Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsiii92
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
előző héten kellett volna nézelődni
Mi is akkor rendeltük és a héten jött meg, még a régi áron sulis akcióval plusz iPad + Airpods kombóval. -
lorcsi
veterán
válasz
Ádám16
üzenetére
honnan rendeltétek ?
tegnapi istyle rendelésemre válaszoltak:
"Köszönjük a megrendelést, amint megérkezett a termék ismételten értesíteni fogjuk. Jelenleg a központi raktárban sincs a választott modellből, így akár 2-5 hét is lehet a beszerzési idő."
szerintem ebből nem lesz semmi
de az euronics-ból is megrendeltem tegnap...az egyik csak bejön -
Mr.Csizmás
titán
válasz
féldekás
üzenetére
+ittakary alzán még "rendelhető" 135-ért, de az orange status sokszor out of stockot jelent az adott áron.
----------------
ui: az ipad 2022 miért drágább majdnem a duplájával?
-
féldekás
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha találsz még lehetőleg hivatalos viszonteladónál új iPad 9-et, 135 környékén, az lenne a legjobb vétel.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szia Cicccám
ha valami ilyesmi vételt kifogsz 100k körül [link] akkor azt nagy eséllyel
1) évekig tudod használni ha tetszik, amit látsz - folyamatos frissítések, jó hardver
2) ha már nem kell, 1 éven belül kb ugyanennyiért el tudod adniazért nem mennék olcsóbbra rá, mert pl nézd [link] 20ezerrel kevesebbért próbálkozik eladni a 2 évvel korábbi modellt
teljesen irreális árakon próbálják tukmálni a 2-3-4 éveseketegy százaskát megérnek ezek
-
mazsiii92
senior tag
Pontosan, nem is értem mi folyik itt, mondjuk még mindig kisebb mederben folyik, mint az iPhone topikban volt egy hónapja.
Direkt bevásároltam előző héten. Az iPhone-os sztorinál még az asszonyra hagytam a döntést, hogy kell-e neki új telefon, persze nem kellett, 1 hétre az új árak után meg már kellett volna , akkor mondtam neki hogy így járt.
Most viszont bebiztosítottam magunkat évekre iPadekből, viszonylag olcsón.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
egy alkalmazás miatt (laptapír) vennék egy használt ipadet. a store szerint ios 13 kell legalább alá, így ez a kérdésem, hogy mi a relatíve legolcsóbb használható megoldás erre? (melyik modellév/modell, stb.) köszönöm

-
Van egy alap kérdésem, és félek a választól (hogy nem lehet az, amit szeretnék)
iPad-hez szeretnék magyar ékezetes betűket is tartalmazó virtuális billentyűzetet. Tehát olyat, aminél nem kell külön a szövegfelismerőre hagyatkoznom, vagy hosszan nyomnom az "o" betűre, hogy "ó" legyen. Az még megfelel, ha nem teljes kiosztás, de olyan, mint az anysoft keyboard, miszerint az "Í" az "i" kétszeri megnyomásával, az "ő" az "ö" kétszeri megnyomásával lesz, és csak az "á" és "é" van külön feltüntetve hosszú ékezetből.
Reménykedek benne, hogy csak én nem találtam ilyet, és a valóságban létezik magyar virtuális billentyűzet.
Tudtok ebben segíteni? -
Úgy csináltok mint akik nyár eleje óta kómában voltak, ugyanígy emelték a macek árát június környékén és ugyanígy emelték az iphone-ok árát szeptemberben. És itt is el lett mondva többször mikorra várható az ipad “bemutató” és hogy aki akar addig vegyen.

-
Pano
veterán
válasz
Vasti74
üzenetére
"De hétfőn még megérte nekik 240.000 forintért eladni az adott valamit, kedden meg már csak 340.000 forintért??? Ugyan már..."
Erre igazából sok válasz van, de a leggyakoribb a bizományi árukészlet. Ez azt jelenti, hogy amit ő eladásra kínál, azért ő lényegében nem fizetett (nem megvásárolta), hanem a forgalmazó szállította le neki, az ő tulajdona addig amíg értékesítésre nem kerül. A viszonteladó az eladások után pedig darabszámra, vagy tömöbösítve fizet. Ha a beszállító azt mondja innentől ennyibe kerül, akkor a boltnak -aki neked eladja- is annyiba kerül. Teljesen mindegy, hogy mondjuk három hete ott pihen a raktár polcain a boltban.
Ennek a rendszernek az a előnye, hogy nem kell hatalmas tőkét belenyomni abba, hogy legyen nagy árukészleted.Persze ez nem magyarázat mindenre, mert azért az tényleg vicc, hogy konkrétan mindenki megemeli. Az is, akinek vett készlete van.
Régen ilyesmik nem nagyon voltak. Akkor általában az aktuális készlet kifogyása után -amikor jött az új készlet- emelkedtek az árak. Ezzel most ízlelgetjük a webshopos világ hátrányait mi is. -
Süvi
őstag
Az Apple eddig mindig a következő generációig tervezett egy adott árral (tehát nem követi a dollár mozgását), vagyis a következő Ipad generációig nem tervezi emelni a nem dollárban megadott árakat, ezért beárazza az adott piac/ország kockázatát és úgy állapítja meg pl. az Apple Magyarország az árakat. (Azt szeretné, hogy megkapja a nettó 450$-t minden Magyarországon eladott Ipad 10 után).
Figyelembe veszi az USD/HUF árfolyamának példa nélküli volatilitását az elmúlt hónapokban (főleg mióta az MNB "elengedte" az árfolyamokat ) -
Vasti74
senior tag
Ha a forint erősödésével szinkronban, folyamatosan emelték volna az árat az elmúlt egy évben, az OK.
De hétfőn még megérte nekik 240.000 forintért eladni az adott valamit, kedden meg már csak 340.000 forintért??? Ugyan már...
A teljes "bekerülési" költsége egy ilyen terméknek csak töredéke az eladási árnak (és abba már bele van kalkulálva a gyár felépítésétől a vezetők autóinak lízingeléséig minden)
Eleve azért adják az előállítási költség többszöröséért, mert megtehetik - ez eddig OK.
De hogy még rádobjanak 30-40%-ot, egyik napról a másikra - úgy látszik az is rendben van, mert az is megtehetik.
Nem lázadozok, csak elég fura ;-)
Ha a Samsung árazta volna át így a termékeit máról holnapra, furcsán néznének az emberek. De annak, aki 200.000 forintért ad egy táblagép billentyűzetet, bármi megbocsátható ;-)
Ja, egyébként okos lépés volt: kb. a világ minden raktáron lévő ilyen kütyüje elkelt napok alatt ;-) -
Süvi
őstag
válasz
Vasti74
üzenetére
Ahogy @Kaba írta drágult az energia, szállítás, gyártás (pl, 14Pro Max esetében csak az anyagköltség lett 10%-kal drágább, többi termék esetében is hasonló a helyzet )., ennek ellenére az Apple (USA) ugyan annyiért adja a termékeit mint korábban!!! (telefonoknál is hasonló a helyzet)
Ez azt jelenti, hogy az Apple sokat áldozott a profitjából, hogy ne emelje az árakat!Miért lett mindenhol mégis drágább az új széria?
- Az USD jelentős erősödése szinte minden devizához képest (FED kamatemelés miatt) és egyes országokban (pl. MO) még rosszabb a helyzet a hazai deviza nemcsak USD hanem más devizához képesti gyengülése, volatilitása miatt.
-Miért lett drágább a régi?
- Ha már nem volt raktáron, akkor az új árakon tudja beszerezni a kereskedő is
-Ha még volt raktáron és úgy drágított -----> kapzsiság, (vagy egyébként miért ne adja drágábban, legalább lesz egy kis haszna és tudja fizetni a megnövekedett költségeit) -
Vasti74
senior tag
válasz
ittakary
üzenetére
Azért ez nagyon durva már...
Egyrészt: miért lett ugyanaz a gép 50%-al drágább??? Gondolom nem változtattak a gyártáson, technológián, sőt, a most megvehető gépeket talán már hetekkel, hónapokkal ezelőtt legyártották. Világra szóló bojkottot kellene hirdetni az Apple ellen, nem venni SEMMIT, amíg vissza nem állnak az árak a régire.
Másrészt, ez a billentyűzet: NOOOORMÁÁÁLIS??? Most vettem magamnak egy Fujitsu laptopot: 10. gen i3, 8GB, 240GB SSD, 15" FHD IPS, Win10 Pro, volt vagy 300€. Ez meg egy billentyűzet!
Szerintem megőrült a világ.
-
Gyönyörű ára lett a Magic Keyboardnak

-
lorcsi
veterán
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
tegnapról mára +20k lett
épp azon agyaltam legyen e..aztán..de az euronicsnál megrendeltem gyorsan, még a régi áron
ezeket gyorsan el fogják kapkodni az biztos -
Procreate fejlesztők már most jelezték hogy a hover kurzor csak az M2-vel fog menni.
-
Roland0224
senior tag
Rosszul látjátok
Nem árát emeltek
A tárhely lett kisebb🤣
Ha jól emlékszem a 256-os ipad 9 volt 190 környéke (Árukereső szerint notebook/aqua)
Most a 64
Minden csak nézőpont kérdése 🤣 -
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Én is pont most néztem. Még az alzában van a régi áron. Bár ott is megrendelésre, szal ki tudja mit variálnak.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy egy Ipad Pro képernyője tükrözhető-e egy 4K TV-re,re úgy, hogy az töltse ki a TV teljes képernyőjét?
Oktatási célokra gondoltam egy Ipad-re. Vártam az új megjelenését. Nagyon nagyon drága lett sajnos az új. Lehet kéne vennem gyorsan egy Ipad Pro 12,9-es Gen5-t.
-
Kaba
veterán
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Áraznak. Az Emag is így járt el, előbb kivette a termékeket azután emelt az áron.
-
mr.tamasbiro
őstag
Média oldalán egy gramm ipad sincs fent, most áraznak?
-
egy szóval: GYÖNYÖRŰ
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. A Logitech combo touch a Logitech oldalon ipad air 4/5 kompatibilis. Ez azt jelenti, hogy ha találok egy jó áru, német kiosztásút, de a bolt azt írja, hogy air 4 kompatibilis, akkor meg lehet venni, mert az 5-el kompatibilis?
Köszönöm! -
Kaba
veterán
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Fognak, viszont amin csodálkozom, hogy az aprón a kupecek még mindig 240K-s áron adják.
-
válasz
tuzpenge
üzenetére
Igen, megtartották az iPad 9-et 330$-on (nettó!), ez emelkedett ~130ezerről majdnem 200ezerre
és jött az új iPad 10 450$-on (nettó), ez most 260ezer

hozzáteszem, ez egy új, dollárban is 30%-kal drágább termék az elődmodellhez képest (erre jön rá az árfolyam +30% - így jön össze az 1,35*1,35= 1,8 = +80%
az Air ami pedig eddig 250ezer volt most 315ezer lett

igazából minden iPad tavalyi árra rájött +30-35% a dollár-forint árfolyam miatt
ha továbbra szépen, megfelelően szavaz az országnak egy bizonyos része, lesz ez még
rosszabbjobb
🍊🍊 -
ck0kiE
csendes újonc
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Igen közbe már én is láttam csak már nem tudtam javítani...
-
tuzpenge
őstag
A sima ipad 135 ezer volt nem? Most a sima 243 ezer.... Ez mi? Nem 30%-os drágulás....cirka 80%.....Hova tartunk gyerekek???? Azt hiszem jó lesz nekem a 8. gen ipad is még jópár évig, ha meg nem akkor ennyi....
-
Kaba
veterán
válasz
Roland0224
üzenetére
Az aprón van több is 100K körül.
(nem vicc). -
Roland0224
senior tag
Ipad 9-em eladó
1 hetes baráti áron 175k 🤣🤣(Viccelek nem hirdetem)
-
Kaba
veterán
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Rózsaszín volt.
-
kakuk.tamas
addikt
De nem volt készleten semmilyen se az MM-be.
-
Kaba
veterán
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Az Airt most kell megvenni, még kapható több webshopban 250K körül,(az MM-ben tegnap estig 235K volt).
-
moleculez
veterán
válasz
ck0kiE
üzenetére
De még az Air4 is jobb, mert legalább Pencil 2 support van. És amúgy ugyanaz a vas...
Érzik ők hogy ez a pencil megoldás tré, a launch videóban nem is erőltették a megjelenítését. Valami felmérések alapján az jöhetett ki nekik, hogy ezt inkább billel használnák/ják a userek.
Most az a szitu, hogy vagy a sima, vagy az Air vonal teljesen fölösleges. -
ck0kiE
csendes újonc
Kijöttek az új vasak, leginkább árban lett szép előrelépés...

Őszintén nem értem kinek éri majd meg az Ipad 10 az Air5-tel szemben, gyengébb config drágábban - érdekes koncepció.
-
zioncsabi
tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Viszont tok erdekes, hogy a forditas csak bekapcsolt tabletnel mukodik. Ugy ertem, ha nincs feloldva a gep, hanem csak lehuzza jobb fontrol a foto módot, akkor csak lehe fenykepezni. Felismeri, hogy szoveget lat es ki is lehet jelolni a szoveget, de nem adja be a forditas lehetoseget. Csak, miutan belep az ember fia/lanya.
-
DGery
aktív tag
Ahogy fentebb is írták...
kell pár nap, hogy "rendeződjenek" az árak. Megrendeltem, pár nap mire átveszem, nem bontom ki, max visszaviszem...
De teszem azt, ha 3-4 hét múlva 120-ért megy el a jelenlegi, akkoris jól járok...
Air tényleg nagy ugrás lenne ebből a szempontból is, de sajna nem fért most a keretbe... -
DGery
aktív tag
Nah lehet szenya vagyok, de rendeltem egy 9-et még 130-ért. Megjön, a másik 9-et eladom ezek után egész jó áron, és lesz az 1 éves helyett egy új még 2 év garival, új aksival...
Brutálak az árak, még nagyobb a %-os drágulás, mint az iPhone esetén volt...
Szóval aki bevásárolt az elmúlt hetekben az jól járt
-
zioncsabi
tag
Tamas, moleculez
Kosz a segitseget 👍👍👍 -
zioncsabi
tag
A telefonom tolton van, megprobaltam a nemet nyomtatvanyt fenykep alapjan leforditani. Gondoltam ugy megy majd, mint a telefonon.
1. A fotozas kozben nem ajanlotta fel a translate-et es be sem fogott semmit a szovegbol
2. A foto megnezese kozben sem lehetett szoveget kijelolnom es copy-znomValami beallitast kell megvaltoztatnom vagy az ipadekben nincs benne ez a szovegfelismes es/vagy kijeloles es/vagy forditas feature?
-
féldekás
aktív tag
válasz
Roland0224
üzenetére
Jól döntöttünk, és most kapkodni sem kell hirtelen.
Meg szórakozni, hogy melyik cég mondja vissza a rendelést stb. -
Én is áprilisban cseréltem az 5 éves Air2-t M1 11” Pro-ra. Sikerült behúzni 290-ért iStyleban (diák kedvezmény +OTP visszatérítés). Sokat agyaltam hogy megvárjam e az újat, de jó hogy nem tettem. Amit vártam hogy a kis modell is megkapja a MiniLED kijelzőt, de nem tették bele.
Jól döntöttem tavasszal…
-
Tavasszal 320-ért vett ipad mini (256Gb+5g) most 470... Szép. MM-ben még van készleten ha jól írja a honlap 301-ért (2 rózsaszín meg 1 szürke, sokáig meglesz gondolom
). Mondjuk iphone 13 dollárba olcsósodás nálunk történő átvezetése (+80 ezer vagy mennyi) után sejthető volt... -
Amilo02
aktív tag
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Roland0224
üzenetére
De rohadt jó döntés volt múlt hó végén az a 9.-es
-
bostone
addikt
Amikor megvettem az M1 pro-t még úgy gondoltam, hogy nem várok éveket a cserével és kisebb buktával követem majd a generáció váltást.
Most nem tudom mit gondoljak.
-
Roland0224
senior tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Szerintem igen ha gyors vagy de fizetésnél minden kiderül
-
M3aN
senior tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Nem nepperkedni akarok vele (sicc!), hanem használni anélkül, hogy később a szabadeső nemzeti valuta miatt szemmel látható összeg kelljen az upgrade-re

Nagy kérdés, hogy a webshop visszaigazolja-e valójában... -
M3aN
senior tag
Szépek az új iPad árak :/
Akkor a tavalyi 9th megy eladásra és még most gyorsan valami 3rd party webshopból berendelem az Air 5th-t, ahol van készleten
-
Érdekes még a davinici resolve, az nem egy gagyi program, bár gondolom minimum M1 kell majd hozzá.
Pencil hover is jó lenne, de csak azért nem éri meg frissíteni. No meg működne valamilyen szinten a 2018-as pron is, volt is itt szó a kisegítő lehetőséges hover text-ről.. Mondjuk még nem láttam megerősítést hogy nem fog menni máson. Ceruza ugyanaz eleve, max azt tudom elképzelni hogy mivel nem menne a megadott 11 mm-ről ezért inkább nem lesz, mert az nem felel meg az apple profizmusnak..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
R a y
senior tag
Na, egy darabig, tuti megmarad a 11"es celluláros M1 Prom...
Új hozzászólás Aktív témák
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mi is akkor rendeltük és a héten jött meg, még a régi áron sulis akcióval plusz iPad + Airpods kombóval.
mindig bajod van
egyelőre még az előbbit fizettem ki xD