Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzolo
senior tag
Én most pont vettem egyet, 150 alatt senki sem árulja, 110 az az iPad7 területe... Egy boltos végül felrakott 135-ért egyet(igaz SIM kártyás), azt vettem, de brutál ára van használtan. 130-ért is instant el fog menni szerintem.
110 iPad7, 120 iPad8 32gb, 150 Air3 64gb, 160-170 iPad8 128gb, így skálázódik most a piac.
[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
Másfél hónapig néztem február vége és április közepe között, Hardverapro-Marketplace-Jófogás vonalon napi szinten, ugyanaz a 8 darab pörgött mindenhol 150-170 között, magánszemély eladóknál. Ezért amikor egy almás bolt feltette 135-ért (és mivel a várt event sem jött március végén) akkor azt megvettem.
110-ért persze hogy 2 nap alatt elment, nézd meg miket és mennyiért árulnak, ennyiért ajándék volt.
Decemberben mázlid lehetett, olyan adta el, aki gyorsan pénzt szeretett volna látni, de nem az a jellemző.
+Gondolat: a héten kijött az event dátuma, hirtelen előkerült pár eladó darab, aki gyorsan szabadulna, nehogy jöjjön egy olyan basic gép , ami zárójelbe teszi az Air3-at. Foghatnám a fejem, hogy 2 hete 135 most meg van 120-ért is, de a 150 felől közelíteni a kérdést, amilyen árak akkor voltak .
[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
Pár napja láttam, hogy téma volt a billentyűzet+egér használat.
Logitech K375 és Xiaomi Mi Dual Mode Mouse Silent Edition egérrel simán összekapcsolódott és hibátlanul megy. Egyetlen fura dolog, hogy fordítva görget a görgő,de ezt be tudom annak, hogy trackpad-re találták ki elsősorban. De azért lehetne egy opció a megfordításra.
LG G7 desktop módot (Android 10 beépített funkció) és az iPad-et (Air3) összehasonlítva kilométereket ver kezelhetőségben az iPad az Androidra, pedig azt ki tudom tenni rendesen monitorra és desktop like ablakkezelője van. De ez hiába, hogyha nem tudja magáról a külsős fejlesztők alkalmazása, hogy neki Tablet módba kéne mennie, így például a táblázatkezelők használhatatlanul nagyok az elcseszett fektetett nézet low dpi miatt, csak böngészőn belül van normális nézet. Lehet a Samsung ezt ügyesebben oldja meg a Dex-szel, de most Lg telefonom van.
[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
Köszönöm a tippet, átállítottam és szuper a görgetés is most már.
Én nagyon ajánlom az egeret keresőknek a Mi Dual Mode Mouse Silent-et, bluetooth-al az ipadre kapcsolódik, a saját 2.4ghz vevőjével pedig az asztalira, pillanatok alatt lehet váltani. És tényleg halk a kattanása a gomboknak. 2 AAA akkut kb havonta töltöm benne úgy, hogy heti 3x8 óra home office használat van. -
Gzolo
senior tag
válasz V.Stryker #33558 üzenetére
Nálam hasonló volt a motiváció, főleg mivel céges laptop mellett a saját csak porosodott.
Ebook+laptop eladásra került, Air3 lépett a helyére. Valamelyik nap kipróbáltam billentyűzet+egérrel, tökéletesen megy minden amit eddig laptoppal intéztem.
Egy régi asztali gépet tartok mellette csaj, mert a nyomtatóm nem wifis, illetve ha a Netflixen nincs fenn amit néznék, akkor le kell tölteni alternatív forrásból, és azt fel kell juttatni az iPadra.
[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
válasz CyberPunk666 #33720 üzenetére
Én használt Air-t vettem (135-ért). 32 gigát kevésnek éreztem, a 128-as felárát viszont nem akartam megfizetni.
Jól tettem, mert most olyan sorozatot nézek ami nincs se Netflixen, se HBO-n, és az évad 18 gigát foglal. 32-es modellnél gondolkodni kéne, hogy felteszem az egész évadot vs letörlök valami programot.
Grátisz a laminált kijelzőn majd tényleg kijelzőn írok érzésre, nem pedig felette az üvegen. -
Gzolo
senior tag
válasz HoppMaster #33873 üzenetére
Nem kapcsolódik direktben az ipad-hez, nincs párosítás sem, egy irányú a kommunikáció.
Kiveszed a dobozból, bekapcsolod, és ennyi a működése.
-
Gzolo
senior tag
válasz HoppMaster #33914 üzenetére
Ez fura, mert nálam nem reagál semmit az iPad ha nincs bekapcsolva a Sanleplus.
-
Gzolo
senior tag
válasz tybsen #34457 üzenetére
Formátummal kapcsolatban:
Huawei Mediapad T5 10-et használtam az iPad Air3 előtt, most is megvan, feleségem használja. Múltkor valamiért az került a kezembe, és az iPad után borzasztó szűknek éreztem a 16:9-et, és kicsinek tűnt a kijelző. Hiába fut rajta teljes kijelzőn a videó, az iPad-en jobb érzés nézni.
Szummázva, elsőre idegen a 4:3, de ha használod, utána már soha nem kívánod vissza a 16:9-et.
-
Gzolo
senior tag
válasz nikilauda #34814 üzenetére
Nekem K375 van, azért lett ez, mert Windows-os munkagéphez is használtam és van rajta numpad.
Billentyűzet: felfedeztem egy anomáliát - lehet csak nekem új. Egy ideje GBoard-ot használok, és most amikor a K375 csatlakozott, angol kiosztással gépelt csak a Logi. Semmilyen beállítás nem segített, Magyar, Qwerty, Abc, mind ugyanaz volt, se ékezet, 0 más helyen, stb, amit korábban kolléga is írt.
Mivel emlékeztem rá, hogy még 14.4-gyel jött a gép, akkor szuperül ment, nem hagyott nyugodni. A megoldás egyszerűbb volt, mint gondoltam:
A gyári IpadOs billentyűzetet behúztam első helyre a virtuális billentyűzeteknél, és rögtön helyreállt a hardware-s kiosztás. Szóval ha valakinek hasonló gondja van, mindenképp próbálja ki, mert megoldhatja ez a gondot.
-
Gzolo
senior tag
válasz mr.tamasbiro #35397 üzenetére
Én várnék jövő hétig, mert jönni fog az alap 8 helyére az új gép, jelek már vannak, fogy a készlet.
-
Gzolo
senior tag
válasz Luck Dragon #36181 üzenetére
Kompatibilisek egymással, annyi különbséggel, hogy a 10.5 pro tokokon négy hangszórónak és vakunak van kivágás/lyuggatása.
Air3-on pro-hoz való ESR tokot használok, olyat tudtak adni. -
Gzolo
senior tag
Ha esetleg más is keres hasonlót, most jött meg alirol, 2 hét alatt kínai szállításból, 12k JMF volt. Layout szempontjából a hosszú Í az Esc alatt van(nullat a 9-es mellett lehet Alt-tal írni) minden más egyezik a mi kiosztásunkhoz.
-
Gzolo
senior tag
válasz moleculez #36618 üzenetére
Működik megfelelően, van jobb-bal gomb is alatta. Mutató tempója patent, függőleges görgetés kicsit lassú.
1-2-3 ujjas gesztusok működnek.
Amire figyelni kell, hogy könnyű a szélekről elindítani az egy ujjas gesztusokat, de szerintem megszokás kérdése lesz, még csak pár percet használtam.
Bár ha lehetne választani, egy csomó gesztust kikapcsolnék (főleg az egyujjasokat), szerintem túl sok van a rendszerben Van erre esetleg app/megoldás?Ár érték arányban 12k vs 50k (Combo Touch) azt mondom, hogy bőven kompenzálja a megszokás kérdését.
-
Gzolo
senior tag
válasz kuntics #36816 üzenetére
Valamikor korábban írtam egy tapasztalatot ezzel kapcsolatban:
Amikor Gboard volt az iPad elsődleges billentyűzetem, akkor a Logitechen teljesen megváltozott a kiosztás, rossz helyen volt a 0 és az ékezetekkel is gond volt. Amint visszaállítottam Apple HuN kiosztásra elsődlegesnek, utána minden a helyére került.
-
Gzolo
senior tag
válasz amdboy #36843 üzenetére
iPad 6-tól (illetve Pro 2017) felfelé bármi jó választás.
Ha minden funkciót ki szeretnétek használni akkor Apple Pencil is kelleni fog, az külön 20-30. Ha kínai ceruzát veszel, az már van 10-ért, amivel lehet vonalakat húzni és satírozni, jegyzetelni, de a nyomásérzékelést nem fogja tudni sajna egyik sem ezen az áron.
-
Gzolo
senior tag
Sziasztok,
Van esetleg valaki, aki matricázott már magyarra Logitech Slim Combo iPad billentyűzetet?
-
Gzolo
senior tag
válasz sityupityu #39446 üzenetére
Ha egymás mellé teszed a két appot osztott nézetbe, akkor át tudod húzni az egyikből a másikba.
Vagy a kijelölt képeket hosszan nyom a tartod, és közben másik ujjal felhúzod a dokkot/kimész a főképernyőre, és behúzod abba az appba, ahova szánod.
-
Gzolo
senior tag
válasz eihwaz #39872 üzenetére
Mire vagy pontosan kíváncsi?
Air 3 + Logi Slim Combo + Logi Pebble kombinációt használom, laptopot már csak akkor veszem elő, ha torrent vagy játék kell, esetleg rendes Excel.
A legtöbb weboldalnál tökéletesen működik, problémába csak akkor ütközöm, ha képeket kell lapozni. (Pl. Használtauto.hu-n egérrel nem lehet, csak ujjal váltani)Maximálisan lehet használni az iPadet böngészésre a kiegészítőkkel.
-
-
Gzolo
senior tag
válasz Roland0224 #40616 üzenetére
-
Gzolo
senior tag
Jól gondolom, hogy új iPad(10) = Air4 - 2 gen Pencil?
Az USB-C to lightning átalakító a Pencil töltéshez magic
-
Gzolo
senior tag
válasz Roland0224 #41092 üzenetére
A félmegoldás az Edge
Operát használnék, ha lenne Opera Sync, de valamiért ide a degenerált Touch verziót hozták, nem a normált.Köszi nem, elég volt a droid egy időre
-
Gzolo
senior tag
válasz CharlieDrop #41315 üzenetére
Én próbáltam 10,5" Airhez kínai bluetooth touchpades billentyűzetet. Alapvetően tök jó lett volna, de a touchpad nagyon sokszor valamelyik többujjas gesztust érzékelte scrollnál, amivel őrületbe kergetett, viszont miatta legalább sűrűbben voltak a gombok vertikálisan, ezért még félre is ütöttem sokszor.
Szóval én csak touchpad nélkülit ajánlanék. Btw, Logitech Slim Combot vettem utána aprón, ég és föld a használati értékük. Brydge.eu-n nézz még szét, azt is ajánlani szokták.
[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
válasz CharlieDrop #41741 üzenetére
Szerintem nem való ölbe. A támaszték bármilyen szögben megáll vízszintesig, viszont nem a tablet teljes szélességében nyílik, ami viszont nagyobb gond, hogy a Smart commectornál nem merev, tehát ott csuklik majd meg a térden.
Ilyen használatra a Brydge tokok sokkal jobbnak tűnnek.
-
Gzolo
senior tag
#41777 dni:
M1 óta elkezdték szoftveresen szétbontani az iPad os-t, új funkciói miatt én csak Air5-t vennék ha lenne rá keret, A procis gépek nem nagyon lesznek érdemben fejlesztve már.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PayPal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...