Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonsen5e
veterán
válasz
consono
üzenetére
Ki tudja min múlik. Hivatalosan, alma boltban vehető adapterrel kéne működnie, mert le van írva az apple.com-on..
Én ezt a hivatalos type-c lightning adaptert nem vettem hozzá (mert a tulaj valami olcsó ESR vagy hasonlóval fogja használni), hanem fogtam egy lightning-type-c kábelt aminek a végére helyeztem a régi lightning-lightning adaptert.
Nekem se úgy nem csatlakozott, se a LightBlue appal.
Utóbbiról pedig írtak itt is a topikban, meg redditen is, hogy másoknak működött. Nekem nem.
Ugyanakkor mintha olvastam volna olyat is, hogy valaki bement az iBoltba, és ott a hivatalos adapterrel sem ment, szóval érdekes a helyzet.
-
válasz
consono
üzenetére
Egy barátomnál láttam a Reamarkable-t, kipróbáltam, nagyon tetszett, de mikor láttam hogy árban többre jön ki mint az ipad air, és még jóval többe mint az alap ipad akkor azt mondtam, hogy azért az ipad sokoldalúbb.
Most megint rákerestem, látom van az az ultrahordozható Move, csak ugye kötelező hozzá megrendelni valamelyik tokot, és így az alap cerkával együtt több mint 200e Ft, úgy az sok, egy kis méretű kiegészítő eszközért. A nagy meg még több. De tetszik a move, szerintem az egy jó rétegtermék, lehet hogy egyszer mégis rászánom magam, azzal a felkiáltással hogy a munkához kell

-
Gzolo
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Kollégám behozta megmutatni a sajátját, mert kíváncsi voltam, én sima 6" ebook-ot használok olvasásra.
Simán jegyzetelni még tök jó, meg olvasni könyvet, de egy pdf-be vagy ppt-be beleírni azért nem olyan klafa, meg a fájlok/jegyzetek kiszedése sem annyira egyértelmű.
Apple Jegyzetek, OneNote, Craft, stb ennél jóval egyszerűbb az eszközökön keresztül nézni az elkészült műveket.
-
arn
félisten
válasz
consono
üzenetére
Probaltam tobbszor is, az volt az elso gondolatom, hogy felrekalibralt, de azota is csokken. Visszavittem, meglatjuk mit csinalnak vele. Ha semmit, valoszinuleg eladom.
A 2024es szeriaval nagyon nincs szerencsem, ez mar a harmadik. Az elsonek annyira szembetunoen sargas volt a kijelzoje, visszakuldtem, vettem 13as airt, de nem tudtam megszokni a meretet. Igy megint rendeltem egy 11 prot, ennek szerencsere jobb volt a kijelzoje. Erre az akkuja doglik, es most is azt a tabletet hasznalom, amit 2021 ben vettem. Itt feladom.
-
Zozzer888
addikt
válasz
consono
üzenetére
Én is kb pont így voltam vele… gondoltam jól jönne egy jó billentyűzet az ipadhoz, meg egy erősebb ipad (AirM3 vagy Pro M4) de árban annyira durva lett volna, hogy inkább vettem használtan egy macbookot, hiszen az ipadot amúgy nem a billentyűzetes tokkal használnám, ha arra van igényem akkor már mindegy hogy mit viszek magammal, pluszba a billentyűzetes tokot, vagy a macbookot.
Amúgy persze van olyan helyzet amikor az a konfig lenne az ideális, de ha ár/érték arányban a legjobbat akarja kihozni az ember akkor szerintem ez a jobb döntés.
Persze nekem a macbook is új terep volt, a windowsos lapos mellé, ha valaki tudja nélkülözni a win-t az életéből és alapesetben a “rendes gépe” alap hogy macbook az lehet máshogy fut ennek a kérdésnek neki.Btw ennek ellenére a következő ipadom valószínűleg air/pro lesz
-
ricogsm
őstag
válasz
consono
üzenetére
Így van. Nekem csak egy szórakozás az iPad.
volt mikor a szerződéseket azon írtuk alá mert volt hozzá pencil és azt küldtük a hivatalba. Nem kellet nyomtatni stb.
Meg jegyzetelni az előadáson príma volt. De most már ezek is elmaradtak. Ipadom meg betört. Ez fájdalmas. 13 as meg sztem baszott nagy. Bár jó árban van. Akkor már ott a Mac de azt meg ne tudom az ülés közé tenni.
-
zoli62
addikt
válasz
consono
üzenetére
Fordítva sok értelme nincs lebutított alkalmazásokat számítógépen futtatni. Ez csak az Apple heppje,, Windowson és Linuxon ez nem divat. Macen asztali webhelyeket illik használni, amik tartalmilag többet tudnak, mint a lebutított alkalmazások. . Én például pont egy ilyet tesztelek most, az asztali webhely tartalmilag sokkal többet tud, mint a Macen is futó iPad/iPhone alkalmazás.
-
-
Scoobyte
tag
válasz
consono
üzenetére
Vettem észre... nem az én világom lesz. Köszi a segítséged!
Beüzemeléskor már akkor tudtam nem leszünk barátok amikor a betűk hosszan lenyomásánál nem akarta a felette levő számokat/karaktereket beadni. Már ott majnem földhöz vágtam. Át kell állítsam az agyamat valami fapados üzemmódba amikor ezt a kíváló készüléket használom és akkor talán együtt tudunk élni...
-
Scoobyte
tag
válasz
consono
üzenetére
Köszi az infót, én is erre jutottam, de gondoltam kérek külső megerősítést hozzá. Bár ez itt nem azt írja: [link] Nyilván ez is egy feature...
csak én nem vagyok hozzászokva a hightech megoldásokhoz. A szar Samsung Galaxy Tab S 10.5 ezt 10 éve tudta...OK, egy useres. Akkor van-e bármi mód, hogy másik apple eszköz nélkül tudjam a gyerek user korlátozásait menedzselni? Értsd android app (mint apple-re androidos gyereket menedzselni ez [link] ) , vagy bármilyen weboldal...? Mint pl google gyerek fiókra ez: [link]
-
-
weinmaker
őstag
válasz
consono
üzenetére
Ha picit komolyabb munka is bejátszik, fényévekkel jobb egy macbook. Melóra én is azt használom. Ipad-et csak minimális apró szarokra, de arra is szenvedés, és 10x annyi idő kb. Tényleg csalódás lesz. Akkor lenne igazán érdekes, ha olyan szintű oprendszer futna, mint a macbookon (elvileg az M-es proci bírná). De addig csak tartalomfogyasztásra jó sajnos.
-
sutyesz96
addikt
válasz
consono
üzenetére
Próbálkoztam már vele, sajnos kiírja csatlakoztatott eszköz esetén is, hogy "Connect an Apple device to get started". Magára az USB-C csatlakozóra gondoltam még a lapon hogy valami probléma lehet vele szoftveres és/vagy hardveres szinten, de minden más eszközzel tökéletesen funkcionál, úgyhogy ezt is kizárnám.
-
30z.Samu
titán
válasz
consono
üzenetére
Van ugyan egy 15,4-es laptopom, amivel alapvetően el vagyok. Csak gondolkodtam egy kisebb kütyüben, mert az ugye kisebb helyen is elfér és simán elő tudom kapni buszon vagy melóhelyen ha van egy kis szabadidő. Ezért gondolkodtam első körben tabletben. Köszi a válaszokat.
-
atees
őstag
válasz
consono
üzenetére
Érintésre van kitalálva, nem egérre az ipadOs, bill is max akkor jó ha sokat akarsz írni.
pl egy word is sokkal macerásabb ipaden.
Ipad az tablet, jó pár esetben kényelmesebb, mint egy laptop, de sztem nem tudja kiváltani. Párhuzamosan használok egy macbook airt meg egy ipad prot, így kényelmes, de csak az ipad kevés lenne -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Ha veszek egy adaptert, amibe be tudom rakni az sd kàrtyát meg az ssd-t is, akkor csak áthúzom az egyik helyről a másikba a fájlokat. Gondolom én, meg a videókból ez jön le
Nem videó készítés a munkám, ez full hobbi, videók a családnak, meg az utókornak. Motoros utazások meg az esküvőm videóit kéne mielőbb megcsinálnom, de munkahelyen ugye nem megy mert nincs min megcsinálni, otthon meg nyaggat a párom hogy csézzünk inkább
-
pethob
aktív tag
válasz
consono
üzenetére
Nem azt írtam, hogy a 64 GB-os iPad-on nem indul el semmi, hanem azt, hogy a saját tapasztalataim alapján a családban mára a 128 GB-ból is kifut mindenki, aki intenzíven használja az iPad-jét tanulásra, szórakozásra és részben hobbira is. Akkor is, ha ott van mögötte a felhő, mert az alkalmazások is zabálják a tárhelyet. Ezért én a legalább 256 GB-os modellek vásárlását javaslom. A sima iPad-nál 64 vagy 256 a két opció. Az iPad Air 128/256/512/1TB verziókban kapható. Egyikből se venném az alapot!
Lehet sakkozni, pl. hogy a nem használt appokat pl. felhőbe teszi a rendszer és csak akkor tölti le, ha használnád. De ez elég időigényes és kényelmetlen, és nem árt készülni rá, hogy a visszatelepítéshez több tárterület kell ideiglenesen, mint amennyit az alkalmazás "törlésével" megspóroltál. (Meg ugye wifi, ami nem biztos hogy pont ott, pont akkor lesz, amikor használnád.) Ráadásul ha on-line szolgáltatás is kapcsolódik az alkalmazáshoz, akkor minden esetben újra kell magad azonosítani, belépni.
A 2-3 GB szabad tárhely kapacitással ugyan működik ugyan az iOS, de jelentősen belassul. Összesen 8GB RAM van, és az alkalmazások 4-4 GB-ot allokálhatnak maguknak. A futtatott alkalmazások számából lehet becsülni mennyi swap terület egészséges. Ha kevés a rendelkezésre álló terület, az ipadOS lelövi a háttérbe küldött alkalmazást, és amikor visszaváltasz rá, mindent elölről kell betöltsön. Ha van elég swap, akkor gyors lesz a háttérbe tett alkalmazásokhoz "visszatérni". Ha nincs elég tárhely, akkor minden belassul. Értelem szerűen a multi tasking is zabálja a memóriát és azon keresztül az ideiglenesen foglalt tárhelyet.
A legutóbbi 18-as ipadOS telepítéséhez legalább 16.7 GB szabad hely kellett! Ennek tükrében írtam, hogy én 20-30 GB szabad tárhely igénnyel számolnék. Megy fele ennyivel is, amikor épp nem jön frissítés, de megint halál kényelmetlen, ha sakkozni kell emiatt.
A legfrissebb 18.2 verzió 11.07GB, azaz átléptük a 11 GB-ot! (Az én régi Air 2-mön futó 15.8 még csak 7.8 GB-os). A rendszeradatok mennyi helyet kérnek nagyon állapot függő 1-10 GB között változik, láttam már ilyet is, olyat is. (Pl. függ a háttérben futó alkalmazás frissítésektől, vagy hogy csinálgat-e videós "emlékeket" a fotó app a képeidből, stb.)
Procreate (rajzoló) 12 GB
Procreate dreams (animáció készítő rajzolós progi) 25 GB.
Az üzenetküldők is hamar felzabálnak 2-5 GB-ot, ha bent vagy pár csoportban, ahol képeket is küldenek.
Nekem rengeteg helyet zabáltak az Office alkalmazások is, amíg használtam őket iPad-en, pontos értékeket nem tudok hozni, mert már likvidáltam őket onnan.
Ezek tükrében mindenki tudja tervezni az igényeit. Szerintem a 256 GB az ár/érték bajnok ha nem bekerülési árat, hanem TCO-t nézünk. -
válasz
consono
üzenetére
hazahoztam hátizsákban, semmi extra nem volt, pedig még USA-ban is átszálltam
annyi a trükk, hogy be kell aktiválni, jelentkezz be iCloud-ba, csinálj rajta egy fényképet, onnantól kezdve nem minősül új terméknek, mondjuk engem meg sem kérdeztek, hogy mi az ott
amíg nem készül rőlad tétellista, hogy miket viszel be az országba, honnan tudják bizonyítani, hogy nem vitted odafelé is?
-
Biqci
aktív tag
válasz
consono
üzenetére
Igen, a Samsunghoz van toll és közben meg is jött. Most várja a Pad-ot is, van 30 napja tesztelni, ez időn belül vissza tudja küldeni a vesztes versenyzőt
szabonagyur
Igen, ahogy fentebb is írtam, meg tudja nézni, össze tudja hasonlítani, nameg egyáltalán megy-e az a része, amit szeretne használni -
válasz
consono
üzenetére
Én nagyon rákaptam az ipad-en való írásra. Az egyiken paperlike fólia van, a másikon sima valamilyen fólia. A paperlike fólián sokkal jobb érzés írni, a sima fólián gyorsabb.
Nagyon sokáig papírra jegyzetelős típus voltam, olyannyira hogy azt a mai napig szeretem is. Van A4+ méretű jegyzettömböm, abban szépen vonalzóval, többféle színnel meg tudok csinálni egy jegyzetet, sokszor azt küldöm el szkennelve vagy fotózva ügyfeleknek, szeretik, természetesebb.
Viszont a több helyen lévő több jegyzetfüzet, a bennük kereshetőség hiánya oda vezetett, hogy most állok át ipad-re a jegyzetelés terén. Virtuális vagy fizikai billentyűzeten a legtöbb helyzetben nem tudok írni (amikor jegyzetet kell készítenem), így maradt a toll. Nálam működik, és nagyon jó a papíron nyilván nem értelmezhető undo-lehetőség, vagy a nagyon gyors törlés és javítás lehetősége.
De a papírra készített jegyzeteim egyelőre sokkal rendezettebbek, felkészültebbek és egyszerűen jobb rájuk nézni, de úgy érzem el kell engedjem őket. -
válasz
consono
üzenetére
Többek között ezért adtam el a Pencil 2-őt.
Magamtól sosem vettem volna, mert előre gondoltam, hogy mire számíthatok vele, csak hozzám került.Olyan, mintha egy plexi lapra firkálgatnék egy vékonyhegyű alkoholos filccel, egyáltalán nem természetes érzés, jah.
De tudom azt is milyen a paperlike fólia, mint akár valami félfamentes rajzpapír, az érzés már úgy okés vele, cserébe darálja a toll hegyét, plusz fos lesz tőle a kép.
-
-
kchris78
veterán
válasz
consono
üzenetére
Huhh nem mostani bejegyzés
. De nekem már 256GB a 16PM, nem videózom, nem játszom, ergo nem töltök le GB-os dolgokat.. Csak fotó.. De azt se RAW-ban
. Lényeg hogy ha megüt a rendelkezésre álló tárhely egy szintet akkor ezekre dolgokra már méginkább nem kell figyelni.. 128-as PM-nél sem volt már ilyen gondom. (2021-es ipad esetén hasonló a szitu de azt nem használom intenzíven) -
válasz
consono
üzenetére
Ez komoly történet! 😕
Elvileg iPhone-ok esetében nincs baj a Apple Devices-nél, mert másik topikból volt róla poszt, aki onnan frissített 18-ra.
Ha iPad esetében valóban nincs felkészítve erre az Apple Devices, akkor az nagyon szánalmas és az is a szomorú, hogy nem lepődnék meg rajta. -
válasz
consono
üzenetére
Ha PC-re dugva frissítesz iTunes vagy Apple Devices-ből, akkor úgy elvileg az se probléma, ha semmi szabad hely sincs a gépen.
Mondjuk ezt csak olvastam valahol és nem próbáltam, de gondolom azon elven folyik a gondolatmenet, hogy a frissítést olyankor a PC-re tölti le, szóval ott szükséges csak a szabad terület.
-
Parson
addikt
válasz
consono
üzenetére
Én is 8-ast használok, és nekem most gond nélkül felment a 17.7...
Amúgy meg van vmi opció, amivel parkolópályára lehet tenni a telepitett appokat, és akkor felszabadul egy csomó hely ideiglenesen, csak az OS telepités idejére - használtam is már, csak most nincs velem az iPad az iródában, úgyhogy nem tudom pontosan, hogyishijják...
-
Polllen
félisten
-
bostone
addikt
válasz
consono
üzenetére
És egyéb finomságok.
Fizess kártyával, fizess mobillal, lépj be az alkalmazásba a kedvezményekért!
(Még azt is képesek figyelni, hogy az üzletben melyik polc előtt, mennyi időt töltöttél. Vegyél AirTag-et, mert az jó neked, ha eddig nem engedted, hogy Elon a fejedbe ültesse a chip-et. A Marsról is látni fogja mit csinálsz a kis faludban.)
A Microsoft, a Google vagy a Meta még szóba sem került, pedig ők is mindent megtesznek, hogy biztonságban érezd magad. -
-
válasz
consono
üzenetére
Hátha valakinek hasznos lehet, hogy amíg akku állapot kiolvasásra natívan nem tartalmaz az iPadOS minden modellhez lehetőséget, gépre csatlakoztatás nélkül, addig is parancs segítségével könnyedén lehetséges a művelet.
1. Battery Stats parancs telepítése (iPhone-okon is működik igen).
2. Beállítások / Adatvédelem és biztonság / az iPad elemzésének megosztása ON (ha nincs alapból bekapcsolva, 1 napot lehet várni kell, míg készítsen egy log fájlt).
[kép]3. Alatta az “Elemzés adatai” menüben láthatóak a készült log-ok, nekünk az alábbi képen bekeretezett log-ok a lényegesek.
[kép]4. Mai vagy tegnapi dátumú log-ot megnyitva jobb-fent “Megosztás” gombon keresztül “Battery Stats” sor és ennyi.
[kép]Elvileg ilyen formában kell kiadnia kisablakban az adatokat az akksiról, mint ahogyan az Air 4-emet kielemezte:
[kép]Forrás: bostone fórumtárs korábbi bejegyzése, csak az ott linkelt videó leírásában már időközben másik parancs szerepel, amivel nem működik az egész művelet.
#akkumulátor #health #állapota #maximális kapacitás
-
arn
félisten
válasz
consono
üzenetére
Jah multicore cpuban (ami nem egy tipikus hasznalat mobil eszkozoknel), gpuban mar nem igazan, plusz nincsenek nativ gyorsitok es a kozvetlen tamogatottsaga is gyenge. Ezenfelul van mar m4 is egy full mukodo platformmal. Az ara sem alacsonyabb, mint egy macbooke, etcetc. Nem rossz probalkozas, de kell meg annak par generacio.
-
-
Pano
veterán
válasz
consono
üzenetére
Szerintem amikor valaki Apple eszközöket vagy ecosystem-et választ, az tisztában van vele, hogy hardveresen, de főleg szoftveresen mindig "biztonsági játékot" fog kapni.
Én is van, hogy irigykedve nézek a másik oldalra mi minden van már ott, de aztán rájövök, hogy más fontos értékek, amik Apple-nél tartanak, azok meg ott nincsenek (s azok nekem fontosabbak
)
De akik ismerik jobban pl a droidos frontot, biztos -velem együtt- sokszor felröhögtek. -
bostone
addikt
válasz
consono
üzenetére
Teljesen egyetértek veled, hogy táblagép vagy mobiltelefon nem ideális választás több szempontot figyelembe véve, főleg az ergonómiát tekintve. Ennek ellenére mégis népszerű a műfaj. Talán idővel trendé válik, lehet nem holnap, hogy a megjelenő címek mellett nem csak Xbox, PS, PC logó lesz megtalálható, hanem majd ott ragyog az Apple vagy a Google címere is.
Mindazonáltal az Apple a gaming vonalat szinte teljes mértékben hanyagolta a "hagyományos" eszközeiben, viszont a mobil játékokat sokkal jobban kiszolgálta, mint egy androiddal felvértezett készülék. Jobban futnak, szebbek, stabilabbak. Talán nem véletlenül van ez így.
Nem hiszem, hogy az M4 ezért került a legújabb modellekbe, de a Warzone Mobile-ra azt mondanám, hogy egy igen gépigényes játék és őszintén kíváncsi vagyok mit kezd vele az iPad pro.
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 26
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem könnyű androidról átszokni.
csak én nem vagyok hozzászokva a hightech megoldásokhoz. A szar

szerintem 90-100 ezer forintért fogsz találni iPad-et ami évekig kiszolgálja a gyereket