Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz Zsírkrétamen #47886 üzenetére
Én munkára nem vennék iPadet. Meg az SSD-re backupolást sem biztos, hogy olyan könnyen meg tudod oldani iPaden. De én nem vágok videót, szóval ...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz pethob #47867 üzenetére
Ez mondjuk barokkos túlzás, hogy "Mindehhez hozzájön, hogy a működéshez feltétel, hogy legyen legalább 20-30 GB szabad kapacitás mindig, mert ugye a memóriát is kell valahova swappolgatni, ideiglenes adatokat valahova tenni.", ez inkább 2-3 GB, nem 20-30. Én 32 gigás iPad 8-on élek évek óta, nem mondom, hogy az nem kevés, de ennyire nem kell dramatizálni a helyzetet (10GB az iPadOS és még ~4 a rendszeradatok, van 10 GB szabad helyem). A lányom is 64 gigás iPad 9-en játszik, rajzol és szórakozik, és ha a hülye alkalmazások nem hülyék (esetében pl. a YouTube úgy letöltött 6GB-t, hogy nem látszott semmi a letöltéseknél, de mikor töröltem nála a letöltéseket ennyi hely szabadult fel) nála sincs gond a tárterülettel.
Szerintem is illene 128 GB-re felhúznia lassan az alap modelt az Apple-nek...Az iCloud másik mese, az nem, egy külön drive teljese értékűen, lehet használni, de nem fogja kiváltani a hardvert.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
consono
nagyúr
válasz weinmaker #47853 üzenetére
Elküldöd email-ben. iPad-en megnyitod az emailből az epub-ot, megosztás -> Könyvek. Ha könyv alatt te pdf-et értesz, akkor nem tudom
-
consono
nagyúr
válasz eldoble #47816 üzenetére
PDF-be tudsz jegyzetelni van rá elég sok app, ami ezt támogatja. Ellenben Word file-t nem fog neked csinálni. A Nebo tud magyarul írott szöveget nyomtatottá konvertálni, de már nem emlékszem milyen formátumban menti el. A doc(x)-hez kell valamilyen kézi utómunka.
-
consono
nagyúr
válasz szabonagyur #47796 üzenetére
Szuper!
-
consono
nagyúr
válasz szabonagyur #47785 üzenetére
Hát, esetleg az működhet, hogy a másik Apple ID-t felveszed a családodnak, és a családi megosztással használja azt, amit a másik accounton megveszel ...
-
consono
nagyúr
válasz ittakary #47745 üzenetére
Persze, de a szürkeimportot nem ér összehasonlítani a bolti árakkal, mert nem fizetsz ki egy halom pénzt, amit a bolt nem tud elsunnyogni...
-
consono
nagyúr
Á, az teljesen más helyzet Tartalomfogyasztásra majdnem mindegy, de iPad-re több rendesen tabletre optimalizált app van még mindig, mint Androidra. A Samsunghoz, ha minden igaz gyárilag jár a toll, ez lehet pozitívum, de szerintem valahol nézzétek meg mindkettőt élőben, az a biztos.
-
consono
nagyúr
Egy rendes notebook. Ha tényleg 3d tervezéssel meg CNC programozással akar foglalkozni akkor bármilyen tablet is szűk keresztmetszet lesz nagyon hamar.
-
consono
nagyúr
Szerintem nagyon rossz írni az iPad-en, mert üveg a kijelző. Persze, lehet rá paperlikem eg mindenféle póliát tenni, de azok meg lerontják a multimédiás dolgok élvezetét. Én a Kindle Scribe-omon sokkal szívesebben írok, vagy jegyzetelek pdf-be még ha nincsenek is színek, mint valaha az iPaden. Egy Air árán meg vehet egy Scribe-ot + iPad 10-et az ember, ha mindenképpen iPadet akar.
Amúgy szerintem egyetemre egy notebook sokkal jobb megoldás, azon mindent meg lehet csinálni a műszaki felsőoktatásban is, míg az iPad ezen a téren nagyon korlátos...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
HA a gyerek egyetemista, érdemes megnézni az Apple Edu store-t, bár ha jól látom ott is 160-on indul a 10-es, nem hiszem, hogy 140-ért fogsz tudni venni bárhol...
-
consono
nagyúr
válasz szaszyka #47418 üzenetére
Hát, mindenki el tudja dönteni mi jobb neki, de 0%-os THM-mel szerintem is elgondolkodtató. Felment az elmúlt pár évben az iPadek új árával párhuzamosan a használtak ára is rendesen...
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz kchris78 #47387 üzenetére
CSökkenni fog. Sokáig az volt a "házgyári" megoldás, hogy kölcsönözni kellett venni valami filmet iTunes-on, ami elég nagy volt és mikor letöltötte az ember, akkor azzal ürítette a cache-t. Aztán törölte a filmet. [link]
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz gretzky77 #47239 üzenetére
Igen, a gyári is kopogós, de ez a kijelző miatt van. Kell rá egy paperlike fólia és rajzolásra sokkal jobb lesz, csak minden másra meg rosszabb...
-
consono
nagyúr
válasz kchris78 #47160 üzenetére
Én azt nem értem, hogy pont a pötyögést tudná egy LLM jól megoldani, miért nem csinál már végre rendes prediktiv billentyűzetet valaki???
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz kchris78 #47154 üzenetére
Mondjuk legalább a 8GB megvan, szóval szerintem nem lesz baj. Az M1-es Air is 8 gigás, készültek erre Az lesz a kérdés. Hogy meddig lesz elég, de hát 3 éves gépről beszélünk.
Én úgy látom, hogy 3-4 GB kelleni fog az AI modellnek, ha nem akarnak kő butát implementálni, így kiöntő a matek a régi iPadek 3-4 gigájához nézve...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz Parson #47130 üzenetére
Tutira nem, szerintem az Apple Devices a hunyó, hogy nem frissítették az új verzió miatt. A 3uTools simán megugrotta a telepítést.
-
consono
nagyúr
válasz fery02 #47122 üzenetére
Megnéztem gépre dugva, de hát tudhattam volna előre, hogy az öntökönszúrás esete fog fennállni Windows-on vagyok, elkezdtem a gyári Apple Devices-ból a frissítést, az hibára futott, de recovery módban maradt az iPad. Mondtam neki, hogy OK, akkor csak csinálok full resetet (csináltam minden előtt backupot). Abba is belehalt, ugyan azzal a hibaüzenettel és ugyan úgy recovery mode-ban maradt... Aztán némi internet böngészés után kiderült, hogy valószínűleg nem támogatja még ez a progi az iOS 18-at (pedig up to date volt), szóval átnyergeltem 3uToolsra, megpróbáltam hátha meg tudom menteni az adataimat, de az már nem ment, ellenben az felfrissítette az OS-t 18-ra simán.
Utána csak megcsináltam a backupból visszaállítást és minden működik, látványosan semmi problémát sem vettem észre, de nem gondoltam, hogy ekkorát szívokBorn too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz Parson #47120 üzenetére
Nálam ezzel az a baj, hogy az alkalmazás adatok a sok, nem az alkalmazások mérete, így hiába deaktiváltam mindent, akkor sem lett elég helyem..
-
consono
nagyúr
válasz Parson #47113 üzenetére
A 17.7 nekem is felment, meg egy csomó appot kikapcsoltam, de így is csak 11 GB szabad helyem lett Backup-frissít-restore persze működne, de most olyant nem akarok csinálni.
-
consono
nagyúr
válasz Parson #47109 üzenetére
Én majdnem nekiugrottam, de a 32 GB- iPad 8-on nem tudok 13 GB szabad helyet csinálni neki reset nélkül. Annak meg nem akartam nekiállni (nem akarom már tovább görgetni évek dolgait, újként belakni meg most nincs időm...).
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz csabiks #46997 üzenetére
Ebben az az érdekes, hogy a Steam, a SteamDeckre, ami nem itthonról jön is vállalja a helyi megkövetelt garanciát, ha jól emlékszem... Az Apple-nek biztos jobb jogászai vannak
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz GoodSpeed #46951 üzenetére
HA security frissítések jönnek, meg App frissítések is, akkor szerintem elhanyagolható a veszély... Meg hát ésszel kell netezni.
-
consono
nagyúr
válasz cidalain #46921 üzenetére
A "palm rejection" nekem a párezer forintos kínaival is tökéletesen működik, a döntést is érzékeli, csak a nyomásérzékelés nincs. Igen, akkumulátor van benne, használódik, de nem tudom megmondani valahogy meg lehet e nézni mennyire van lelakva.
-
consono
nagyúr
válasz cidalain #46918 üzenetére
Ha fontos a nyomásérzékenység, akkor csak a gyári jöhet szóba. Ha nem, akkor van egy halom kínai, ami jó lehet, lehet, hogy jegyzetelni az is megteszi.
-
consono
nagyúr
Én a 10-est venném meg. Egyszerűen csak az USB C miatt. Most 8-ast használok, az is elég mindenre, amit írsz, de én nem szeretem, hogy mindig kell lightning kábelt is csomagolni Mintha lenne most valami tanévkezdési kedvezmény is rá az iStyleban, de ha van tanuló/tanár a családban, akkor érdemes megnézni az Apple EDU store árait is!
-
consono
nagyúr
válasz Relax420 #46688 üzenetére
A MIDI része biztosan megy, én is dugtam már rá keyboardot. Viszont az audio része nem olyan, mint a Mac-nek, nem tud több device-ot kezelni egyszerre, ha jól emlékszem.
-
consono
nagyúr
válasz Relax420 #46685 üzenetére
Sokáig azt mondtam volna, hogy nem, de mióta van Logic iPadre, már nem annyira egyértelmű a dolog. Meg mondjuk én is gyakorlatilag ráköltöztem, nem nagyon zenélek már gépen, de leginkább csak soksávos "magnónak" használom Aum-mal, meg egy halom AUv3-as effekttel, hangszerrel.
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
Ez a Qualcom X Elite megjelenéséig volt igaz, tesztekben az már jobban teljesít, mint az M3 összemérhető fogyasztás mellett.
-
consono
nagyúr
válasz #31816946 #46524 üzenetére
Beállítások -> Fejed fönt a bal sarokban -> legörgetsz a kilépésre.
Nem hiszem, hogy használt, nekem csak a gyárilag telepített appjaimmal volt ilyen problémám, ha jól emlékszem...
-
-
consono
nagyúr
válasz unicumnext #46453 üzenetére
Ami lassan minden Samsung modellen elérhető már most is kb. ugyan ezekkel a featre-ökkel, hiperszuper M proci nélkül is. Nem bétában...
Sovány ez, megint...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz Balázs Z. #46284 üzenetére
Igen, de fele képernyőn a fekete keret van a videó körül. Félre ne érts, én is használom videóra IS az iPadet, de ha kimondottan a filmnézés lett volna a cél, akkor valami 16:9-es kijelzőjű tabletet vettem volna.
-
consono
nagyúr
válasz Alex91 #46243 üzenetére
Erre én is nyomok egy nagy +1-t! Én is azt hittem, hogy notebookként fogom használni a tabletet a BT-s bill+egér kombómmal, de végül az maradt a gépeknek. Pár alkalommal használtam csak így, mert az iPad-del legtöbbször nem az asztalnál vagyok
-
consono
nagyúr
válasz GalaxyS9 #46175 üzenetére
Én iPad 8-on vagyok, de nem vettem ezt észre. Lehet, hogy azért, mert folyamatosan frissítek és lépésről lépésre lassult le. Nálam mondjuk leginkább YouTube meg netezés megy a tableten, Redditis, meg zene, de ezek nem lassúak. Vagy én nem érzem annak.
-
consono
nagyúr
válasz bostone #46070 üzenetére
De azokat rendesen meg lehet fogni úgy, hogy lehessen játszani vele Meg azok még kisebbek. Ez a méret szerintem pont nem jó, kényelmetlen kézben tartva. Asztalon meg lehet jóval nagyobb.
-
consono
nagyúr
Persze, az is, meg a certificate-ek sem frissülnek, sajnos az ilyen régi eszközöket el kell engedni...
Másrészről meg én is töröm a fejem, hogy akarom e az iPad 8 gen-t tovább frissíteni OS szinten, vagy sem. Már az elmúlt két főverzió váltás sem hozott nagyon olyant, ami hiányozna, ha nem lenne...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz BB9000 #45957 üzenetére
Mást pedig nem nagyon fogsz tudni csinálni vele. Az elmúlt 11 évben a weboldalak is meghíztak, több az aktív kontent, nem bírja a régi CPU meg a kevés RAM..
-
-
consono
nagyúr
válasz r3dsnake #45822 üzenetére
Szerintem a Logitechnél nincs ilyen gond, de majd hazaérek megnézem... Persze nekem is felmatricázott nemzetközi amerikai kiosztás van.
-
consono
nagyúr
válasz margithid #45732 üzenetére
Nem biztos, hogy minden megy, elvileg lehet olyan, ami nem. Mondjuk én még nem futottam bele ilyenbe. A gyakoribb az, hogy iPad-en is az iPhone app fut, kicsiben (persze felnagyítható), nem az iPad oldalarányaival. Ilyen pl. a hivatalos Instagram app, vagy a Mi okos eszközök appja.
-
consono
nagyúr
válasz Lexus sc #45706 üzenetére
Hát, ha találsz valami olyan browsert, ami elég lightweight, akkor valamennyit lehet, hogy a JB segítene, de igazából az elmúlt 10 évben a weboldalak változtak meg. Nem hiszem, hogy egy ilyen régi tablet még bármire jó lenne online.
-
consono
nagyúr
válasz DonThomasino #45698 üzenetére
Hát, nem esküszöm meg semmire, de lekopogom, nálunk eddig semmi gond nincs.
-
consono
nagyúr
válasz DonThomasino #45695 üzenetére
iPad 8 és 9 van a családban, egyelőre még nem aggódok a támogatás megszűnése miatt, de biztosat nem tudok én sem.
Az utángyártott pencil kapcsán egy dolgot kell eldönteni: kell e a nyomás érzékelés, pl. rajzoláshoz. Ha elvagy nélküle, mert csak jegyzetelsz, akkor jó az utángyártott is, többen is azt használunk.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz kchris78 #45678 üzenetére
Ez mondjuk tényleg működik Mikor ChromeOS volt a Macbook Air-emen, kicsit sem zavart, hogy a standard PC-s kiosztás volt rajta.
-
consono
nagyúr
válasz kchris78 #45674 üzenetére
Ha lenne valami olyan nagy képernyőn , mint a Samsung Dex-e, akkor a megszokás sem kellene. Van olyan kollégám, aki egy S23 Ultrán dolgozik folyamatosan (Office, Teams, levelezés, böngésző meg egy halom terminál) egy ideje, persze dokkolva.
Ennek ellenére az iPad az egyedül, amit megtartottam az Apple ecoszisztémából és még frissíteni is tervezem. Az iPhone meg a Mac már elköszönt az ár-érték arány miatt...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
consono
nagyúr
válasz smallmer #45626 üzenetére
Én is erre várok Nem új Air-re vagy Pro-ra, hanem a sima iPad ráncfelvarrására. Lecserélném a 8gent lassan valami USB C-sre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest