Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Néztem az ottani beszélgetést. Első kérdés az lenne hogy mit tartalmaz az irodai felhasználás, ez lehet a buktató ipaden.
Kategóriából igazából három van.
Sima ipad: nem laminált kijelző
Air/mini: laminált kijelző és extrák
Pro: full extra (120hz promotion, 4 hangszóró, usb-c, pencil 2, faceid, magic keyboard)
Bármelyik jó lehet neked, bár a keretet megnézve neked egy sima ipad lenne a legjobb választás ha újat akarsz. Mini is beleférhet, de az tavalyi modell és kicsi. Billentyűzet lehet 3000 forintos BT-t bill office depoból vagy 60000 forintos apple (de rohadt drága ez) vagy közte még pár opció.
Akku netezéssel, filmezéssel kb 10 órát elmegy közepes fényerőn.
Támogatás egy idei ipadre kb 4-5 év lehet, de ez sose biztos.
Használtan is nézelődhetsz. Úgy szóba jöhet még:
iPad 6, 7, iPad Air 3, Pro 10.5
Ezekre már lehet csak 2-3 év támogatás lesz.
Nézd át a speckókat, hadd ne írjam le melyiken mekkora kamera és hány hangszóró van.5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
Parson
addikt
Hát én csak példaként mondom, hogy én most vettem 2 napja a következöket:
- iPad 8 (2020) 32GB
- Apple pencil (gen.1) - ceruza
- Logitech Combo Touch - billentyüzet
- Paperlike - folia
és ez igy akciokkal kompletten került eddig 613,27 EUR-ba. Na most ezekböl minden új, semmi sem használt... de annyira, hogy még én se bontottam ki semmit.Én azt mondom, egy táblázatban kezdd el összeszedni, mi kell, és akkor látod, hogyan férsz bele a keretbe, vagy sem, mert itt sokösszetevös a dolog, nem egyetlen eszköz/árról beszélünk.
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
parandroid
félisten
Az Air3-nak elvileg ebbe újan is bele kell férnie (felénk 520 eur a normál ár, de ezt már néha akciózták is). Én nem szívesen vennék idősebb használtat (régebbi pro, vagy air2), szóval inkább erre mozdulnék rá.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MurdR
veterán
Biztos vagy benne, hogy ki tud váltani egy sima notebookot is? Azt hiszem azt modtad, hogy új vagy az Apple világában. Szerintem egy kicsit durva lenne egy Windows-os laptopról egyből egy iPadra váltani. Vagy rosszul értelmeztem, és van Win notid is, amihez hozzá tudsz nyúlni ha valamiben elakadsz?
Nem tudom mennyire maradi vagy (én pl az vagyok, frusztrálna, ha nem lenne notim), szerintem X év után nem lehet egyszerű az átállás.
Nekem is kellett az iPad, de leginkább azért, mert nem akarom mindenhova magammal vinni a macet. Pl pecázás közben nem hagynám szívesen a 70 fokos kocsiban a gépet, ellenben ha SOS-ben van egy kis melóm, akkor egy pár oldalal PDF-et iPaden gond nélkül össze tudok dobni.
Lehet ez azért van, mert nem vagyok Apple PowerUser...(Ha az iPad 8-at választod 32 gigával akkor ajánlom mellé havi 300 forintért az iCloud bővítést 5-ről 50 gigára.)
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Divinity
őstag
Erre tényleg elég egy iPad, amit még tehetsz, hogy jól átgondolt egy napi használatod és legyen bármennyire is triviális minden appot és használatát felsorolsz (akár ide is) majd megnézed milyen alternatíva lehet iPad-en.
Amennyiben az elsődleges a tartalom fogyasztás úgy tényleg nincs szükség mac-re és jobb vétel egy iPad.
A 32GB pedig szintén a használattól függ. Amennyiben amit lehet online végzel és tárolsz, akár saját szerveren akár public cloud-ban akkor simán elég lehet de ez mind ugye a te felhasználási szokásaidon, igényeiden múlik[ Szerkesztve ]
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Divinity
őstag
Az Erste nem tudom milyen de a Curve pl iPhone only app így elég trehányul néz ki (csak álló kijelző és lényegében egy iPhone nagyságú ablakban nyílik meg plussz nem működnek a speckó iPad OS feature-ök)
Word esetében ha kell az Office support akkor kell előfizetés egyébként meg PL Google Docs lehet alternatíva.
A Safari ugye desktop grade iPad OS-en, szóval Jófogás, eBay megy rendesen nem is ajánlott appot használni hozzájuk.Ha szűkösnek érzed a tárhelyet akkor inkább az Air 3 felé kacsintgass de ehhez a felhasználáshoz tényleg jobban jársz iPad-el
[ Szerkesztve ]
-
-
Parson
addikt
Air 3. Bár ahhoz nincs olyan klafa Logitech Combo Touch, mint az iPad 8-hoz. Viszont van apple pencil gen.2... egyéni döntés, én most kezdtem el belakni tegnap az iPad 8 32 GB-ot, és még van 15 Giga szabadon, ugy, hogy semmit nem töröltem eddig le... nekem tuti elég lesz, mivel szinte minden online van, meg van NAS-om is.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Divinity
őstag
Ahogy már írtak ez nem hivatalos gari lesz. Emag-on árul maga az emag és egyéb cégek is, ha egyéb cégtől veszed akkor az ő jótállási feltételeik lépnek érvénybe.
Én pl meglepődnék ha hivatalos helyen fentebb mozdulna az áruk, azért a launch price-hoz képest árat emelni elég szemét dolog lenne még ha kapsz is mellé garit plusszba
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
Kijelzőben jobb az iPad, felbontásra is, színekre is talán, de sokkal kisebb is méretre... Nagyon nehéz pont e között a két gép között választani. Én a 2017-es Air mellé vettem az iPad 8-at...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Cyberbeni
addikt
De egyértelmű a döntés. De ha nem tudod, hogy neked MacBook kell, akkor nem kell. (Olyanra gondolok, hogy pl munkához használt alkalmazás, de amiket fentebb felsoroltál, azokra mind van ugyanaz az app, vagy jó alternatíva) De így utólag belegondolva, ez már az eredeti kérdésből is egyértelmű volt, mivel nem kérdeztél rá semmire, hogy azt lehet e iPaden.
(Nekem 2014-es airem volt, most van egy 2014-es mac minim sokkal jobb hardverrel, kb 10k ráfizetéssel, mert nekem macOS is kell, de hordozásra meg van egy iPad 6, azt még a csere előtt vettem)
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Vegyel egy iPad8-at szimplan, meg tartsd meg a windowsos notidat... Ja, es egyelore ne vegyel az iPadhez semmit, majd latod, hogy mire van szukseged...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
consono
nagyúr
-
Divinity
őstag
A macbook ellen szól még az intel chip is. A BigSur így is összezavarta az 5 év környéki eszközöket. Ki tudja mit fognak tenni a következő frissítések az inteles gépekkel.
Én most adtam el az iMac-em és csak jövőre veszek egy M1-es Air-t addig iPad only és (a fentebb fejtegetett keyboard issuem dacára) mindenre alkalmas, még apróbb fejlesztői feladatokra is.
Ha tudod, hogy nem kell semmi extra app ami a Mac felé döntene akkor mindenképp iPadreturn Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
wm2
őstag
Ott, ahol laptopot kell használnom édesmindegy a felbontás vagy az akksi idő. Hétvégén kapcsolom be szinte csak. “Kölcsönzök” pár filmet + esetleg még felhőben (DropBox, Drive stb.) rendezkedek egy sort. Ezért nem fogok venni egy AIR-t hogy gyönyörködjek a retina felbontásban meg az akksi időben. Nekem NAS sincs. Egy Asus RT-AC65P (felokosítva) látja el a médiatár feladatot. Bőven elegendő. Szerintem egyébként jobb a laminált kijelző + egyéb más dolgok miatt is inkább vennék eg 10,5 Pro-t, mint sima iPad-et. Még 2-3 évig biztosan támogatva lesz. De te tudod.
Ozora <3
-
kalanchoe
senior tag
egy bizonyos szemszögből nézve egész sok dologban, az, hogy a kettő közül melyiket érdemes megvenni, felhasználástól függ.
a prohoz hasonló külsőt kapott, ezzel támogatást az újabb Pencilhez és tokhoz is, és a kijelzője is valamivel jobb, mint a mostanié. A14 processzor A12 helyett. USB-C-s, szóval sokkal több kiegészítőt tud kezelni, és gyorsabb port is. Kamera is jobb, van vaku, meg jobb a minőség. Ujjlenyomat-olvasó a bekapcsoló gombba van építve. Röviden összefoglalva ennyi, amúgy egy vásárláshoz való összehasonlító cikk itt található, angol nyelven. -
Alex91
félisten
Ha ujonnan venned, akkor 2 ertelmes opciod van: ipad8 vagy ipad air 4...
Ha meg tudod fizetni, akkor Air4, ha nem, akkor a masik. Az is jo lesz neked.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
VD
őstag
Jellemzően a “í” nem a jó helyen van még a magyar kiosztásúakon sem. Ez ilyen apple sajátosság.
Jól látod a tokkal egybeépített kombók pont a tablet mobilitását ölik meg. Plusz méretben sem túl jók egy normál billentyűzethez képest. Nekem spec még a 12,9-es magic keyboard tok is picit kicsi.
A legjobb különálló megoldás az apple féle magic keyboard (természetesen az ára is ilyen)
Én egy filléres rapoot használok, mert régebbről megmaradt. Itt az í-t leszámítva nincs más gond, de elég nagy a minőségi szórás ennél a márkánál/típusnál. Szóval ajánlani nem tudom.
Ha nem gond, hogy nincs gyárilag magyar kiosztás, akkor a logitechnek vannak nagyon jó bt-s billentyűzetei. Ismeretségi körben van több is. Eddig nem volt rájuk panasz.
Ami fontos, a wireless az nem egyenlő a bluetooth-val!!! Szóval kifejezetten bt képes keyboard-ot keress![ Szerkesztve ]
-
tag
Személyes tapasztalat iPad Air 3 és Rapoo 9300M kombóról.
Látja a billentyűzetet és az egeret is, működik. Viszont valóban, bármennyire is beállítottam a magyar billentyűzet kiosztást az iPad-en, és maga a fizikai billentyűzet is magyar kiosztású, a "0" és az "í" karaktereket felcseréli, ahogy észrevettem, a többi rendben van.
Plusz a speciális karakterek esetében is az Apple kiosztás az érvényes, nem a billenytűzetre szitázott jelzés.
Numpad is működik. -
MurdR
veterán
Nekem ez a stylus tegnap jött meg, kb 5 rongy, eszméletlen minőségi darabnak tűnik, adtak hozzá jó pár fejet tartalékba is. MicroUSB-vel töltődik, és van hozzá egy kis bőr szütyő is. [link]. Csak ugye ez messziről jön, idén már biztos nem érkezik meg.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Telekom mobilszolgáltatások
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest