Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
válasz Amilo02 #44735 üzenetére
+1
Jól érzed! Én eddig még csak 60hz-es kijelzőket használtam, tehát a szemem még azzal a frekivel szinkronizál. Emlékszem tavaly volt fenn a Rambo 5 trailer 120fps/hz nem tudom pontosan! Na mondom itt az alkalom, milyen is az a 120hz/fps. Vajsima volt minden képkocka. Állati! Gondoltam, ha lesz új telóm, legyen már elsőként 120hz. Így lett 14P. Kiröhögtem!
Egyáltalán nem érzem a 120hz jelenlétét, de még játékokban sem. Sztem bullshit!
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Carasc0
őstag
válasz moleculez #44426 üzenetére
Ehhez a komplett hazai oktatási rendszert be kellene darálni és megteremteni az új modern oktatásszemléletmenti rendszert. Tanár vagyok, sajnos ebben a vízben úszok én is. Eszközellátottság nagyon gyatra. Gyerekanyagot inkább hagyjuk is. Borzasztó. Teljes reform kellene. De az is hány év lenne....
Egy iPad-en én is agyalok. Kiváltanám vele a naptáram elsősorban, kíváló lenne értekezleteken, illetve scannelt doksikat bárhol előtudnám kapni szükség esetén.
Melyik a Best of naptár progi? Tesóm mondott egyet, ami fizetős (nem is olcsó), de arra azt mondta beteg.
Amit kegyetlenül sajnálok, hogy az MS Office és a Mac-os Office nem mindenben kompatibilis. Vagyis marha jó lenne, ha az összetett Excel tábláimat is gond nélkül kezelné az Ipad-es Office. De sajnos nem hiszem. Függvények, feltételes formázások, néhol makrók... Pedig állat lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz ittakary #41526 üzenetére
Sztem meg kímélni akarja az akkumulátort. Az rendben van, hogy az eszközök vannak mi értünk, de én is szeretek vigyázni a holmijaimra, és igen is kímélem az akkumulátort. Szerintem ettől még engem szolgál a cucc.
Ennyi erővel egy 100 milliós merci is engem szolgál, ha 1 óra alatt kihajtom belőle a lelket. Csak épp 1 órás volt az élmény. Drága volt az az 1 óra.
Szerintem meg pont azt felejtik el sokan, hogy az eszközöknek van egy bizonyos szakszerű felhasználási protokolljuk. Nem kötelező betartani, de így rövidül az eszköz által nyújtott élmény. És persze sírnak, hogy jaj 1 év alatt 8%-ot romlott az akksi teljesítmény... Jaj...sírás...jaj....
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz HoppMaster #41255 üzenetére
Szerintem igen!
Nekem sosem volt még iPad-em, de szeretek hosszútávra vásárolni. Oktatási kedvezménnyel 590k lenne a 12,9 M2. Nem olcsó mulatság...Egyenlőre rágom a dolgot. Igaz nekem csak tok + toll kellene hozzá. Bill felesleg.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
-
Carasc0
őstag
Azért picit mekkora ocsmány világban élünk, hogy a vásárlói kompetenciák közé most már beékelődik az is, hogy "gyorsan meg kell vennem, mert az új horror áron van és ha nem veszem meg most az előző generációt, akkor vagy felviszik az árát vagy leveszik a kínálatból!"
Tökéletesen vásárlói kényszer....[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy egy Ipad Pro képernyője tükrözhető-e egy 4K TV-re,re úgy, hogy az töltse ki a TV teljes képernyőjét?
Oktatási célokra gondoltam egy Ipad-re. Vártam az új megjelenését. Nagyon nagyon drága lett sajnos az új. Lehet kéne vennem gyorsan egy Ipad Pro 12,9-es Gen5-t.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Pár kérdéssel fordulok hozzátok:
1. Jegyzetelés esetén mennyire lehet észrevenni különbséget Iar és egy Pro között?
2. Érdemes Pro-t venni, vagy már lehet tudni valamit az új Pro verzió megjelenéséről, várható felbukkanásáról?Köszönöm szépen a válaszokat előre is.
-
Carasc0
őstag
válasz Amilo02 #36483 üzenetére
Valamiért én nem akarok rá fóliát! Mindenki mást mond, hogy érdemes vs nem érdemes!
Tokból ezzel szimpatizálok! Vagy ez nem jó?
Ittakary: Amúgy csak egy 128GB-os Wifi modell. Nekem bőven jó! De jön mellé egy IPhone 13 Pro is
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Nekem hála égnek nincs szükségem billre! Elég a toll. Tok-shopból veszek rá valami tokot. Aztán használom!
Alex91: Most bontottam ki: Ipad Pro 12,9 M1X (2022) 2TB + Cellular van benne!
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Ez a tok tökéletes egy megkímélendő Ipad Pro 12,9 (M1)-hez?
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Használt táblagépbe is lehet akksit cserélni? Még mindig vacilálok egy 12,9-es Pro-n amivel biztosan tervezek 6 évig. (telóm is elmúlt 6 éves). De az az ár....
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Bár tudom a google, meg a YT a barátom, mégis kénytelen vagyok kérdés formájában megfelelő információkhoz jutnom, mivel az általam kért adatokkal kapcsolatos online források megosztóak.
Hogy a lényegre térjek. Továbbra is vacilálok a 11' és 12,9-es Ipad Pro között (2021-es természetesen). A két eszköz közötti akkumulátor készenléti idő differenciája érdekel. Láttam olyan YT videót, ahol a 11-es produkált egy 100% töltöttséggel több készenléti időt, míg más videóban a 12,9 volt a nyerő. Gondolom az IpadOS 15 némileg mind2 készülék üzemidején javított.
Kérdés: Egyforma jellegű használat esetén melyik bírja tovább?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Az oktatási kedvezmény csak online vásárlásnál érvényes? Személyes vásárlás esetén nem jár hozzá Airpods?
-
Carasc0
őstag
Ha hosszútávra gondolkodok akkor: 13 Pro + 12,9-es Ipad Pro. De az árban horror...Oktatási kedvezményem van, bár nem sokat dob.
-
Carasc0
őstag
Semmi bajom az Apple órával, de számomra nem hasznos eszköz, továbbá nem létfontosság. Más kezén meg biztos jó szolgálatot tesz majd. Nekem felesleges.
Ipad-re visszatérve. Ipad mini meg a sima ipad nekem játékszerek. Air 4 vagy felette agyalok.
Telefoncsere is érik (Iphone 6). Voltam olyan bátor, hogy inkább kivártam ezt a pillantot, hogy akkor egy 13-assal még 5-6 évre letudtam a telefontémát. 13 Pro with Sierra Blue csodás lenne, ha az oldalon nem láttam volna meg az árát. Csúnya, hogy egy 13 Pro árából behúzok egy 12,9-es M1-es Ipad Pro-t. Tudom igen... chiphiány, vírus, a Plútó már nem bolygó stb okokból = adjuk drágábban. Még csúnyább volt látni a 40e difit a Pro Max és Pro között. Szóval a dilemma az 1 éves várakozásom után sem tűnt el. 13 pro árából 12,9-es Ipad. Viszont így nincs teló... Valamit okoskodni kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Az óránál hol van az a híres brutális akku idő? Simán vártam hogy az óra kibír 1 hetet...
Most már nyugodt szívvel adom el a Series 4-met. Ez még gyerekpipellő nekem.[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Van arra esély, hogy a mostanában kiadott új Ipadek miatt a 2021-es Ipad Pro-k ára valamelyest csökken, vagy álmodjak még szépeket?
-
Carasc0
őstag
Szerintetek az IpadOS 15 kijön még az 1st gen Ipad Pro-ra?
-
Carasc0
őstag
Köszönöm szépen! (Divinity-nek is természetesen a választ!)
Hasonló munkakörben vagyunk tehát. Te alkalmazod is, amit én ki szeretnék építeni. Szükséges bármiféle Screenprotector a masinára? Én nem igen költenék rá, de megoszlanak a vélemények.
Az általad öszegyűjtött refelektumokat rögzítem. Jól jöhet. Olyan ESR tokot hol tudok venni? Jó lenne magyar földön, külföldről nem igen rendelnék most.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Azzal az alábbi háttérinformációkkal feltöltött kérdéssel fordulok felétek, mely alapján némi támpontot és segítséget szeretnék kérni - javaslat formájában - Ipad vásárlás tekintetében.
Én pedagógusként dolgozom egy többszintű tagozaton belüli gyerekanyaggal foglalkozó iskolában. Informatika a fő területem, és én a pályámon mindig azt az álláspontot képviselem, hogy amit lehet, digitalizálom és előnyt élvezzen a dinamikus távelérések. Osztályfőnök is vagyok, így kétségtelen a töménytelen papírmunka. Naptárba vezetem a tanórai haladási pontokat.
Célom a naptár és a majdnem a teljes papírmunka digitális formában történő helyetesítése. Kétség sem fér hozzá, hogy a most kezdett tanév eleji feladataim során adódó papírmunkák kezelésénél jól jött volna egy táblagép.
A kérdés az, hogy a fenti célok maximális eléréséhez milyen táblagépet érdemes venni. Természetesen az egyedüli korlátaim a pénz, de ha sokat segít a komolyabb gép, akkor nem tökölök.
Táblagéppel szembeni elvárások:
- Digitális naptár emlékeztetővel
- Jegyzetelés (toll biztos kell)
- Minden szükséges dokumentumot scan vagy fotózott formában egy kialakított mappa struktúrában tárolni és az épület bármely pontján instant elővenni
- Napi szinten hordoznám, így masszív tokot szeretnék (nekem a gyárit ajánlották)
- Hosszútávra gondolkodok, a támogatást ismerve 5-6 évre mindenképp
- Mindenképp a legfrisebb modellek közül szeretnék választani.
- Mini és alap (10,2 asszem) nem játszik: Marad Air 4 és Pro
- Némi játék
- Microsoft Office, de csak alapfunkciók tekintetében (Ipadhez bill nekem nem kell!)Szívem szerint 12,9-es Pro-t vennék, csak is azért hosszútávú használata garantált. Tesómnak 2021-es 11 colos Proja van. Mivel ua mint az Air 4, így lehet kicsi lesz?
Köszönöm szépen előre is a helpet!
Esetleg 14-én esélytelen egy Air 5 bemutatása?
-
Carasc0
őstag
Nekem a Watch-al az a gondom, hogy nem orvosi műszer és még szerintem az egészségfigyelő képessége ugyan egy órát tekintve high tech, de még úgymond keveslem. Nekem Watch 4 van, és gondolkodom az eladásán, mert tényleg frankó kis kütyü, igazi okosóra, de pl. az üzemidő nagyon karcsú még, egy Garminnal összevetve. Viszont voltak olyan napjaim, mikor úgy éreztem a Garmin mint sportóra jobban mér, mint egy Watch. Meglepő volt számomra, hogy az Apple egészségfigyelő képességei pontosabbnak bizonyult.
Szerintem még várni kell az órával. Series 5 és 6 sem hozott wow hatású lépést, talán a 7. majd fog.
Bár sajnos szívproblémáid vannak, akkor viszont meggondolandó és egyértelműen a Series 6.
-
Carasc0
őstag
válasz Cyberbeni #31047 üzenetére
Anyumnak is Ipad 6-ja van. Teljesen elvan vele. Talán amit nagyjából lassúnak tartok, de még használható kategória az az A8. Viszont az A8, UE4 motorra épített játékokkal már nem bír el. Én csak egy játékkal szoktam játszani telcsin, de szenved a teló. Tűzforró és gyakran leáll a játék. A14 alapokon vajként futhat, szinte üresjáratban tartva a rendszert.
-
Carasc0
őstag
Gergőke88
Jaded
Ceruzával használjátok?Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Carasc0
őstag
válasz parandroid #30978 üzenetére
Hát ez az, de 230k egy 11 és 305k egy 12. Jó nálam a Lúd legyen félig kövér. 6 évig telcsi.
Csak hát mint feljebb írtam 305k-ért nagyobb képernyő kombót kapok.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz ittakary #30969 üzenetére
Valahol igazad van! De mivel egy Iphone 6-ost használok, így a 12-re való csere megérné. IpadAir 4 is tetszik. Azt is megtudnám venni. Na most ez így fél misi. Yay... Szívem nem hogy megszakadna, hanem leszakadna.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
tboldi: Köszönöm!
Épp az egyik kedvenc hírdetőmnél kapható Iphone 12 egész jó áron (305k). Majdnem elcsábulnék, de közben eszembe jutott hogy mégsem, hiszen az összegből bőven futná az alábbi kombó:
Ipad Air 4 + Pencil 2 + tok + screen protector.
Értem hogy némileg másabb a felhasználási cél, de akkor is elgondolkodik az ember.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Anyukámnak most rendeltünk egy Iphone 11 telefont, viszont ahhoz már nem kapunk töltőfejet. Viszont van anyukámnak Ipad (6. gen) eszköze, amihez ugye van töltőfej. Tölthetem vele a 11-et?Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Carasc0
őstag
válasz ittakary #30910 üzenetére
Azért szeretném, ha ezt még nagyon sokan megerősítenék, mert ha én vennék ipad-et bizony ha nem is állandóan, de néha néha olvasnék is rajta. Sztem nem rosszabb ipad-en olvasni, mint monitoron.
Már csak azért is furcsa ez, mert ugye aki egyetemen ír ipaden, az szinte olvasással is felér, szóval akkor alkalmatlan eszköz lenne arra a célra. De lehet tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Több helyen is digitálisan meglincseltek, mikor azt mertem írni hogy bőségesen elég egy 64Gb-os belső tárhelyes device. Elhiszem, hogy ahol pörögnek a minőségi adatok ott esetleg kevés, de azért az esetek igen-igen többségében elégnek kell lennie. 128Gb-t szó szerint követelik! Akkor csak én vagyok ilyen adathiányos biztos, de nekem a 32Gb is elég, a 64Gb meg főleg! De 4-5 éve egyik tanítványom azon panaszkodott, hogy nagyon nem fér el 64Gb-on. Ehhh.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Még mindig vacilálok egy Air 4-en. Viszont most olyan tényezők tántorítanak el mint:
- Állítólag ha van a táblagépen egy Paperlike vagy más screen protector, akkor jobb az írás a tollal! (én nekem akarok ilyet csak ezért)
- Láttam olyan videót is hogy, nem mindegy milyen a toll hegye, meg azt is védeni kell, meg kopik, más hegyet kell venni.
Na most ez komoly? Tehát nem elég ha megveszem az Air 4-et + toll meg valami tok és csókolom használom. Mit kell még ezen pelenkázni.
-
Carasc0
őstag
Még mindig agyalok egy Ipad Air 4 + pencil pároson, de nehezen tudok dönteni, hogy mennyire váltja ki a papíros írást ez a cucc. Feltételezzük hogy bénaságomat legyőzvén megtanulok rajta írni, mert ahogy mondtátok ezt gyakorlós.
Ellenben nem tudom azt sem, hogy a készített félig összetett Excel tábláimat (Office 2016), mennyire jól kezeli az Ipad-es Excel, ha szinte fullosan, akkor már rendelem is. EZ a kérdés vonatkozik a PPT-re is.
-
Carasc0
őstag
Apple Smart fólió amúgy megéri a pénzét? Jó minőségű tok?
-
Carasc0
őstag
válasz ArrayOfLilly #30771 üzenetére
Hát kb ilyen igen, ellenben papíron jóval olvashatóbban írok. Nem lehet szépen írni ezen sztem. Esetleg úgy, hogy amit írok, akkor szövegfelismerő átalakítja az alkalmazott betűkészlet betűivé.
Parson: Talán az zavar meg, hogy a ceruza jóval hegyesebb mint az apple tollé. Nem tudom, akkor is fura. A késleltetés viszont picit zavaró volt. Jobbra számítottam.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Na megnéztem az MM-ben az Air 4-et. Méret tényleg korrekt, gyorsaság príma. A tollal írás nagyon botrányos. Ezzel még véletlenül sem lehet úgy írni mint egy papírra, pedig ez egy fontos szempont lett volna. Lehet csak én voltam béna, de 5 pedcig gyakoroltam, és messze olyan béna írást produkáltam, mintha az ellentétes kezemmel írnék. Kár érte.
Éreztem a minimális késleltetést, mikor a tollal próbáltam írni vagy rajzolni. Álíltólag van ez a paperlike cucc, ami által lesz olyan jó mint kellene. Megnéztem az árát... kenjék a hajukra inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Akinek van Air 4-e. Mennyivel érezhetőbben nagyobb a kijelzője a 9,7-es iPad 6. genhez képest? Shopba nekem nem tűnt olyan nagynak. Mert nekem fontos lenne rajta a jegyzetelés + ebook olvasás is.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Gergőke88 #30727 üzenetére
Délelőtt még 240k volt ez halál biztos. Mindegy én örülök ha ennyi. Viszont jó szemét az apple. A kosaras képen 266k van, ami érdekes mert 222k+35k toll az nekem nem 266k. Érdekesen számol, de biztosan én vagyok itt is a hülye.
Nekem az oktatási áruház = iskola kezdési promócíó. Semmi baj. Apple legközelebb tegye érthetőbbé. Nem tévedtem.
Alex91: Igen már leesett hogy a 35k az áfa nélküli ár. Így már érthető a 266k végösszeg. Nos nem örvendezek nagyon.
Gergőke88: Mind1. Lényeg hogy 222k az Air 4. Meggondolandó. Tollért sokallom a 45k-t.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Gergőke88 #30724 üzenetére
Nem értem miért nem hiszed el hogy az apple boltban 221 999Ft! Nem lehetek ennyire kuka!
-
Carasc0
őstag
válasz Gergőke88 #30720 üzenetére
Valóban, csak eléggé összevissza mutogatja. Viszont az Air 4 tuti olcsóbb lett. 240k helyett 221k. Apple boltba az Air 4-re tudtommal nincs promóció.
357k lenne a 11-es Pro + Toll kombó. Ebből ha eladod 40k-ért az Airpods-ot. Kijön a 317k.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Érdekes ez az apple bolt. Összeraktam egy Air 4 + Toll kombót, de nekem olcsóbban kínálja most (Toll 45k helyett 35k továbbá 221k az Air 4 a 240k helyett): KÉP
Lehet volt valami árcsökkentés a boltba?[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Csak kiváncsiságból egy olyan kombót néztem hogy:
Ipad Pro 2020 12,9 385k - 40k (eladván az airpods-t) + 45k toll =390k-ban fájna.
Ugyanez a Pro 11 colossal 317k lenne (tollal).Air 4 esetén sajnos business nincs ott olyat tudok megjátszani hogy 225k + 45k tollal = 270k
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz kentucky #30696 üzenetére
Én most úgy olvastam hogy akár Airpods Pro-t is választhatok hozzá.Ja de úgy hogy a különbözetet kifizettetik... Jó vicc.
Amúgy hogy adtad el az airpods-ot mikor még meg sem kaptad a cuccot? Mert feljebb azt írtad hogy október 5-én rendelted és még feldolgozás alatt van. Lehet félreértek valamit.
Oktatási áruházban nekem 384k-ért ajánlja fel a Pro. Ez hol oktatási ár?
[ Szerkesztve ]
-
-
Carasc0
őstag
válasz Parson #30650 üzenetére
A hosszútáv természetesen helytálló, hiszen 2015 április óta birtoklom szeretett Iphone 6-os telcsimet. Akksi rendeltetészerű állapotának kivételével imádom.
Ipad-nél is számítok 4-5 év supportra (wikipedia alapján ez meg is van). illetve vigyázok az ilyen holmikra. Amúgy a toll mennyire tartós? Ha tölteni kell, gondolom belső aksis.[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Tanárként dolgozom, elkezdtem gondolkodni egy iPad Air 4-en munkám megkönnyítése érdekében. Még rágom a dolgokat, de már most belefutottam némi kellemetlenségekbe:
- Istyle oldalra regeltem + feltöltöttem a pedagógust igazoló dokumentumot, de mikor az Ipad oldalára megyek nekem nem jelennek a választó gombok feliratai (Firefox). Másnál van ez a gond?
- Sajnálatos olvasni, hogy hamarosan vége az iskolakezdési kedvezménynek (Istyle oldalon). Vagy esetleg később is marad? 6% kedvezmény eléggé lópikula. Apple oldalán nem találtam ilyen kedveményes opciót. Gravírozás cuki lehetőség, de csak apple boltból rendelés esetén van. Sajnálatos.
- Apple termékek világában csak telcsim apple, táblagépet sosem használtam úgymond. Látva ezt a videót, Pro nagyon nem éri meg. Ezért voksolnék Air-re.
- Apple Pencil kellene hozzá, bár 43e ft-os kedvezményes ár láttán, felnyerítettem. Csak ez a Pencil jó ehhez?
- Tok is kéne. Na most a szett (air+toll+tok) elég borsos költség. Megéri ez nekem valójában? Billentyűzet felejtős.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Külpolitika
- Politika
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest