eladnám a régi Mac-et és beújítanék egy új Macbook Air-t, de már nagyon rászoktam az iPad használatára 
-
Az apple úgy gondolja, hogy vedd meg az egyik mellé a másikat. Ezt demózták is a múltkori wwdc-n, hogy hogyan használható az ipad a mac-ek kiterjesztett képernyőjeként, az egeret áthúzva egyik eszközről a másikra. Szóval szerintük mind a kettőből kell, hogy vegyél. (Nekem ez most per pillanat nem fér bele, de semmi bajom nincs az ötlettel. Csak működjön a külső kijelző kezelése ettől függetlenül azért ha lehet teljes körűen.)
-
arnd
senior tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Nem rémlik annak az alkalmazásnak a neve?
-
válasz
Amilo02
üzenetére
Adott programtól függ, lumafusion videószerkesztő például ki tudja tenni az egyik ablakát fullba, procreate egy preview ablakot, illetve videó lejátszók is tudnak olyat hogy felül van a videó, alul a kezelők, de ez úgy lenne jó ha közben háttérbe lehetne tenni és megnyitni mást az ipaden.
-
Dreadloord
senior tag
Végül ilyet vettem, legalább a külső ssd-t is rá tudom dugni majd

Full screenre egyébként van egy alkalmazás, ami elvileg tudja, de amire nekem kell a külső monitor arra nem gond a 4:3, inkább az lenne jó, ha nem tükrözés lenne, hanem simán második monitornak tudná venni, na de majd hátha..

Új hozzászólás Aktív témák
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Linux Mint
- Android szakmai topik
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Szóval megy vissza az ESR.

Meg sem jelenik a másik eszköz... Biztos valami hálózati szűrést beallitottam a wifin valamikor, de még nem mentem utána....
Átérzem a megvételével kapcsolatos érzelmeidet.