- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Anker Charger (140W, 4-Port, PD 3.1) laptop, mobil, tablet töltő
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- GoodSpeed: ASUS RT-BE92U WiFi 7 router a felsőházból
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-09-11 13:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Tippre nem örülne az IT, ha saját eszközröl dolgoznál.
Egyébként meg iPad Air 5, vagy M1/2 pro ami ajánlott, alatta csak tükrözni lehet a képet. Plusz egérrel nem olyan jó az iPades pointer, hogy odaránt minden gombhoz, meg a görgetés sem olyan jó, ha nem free scrollos a görgö, mert nem lehet kikapcsolni a scroll accelerationt, ezért az elsö pár klikk csak 1-2 pixelt görget. Valószínüleg tapipaddal sem olyan jó, hogy odarántja mindenhez a kurzort, bár azt nem próbáltam.
Köszi! Arra gondoltam, hogy a külső perifériák (pl. egér) csatlakoztatásakor asztali rendszerhez hasonlóan kezeli, vagy legalább kézzel átkapcsolható valahol.
De ha nem hát nem.
Nem multinál dolgozom, nincs külön IT, így ez nem gond. -
cigam
titán
Mivel az esetek 90%-ban böngészőn belül dolgozok, a maradék 10% pedig remote desktop, jött az ötlet, hogy az iPadet asztali géppé alakítsam.
Létezik hozzá való dokkoló(lighting) amin keresztül monitor+bill+egér kapcsolható rá, és még tölti is közben? Általában USB-C portos dokkókkat láttam, de félek egy lighting-USB-C adapter közbeiktatásától, és abban sem vagyok biztos hogy a PC-kre felkészített dokkolókat felismeri.
Valakinek van tapasztalata? -
cigam
titán
Megbízható tabletet keres az egyik ismerősöm a nagylányának.
Ezeket nézték ki:
APPLE iPad 10,9" (10th gen) 256 GB WiFi Sárga (mpqa3hc/a) - 330e
iPad (9. generáció) - 190e
Szerintetek megéri az újabb a jóval nagyobb felárat? Vagy jó ideg ellesz a 9-essel is?
Vagy mit vennétek, ami ár/érték arányban most a legjobb?Lehet tudni mire használná?
Ha még tanul, kedvezményesen, plusz ajándékkal is megkaphatja. -
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
iPad billentyűzetes tokhoz létezik magyar matrica készlet? Állítólag kissebb matrica kell mint a laptopokhoz. Milyen néven/hol kell ilyet keresni?
(Nem az enyém, nem mértem le a gombokat,nyugdíjas kollega kérdezte telefonon) -
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Nem tudom mi lett a történeted vége, de ma ingyen elérhető a MagFone iPhone Unlocker for Win 1.1.0
Állítólag ez le tudja venni az MDM-et is. -
cigam
titán
-
cigam
titán
Elvileg működnie kell. Bár konkrétan A6400 videókra nem láttam példát (gyors google keresés után) de más Sony kamerákkal (pl. A7S3) megy, olyan nagy eltérés nem kellene hogy legyen.
Ha esetleg van valaki aki megnézné nekem, akkor átdobnék este neki egy rövid videót, csak hogy be tudja-e importálni Lumafusion-be.
Vagy ha megvenném appot, akkor iPhone-on meg tudnám nézni magamnak? (nincs esetleg trial vagy visszaváltás ha mégse megy?)Simán visszakérheted az árát.
-
cigam
titán
Igen, gondoltam hogy az M1 miatt az erő megvan. Videó formátumokkal nincs amúgy probléma? Meglepődnék ha lenne, de inkább előbb kérdezek.
Amikkel dolgoznék az ugye Sony kamera nyersek, és PS5-ös felvételek. 128 GB háttértár gondolom elég lenne szűkösen, de hosszú távon érdemesebb 256 GB-ban gondolkodni. SD kártyáról felrak, szerkeszt, kész, aztán feltöltés NAS-ra. Esetleg külföldi úton majd egy külső HDD vagy SSD biztonsági mentésnek.Más (külföldi) videós fórumokban is kérdezz rá a pontos modell megadásával. Az ember azt gondolná, hogy h.264, mov meg mp4, és mindent megeszik, de vannak "üdítő" kivételek.
Ugye már említették, hogy meglepő módon ma már mostohagyerek az mpeg, ill. tapasztaltam hogy pl. régebbi Edius-ok kiakadnak a Panasonic fotómasinával készült videóktól, pedig a mediaplayer simán lejátszó, nem hibásak. A Panasonic szerint minden oké, az Edius szerint meg forduljunk a Panasonic-hoz.
Tudom más platform, más márka, de csak példa, hogy nem is gondolná az ember milyen hibákba futhat bele. Szóval mielőtt megveszed 2x is ellenőrizd, pl. a gépeddel készült felvételt ellenőriztesd egy itteni fórumtársak, hogy a gépe/programja simán veszi az akadályokat, vagy megbolondult tőle. -
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Igen, mert a vásárló a két szép szemébe nézve elhiszi neki, hogy nem lopott. Plusz ha már nem gentleman's agreement intézik, akkor az adásvételi papíron szerepel az eladó, és a vevő személyes adatai is.
-
cigam
titán
Én is elkezdtem ezt gépelni, hogy ne sertodjon meg de ez elég undorító tok egy olyan szép tablethez
Aztán kitöröltem, de így már be merek csatlakozni egy +1el
Szóval szerintem ez a készülék megér egy sokkal szebb tokot is! :) ha nem sürgős akkor aliexpressen ilyen árban egész szuperek is vannak, bár én a 17es simához nézelődtem, azoknál ez az árszint már minőségiÍzléseken és ficamok. Miért akkora probléma, ha neki ez tetszik?
-
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Azért kerül annyiba mert a 256-os Cellulart is tartalmaz.
Hopsz
Köszi! -
cigam
titán
-
cigam
titán
Na jó, de pl iPad4 -en már beleszaladtam, hogy factory reset után, azok az appok amiknek nincs visszamenőleges támogatása (tehát nem ajánlja fel az utolsó, még kompatibilis verziót magából) nem mennek fel... De tény, hogy használhatóak és működnek is, de ne kelljen nulláról újra használatba venni, mert meglepődik az ember...
Erre találták ki a mentést... De valóban elér az app igény egy olyan szintet amikor már vadászni kell az olyan programra amik hajlandóak működni a régi OS-el. Anno iPhone 3G-vel átéltem, hogy a store-ból szinte semmi nem települt már.
-
cigam
titán
Szerintem egy critical hibára kiadott frissítés már nem úgy support mint amiről most beszélünk - azon a legfrisebb az iOS10 ami 3 éves. Abban természetesen igazad van hogy amíg az új appok nem akarnak frisebb iOSt addig a régi is remekül használható. (és ha friss app se kell akkor meg még tovább)
Egy early 2008-as iMac-et használok, amin a 2015-ben kiadott 10.11 fut. Ez tavaly kapta az utolsó frissítést/javítást. Pl Safariból is csak a 11.2.2 fut rajt, már nem kapja meg a 12-es Safarit. A 12.3-as iTunes-t sem szabad frissítenem, különben nem működnek vele a music szolgáltatások, de amúgy el vagyok vele, nem zavar, hogy nem a legfrissebb verziók futnak rajt. Sajna HW-esen kezd tönkremenni, csak ezért kell hamarosan lecserélnem.
-
cigam
titán
mostanában a supporttal elkényelmesedhetett sok ember.. De nem hiszem hogy egy 2GB-s RAMmal erndelkező gépre MÉG 4-5 év support lenne... Bionic cucc egyikben sincs.. Egy PRO esetében elképzelhetőnek tartom a hosszabb supportot plusz abban ott a 4GB RAM is.. iPad OS-ben már megoldható az hogy iPadekre méretezzék a support időtartamot teljesen...
Ahogy Alex91 is írja, az Apple termékek esetében simán lehet számolni minimum 4-5 év támogatással(biztonsági/szolgáltatás/főverzió frissítések).
Ha jól olvastam a 2012-ben 6.01-el kiadott 4. generációs iPad most nyáron kapta meg az uccsó (10.3.4)-es frissítést. Ez 7év!
Plusz a támogatási ciklusuk lejárta után is remekül működnek. -
cigam
titán
-
cigam
titán
Hát erről beszélek. Egyből rávágjátok, hogy a spec. szerint, vagy a ti használati szokásaitoknak melyik a legmegfelelőbb, de lövésünk sincs, hogy ő pontosan mire is használná.
Urgot
Nem beszűkülve nézem, csak egy példát írtam mint fő felhasználási terület, amiből semmi nem jut érvényre pro esetén. Mivel nem tudjuk a több ezer dologból pontosan mikre szeretné használni, nem lehet korrekt tanácsot adni a kérdésre. Hosszútávon az erősebb HW valóban jobb, de támogatás mindenikre lesz még vagy 4-5 évig. -
cigam
titán
"Hiába költ a Pro 120Hz-es 4 hangszórós 4Gigájára, ha nem használja ki"
Ezeket hogy nem lehet kihasználni mégis?ezekkel Már csak egy sima webongeszes vagy videó nézése is hatalmas különbség egy sima ipadddel szemben, azaz a legalapabb user is bőven kihasználja, nem kell hozzá lenni creator rajz mesternek lenni, 4k videókat vágni, a 4gb ram a jövő oprendszernek ad inkább biztos lábakat, tehát azt is kihasználja egy mezei user.
Pl. e-book olvasásra akar tabletet(mert PDF-et is akar olvasni)
Ehhez melyik feature nélkülözhetetlen, vagy melyik teszi látványosan jobbá, hogy megérje a forintosítható difit?jófejsrác
Nem akarom degradálni, de egy fülessel sokkal jobban járok. Nem zavarom a környezetet, és a kapott minőség is jobb. Ha pedig csak arra kel, hogy meghallgassam a híreket, azok 2 hangszórón is megfelelőek. -
cigam
titán
De mégis mire használná? Hiába költ a Pro 120Hz-es 4 hangszórós 4Gigájára, ha nem használja (ki).
Azt se értem, hogy "a középső sima ipad 2018 és abból 128as lenne". Mert a másikakból elég a 64GB-os? Szóval még az sem tiszta, hogy mekkora háttértárra van _valóban_ szüksége. -
cigam
titán
-
cigam
titán
Na de miért cserélnéd? Mire használod? Ha nem tudsz dönteni, akkor nincs is szükséged a drágábbikra.
-
cigam
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- iPad 10.gen 10.9 2022 256GB WifI+CELLULAR Szürke szinben , Használt, garanciával, üzletből
- Hp Elite X2 1013 G3 11" Tablet billentyúzettel CORE I5-8350U -
- iPad 6 (2018) 128GB újszerű, dobozos, ajándék tokkal
- újszerű iPad Pro 12.9" (5. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 256GB space gray asztroszürke
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Mini 6TH GEN Wifi + cellular 64GB tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Asus Tuf Gaming RTX 5070 // Számla // Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5211
- MacBook Neo 512GB Indigó (3év Garancia) - Bontatlan
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Iphone-on mukodik rendesen ugy,hogy nem a frissites tett be neki.

Szóval szerintem ez a készülék megér egy sokkal szebb tokot is! :) ha nem sürgős akkor aliexpressen ilyen árban egész szuperek is vannak, bár én a 17es simához nézelődtem, azoknál ez az árszint már minőségi
Köszi!
Megszületne az iOS-es asztali gép... Álmodozni szabad!