- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- LG 42LS570 TV LED csík csere : a macera
- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Híd alatt
- bacsis: Gyere el a 11. BRSZK-ra!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-09-11 13:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
Értem, szóval továbbra is az appleről, mint a halottakról: vagy jót vagy semmit? Ha nem tetszik, hogy nem csak és kizárólag az egekig magasztalom, akkor ajánlom a PH prémiummal elérhető "tag hozzászólásainak rejtése" funkciót.

Nagyon hosszan néztem utána a vétel előtt, főleg az androidos alternatíváknak.
Mindkét oldal egyformán tele lett volna kompromisszumokkal. Androidon egyszerűen nem kaptam volna meg a megfelelő minőségű kemény hegyű ceruzát, és használható nem-előfizetéses 3rd party rajz appot, míg ipaden e két dolgot kivéve minden más ami erősen kompromisszumos - viszont ha nekem elsődlegesen rajzolni kell, akkor nem sok választásom van.Nekem is az a tapasztalatom hogy az iPad jobban merül ceruzával való jegyzeteléskor mint egyéb használat során. Nekem egy iPad pro (2021) és egy Mini (7-es? Fejből nem megy, szóval a mostani) van, mind a kettő jobban merül olyankor. Ha a gyári jegyzetek appról van szó akkor brutálisan, ha a GoodNotes-ról (ami egy baromi jó app, csak ajánlani tudom) kevésbé, de akkor is erősebben mint normál használat közben. Én azt érzem inkorrektnek, hogy az iPad pro-hoz való (mágnesesen dokkoló és töltő) pencil nem használható iPad minivel, ahhoz újra meg kellett venni a pencil pro-t (azt hiszem közel 60 ezerért, szóval na).
-
lugosi
MODERÁTOR
Bluetooth is legyen bekapcsolva mindkét eszközön. Ez fontos. A híváshoz.
A telefonkönyvnek szinkronizálnia kellene, Bluetooth nélkül is...
Nekem is iPad Pro 11 M5 van (WiFi+Cellular változat), legújabb iPadOS verzióval, és működik minden, ami nálad nem, szóval valahol a beállításokban kell legyen a bibi.+ ugyanazon a wifi hálózaton legyen mindkét eszköz a híváshoz.
-
lugosi
MODERÁTOR
Szervusztok!
Egy másodkézbeli SIMkártyás iPad 9th gen. (2021) készülékem van, lassan egy éve.
A legutóbbi 26.4 frissítés után úgy merül, mint a Titanic. Reggel leveszem a töltőről, otthon van, egyedül, WiFi-n, bár SIM van benne, és estére, mire hazaérek volt, hogy 36% maradt benne.Merre lehet a turpisságnak utána járni? Eddig nem volt ilyen gondom.
Nem elegáns megoldás, de gyakran működik, egy kényszerített újraindítást próbálnék meg legelsőnek.
-
lugosi
MODERÁTOR
Én is nagyon szerettem. Volt hogy nyaralásra csak a táblagépet vittem magammal (mert nekem dolgozni olyankor is kell valamennyit), és teljesen elvoltam vele.
-
lugosi
MODERÁTOR
Az a baj, hogy normális, hasznos, jól működő funkcióknak egyszer csak pápá. :/
-
lugosi
MODERÁTOR
Értem mire gondolsz, mert ha csak nyomva tartom akkor többet hoz ki.
Nyomva tartva: [kép] felfele húzva: [kép]
De akkor nem tudom, hogy nekem miért van meg a funkció, nemrég választottam azt, hogy csak magyar kiosztás legyen, de most vissza váltva, hogy angol bill is legyen úgy is jelen van a funkció.
Nem így működött korábban, azt a pillanatot kb el se tudtad volna kapni képernyőfelvétellel. Régen ez úgy működött, hogy abban a pillanatban ahogy rátetted és felfelé húztad, beírta az ékezetet. Most valamennyi ideig ott kell hagyni az ujjad, és ez vagy működik vagy nem, és sokkal de sokkal lassabb, mint előtte volt. Kb mint most ha az r-en suhintasz lefelé és azonnal beírja a számot.
-
lugosi
MODERÁTOR
2021-es pro. Nem arra gondolok, hogy lenyomva tartom és megjelenik az ékezet. Régen, pár frissítéssel korábban, egész hosszú időre visszamenőleg ez úgy működött, hogy gépeltél és nem lenyomva tartottad a magánhangzót, hanem csak megérintetted, felfelé suhintottál (á esetén pl) és akkor automatikusan beírta az ékezetes betűt, sőt ő-ű esetében ez úgy is működött, hogy pl. az o betűn egyik sarokba suhintás ö, másik sarokba suhintás ő lett. Így az ékezetek bevitele sokkal gyorsabb volt, és egy sokkal hatékonyabb, gördülékeny gépelés volt ipad-en. Még az ipad 2-n tanultam ezt, az volt az első ipadem. Aztán talán a 18-cal, vagy max 1 főverzióval előtte vették ki.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Köszi, ez túl logikus volt, így még nem próbáltam ki de most megnézem
vendingo: Ezt használjuk most, van egy családi naptár, de hektikusan jönnek meg az értesítések, férjem droidjára inkább semennyire, szóval pont ezért keresnék alternativát.
Újabban a naptárba is odateszi a határidős emlékeztetőt, ha ha van családnak beállított másik iCloud fiók akkor lehet családi emlékeztető lista. Mi pl így csináljuk a bevásárlólistát.
-
lugosi
MODERÁTOR
Sziasztok!
Valami olyan programot keresnék ipadre, amibe fel tudnám előre vinni a dolgokat, hogy aznapra milyen teendők vannak (akár felvinném előre), küld értesítést ha valamit időpontra írok be és akár van benne ilyen checkbox rész is amivel ki tudom húzni-jelölni ha valami kész. Vagyis ilyen teendők-lista app kellene. Kint lenne az ipad az étkezőben és akkor a család minden tagja látná az aznapi listát. A sima jegyzet app nem jó, és a sima naptár se vált be.Emlékeztetők app?
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Nekem két ipad-em van, egy 11" pro és egy mini, a minit sokkal többet használom. Az egyetlen dolog amire a 11-et használom többet az a penciles jegyzetelés, de csak azért mert paperlike fólia van rajta és azon jobban tudok írni. Ha lecserélem a minin a fóliát, a 11-est szerintem nem is használom már semmire.
-
lugosi
MODERÁTOR
Barátnőm kapott meglepiből a munkahelyétől egy idei iPad 256GB-ot (A16) és felmerült pár kérdés.
1. Van kilátásban fejlesztésként valami épkézláb multi account/user felhasználás, elkülönített terekkel? Ahogy nézem az iPad még mindig nem tudja, iPadOS "desktoposítása" ide vagy oda. Valami olyasmi, amit a desktop MacOS tud (vagy az Android egymillió éve). Mindkettőnknek van másik Apple eszköze és saját Apple Accountja, jó lenne azokkal szinkronizálni (böngészőt, jegyzeteket, fotókat, stb), ezért egy harmadik, ezúttal közös account nem annyira játszik. Ha nincs rá mód, akkor elengedem, nekem úgyis van MacBookom. Csak felajánlotta, hogy használhatom és egy Pencillel kiegészítve tudnám egy-két kreatív dologra befogni.
2. Milyen third party billentyűzetek jöhetnek szóba? Mikor meglátta a gyárinak az árát, rögtön kitért a hitéből. Eleve iPad vásárlás sem volt tervben, teljesen meglepetés volt az egész. Nem akar rajta órákig gépelni, néha egy-egy jegyzetet vagy bevásárlólistát megírna, meg beleirkálna Excel táblákba pár adatot (van egy Windows laptopja, azt se használja többre). Preferáltan tokba épített lenne, de ha van jó tipp egy kicsi, BT-s, magyar Mac-es kiosztású billentyűzetre (háttérvilágítás nem szempont), az is jöhet akár.
1. szerintem nincs és nem is lesz (remélem utóbbiban tévedek). Azért nem mondom 100%-ra hogy tuti és soha, mert nemrég jelent meg Apple TV-n a több felhasználós használat kifejezett választásának a lehetősége (egy ideje minden bekapcsoláskor megkérdezi, hogy melyik user akarja használni, erősen csodálkoztam is).
-
lugosi
MODERÁTOR
és azt hogy tudom törölni?
Manuálisan nem tudod. Az oprendszer elvileg automatikusan törli amikor kell. Ha manuálisan akarod akkor app törlése és újratelepítése, de ahogy használni kezded újra lesz benne cache, szóval lényegében ez a rendes működése.
-
lugosi
MODERÁTOR
hmm fura. pl tegnap a yt app foglalt 900 mb-t most 1,30gb. használom még pár napig és lesz 3-5 gb egy yt app, és ott a többi?. így nézve elég hamar be telíti a tárhelyemet .
App cache simán lehet.
-
lugosi
MODERÁTOR
Hülye kérdés de miért jó ha bt képes a toll ? Amit linkeltem be kapcsolom és működik. Sarkokból gesztus ,freemail formban a tilt Shift , pl stb. De navigálni nem lehet vele. Tehát a pad nem ujj kent ismeri fel , de a 16prom szóba se áll vele. Tehát nem sima Érintő ceruza , ha ki van kapcsolva akkor a pad sem. Működik a Palm reject is. Egyedül az erősebb nyomást nem érzi ,viszont a hosszan nyomást igen. Sőt ha a tabletre van mágnesesen cuppantva nem kapcsol ki sem. Szal eddig 90%ba úgy működik ahogy kell.
Nem tudom, hogy ettől függ-e a dőlésszög érzékelése, a forgatás érzékelése pl.
De a dupla koppintás vagy a megnyomás érzékelése a tollon valószínű ilyen funkció, illetve a töltöttségét is ezen keresztül jelzi, meg a "hover" funkcióhoz is kell valószínűleg. De csak tippelgetek, szerintem ilyesmik. -
lugosi
MODERÁTOR
Nekem 2 apple pencilem van 2 tablethez, egyik egy régi apple pencil az ipad 11 pro M1-hez (ami akkor a vezeték nélküli pencil volt), meg egy az új ipad minihez pencil pro. Az első úgy emlékszek olyan 4 éve van meg a másik 1 éve, ez alatt nem emlékszek olyanra hogy bármikor is bármelyik eldobta volna a kapcsolatot. Nem tudom, hogy ez esetleg a lightinges pencilre jellemző-e, olyanom nincs.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Én a Lumafusiont kezdtem el használni. Nekem nem volt egyszerű megtanulni, alap dolgokra gondolok persze. Amikor sikerültek az alapok, akkor már egész jól elhasználgattam onnantól. Én javaslom, sokminden beállítható, és jó a kimenet amit csinál. Itt a fórumon ajánlották, elég sok hozzáértő ember van, így lehet segítséget találni.
-
lugosi
MODERÁTOR
Sziasztok!
Van egy M3-as 128GB-os Airem. Videókat szeretnék szerkeszteni vele, de anno mikor megvettem, nem gondoltam még erre, és a tárhely elég szűkös. Azt tudom hogy külső tárhelyet tudok csatlakoztatni hozzá, viszont mely (lehetőleg ingyenes) appal tudok úgy szerkeszteni, hogy az iPad saját tárhelyét abszolút ne használja, kizárólag a külső SSD-t. Egyáltalán van erre lehetőség?
Köszi.
Van, én is így csinálom. Igaz az enyém nem Air, hanem egy Pro-m van és egy Minim, de mivel usb-c ezért szerintem a végeredmény ugyanaz.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Jó lenne ha visszaállna a billentyűzet működése ipad-en. Régen sokat használtam gépelésre azzal a funkcióval, hogy felfelé swipeolok a magánhangzón, hogy az ékezetes verziót írja be, de az ipad os 26-on ez sajnos nem működik. Nálatok se?
-
lugosi
MODERÁTOR
Egy barátomnál láttam a Reamarkable-t, kipróbáltam, nagyon tetszett, de mikor láttam hogy árban többre jön ki mint az ipad air, és még jóval többe mint az alap ipad akkor azt mondtam, hogy azért az ipad sokoldalúbb.
Most megint rákerestem, látom van az az ultrahordozható Move, csak ugye kötelező hozzá megrendelni valamelyik tokot, és így az alap cerkával együtt több mint 200e Ft, úgy az sok, egy kis méretű kiegészítő eszközért. A nagy meg még több. De tetszik a move, szerintem az egy jó rétegtermék, lehet hogy egyszer mégis rászánom magam, azzal a felkiáltással hogy a munkához kell

-
lugosi
MODERÁTOR
Érdekes, a neten a "Milyen tabletet vegyek egyetemre?" kérdésre (nem az enyém) ezt válaszolták 1 évvel ezelőtt:
"iPad es Apple Pencil, ne is nezegess mast, ár-érték arányban ez a legjobb, hajtogathatós laptopot meg vegyenek azok, akik szeretik, ha lassú fos a gépük. Eszedbe se jusson azt a gyász remarkablet venni, luxitermék és szar. Anno egy prot vettem mert miert ne (2020-ban), de az overkill, most már airt vennék, de a gép most is éppen olyan faszán megy mint amikor megvettem. Az fontos, hogy
ne spórolj azon, hogy mit használsz, de ésszel: a toll tapadjon a pad oldalára, és töltődjön is onnan, ne kelljen bohóckodni a dugdosással. Ha billentyűzetes tokot is vennél hozzá, a logi pont jó, de olyat keress, amin van tapipad, ha lehet. Külön billentyűzetet ne vegyél - ha ebben gondolkodnál akkor MBA kell, nem ipad.
olyan notetaking appot keress, ami neked jó, nem másoknak azzal, hogy kerüld a subos appokat - azaz notability legyen barmilyen fasza, off. Goodnotes a kiraly mert csak egyszer kell megvenni.
ne vegyél a/4 papírméretet, kivéve, ha nagyon sokszor használnád a képernyőt több ablakkal. Nagyon szenvedtem hogy 11 vagy 12,9 colosat vegyek, nekem a 11 nagyon bevált, járkálva tanulok, könnyű tartani tokkal is egy kézzel, másikban a toll, ágyban, kanapén is jobb.
mondanom sem kell, így csak a biztonság kedvéért: előbb laptopod legyen (vagy asztali), utána pad, mert megbolondulsz, ha tableten kell írnod a beadandókat. Egy MBA és egy ipad a legjobb kombó. Életem legjobb elektronikai cucc vásárlása volt, amikor egyetemre megvettem az ipadet. Hajrá!"
Amúgy miért kevés az iPad?Én kiöregedtem már a tanulásból, óraadó vagyok, nálam inkább laptoppal jegyzetelnek, de nem tudom miért. Szerintem egy ipad-en sokkal természetesebb írni. Én is két ipad-et használok a munkám során (egy pro-t és egy minit) ha jegyzetelni kell. Tanulásra (költséghatékonyság miatt) egyiket se javaslom, a pro-t csak azért vettem meg mert akkoriban otthon nem volt rendes gépem csak az irodában, ezért külső billentyűzettel kvázi-laptopként használtam.
Mind a kettőhöz van apple pencil, sokkal jobban tudok jegyzetelni velük amikor kell, mintha gépelném. Emellett kutatások szerint a kézzel írott jegyzetekben leírt dolgokat az ember sokkal fogékonyabb megjegyezni, mint a begépelteket, tehát tanuláshoz való jegyzeteléshez kifejezetten jónak tartom az ipad-et.Tanuláshoz szerintem is az air az optimális egy ceruzával. Egy paperlike fóliát tegyetek rá, azzal a pencil sokkal természetesebb rajta. Nekem az egyiken van paperlike, a másikon sima, a paperlike-on sokkal jobb írni és rajzolni.
A Goodnotes app vált be nekem is.
-
lugosi
MODERÁTOR
Én a gyári mágneses folio-t használom hozzá, mert elég sokat van a táblagép a számítógép mellett állítva, hogy második képernyőn is tudjak intézni ezt-azt.
-
lugosi
MODERÁTOR
Van aki használ Mini 7-et?
Felségem Mini 5-öse megérett a cserére, 5 év után, és a Mini kategória lenne továbbra is a befutó.
Olvastam erről a “Jelly screen”-ről, ez mennyire látható a 7-esen? Már mint valós körülmények között, hosszabb használat után, mert néztem YouTube-on de azt nem érzem, hogy az alapján vonjak le következtetést.
Az 5-ös ahogy nézem nem szenvedett ettől.
Lehet jövő tavasszal jön a Mini 8, de igazából szerintem megint 5 évre jó lesz a 7 is.
Én a 6-ost elindultam megvenni amikor megjelent, kipróbáltam előtte üzletben (a PH fórumot hoztam be
), nagyon erősen zavaró volt. Így nem vettem meg, mikor a 7-es kijött már kifejezetten figyeltem erre. Jelen van szintén a jelenség de kevésbé. Így a 7-est megvettem. El lehet viselni, de észrevehető. Akkor fogod látni, ha szöveges tartalmakat görgetsz a kijelzőn. -
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Sziasztok!
Tablet vásárláson gondolkodok, ahol a fő cél irodai felhasználás lenne (e-mail, word, excel, pdf, valamint netezés). A lényeg az lenne, hogy a word szövegeknél mutassa a korrektúrát és a megjegyzéseket is. Ahogy olvastam, erre inkább alkalmas az iOS rendszer, mint bármelyik Androidos. Android felhasználók is azt jelezték hogy a korrektúra nem nagyon megy, iOS alatt konkrétan láttam működni. Mi erről a véleményetek?
Egyébként van iPhone 15 pro telóm, meg egy Xiaomi is, tehát mindegy melyik irányba (iOS-Android) mozdulok el, de a legjobb megoldást keresném.
Előre is köszönöm a tippeket.
Működik a korrektúra (megjegyzések is, és korrektúrázott szöveg is) az ipad os-es word-ben. Én ha úgy utazok, hogy nem viszek magammal laptopot, akkor táblagépen használom a word-öt, de ez inkább célmegoldás, ha nagyon kell a méreten, súlyon spórolni. Működni működik, de a laptop természetesen sokkal kényelmesebb.
-
lugosi
MODERÁTOR
Persze, tiszta sor, én is jobban szeretek netezni rajta, mint telefonon.
Én főleg nyaraláskor hurcibálom a Macbookot (amúgy nem), de még egy pont az iPad felé, hogy az kisebb helyet foglal, és könnyebb is.
Viszont akkor már billentyűzetes tok is kellene hozzá, hogy kiváltsa a Macbookot, és így már költségben majdnem ott vagyok, mintha vennék egy másik Macbookot... szal nem olyan egyszerű ez, na...
"Lehet sima iPad 11 lesz celularba. "
Az sem lehet rossz, bár nekem nincs erre a verzióra szükségem, nincs MultiSIM-em.
Amint a mérleg nyelve arra billen nálam, hogy oké, akkor 11th gen... ekkor viszont megszólal bennem a kisördög, hogy az Air mennyivel lehet jobb...
Láttam kismillió összehasonlító videókat is, és ha reálisan nézem, elég lenne a sima.
De mindig ott a "mi lenne, ha..."
Arra figyelj, hogy pl. beépített gps csak a cellular változatban van (ha ez szempont esetleg).
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Sziasztok!
Az még mostanában is ugyanúgy érvényes, hogy külső meghajtót NTFS-ként formázva, azt csak olvasni tudja az iPad?
Kipróbálni nem tudom sajnos, az egyetlen USB-C csatis SSD-m exFat-os jelenleg és ideiglenesen sem tudom a tartalmát átmásolni valahová, hogy átformázzam NTFS-re, kipróbálni.
Úgy emlékszek a Mac is csak olvasni tudta mikor utoljára próbáltam, úgyhogy szerintem az ipad is.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Lehet, hogy androidon használ olyan könyvtárakat, programrészeket amik ott a rendszer részeit, itt pedig nem.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Udv Urak!
iPhone 16 pro es Lenovo Yoga 14” melle keresek egy koztes megoldast. A telefon tul kicsi, a laptop tul nagy. Elsosorban Netflixre, HBO-ra es Youtube-ra keresek olyan keszuleket amit kenyelmesen hordhatok magammal, foleg meloba.
Olvastam, hogy nem az almas keszulekek a legidealisabbak filmezeshez, azonban megis maradnek ezen a vonalon airpods es iphone mellett.
Ket kiszemeltem van, Mini 7 es Ipad 11.
Melyiket ajanlanatok erre a celra? Fontos a kompakt meret, ugyanakkor az elvezhetoseg is, de nem akarok tv-vel a zsebemben jarni.
Nekem van mind a kettő, ha kézben akarod nézni a filmet (aránylag közelről) akkor a hordozhatóságot is figyelembe véve a mini 7 jó, ha leteszed az asztalra és kicsit távolabbról mint kézben tartott távolság, akkor a 11 jobb.
-
lugosi
MODERÁTOR
Ajjaj, sztem ez már túlmutat a topik témáján, de azért megkérdezem, az apple-ben vagy az USA-ban miért is bízol meg teljesen, hogy nem kémkedik?
Amúgy meg minden apple termék kínában készül, ahogy kb minden más giga tech cucc is, érdekes mégse olyan nagy ellenségek ezek a kínaiak ha profitról van szó?
Ha valaki tart az ilyenfajta kémkedéstől, az semmilyen formában ne kapcsolódjon a világhálóhoz, soha."meg minden apple termék kínában készül"
Már egy ideje nem:
iphone: Kína, India
Mac: Kína, India, USA
iPad: Kína, VietnámDe ezeket csak netes infók alapján szedtem össze, arányokat nem tudok mondani. Valószínű a legjelentősebb gyártási volumen még mindig Kínában történik, egy olyan törekvést olvastam, hogy 2027-re szeretnék ha 50%-ban a telefonok Indiában készülnének.
-
lugosi
MODERÁTOR
Sejtettem, hogy ez lehet a háttérben, pedig szerintem sok idős ember használja ezeket az appokat iPaden. Nekem több idős ismerősöm is a tabletes bevásárló appon írja össze a bevásárlólistát.
Nem mintha reménykednék a sikerben, de írok ezeknek a cégeknek, hogy terjesszék ki a kompatibilitást erre a képernyőméretre is. Pl. A "hatalmas" Lidl, Tesco, Spar appja kicsiben jelenik meg, míg a viszonylag szerényebb üzletláncnak számító Penny appja teljes képernyős. Legalábbis ez nekem meglepő, hogy éppen náluk működik.
Nem lehet, hogy mentésből lett visszaállítva? Ezek közül a Tesco appnak van ipad változata, annak normális teljes képernyősnek kellene lennie, a többinek csak iphone változata, az csak fut, de úgy ahogy leírtad.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
"Lányom egyetemre megy szeptembertől külföldre. IPAD vs Macbook Air közt vacilálunk"
Ha kézírással tervez jegyzetelni - amire egy korszerű egyetemi képzésben már nincs akkora szükség mint 20-30 éve, amikor az egyetem lényegében csak erről szólt, de ugyanakkor egy jó egyéni tanulási módszer lehet - akkor egyértelműen iPad. Jegyzetelni a 11"-os változatokon kényelmes, a 13"-os túl nagy.Minden másra Macbook Air jobb és olcsóbb, de arra nem lehet kézzel írni. Szerintem az általad írt képzés iPad-el is teljesíthető. A kérdés tehát tényleg az, akar-e kézzel jegyzetelni? (Vagy rajzolni.)
(Az én lányom 98%-ban egy iPad Air 5-öt (M1-es) nyúz. 256GB-os, mert a korábbi 128 GB-os tabletét ő kinőtte. A 2% az az a néhány alkalom, amikor valamiért leül a közös családi géphez dolgozni. Főleg a nagyobb monitor miatt. Saját windows-os laptopja van (az iskolától) azt szinte soha nem használja.)
Én a helyedben vennék most egy tabletet, és szeptemberig látni fogja, hogy ez önmagában elég vagy sem. (Távolról azt feltételezem, hogy ő most tablet-et szeretne.) Ha tényleg kézzel írt jegyzetekkel fog tanulni, azt laptopon úgysem lehet, és akkor tabletre úgyis szüksége lesz. Laptopot meg ráértek akkor venni, felmerülnek feladatok, amit a tablet nem tud. Szerintem nem lesz ilyen.
IPad Pro-t feleslegesnek érzem a feladatra, az iPad Air (akármelyik méretben) bőven elegendő. Ha csak a jegyzetelés lesz a cél, akkor az alap iPad is.
Háttér tár min 256 GB!
Az iPad Air-hez sajna meg kell venni az Apple Pencil Pro-t...
Most váltottak technológiát, a régebbi modellekhez való tollak nem kompatibilisek.
Gépeléshez nem az iPad-es Magic Keyboard-ot javaslom, hanem az asztali gépekhez való Magic Keyboard-ok közül valamelyik kisebbik, numerikus billentyűzet nélküli darabot. Akár használtan. Igazán hatékonyan teljes méretű billentyűzeten lehet gépelni, a 11"-os iPad-es Magic Keyboard-on szűkített gombok vannak, nekünk ezért nem vált be. (Van egy fehér eladó...)Jegyzetelni, ha "mobil" körülmények között kell, arra az ipad mini is nagyon jó, ha adott egy jó asztal, akkor a 11 vált be nekem is. (Szoktam olyan előadáson lenni, ahol csak székek vannak, és a térdemen kell írni, vagy kézben tartva a tabletet, erre a mini nagyon jó.)
-
lugosi
MODERÁTOR
Hol van rajt a hosszú í?
Szerintem ezen a billentyűzeten a 0 fog hosszú í-t adni, de ez csak tipp. Van egy olyan billentyűzetem vezeték nélküliben nekem is, ami bár magyar kiosztású de nincs rajta í, annál így van, ezért gondolom.
-
lugosi
MODERÁTOR
Megjött a bontott type-c pencil. Teljessen jó. 24e ért új bontott.
csak nagy dillemában vagyok ,hogy nem e lenne jobb 36e ért egy gen2 pencil. (Az volt régen).
Jól olvasom annak felfelé már kompatibilitási korlátjai vannak?
Pár év múlva talán egyszer lecserélem az ipadot. Ott a Mac az is elég bőven. De amikor alá kell írni egy PDF akkor vakarom a fejem. Amíg nem volt Mac ipadeztem.
Meg amikor alaprajzon kell bejelölni az eszközöket akkor nagyon jól tud jönni.
Most így leírtam a kérdést szerintem meg is válaszoltam magamnak.
A pencil 2 például már nem kompatibilis a mostani iPad minivel (meg valószínű csomó mással csak nekem a Mini van), így annak ellenére hogy volt már egy pencil 2-m a régi pro-hoz, most vehettem új cerkát a minihez. Szóval a kompatibilitás sajnos problémás tud lenni.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Nekem egy 11 Pro van, a stage manager nem tetszett egyáltalán. Teljesen idegennek érzem az ipad-től, próbáltam monitoron is, szerintem felesleges hozzá a stage manager. Ha simán kirakod a képét, akkor az ipad képét kapod meg nagyban. Én jó ideig használtam így, illetve csak simán az ipadet egérrel/billentyűzettel, amíg nem lett új laptopom, szerintem teljesen el lehet vele lenni, de a stage manager konkrétan nem kell hozzá, jó a sima felület.
-
lugosi
MODERÁTOR
Amúgy 2.5 éve egy új munkakörben nekifutottam, hogy laptop helyett tablettel, egész pontosan iPad-el dolgozom. Csomó influenszert megnéztem, akiknek ez állítólag faszán működik, és kértem egy Air 5-öt + Magic Keyboard-ot laptop helyett. Szakmai igazgatóként főleg rengeteg egyeztetésen vettem részt, a jegyzetelés volt fontos. Kisebb mértékben Word meg Excel. Vállalti alkalmazások web-es felületen mentek.
Lepattantam a felületről, és az iPadra épülő workflow-ról két okból:
1. A jegyzetek közt keresni nem lehet magyar nyelven, hisz a magyar szöveget nem ismeri fel. Így bár praktikusnak tűnt a kézzel jegyzetelés, de mindent "manuálisan" kellett visszakeresni, és ha szükségem volt valami feljegyzett infóra, azt gépelhettem le....
2. Az Office365 alkalmazások botrányosan szarok iOS/ipadOS-re. Különösen a teams (ami zabálja az akkut) és az Outlook (ami képtelen a "multitaszkra") Szerintem ez nem véletlen...
Kisebb mértékben hozzájárult még a kudarchoz, hogy:
3. Rohadt csúnyán írok már.
4. On-line értekezletek közben is nagyon nehézkes az iPad egy Macbook-hoz képest. És az Air 5-ön ráadásul rossz helyen van a kamera....
Így aztán lenyúltam az asszony alap M1 Macbook Air-jét, és átköltöztem arra. Az iPadOS még mindig nem érett meg a komoly munkára. (Az M1 Macbook Air meg szerintem még mindig a legjobb laptop, ha az ergonómiáját is nézzük, mert az M2-vel az csak romlott, míg az M1 teljesítménye most is bőven elég.)
Ezzel szemben viszont iskolába/egyetemre az iPad az ideális eszköz a kézzel jegyzetelés miatt. Iszonyat hasznos eszköz a tanuláshoz ha valaki tudja hatékonyan használni. A laptop, bármilyen is, nem tudja igazán kiváltani. Legalábbis ezt látom a gyerekeimen. (Azaz az egyik esetben csak láttam, amíg a maffiavezér ki nem parancsolta a digitális eszközöket az általános és középiskolákból....)64-est már nagyon nem vennék én se. Egy 128-ason most a szokásos használati dolgaim vannak fent és 59 giga használt. Egy ipados frissítés már nem menne fel csak gépről, vagy törölgetve.
-
lugosi
MODERÁTOR
Jegyzetelésre bármelyik iPad megteszi. Szoftveresen mind ugyanazt tudja, nincs különbség.
Figyelni kell, hogy nagy lett a kavarodás a tollak terén. 4 különböző apple típus is van, és technológia váltás zajlik épp. Mi mivel kompatibilis, annak érdemes utána nézni. Az íráshoz bármelyik, sőt akár 3rd party gyártók (olcsó) tollai is megfelelnek.
Érdemes kipróbálni a jobb fizetős jegyzetelő appokat (Goodnotes, Notablity, Evernote, Onenote), mert az Applenote-ot egyszerűbb jegyzetek készítésére fejlesztették nem iskolai/egyetemi használatra. Ezen nem érdemes spórolni. A jobb appok akár veszik az előadás hangját és szinkron a jegyzettel vissza tudják játszani, füzetekbe tudják csoportosítani a jegyzeteket, importálják a PDF, PPT vagy digitális könyveket vagy azok részleteit, stb.
A magyar nyelvet a iOS nem kezeli, tudomásom szerint az appok sem. Amúgy bármilyen kézzel írt jegyzetre lehet keresni - azaz a háttérben felismeri mit írtál oda - illetve másolás és beillesztés során bármilyen doksiba szöveggé lehet alakítani a jegyzetet. Tehát akár egy word doksiba is berakhatod amit kézzel írtál: "kijelöl, másolás szövegként, beszúrás". De írhatsz kézzel a beviteli mezőkre is, akkor azok azonnal karakterekké alakulnak. Mindez azonban csak angol (vagy más nagyobb) nyelven, magyarul nem.
Egyik iPad típust sem javaslom az alap 64 GB-al megvenni, hacsak nem szigorú anyagi korlát miatt nem fér bele több. Én 2024-ben min 256 GB-al veszek csak iPad-et.
Ha olcsó, de új megoldást keresel, akkor a lehetőségek:
iPad 9. gen. Itt-ott még lehet kapni, ezen még van home gomb. (7-8-9 gen mind ugyan úgy nézett ki.) Az apple pencil 1-et használja, ami lightening csatlakozón kell bedugni az aljába a töltéshez, meg a párosításhoz. Ez egy elég buta megoldás. Minden esetre nekem egyenlőre mindkét gyerekem ezt használja az iskolában (egyik 8. gen, másik 9. gen).
Hátránya a 9. generációnak, hogy általában már csak a 64 GB-os alap verziót lehet újonnan kapni.
iPad 10. Ezt most az alap iPad. 64 GB vagy 256 gb verzióban kapható, Apple Pencil USB-C-t szereti. Szerintem ezt keresed.
iPad Air 5 (M1), már hivatalosan nem kapható, de itt-ott még igen. Azok is általában alap 64 GB-osak. A képernyője össze van laminálva az üveggel, így nincs pici rés a kép és a cerka hegye közt. Főleg rajzolásnál fontos. Apple Pencil 2-öt szerette ami szerintem a legjobb toll, de ezt most kivezették, a Pencil Pro váltja. Tehát az iPad cseréjekor a tollat is cserélni kell majd.
iPad Air 6 (M2): Az air a legjobb iPad szerintem, ez most is igaz. Az új air digitális rajzoláshoz mindent tud. A 11 colos mellett van belőle 13 colos is, de egyetemi jegyzeteléshez szerintem a 11 az ideális méret. Apple Pencil Pro a párja.
iPad mini: Nekem jegyzetelésre túl kicsi, és drága is.
iPad Pro: szerintem semmit nem tud az air modellekhez képest, amit rajzolásnál, jegyzetelésnél kihasználnál.
Tehát,
ha nagyon olcsó kell: iPad 9 64 GB (130eFt) és egy használt Apple Pencil 1 toll (kb. 20eFT)
a jelenlegi alap ajánlatból: iPad 10. 256 GB és Apple Pencil USB-C
a még megfizethető csúcs minőség meg: iPad Air 6 M2 (11 col, 256 vagy 512 GB-al) - Apple Pencil Pro
ha a kézzel rajzolás fontosabb mint a hordozhatóság, akkor 13 colos iPad Air 6 M2...Ezt nagyon jól összeszedted, csomó lépcsőn átmentem én is jegyzetelésben és mindennel egyetértek amit leírtál.
-
lugosi
MODERÁTOR
Olyat tudok, hogy az iPadet egy AppleID-val használom, de a Store-ban egy másikkal töltök le?
Ki kell előtte jelentkezni előtte szerintem az alap apple id-vel.
-
lugosi
MODERÁTOR
Telekom multi simmel mehet a dolog amúgy (itthon csak Telekom tud ilyet, külföldön más is).
Ahogy a többiek írják, nem csörög ki hang hívás ipaden. Csak akkor ha handoffban a telefonra érkezik a hívás, az pedig csak iPhone-iPad relációban fog menni, ehhez viszont nem kell sim az iPad-be. Amit a kérdező kérdez az nem fog menni.
-
lugosi
MODERÁTOR
Köszi. Ezek mind be vannak kapcsolva nálam is, egyedül a Firka van kikapcsolva (de ha bekapcsolom, akkor se változik).
Amire én gondolok, hogy az ipad minit úgy állítottam be, hogy a régi ipad promról költöztem, tehát ipadről ipadre. Emiatt lehet, hogy annak a beállításait átvette, és a régi pro-hoz csak sima apple pencil van (gen 2).
Arra gondolok, hogy lehet hogy a Goodnotes törlése és újra letöltése megoldaná a problémát, majd kipróbálom ha végeztem a munkával. A supportnak is írtam, hátha.Újratelepítettem, kiderült mi a hiba. Hiába Goodnotes 6-om van, Goodnotes 5 a licencem, így valójában 5-ösöm van. Ahogy kipróbáltam a 6-ost, egyből előjöttek a pro pencil funkciók.
-
lugosi
MODERÁTOR
Az egyiknél igen, de nagyon felületesen. Inkább csak darabra. Ellenőrzés helyett azt mondanám, inkább csak ott volt. Ő adta a nyomtatványt, de túl sokat nem törődött vele.
-
lugosi
MODERÁTOR
hazahoztam hátizsákban, semmi extra nem volt, pedig még USA-ban is átszálltam
annyi a trükk, hogy be kell aktiválni, jelentkezz be iCloud-ba, csinálj rajta egy fényképet, onnantól kezdve nem minősül új terméknek, mondjuk engem meg sem kérdeztek, hogy mi az ott
amíg nem készül rőlad tétellista, hogy miket viszel be az országba, honnan tudják bizonyítani, hogy nem vitted odafelé is?
Én amikor az USA-ba mentem, akkor kellett kitöltenem egy nyilatkozatot, hogy miket viszek be. Kanadába szintén (fotós cuccokat tételenként és cikkszám szerint).
-
lugosi
MODERÁTOR
Köszi. Ezek mind be vannak kapcsolva nálam is, egyedül a Firka van kikapcsolva (de ha bekapcsolom, akkor se változik).
Amire én gondolok, hogy az ipad minit úgy állítottam be, hogy a régi ipad promról költöztem, tehát ipadről ipadre. Emiatt lehet, hogy annak a beállításait átvette, és a régi pro-hoz csak sima apple pencil van (gen 2).
Arra gondolok, hogy lehet hogy a Goodnotes törlése és újra letöltése megoldaná a problémát, majd kipróbálom ha végeztem a munkával. A supportnak is írtam, hátha. -
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Az már egész jó. Megérte akkor a pro pencil? Én a sima usb-c pencilt vettem, de iszonyat zavar a csatlakozása, bár idáig olyan sokszor nem használtam.
Más: Valaki használt már One Note-ot gépen és iPaden? Sajnos a céges One Note nem akar működni tableten, valszeg nincs sharepoint? Így a jegyzeteimet majd Notabilityben/Goodnotesban fogom írni feltehetően..
Jelenleg azt mondanám hogy egyértelműen nem érte meg a pro pencil, de tetszeni tetszik. A töltési macera nem nagy faktor, mert nem hiszem hogy egy munkanap lemeríthető lenne bármelyik. Jópár funkció nem működik a gyári jegyzeteken kívül, tehát az a lebegő eszközpaletta ami nyomásra jön elő, GoodNotes-ban nincs (csak egy undo/redo jön fel). A lebegés működik, a haptikus visszajelzés is illetve a mágneses töltés, de ezek egyértelműen nem érik meg a felárat szerintem. A ceruza döntése, forgatása funkció sem működik GoodNotes-ban, a gyári jegyzetekben igen. Nem tudom, hogy ez idővel változik-e.
-
lugosi
MODERÁTOR
A múltkor írtam a gyári Jegyzetek akkufogyasztását ceruzás jegyzetelésnél, ma volt egy 2 órás előadás, amit végigjegyzeteltem Goodnotes-ban, 14% akkufogyasztás volt (100-»86%). Ezt érzem reálisnak. Viszont a ceruza is merült 70 valahányra ennyi idő alatt. Folyamatosan kézben volt, nem volt töltve.
A pencil pro legjobb funkciója nekem egyelőre a haptikus visszajelzés. Sokkal jobb, hogy pontosan tudom, hogy most átváltottam a radírra.
-
lugosi
MODERÁTOR
Hát döbbenet, de amiket írtam azok konkrét számok tegnapról. Plusz a fényerő se volt brutál és wifi alatt voltam. És melegedett is rendesen. Utánaolvasva a neten nem egyedi jelenség. Előtte voltam vele egy külső helyszínen előadáson, ott a GoodNotes-ba jegyzeteltem (az előzményei is ott voltak annak az előadásnak), ott teljesen más volt az akkufogyasztás. Viszont a GoodNotes-ban meg van egy kis lagja a ceruzának.
-
lugosi
MODERÁTOR
Goodnotes-ban nálatok működnek az új CerkaPro funkciók? Tehát a lebegés, a forgatás (ahogy azzal a sorkihúzó szöge változik) stb? Nálam nem, a teljes funkcionalitás egyelőre úgy néz ki, hogy csak a gyári jegyzetekben működik. (Ezt használom a legtöbbet, csak prezentálásra, közzétételre szánt jegyzeteket szoktam a Goodnotes-ban csinálni, de pont ott kéne jobban ez a formázási segítség pl.).
Gyári Jegyzetekben történő ceruzás jegyzetelés nagyon meríti nálam az akksit. 1 óra 8 perc jegyzeteléssel 70 valahány %-ról 27%-ra esett, a beállításokban jelezte is a Jegyzeteket mint fogyasztót. Tegnap egy 3 órás előadást jegyzeteltem végig a Goodnotes-szal, egy teljesen normál akkufogyasztást produkálva (ez a 3+ óra, és az ipad mini összes többi használata jelentett tegnap 20+ százalék akkut, szemben a mai kb. 50% / 1 órával). Kár, mert kb. az összes jegyzetem amit gépeltem a Jegyzetekben van, szeretnék átállni oda a kézírásos jegyzetekkel is, de ezt még előtte ki kell nyomoznom, hogy mi okozza ezt az extrém merülést.
-
lugosi
MODERÁTOR
Goodnotes-ban nálatok működnek az új CerkaPro funkciók? Tehát a lebegés, a forgatás (ahogy azzal a sorkihúzó szöge változik) stb? Nálam nem, a teljes funkcionalitás egyelőre úgy néz ki, hogy csak a gyári jegyzetekben működik. (Ezt használom a legtöbbet, csak prezentálásra, közzétételre szánt jegyzeteket szoktam a Goodnotes-ban csinálni, de pont ott kéne jobban ez a formázási segítség pl.).
-
lugosi
MODERÁTOR
Szerintem nagyon rossz írni az iPad-en, mert üveg a kijelző. Persze, lehet rá paperlikem eg mindenféle póliát tenni, de azok meg lerontják a multimédiás dolgok élvezetét. Én a Kindle Scribe-omon sokkal szívesebben írok, vagy jegyzetelek pdf-be még ha nincsenek is színek, mint valaha az iPaden. Egy Air árán meg vehet egy Scribe-ot + iPad 10-et az ember, ha mindenképpen iPadet akar.
Amúgy szerintem egyetemre egy notebook sokkal jobb megoldás, azon mindent meg lehet csinálni a műszaki felsőoktatásban is, míg az iPad ezen a téren nagyon korlátos...Én nagyon rákaptam az ipad-en való írásra. Az egyiken paperlike fólia van, a másikon sima valamilyen fólia. A paperlike fólián sokkal jobb érzés írni, a sima fólián gyorsabb.
Nagyon sokáig papírra jegyzetelős típus voltam, olyannyira hogy azt a mai napig szeretem is. Van A4+ méretű jegyzettömböm, abban szépen vonalzóval, többféle színnel meg tudok csinálni egy jegyzetet, sokszor azt küldöm el szkennelve vagy fotózva ügyfeleknek, szeretik, természetesebb.
Viszont a több helyen lévő több jegyzetfüzet, a bennük kereshetőség hiánya oda vezetett, hogy most állok át ipad-re a jegyzetelés terén. Virtuális vagy fizikai billentyűzeten a legtöbb helyzetben nem tudok írni (amikor jegyzetet kell készítenem), így maradt a toll. Nálam működik, és nagyon jó a papíron nyilván nem értelmezhető undo-lehetőség, vagy a nagyon gyors törlés és javítás lehetősége.
De a papírra készített jegyzeteim egyelőre sokkal rendezettebbek, felkészültebbek és egyszerűen jobb rájuk nézni, de úgy érzem el kell engedjem őket. -
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Igen a kontrasztot szerintem is rontja sajnos a paperlike, épp tegnap néztem egymás mellett a két ipad-et és akkor tűnt fel.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Tudtok már valami ipad mini 2024 kompatibilis cerkát? Még egyszer az apple pencilt nem vagyok hajlandó megvenni, miután a pencil 2 amit a 11 pro-hoz vettem, már nem kompatibilis az új minivel.
-
lugosi
MODERÁTOR
Mondja is a srác a videóban, hogy rengetegen nem veszik észre, vagy van akinél alig tűnik fel. Mindegy, idén biztosan kell egy új mini, úgyhogy megveszem úgyis. Az bosszant hogy az anno 50 ezerbe kerülő cerka2 nem fog vele működni, csak az új cerkapró vagy az usbcerka. Azt hiszem, itt az ideje hogy majd nézzek hozzá valami 3rd party pencilt, úgyis csak írásra és szövegkijelölésre használom mostanában.
-
lugosi
MODERÁTOR
Igazából ugye semmi sem tökéletes, tehát minden kompromisszumkész valamilyen szinten... kinek kisebb, kinek nagyobb mértékben... én azt mondom, én soha nem vettem volna észre az iPad 8-ason sem, ha az iPad mini 6-tal kapcsolatban ez nem kerül ennyire látványosan elö... de végeredményben ki-ki maga kell eldöntse, mennyire zavaró / elfogadható számára az adott eszközön... valszeg apple is erre játszik, hogy sokan legyintenek egyet ezen, és úgyis megveszik, ugyanakkor ök is ´rzékelték, hogy az iPad 6-tal kicsit túlságosan alulra tették a lécet, így most emeltek rajta kicsit... költséget optimalizálnak ezen a paneles dolgon is, tesztelve a közönséget is közben - és erre az iPad mini-t vették elö.
Én amúgy egyáltalán nem olvastam erről előtte. Bementem egy MM-ba, ki volt téve, nézegettem. Behoztam rajta a PH fórumot (nagyon sokat olvasnám a minin, azért ezt), meg egy-két oldalt, amit rendszeresen látogatok, jellemzően szöveges tartalmak álló helyzetben. Elkezdtem görgetni a fórumot, és - nekem - nagyon zavaró volt. Ott is hagytam, utána olvastam a neten, a jelenség közismert, és mi a neve.
-
lugosi
MODERÁTOR
Kinek mi a normális... nekem az, ha ebben a fórumban is nyugodtan (és nem idegbeteg módjára rángatod) scrollozok le-föl, ha akarok, és ez a 6-oson nagyon zavaróan jelly scroll-os volt. iPad mini 7-est még nem próbáltam... viszont a sima iPad 8-asomon újra teszteltem, és bizony ott is van (csak fektetett képernyön), mint minden panelen, csak épp sokkal kisebb, már számomra is alig érzékelhetö mértékben.
Úgy látom van jelly scroll, csak valamivel kevésbé látszik: [link]
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Holnap, de legkésőbb jövő héten tuti elérhető lesz a Telekomnál is. Nekem is furcsa, de türelem, meg lesz az.
Igazad van, mondjuk túlzottan nem sürgős.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Nem tudjátok esetleg múltbeli tapasztalatok alapján, hogy az új ipadeket a telekom mennyi idő múlva kezdi forgalmazni?
-
lugosi
MODERÁTOR
Köszi a tippet, úgy néz ki újratelepítéssel megoldódott....
Akkor ez jó hír. Sajnos újratelepítés és / vagy újraindítást sok mindent megold. Azért sajnos, mert ez azért nem normális működés így. De legalább van megoldás.
-
lugosi
MODERÁTOR
Üdv!
Használ Valaki Goodnotes 6-ot Apple Pencil 2-vel jegyzetelésre?
Nem melegszik vagy merül nagyon a tablet?
Air 5-el használom és nagyon melegszik+nagyon merül!
18.0.1 és legfrissebb Goodnotes...18-as frissítés óta ilyen...Én használom, nem tapasztalok durva merülést.
Azok az értékek amiket tapasztalsz nem normálisak, esetleg töröld az appot és tedd fel újra, plusz egy force restart is jól jöhet. -
lugosi
MODERÁTOR
Lehet, hogy ehhez a felbontáshoz nem kell ebben a méretben M proci, így olcsóbb tudott maradni. Végül is amire használni tervezem, arra bőven sok ez is. Ezt a minit most valószínű megrendelem próba nélkül, mert kell ez a méret és kész.
-
lugosi
MODERÁTOR
Igazság szerint én is arra számítottam, hogy az új Mini M chippel fog kijönni, a 120 hz-et szintén nem bántam volna, és eszembe se jutott hogy nem lesz kompatibilis a 2nd gen pencilemmel.
Az egész azt tükrözi, ahogy egy barátom is írta, mintha az Apple se tartaná túl sokra a Mini szériát, még csak nem is valami bemutatón debütált, hanem egyszer csak megjelent a store-ban. -
lugosi
MODERÁTOR
Én is kipróbáltam amikor megjelent, mert nagyon jól jött volna méretben az ipad mini. Én pont a fórumot hívtam be rajta próbaképp a boltban, és normál módon görgettem úgy ahogy a másik ipad-emen vagy a telefonon szoktam görgerni, és borzasztó volt. Úgy mentem oda, hogy megveszem, de akkora csalódás volt, hogy letettem róla.
Remélem ez az új széria már nem ilyen lesz. -
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
"tuti nem érsz hozzá a kijelzőhöz amikor megfogod?"
Mondjuk de, simán lehet, bent hagytam a kocsiban, holnap megnézem, és updatelek, hogy bekerüljön-e a történet a "lámaságom krónikái"-ba.

-
lugosi
MODERÁTOR
Akkor konkrétan
, a ti ipad-eteken ott van a menüpont, vagy nincs? -
lugosi
MODERÁTOR
Ez az "istyle sajátmárkás" fólia ugye? Lehet, hogy rosszul emlékszek, de mintha az lenne. Nekem olyan van a telefonon, már a harmadikat tetettem fel, nekem nagyon bevált.
-
lugosi
MODERÁTOR
Kerestem, találtam is több mindent. Pl ebben a videóban [link] azt mondják, hogy ugyanott ahol a telefonon, aztán ha elolvasod a kommenteket, leesik, hogy hiába keresed, a videóval ellentétben ipad-en nincs. Tök jó, hogy még a google első találata is az (abban amit linkeltél, hogy a tap to wake hogyan kapcsolható).
Amiért kérdeztem, hogy találtam ezt a cikket: [link]
Eszerint csak meghatározott modelleken van raise to wake funkció, ipad esetén a harmadik generációs ipad pro-t említik. Legjobb tudomásom szerint az enyém az pont a harmadik generációs ipad pro 11. Eszerint a cikk szerint a kijelző és fényerő alatt kell keresni, de ott nincs.Szóval ezért kérdeztem, hogy kb. ez volt az egyetlen olyan cikk, ahol nem keverték a tap to wake-kel, külön foglalkoztak az ipad-del, és leírták hogy kikapcsolható. Találtam korábbi support cikket, ahol azt írták, hogy ipad-en nincs, de gondoltam, hogy az régi, korábbi ipad os alapján született, ez a cikk pedig azt írja, hogy ott kéne lennie ahol telefonon, de nálam ott nincs.
Így jutottam el odáig, hogy megkérdezzem. Így tehát most az a kérdés, hogy a cikknek van igaza és ott kéne lennie ahol a telefonban és nálam nem jelenik meg, vagy ellenkezőleg ott nem kéne lennie, mert az ipad esetén nem kikapcsolható. Ezért vagyok némileg összezavarodva a kérdésben.
-
lugosi
MODERÁTOR
Előre jelzem, hogy nagyon butának érzem magam, de ipad-en (M1 Pro) hol lehet kikapcsolni a raise to wake funkciót? Ott nincs, ahol a telefonon. Akkor jól sejtem, hogy nem lehet?
-
lugosi
MODERÁTOR
Töröltem 12 hsz-t, légyszi a kérdezők nyílt vagy burkolt lehülyézését mellőzzétek. Aki nem tud/akar segíteni a kérdezőnek, az ne segítsen, görgessen tovább, de egymást ne piszkáljuk, ne vegyük el a kezdők vagy nem annyira hozzáértők kedvét a kérdezéstől, ez egy fórum.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
OK, ez csak egy kis tréfa volt, de komolyra fordítva, nekem máris van egy bugom (már, ha ez annak számít, de én annak tekintem, mert kissé idegesítő).
A fotók indexképei alapból túl kicsik nekem, én eggyel nagyobb méretben szeretem őket látni ill. tallózni. Eddig egyetlen kétujjas húzással nagyobbra állíthattam őket, amit aztán az alkalmazás meg is jegyzett. Most ez nem működik, a két ujj széthúzása egyetlen képet nagyít ki. Az indexképek nagyobbra állításához alul a kis fel/le nyilas ikonra, majd a nézetbeállításokra kell bökni, és azon belül a felnagyításra. Nem lenne nagy dolog, ha utána az app megjegyezné ezt a beállítást, de nem teszi. Legközelebb megint a pici indexképeket mutatja – még akkor is, ha végig megnyitva hagyom a fotókat, csak átváltok másik appra, majd vissza a Fotókra…
Mindenkinél így viselkedik?Én is belefutottam. Működik most is, csak görgess a fotókkal olyan nézetbe, amikor az új nézetlehetőségek alul nem látszódnak, tehát csak a fotók vannak a négyzetrácsban. Ott ugyanúgy tudsz nagyítani, hogy hány fotó legyen egy sorban.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Szerintem ugyanarról beszéltek, félreértés van, nem?
-
lugosi
MODERÁTOR
Sziasztok!
Vettem egy Ipad Air M2-őt nemrégiben. Elég gyakran előforul (2-3 naponta, egy nap akár többször is), hogy random lefagy és újraindul, valamikor rózsaszín képernyővel valamikor nélküle. Többször is csináltam már hard resetet, ez ideig óráig megoldotta a problémát de nem véglegesen.
Küldjem vissza vagy valamilyen módon még lehet orvosolni?
Szia! Ez valószínű hibás, ne vacakolj vele.
-
lugosi
MODERÁTOR
Vagy tíz éve csak apple cuccokat használok. Miért? Mert bíztam az adatbiztonságban, amit nyújtottak és amiért működik, mindig működik.
Ehhez képest nemrég kijött a balhé a frissítés utáni képek visszaállásáról... gondold el, ha a lányomnak ajándékozott i11-en visszajönnek a pöcsös képek, visszamarad a növésben... Persze, magyarázták, hogy a törlést milyen módon állította vissza, csak volt olyan, akinél olyan fotó is visszajött, amit még másik telóval csinált. Adatbiztonság... hát ezt kihúzhatjuk vagy legalábbis nem tenném be a plusz oldalra.
Akkor most itt vannak az apple pay-es tömeges levonások. Ezt olyan ügyesen megoldották, hogy habár ismert volt a hiba, még azért volt akinél másnap is volt levonás. Egy apple-nél ilyen baki?? WTF.
Meg azért nyitogatták a pofonosládát, hogy apple watch-ra jöttek a szivárványos hátlapok...csak azok. "Normál" embernek való nem. És akkor úgy jön a frissítés, hogy "Tisztelegjünk az LMBTQ közösség előtt" - Abszolút nem vagyok homofób vagy előítéletes, de ez kib@szta a biztit. Tisztelegjek előttük? Mi a f@szért? Elhozták a rák ellenszerét vagy a világbékét?! Menjenek a ...szomba.És ekkor mondtam, hogy úgyis 10 év után kicsit uncsi már az iOS, felkavarom az állóvizet egy Samsung próbával. És ekkor jött a felismerés, hogy óóó bakker... akkor az airpodsnak annyi... mac-en dolgozva a szinkronizálások egy részének annyi... SZóval, hogy ekkor jött a felismerés, hogy igazából mennyire bezártam magam az ökoszisztémába. Oké, működik. De ha valami elszaródik, akkor csak a nem kicsit túlárazott apple terméket vehetem megint.
Nem az Apple pay volt (ezen már nevetek, 100x még biztos nem írtuk le, de lassan rákeresek).
A képek visszajövetele is egy olyan kérdés, amit elhiszek, de. Itt a fórumon egy eset volt amikor ilyen volt, amiről a végén kiderült, hogy úgy adták tovább a telefont hogy nem volt szabályos Apple id váltás és adattörlés.
Persze mindenki azt használ amit akar, de ha ezzel akarod megmagyarázni a váltást, akkor ez pont nem jó. Be kell vallani magadnak hogy unod és ki akarsz próbálni valami mást.
-
lugosi
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- Karcmentes Apple iPad Pro 11" M1 (2022) WiFi + Cellular - 91% + Apple Pencil 2
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB Tüzes Ezüst gar:2027.04.10.
- újszerű iPad Air (5. generációs) 64GB Wi-Fi space gray asztroszürke Apple 1 év garancia ajándék tok
- Garanciális Huawei Matepad 11.5 Tablet (6GB RAM/ 128 GB)
- iPad 6 (2018) 128GB újszerű, dobozos, ajándék tokkal
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st I i5-3G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433 - i7-10G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

Még a paperlike fólia sem kell a papír hatáshoz...

), nagyon erősen zavaró volt. Így nem vettem meg, mikor a 7-es kijött már kifejezetten figyeltem erre. Jelen van szintén a jelenség de kevésbé. Így a 7-est megvettem. El lehet viselni, de észrevehető. Akkor fogod látni, ha szöveges tartalmakat görgetsz a kijelzőn.