Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
merqree
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Mindegyik TVn az első számú HDMI portot próbáltam.
-
merqree
őstag
Feladom….
Vettem Baseus HUBot.
Egyik TVn sem tudom használni, nem jelenik meg egyiken sem az iPad képe.
Visszavittem, kicserélték AlzaPower-és HUBra.
A bolti monitoron működött, elhoztam.
Itthon a három TVből egyiken működik csak: Sony HX720. A Sony KD55XF9005en nem működik, és egy “ősrégi (kb 2008as), azon sem működik….Tehát TVn próbálom, nem monitoron.
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok, megint bugos a tárhely kijelzésem

IPAD OS-re 35-40 gigát ír, de legörgetve az oldal aljára csak 8 giga az os. A maradék 30 giga be van ragadva, újraindítás sem segít, icloud kibekapcsolás sem

Neten annyit találtam, hogy ipad os 15-el jött be ez a bug, és van akinek 16.1-el sem múlt el, hát ez vagyok én, de megoldás redditen sem volt rá. [kép]
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Mennyire érzékeny az Ipad kijelzője? Ipad air 5, és lehet, hogy csak most vettem észre, és eddig is ilyen volt, de most feltűnő, hogy tollal jegyzetelés közben, ha kicsit erősebben nyomom a tollat, már el is színeződik a képernyő, de nem minden részén ugyanolyan a jelenség a képernyőnek. Ez (ugye) nem baj?
-
iPad Air 2 használható a mindennapokra még?
-
paatrick
őstag
Figyeljetek már idegállapotba vagyok
Hogy a francba kell belépni az App storeba???
Csináltam Apple ID-t beállítottam az iPadra, email cím visszaigazolva. Rányomok az app store-ra. És ott nincs benn, kéri hogy jelentkezzek be. Mi a francnak 2x. Beírom az ID+jelszó párost, bejelentkezés és:
"Ezt az Apple ID-t még nem használták az iTunes Store-ban. A bejelentkezéshez koppintson az Áttekintés gombra, majd tekintse át a fiókadatait.
Mégsem - Áttekintés"
Ok, Áttekintés és feldob egy ablakot hogy:Bejelentkezés
Meglévő Apple ID használata
MégsemOk, meglévő, beírom megint az ID+jelszó párost -> Bejelentkezés
És feldobja megint hogy:
"Ezt az Apple ID-t még nem használták az iTunes Store-ban. A bejelentkezéshez koppintson az Áttekintés gombra, majd tekintse át a fiókadatait.
Mégsem - Áttekintés"
-
Biqci
aktív tag
Bocs, ha hülye a kérdés, de az akkumulátor százalékos kapacitását hol lehet megnézni? Esetleg le kell tölteni egy alkalmazást hozzá?
-
paatrick
őstag
Mostanra egész jól beállítgattam az iPad 9-et (nagymamámnak), az lenne még a kérdés hogy ő kb 1 órát használja majd 1 nap alatt. Érdemes kikapcsolni-bekapcsolni vagy maradjon csak lezárva? Mennyit merül 1 nap alatt alvó módban?
-
SharpSA
veterán
válasz
koppim
üzenetére
"Hogyan érdemes tölteni az iPad akkuját"
Csatlakoztatod a töltőben levő kábelt a készülékbe, majd a töltőt a konnektorba.

"hány százalékig hagyjam lemerülni, és hány százalékig hagyjam a töltőn?"
Ahogy jól esik, nem szükséges ehhez fix forgatókönyv. Töltsd össze-vissza, használd a készüléket. Az akkumulátor mindenképpen el fog használódni. Állítólag 20 és 80% között legjobb tartani, de ezzel is valószínűleg talán pár % élettartamot nyernél.
-
moleculez
veterán
válasz
koppim
üzenetére
Meglátom ezt a témát, és garantált hogy 4 napig 327 hsz-en keresztül megy az eszmecsere: elméleti fizikusok, hobby műszerészek, szagértők közt.
Csak használd, ha lemerült töltsd fel 100%-ra. Kész, engedd is el. 10% alá ne menj ha nem muszáj (de ha mégis, akkor se történik shemmi, sh-val). Vagy lehet ez a hobbyd, hogy ezen remegsz, aztán 5 év alatt 3%-al kevesebbet degradálódik az akksi. 🤷♂️
-
koppim
csendes tag
Hogyan érdemes tölteni az ipad akkuját, hány százalékig hagyjam lemerülni, és hány százalékig hagyjam a töltőn?
-
CharlieDrop
veterán
-
Malfroy
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
és milyen?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Alt+14x réges-régi ékezetek, még 852-es kódlap idejéből
-
szabonagyur
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Az jó, nekem volt olyan billentyűzet ahol az í talán jobb oldalon volt az Enter alatt.
Amúgy nagyrészt szerencsére Windows alatt gépelek, ott meg ismerem a billentyű kombókat mint az AltGR+J és társai, szóval ékezetet nem is nagyon keresek már

-
CharlieDrop
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
ja, most jött meg a Baseus billentyűzetem, a hosszú í az egyes mellett van balra, a nulla meg a control + 0 lenyomásával jön elő, mert különben ö betű van ott

Vakon szar lesz gépelni

-
Cyberbeni
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
UK angol és német is ISO, a festés kivételével ugyanaz, ha az OS-ben ugyanarra a nyelvre van állítva. Akinek az ABC-t is keresni kell, annak úgysem lesz jó egyik se. De ha mondjuk évente egyszer egy kapcsos zárójel kell és nem tudod hol van, az nincs rányomtatva a németre, csak az angolra.
https://m.media-amazon.com/images/I/81S1nng3gJS._AC_SX679_.jpg
https://m.media-amazon.com/images/I/81Eyu8wUl+S._AC_SX679_.jpgAmúgy meg a kukac meg pár másik speckó karakter úgyis úgyis más helyen van a normál és az Apple féle elrendezésben. (Magyar kiosztásnál alt+q)
-
Zozzer888
addikt
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
köszi
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Ronaldohun
üzenetére
Szerintem a UK English jobb. Ha keresel valami speciális karaktert és hozzá átváltasz a billentyűzet eredeti nyelvére, akkor azok logikusabban vannak elrendezve szerintem.
-
Ronaldohun
tag
Sziasztok! Szeretnék iPad 9-hez egy Logitech Combo Touchot.
Visszaolvasva a kommenteket jól értem, hogy ha eddig a magyar billentyűzethez szoktam (főleg ékezetes betűk), akkor akkor az ominózus billentyűzetből a németet érdemes választani, mert az áll a legközelebb a magyar elrendezéshez? -
urbanjozsi
senior tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Jogos!
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
urbanjozsi
üzenetére
9.genes iPad Air nincs. Az a sima iPad. Ha Air-t akarsz akkor 4 vagy 5.
-
btudos
nagyúr
válasz
urbanjozsi
üzenetére
Sebességben, akkuban előre, kijelzőben egy kicsit hátra lenne érezhető különbség.
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
iPad Air2 utan, egy 9. gen Air-re valltas erezheto kulonbseg lenne?
Koszi -
Vasti74
senior tag
Köszönöm mindenkinek az USB-C dokkoló ötleteket, valamelyiket megveszem a beváltak közül.
De van még két kérdésem ;-)
Az ethernet port is működik ezekkel? Vagy arra külön figyelni kell, hogy iPadOS kompatibilis legyen?
És a monitor felbontásról nem találok hirtelenjében semmit... Egy 16:9-es, FullHD felbontású monitoron is élvezhető képet fog produkálni a cucc, vagy kell hozzá valami 4k kijelző?
Ja, és a harmadik ;-)
Nem világos az olvasottak és a látott videók alapján, hogy csak képernyő tükrözést fog tudni a külső monitorra, vagy lesz egy független második kijelző, amire át lehet húzni alkalmazásokat, és így két kijelzőn lehet dolgozni? A független második kijelző lenne a cél.
Elnézést, ha fárasztó vagyok...
Üdv: Vasti -
merqree
őstag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Akkor azért működik (16.2-től lesz ismét elérhető a tükrözés), és nem másért.
Érdekes, hogy 15.7 alatt működött. Ez a StageManager bacta el az egészet, mert hiába kapcsolom ki, akkor sem működik a tükrözés.
Szóval ez nem új funkció lesz, hanem hibajavítás
-
merqree
őstag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Ok, iPadOS?
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Vasti74
üzenetére
Én ilyet vettem: [link]
Egyelőre még csak kipróbáltam az iPad Air 5-höz, mert ezen nem akarok bétázni, de MBP-val jól megy.
Bármit veszel, arra érdemes figyelni, hogy ne csak 4k30Hz-et tudjon, mert jó márkából is sajnos sok ilyen van. Illetve én azt szívtam meg, hogy nekem jobb lett volna, ha ugyanazon az oldalon van USB és HDMI csatlakozó is, mert mindkettő hátrafelé van elvezetve, ezen meg ellentétes oldalon vannak, de szerencsére van elég hely ahhoz, hogy ez csak látványban rontson, ne hasznosságban. -
Malfroy
aktív tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Ez csak 60hz ugye?
-
Zozzer888
addikt
válasz
Nordik
üzenetére
Nekem 12 mini mellé jött, (9.genes ipad) nagyon szeretem, sok dologra inkább ezt veszem elő mint a laptopot. A jegyzetelés fantasztikus, imádom, hogy egy helyen vannak a jegyzetek, meg a PDF-re jegyzetelés is nagyon korszakalkotó - számomra. Nem mellékesen van rá photoshop és lightroom is amit így végre rendesen használok, mert a gép elé sokszor nem volt időm/erőm/kedvem visszaülni PS-elni. (A lightroom szerintem tök korrekt, a PS azért nem ugyanaz mint az asztali...)
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
9.genes ipad (16os os-sel) nem ismeri fel a képeken a szöveget - a telefon ezt tudja - ezt be kell külön kapcsolni?
Illetve állítólag valami olyasmit is kéne tudnia, hogy megoszja a vágólapot, szóval ha telefonon másolok ki valamit, be kéne tudnom illesztenem ipad-on, ezt se tudja :/
köszi

Üdv.:
Zoli -
merqree
őstag
válasz
Vasti74
üzenetére
Én ilyet vettem, ezzel jelenleg nem működik a HDMI "tükrözés" 16.1 alatt iPad Pro (2021)-en.
Másnak pedig működik 16.1 alatt, de nem tudni milyen USB HUBot használ. -
Mátésum
aktív tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Szia, én is nagyon sokat kerestem, és végül, ami minőségben is és árban is megfelelt, az az ESR 8 in 1 típusú lett. Annyi, hogy nekem félelmetes, ahogy el tud dőlni, mikor ráteszem, csak nagyon éles szögben tartja stabilan. Ha jól láttam, van olyan, ami nem állvány, lehet, hogy az a biztos. Viszont gond nélkül működik, úgyhogy meg vagyok elégedve vele.
-
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
iPad-hez (Air 5) gondolkodok egy dokkoló vásárlásán - már ha így hívják ;-)
Amire kellene: rádugom, és lesz HDMI, esetleg ethernet portom, meg USB a vezeték nélküli billentyűzetnek - egérnek. A gyerek igen megszerettea masinát, szinte mindent azon csinál már (úgy látom nagyon kézre áll neki az a rendszer) , de néha jobb lenne nagyobb kép és billentyűzet...
Millió fajta van mindenfelé a fillérestől a nagyon drágáig, elképzelésem sincs, hogy milyet kellene venni?! Természetesen a legolcsóbban szeretném megoldani ;-)
Tudtok ajánlani valamit?
Előre is köszönöm, üdv: Vasti -
Sukta 95
aktív tag
Sziasztok!
MacOS-ra készített appot tudok telepíteni egy ipad (9. gen)-re?
Köszi,
-
atees
őstag
Sziasztok!
Segítsetek nekem. Gyerekeim nagyon szeretnek rajzolni, de nagyon sok papírt generálnak. Arra gondoltam, hogy az ipadhez kapnak egy pencilt( így az összes rajzuk meglenne sokaig). Milyen alkalmazásokban tudnának rajzolgatni? Alsós gyerekekről van szó. Van értelme egy ilyen megoldásnak? Ha igen 1es pencilt honnan érdemes jó áron beszerezni, elég lenne a használt is szerintem. -
moleculez
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
A probléma kétoldalú: egyrészt, ha szükséged van egy iPadra, akkor azt tudod. ( pl én 2018-ban vettem iPad Pro-t és fogalmam sem volt minek, kerrstem az alkalmat hogy használjam, de inkább eladtam amíg alacsony bukóval megtehettem, 2020ban elkezdtem az egyetemet, akkor tudtam hogy KELL, és igazam volt.)Ugyanakkor, sokszor addig nem tudod, hogy szükséged van rá, amíg nincs (az Airpods Proval voltam így). De legtöbbször az első állítás az igaz.
-
Mátésum
aktív tag
Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek, lehet, hogy teszek egy próbát. Nekem a képernyő tükrözéw megy gond nélkül (16.1). Arra vagyok kíváncsi, milyen a jól működő stage manager. Meg ez nem olyan extra fontos eszköz és nem akkora kockázat a béta.
-
Forgo74
tag
[link]
Ilyen iPad9-hez nincs véletlenül?
Vagy esetleg valami hasonló, amit próbáltatok? -
Nordik
őstag
Mit gondoltok iPhone 12 melle érdemes beruházni egy ipadre?
Igazabol nem kellene semmire csak itthon lenne használva tartalom fogyasztásra. Kicsit úgy érzem, hogy felesleges mivel csak egy nagyobb kijelzőt kapok ugyanazzal.
-
merqree
őstag
válasz
Mátésum
üzenetére
Szia,
Tudod az a vicc, hogy 15.7 alatt simán működött a monitorra "tükrözés" USB HUBon keresztül.
Nah a 16.1.1-en sincs még, de az apple szerint hatalmas újítás jön a 16.2-ben, ugyanis lehet használni külső monitort.
Vicc...
Én kivárom a végső verziót, nem szeretnék bé(t/n)ázni, utána olvastam, nekem nem ér ennyit. De azt megfogadtam, hogy innentől nem frissítek azonnal... -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Ipados 16.2 mennyire ajánlott mindennapos használatra. Illetve, nem vagyok régóta Apple vonalon, ezért a kérdés: ha felteszem a bétát, akkor utána marad is azon a vonalon, vagy én döntök, hogy a legközelebbi frissítés során megvárom a végső verziót? A stage manager miatt szeretném feltenni, mert akkor végre otthon úgy használnám a gépet, ahogy azt terveztem, mikor megvettem (monitorra ki, bt billentyűzet, stb.). Köszönöm!
-
loncsika
tag
Sziasztok! Nektek iPad 2021-en, legújabb iOS-szal megy a messenger? Nekem nem megy, tegnap kidobált hívás közben vagy 5-ször, Air2 és iPhone 6s-en simán megy, eggyel régebbi iOS-szal. A tabi nincs belakva, egy hetes, tegnap töröltem le mindent róla újra, mert a régi iPad-ről áthúztam mindent, de nem tetszett.
-
umfrider
senior tag
Ez jónak tűnik, megnézem az ÁSZF-et du.
Simple-nek találtam a biztijét, de az szinte csak a kijelzőcserét és a lopást sulykolta. ASZF-et nem találtam a honlapon, így írtam az ügyfélszolgálatnak. (Pedig elméletileg ugyan az a cég, de a hello honlapja mégis feltünteti a törést)
Csak érintő cserével, vagy kijelzővel nem vagyok előrébb, teljeskörű törésre vonatkozót szeretnék (pl vodafone)
-
Dr.NX
addikt
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Meg ott van a képben valami MST nevű magyar kriptovaluta is. Lehet, hogy van itt valahol valami hozzáadott érték, de nekem az egészről süt a big no-no.
-
Luser2000
addikt
válasz
umfrider
üzenetére
A céget vivő fiatalember az egyik (?) győri Apple szerviz vezetője volt pár évig. (Írja a bemutatkozásban). Ebből az jön le, hogy ismeri a készülékeket, alkatrész beszállítókat, javítással, mókolással foglalkozó piaci szereplőket. Szerintem ez pipa, baj nincs vele.
Elolvastam az ÁSZF-et, illetve kerestem az oldalon. Nem találom sehol a javítási díjakat. A lényeg szerintem ebben a mondatban lakik: "A készülék javítást vagy készülék cserét kizárólagos partnerünk, az iDevice Kft végzi. (1054 Budapest, Honvéd u. 8 1/2)".
Ha ennél a cégnél (vagy máshol!) te érdemben olcsóbban meg tudod javíttatni a készülékedet, akkor nincs értelme a szolgáltatásnak. Gyakorlatilag úgy vásárolsz kedvezményes javítási lehetőséget, hogy nem tudod, hogy egy adott javítást máshol mennyiért tudsz elvégeztetni (adott esetben akár jobb minőségben).Ami zavar, hogy az ÁSZF folyamatosan a www.keszulekbiztositas.hu oldalra hivatkozik, ami nekem nem létezőnek tűnik, illetve egész pontosan a https://qprotectionpro.hu/ oldalra irányít. Az oldal hibája, hogy a hozzáadott érték bemutatása nem jó. (Lehet nincs is érdemben hozzáadott érték).
-
Gzolo
senior tag
válasz
umfrider
üzenetére
[helló.hu] -t nézted már? Simple + Posta Biztosító közös terméke.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

elég sok hsz-t találsz, ha visszakeresed.