Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Tud valaki Air 2-re itthon is kaphato, matt, kemeny felpattinthato hatlaprol? Vagy olyan kulfoldi forras, ami postazik Magyarorszagra is? Ilyesmire gondolok: Belkin
-
g.gergo
senior tag
Üdv!
Új apple felhasználóként kérem a segítségeteket. Kb. egy hete van meg az air2 16gb, 9.2 ios-es pad, de már 3x kellett frissítést csinálni rajta itunes-al. Eredetileg 8.4-el jött ki, ment pár napig, jó is volt, de mivel itt pozitív volt a visszajelzés a 9.2-re, ezért lefrissítettem én is. Le is ment, használtam, majd kikapcsolatam, kis idő múlva vissza, de megakadt a bootolásnál a fehér képernyőben fekete alma résznél. Azóta meg eljátszotta még 2x. Este kikapcsolom, aztán másnap vagy bebootol vagy nem. Vmit rosszul csinálok, vagy mi? Köszi -
H_András
tag
Nem tudom mennyire fér bele a topik kereteibe, de tudnátok ajánlani (bevált) bt billentyűzetet, aminek "egeres" része is van (kurzor, joy bármi)? Amit próbaképp most használ a párom, azzal kiválóan lehet gépelni, csak épp pl. fb, chat és egyéb helyeken
pl az elküld gombra nincs alternatíva, így oda kell nyúlnia a kijelzőhöz bizonyos esetekben, meg lefelé tekeréskor stb.. (remélem megértitek ez milyen borzasztó nőies problema, és tudtok segíteni, de következő ilyen jellegű kérdéssel már ő fog írni az biztos
)
-
törölt tag
Sziasztok!
Használja valaki az Apple Musicot? -
D@niel
addikt
mini2n jobb a 9.2 mint 9.1, a multitask folyamatos nem akadozik, mint eddig.
kicsit másak az effektek, app megnyitás-bezárás, de folyamatosabbnak tűnik. ajánlom. -
nofi
addikt
Hello!
Most, hogy már több app is támogatja a slide over funkciót, felmerült bennem a kérdés: Van lehetőség az ott megjelenő appokat beállítani? Jelenleg kezd kaotikussá válni a helyzet.
-
Ragnar95
félisten
válasz
pixelmester. #10069 üzenetére
Dehogynem, hiszen a monitor képfrissítési frekvenciája jóval nagyobb, mint a filmeknél lévő 24fps, így jóval több adatot kell átvinni 1mp alatt.
Rögtön az első értékelésnél írnak is erről a linkelt appnál:
"To those intending to use this for video, keep in mind what this app is -- it's a monitor connected via wifi. It's never going to be as responsive as a monitor on a wire. Lag is inevitable." -
mivan80
aktív tag
Sziasztok!
Nejemnek Karácsonyi ajándék gyanánt beszereztem egy iPad mini 3-t (16 GB, wifi only) a november végi edigitalos akció során.
Nem találtam hozzá tartozó specifikus fórumot, így feltenném itt a kérdéseimet.
Sejtésem szerint ios 8 lehet majd rajta, mert tavalyi modell, ugye?
Érdemes-e frissíteni a beüzemelést követően ios 9-re, vagy lassulást, problémákat okozhat?Köszi a segítséget!
-
H_András
tag
Előre is elnézést a banális kérdésért, sosem volt még IPadem, és bár utánaolvastam mindennek a hivatalos supportnál, a végére maradt bennem egy kis kétely. Páromnak vettünk egy IPad 4-et, elég jó áron (használt). Az eladó nagyon készséges volt, szemünk előtt törölte a készülék tartalmát teljesen, felkerült az alap szoftver tisztán, újraindítás után a beállítási felület fogadott.. Rögtön csináltunk is egy új apple id-t, a barátnőm el is kezdte belakni, fizettem, tag balra el. Eddig minden tökéletes, örülünk, le se tette azóta kb
elégedett, minden rendben levőnek tűnik. Ez tegnap volt. Engem egy dolog zavar, kissé paranoiás természet vagyok. Hivatalos oldalon azt olvastam, hogy ha az előző tulajnak az id-jéhez van még regisztrálva ez az ipad, abból itt gond lehet, erre elfelejtettem rákérdezni, törölte-e, mert nem egyértelmű, hogy ha ugye mindent megcsinált, törölte a készüléket (tartalmát), és már az én párom id-jéhez van kötve a kütyü, akkor az övéhez nyilván nem (nekem ez így logikus), de szeretném én látni ezt a saját szememmel
ugyanis ha jól értem, a készülék törlése nem egyenlő az előző tulaj id-jéhez kapcsolódó törléssel. Remélem érthető vagyok, lehet kissé túllihegem a dolgot, csak nem szeretnék meglepődni (nem itteni tagtól vettük).
-
blakey
titán
válasz
pixelmester. #10056 üzenetére
Ez az SMB (Samba), ezt iPad-en is megoldható, de látom, nem vagy tisztában a dolgokkal, uh. nincs más hátra, olvasgass.
-
istvan170
aktív tag
válasz
vadászcsiga #10072 üzenetére
Nálam megy. Most néztem.
-
vadászcsiga
félisten
9.2 alatt safariban nektek megy egy weblap megosztása messengerbe? Ellenorzzem a kapcsolatot hibával megáll.
-
atees
őstag
Hát nem tudom én még monitoron sem szeretek filmet nézni (pedig 24colos), a legjobb sztem tvn nézni a filmeket.
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
Ragnar95 #10068 üzenetére
Talaltam egy ilyet.
Amugy tobb alkalmazast is talaltam, aminek segitsegevel tudom kezelni a mac-et android telorol. Ugyanazt latom a kijelzon, amit a monitoron: meg tudok nyitni programokat, meg minden. Nagyon meno!!!!Amugy nem hinnem, h wireless masodmonitor eseteben nagyobb adatmennyisegtol lenne szo, mintha mondjuk egy fullHD filmet stream-elnel...
-
Ragnar95
félisten
válasz
pixelmester. #10067 üzenetére
Tudtommal nem. De ha létezne is, elég komoly adatmennyiségről van szó, amit át kéne vinni másodpercenként, úgyhogy nem valószínű, hogy jól működne egy ilyen megoldás wifin keresztül.
-
Ragnar95
félisten
válasz
pixelmester. #10065 üzenetére
Kábellel és Duet Display appal. De csomószor én rá se kötöm a gépre az iPadet, csak simán azon megnyitom, ami nem fér ki a MBP monitorjára.
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
pixelmester. #10063 üzenetére
Mióta megvan a MacBook, elég keveset használom az iPadet, de amúgy csak jegyzeteléshez, illetve játékra használom, meg ha kevésnek bizonyulna a 15", akkor 2. kijelzőnek használom az iPadet.
Jelen esetben az iPadről volt szó, így nem tudom, hogy jönnek ide a 16:9-es androidos tabletek.
Remélem ezt te sem írtad komolyan, hogy jobb a filmélmény kis kijelzőn közelebbrőlNem elég, hogy tarthatod a kezedben az iPadet, ha közelről akarod nézni, de még sokkal jobban is rontja a szemedet, mint ha egy nagyobb monitort néznél az ahhoz a mérethez megfelelő távolságból. Lehet, velem van a baj, de én szeretek az elérhető legnagyobb képernyőn filmezni, mert számomra sokkal nagyobb élményt ad úgy, mint a kis kijelző, ami még közelről nézve is jóval kevesebb részletet ad át egy film esetén, mivel jóval kisebbek a pixelek.
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
Ragnar95 #10059 üzenetére
akkor mire való egy ipad?
amúgy vannak 16:9 oldalarányú andoridos tabletek is.
illetve elárulom, hogy nem csak az számít, hogy amit nézel, az mekkora, hanem, hogy milyen távolságból nézed... tehát egy kis kijelző is be tudja tölteni a teljes látóteret, ha közelről nézed. ugyanúgy, mint egy hatalmas mozivászon. csak ha közelről nézel mondjuk egy tabletet, sokkal jobban ki van zárva a külvilág, jobb a filmélményszerintem...
-
Ragnar95
félisten
Így már más a helyzet, azt XCode-al tudod felrakni ezen módszerrel.
Ha van regisztrált developer ID-d, akkor egy fokkal egyszerűbb a helyzet, elég csak regisztrálni az eszközt, mint developer eszköz és az appot a developer ID-val sign-olni, így elvben iTunes-szal is fel kéne mennie az appnak. -
Ragnar95
félisten
Sehogy, iOS-re csak és kizárólag AppStore-ból tudsz telepíteni appot.
Auratech, pixelmester.: ízlések és pofonok, de én nem kínoznám magam semmi pénzért egy 10"-os képernyőn való filmezéssel, amiből igazán csak kb 7"-nyi helyen megy maga a film a képaránykülönbségek miatt, amikor rendelkezésre áll egy 15"-os filmezéshez megfelelő képarányú monitor is. Ráadásul a gépen ígyis-úgyis ott van a film, az iPadre meg még külön idő és energia rátenni... -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Kaptam egy zip fájlt ami egy iOS program. A zipet kicsomagolva kapok egy __MACOSX és egy tetszőlegesApp mappát.
Az lenne a kérdésem, ezt hogyan kell feltelepíteni?
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #10056 üzenetére
és miért nem jegyzi meg, hogy hol tartottam egy filmben, ha lezárja a képernyőt???
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #10051 üzenetére
annyit még trollkodásból hozzátennék, hogy az ES File Explorer segítségével az egész gép tartalmához hozzáférek, tehát nem kell előre megosztani tartalmakat... (az pont olyan fárasztó, mint mádolgatni.)
amúgy tökre örülök, hogy az OSX és az Android tökre átjárható, szóval valószínűleg tabletből is droidosat fogok venni... -
pixelmester.
aktív tag
válasz
Auratech #10053 üzenetére
könyörgöm, fotózd le!!!!
imádom az ilyen lowbudget kreatív megoldásokat!filmes szakmában ezt úgy mondják: shitty rigs
-
Ragnar95
félisten
válasz
pixelmester. #10051 üzenetére
Mondjuk élvezeti faktor szempontjából kicsit többet nyom a latba a méret, mint a felbontás (persze normális keretek között, most a nagyon extrém esetektől tekintsünk el).
Ha ott van a MBP, miért nem azt viszed magaddal az ágyba? -
pixelmester.
aktív tag
válasz
Ragnar95 #10046 üzenetére
még nincs is tabletem, egyelőre csak elméletben tájékozódom.
de én pl jobban szeretek fekve filmet nézni, és most is a PLEX-en keresztül nézek egy filmet, felirattal, amit nagymonitoron kezdtem el nézni, de közben sikerült életet lehelni ebbe az app-ba, szóval irány az ágy!
köszönöm nektek!
btw az 5colos HTC-mnek nagyobb felbontása van, mint a 22"-os monitoromnak)
de van VLC remote app-em is, amivel tudom telóról irányítani a MacBook Pro-n levő VLC-t az ágyból, de úgy már messze van a monitor, és nem tölti be a látóteret... hát igen, mások az igények. öregszem, és preferálom a kényelmet... -
Ragnar95
félisten
válasz
CharlieDrop #10047 üzenetére
A notebooknak is van monitora, ami jobb esetben nem 10"-os és nem 4:3 képarányú
Nem a monitoron volt itt a hangsúly amúgy, hanem azon,h elég kevés háztartásban nincs 10"-nál nagyobb kijelző, főleg azon háztartásokban, ahol van iPad. -
pixelmester.
aktív tag
válasz
blakey #10045 üzenetére
na, látom lehet bitrátát állítani stream-elés közben, és a feliratokat is felismeri
viszont nem lehet fényerőt állítani app-on belül videó lejátszás közben, VLC-ben pl lehet, az OS fényerejétől függetlenül...
A "szinkronizálás", ami csak a fizetős verzióban működik, itt is annyit jelent, hogy áthúzza a telefon/tablet saját memóriájába az adott fájlt? -
Ragnar95
félisten
válasz
pixelmester. #10043 üzenetére
Alapból azt nem értem, miért akarna bárki is otthon iPaden filmet nézni, ha rendelkezésre áll egy normális méretű monitor is, amin nézheti
-
blakey
titán
válasz
pixelmester. #10043 üzenetére
Nem csak gépen futhat szerver, NAS--on is, semmit nem másolok sehova, van a célra egy gépem és onnan nézem. Sokkal kényelmesebb.
-
Ragnar95
félisten
válasz
pixelmester. #10041 üzenetére
Kevés dolgot utálok jobban, mint fájlokat másolgatni eszközök között, a médiatartalmaim nagy részét már adatbázis-alapú programokban tárolom, hogy ne is kelljen fájlok között turkálnom, ha nem szükséges.
Az SD-kártyánál sokkal inkább másolom wifin az adatokat az iPadre, számomra sokkal kényelmesebb megoldás ez. -
pixelmester.
aktív tag
válasz
blakey #10042 üzenetére
de miben lesz a hasznomra ez az app?
az, hogy éjjel-nappal kell, hogy menjen itthon egy számítógép, hogy a szomszéd szobából meg tudjak nézni egy filmet?
nem értem...
légyszi mondj egy példát, hogy miben jobb ez az app, mint ha mondjuk a tablet-ra rá vannak másolva a zenék meg pár film? -
blakey
titán
válasz
pixelmester. #10041 üzenetére
Akkor szólok, rosszul látod, egyszerű az egész, a lényege, hogy csak az elején és egyszer kell beállítani, utána semmit nem kell vele foglakozni. De te tudod.
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
blakey #10039 üzenetére
hát biztos tök jó ez a program, de én túl bonyolultnak, és számomra feleslegesnek érzem.
egy filmet rárakni egy sd kártyára nem sok idő, nem nagy fáradság. és mivel így egy önálló és független lejátszónk van, bárhol bármikor meg lehet nézni a tartalmakat, nem fog szaggatni, nem fogyaszt adatforgalmat, stb.
majd ha tíz tablet lesz egy háztartásban, meg öt okosTV, akkor már lehet van értelme egy ilyen médiaszervernek...
de szólj, ha rosszul látom! -
Ragnar95
félisten
válasz
blakey #10037 üzenetére
Kelleni valóban nem kell, csak sok előnye van az iOS-OSX kombónak.
Persze, ezt írtam is,h megoldható a szinkronizáció nagy része máshogy is, csak épp körülményesebb, illetve nem feltétlen teljes értékű. De mondjuk a Continuity funkciók 90%-a nem is megoldható más platformmal. -
blakey
titán
válasz
pixelmester. #10038 üzenetére
Ajaj, kevés lenne a hely ide leírni, egy DLNA szerver illetve kliens melynek segítségével a saját cuccaidat meg tudod osztani, lejátszani. Olvasgass a neten, nézz videókat, gépen próbáld ki, van szerver is és kliens is (Plex Home Theatre). Tableten, telefonon, tv-n, lenátszón is ua.
-
pixelmester.
aktív tag
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
pixelmester. #10034 üzenetére
most ezzel próbálkozom.
-
univerzita
addikt
válasz
pixelmester. #10034 üzenetére
Vagy lehet hogy Samba protokoll név alatt ismerős.
-
Ragnar95
félisten
válasz
blakey #10032 üzenetére
Nem kell, viszont az Apple rendszerek igazi erejét az adja, hogy tökéletes a szinkronizáció köztük. Az iCloudnak és Continuitynek hála tényleg mindent megtalálsz az összes eszközödön, amit szeretnél és mindezt automatikusan, nem kell semmit sem kézzel másolgatni.
Jegyzetek, naptár, emlékeztetők, fotók, stb. Persze külön-külön a legtöbbre lenne 3rd party megoldás, de azok általában körülményesebbek és csak 1-1 specifikus dologra jók. -
blakey
titán
válasz
pixelmester. #10030 üzenetére
Amiatt, mert OSX-et használsz nem "kell" iOS-t venned, de ha azt veszel akkor sem kell ennyit másolgatnod, felesleges. Gépre telepítesz egy DLNA szervert, pl. Plex és azon belül megosztod amit szeretnél, tabletre letöltőd a Plex alkalmazást és máris tudod "sztrímelni", akár távolból is úgy, hogy otthon megy a gép, te meg pl. vonaton ülsz.
De ha elég neked az SMB is akkor simán, pl. nPlayer-rel betallózod a "megosztott" könyvtárakat és nézed amit szeretnél, de ha egyéb fájlokat is szeretnél akkor pl. FileExplorer-rel megoldható.
-
univerzita
addikt
válasz
pixelmester. #10030 üzenetére
Igen a stream -élés csak a számítógép és a iPad-re lehetséges egy wifin. Ha elég a helyi a iPaden akkor felmásolod.
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
univerzita #10029 üzenetére
közben rájöttem, hogy én is középkori módszerrel csinálom, hisz egy android-os eszköz is tud torrentezni
ez a fajta stream-elés, hogy működik? (e téren nincsenek sajnos még ismereteim)
de ezzel is az a baj, hogy a film megnézéséhez kell egy számítógép, tehát így az ipad csak lakáson belül mobilis. de egy android-os eszközön magaddal tudsz vinni több filmet is egy utazásra... -
univerzita
addikt
válasz
pixelmester. #10027 üzenetére
Macbook -al letöltheted a torrentet majd iPad -en streemelheted vagy wifin felmásolod.
-
Rage47
veterán
válasz
pixelmester. #10027 üzenetére
nekem androidon meg WP-n csak szívás volt az SD kártyával. vagy nem ismerte fel, vagy lassú volt stb.
ez rontja a felnasználói élményet, még akkor is, ha a user a hülye, és az apple nem akarja bevállalni gondolom -
pixelmester.
aktív tag
válasz
univerzita #10026 üzenetére
hát a könnyen "szinkronizálásról" nekem az a véleményem, hogy a közösségi felhőből (torrent) lejön egy film, és rámásolom a microSD kártyára, vagy egy pendrive-ra, és az androidos teló/tablet már játsza is le. ugyanígy lehet archiválni a készülékkel készült fotókat, stb.
sőt, elég jó átjárhatóság van osx és android között már így 2015-ben.
az viszont tény, hogy az IOS stabilabb rendszer, és frissítések tekintetében is jobb. csak ne lenne ennyire zárt, bár tudom, már léteznek Lightning-os pendrive-ok.
és a microSD hiányát továbbra sem értem, itt nem a nagyobb tárhely a lényeg, hanem a "ki/be-rakhatóság"
és az is elég gáz, hogy a mini4-ben nincs gps... ez számomra felfoghatatlan... -
univerzita
addikt
válasz
pixelmester. #10025 üzenetére
Mert a két rendszer sokkal közelebb van egymáshoz, könnyeb synchronizálni. A másik a Huawei - re milyen gyakran lesznek frissítések.A mini4 - még simán 4-5 évig jó lesz.
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
univerzita #10023 üzenetére
és miért?
-
blakey
titán
válasz
univerzita #10023 üzenetére
Nem sok közük van egymáshoz. Én nem emiatt vettem iPadet.
-
univerzita
addikt
válasz
pixelmester. #10022 üzenetére
Ha van Macbook -kod akkor biztos hogy iPad -det vennék.
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
univerzita #10021 üzenetére
Azt tudom, csak megdobbento szamomra, h a sima wifis verziobol kepesek voltak kiszedni....
-
univerzita
addikt
válasz
pixelmester. #10019 üzenetére
A Cellural - ban van GPS.
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
CharlieDrop #10016 üzenetére
Haha, elirtam. Gps-re gondoltam...
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop #10014 üzenetére
Milliószor le lett írva hogy Air !!1!!....
-
blakey
titán
válasz
pixelmester. #10015 üzenetére
Wifis tabletben mitől ne lenne WIFI, pont ez a lényege.
Tabletből nem vennék mást egyelőre, csak iOS-t min. 32GB-osat, mindenre elég, nekem. Telefonból meg pont fordítva. -
CharlieDrop
veterán
válasz
pixelmester. #10015 üzenetére
nem igaz, a WiFi-s iPadekben van WiFi!
-
pixelmester.
aktív tag
Epp tabletvasarlas elott allok, de nemi dilemmaban vagyok:
Ipad mini4 vagy Huawei M2
7 eve macbook prom van, regen volt iphone-om is, tehat nem vagyok alma-ellenes, de kb 3 eve atalltam andoridos telefonra. Nem tetszik, h az ios ennyire zart, nincs kartyabovitesi lehetoseg, regebben nem tudott usb-s eszkozoket kezelni, stb.
Hiaba mondjak, h az ios mennyire stabil, az android megis sokkal tobb szabadsagot ad.
Az igaz, h a sima wifis ipad-ekben nincs wifi?
Velemenyek? -
agabe
addikt
válasz
CharlieDrop #10010 üzenetére
9.2 -es bétákat használtam, mert 9.1 nekem sem tetszett, de 9.2 sem hibátlan, ott is van kisebb akadás itt-ott, de használható.
Azt hittem beta4 után még javítanak rajta, de be kell érnünk azzal a verzióval mert az lett a végleges. -
válasz
CharlieDrop #10010 üzenetére
+1
-
istvan170
aktív tag
Air2 9.2 érezhetően kellemesebb lett a folyamatosság.
-
Rendeske
tag
Sziasztok!
Barátnőm most kapott egy ipad1-et és tokot szeretne rá venni.
Melyik fajtát ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Gyúrósok ide!
- Automobilista 2
- Akciókamerák
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külpolitika
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S8+ / S7+ FE Book Cover Keyboard, billentyűzet - Csomagolásbontott
- IPad Pro 12.9" M2 - 2022, 6. generáció - 11 ciklus - garancia
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128GB 5G - Csomagolásbontott, akár beszámítással
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- XIAOMI Redmi Pad Pro 12,1" 128GB WiFi Óceánkék Tablet eladó
- Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen Wifi, 8GB, tokkal
- 8849 Unihertz Tank Pad Tablet (beépített projektor, dual sim, 120Hz 32GB 256GB 21000mAh)!!!
- Huawei MediaPad M5 Lite tablet, 10.1" IPS, 3 GB, 32 GB, LTE, Asztroszürke!
- Op3n Dott 7.85" Android tablet
- Beszámítás! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest