Hirdetés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutyesz96
őstag
sziasztok,
Segítségre van szükségem, mert eddig bármelyik fórum tanácsát követtem, sajnos semmi sem vezetett előre.
Tehát adott egy iPad Air 4, amin eddig tökéletesen működött a fájlkezelés Windowson iTunes használatával, viszont Windows (11) újratelepítés után nem érzékeli sehogy sem az iTunes a gyári kábellel csatlakoztatott iPadet. Alaplapi usb-c csatlakozóba dugom (TUF B550M ha számít), gyári kábellel mint mondtam, fel van telepítve minden driver, stb. Csatlakoztatás után az eszköz nem jelenik meg iTunes-on belül. A gép érzékeli hangvisszajelzés alapján, de nem látható sehol sem az eszköz.Hogyan tovább, hol keressem még a hiba forrását?
Köszi előre is mindenkinek, aki érdemben hozzá tud tenni valamit.
-
szuszinho
őstag
Kíváncsi leszek ESR support-ra. Megjött a csomag, de csak a pen volt benne, a tok nem. Készült videó a kicsomagolásról...
-
30z.Samu
félisten
válasz
consono #48092 üzenetére
Van ugyan egy 15,4-es laptopom, amivel alapvetően el vagyok. Csak gondolkodtam egy kisebb kütyüben, mert az ugye kisebb helyen is elfér és simán elő tudom kapni buszon vagy melóhelyen ha van egy kis szabadidő. Ezért gondolkodtam első körben tabletben. Köszi a válaszokat.
-
30z.Samu
félisten
-
Kapanyél
őstag
válasz
30z.Samu #48089 üzenetére
Bármilyen videó vágás komoly erőforrást igényel, függetlenül attól, hogy profi vagy sem.
Most iPad pro 12,9-et használok, az első M1-eset és erre tökéletesen alkalmas. Előtte 2018-as pro volt, szintén 12,9"-es, az is elég jól használható volt. GoPro-val rögzítek 5k60-ban vagy 4k60 HLG/HDR-ben és Lumafusion-nel vagdalom. De használtam már az iMovie-t is, családi videók egymás után rakásához kis áttűnő effektekkel és 1-2-3 sávnyi hanggal. Alapvetően a kódolási időben lesz különbség csak, magát az anyagot vígan rángatta a régebbi iPad is.
A tárhely legyen brutálisan nagy! Egy nyaralás vagy városlátogatás nálam 60-100 db klipet eredményez, ami 120-160 GiB. Ebből egy kb. 50 GiB-os anyagot exportálok ki, tehát a 256G-s iPad kb. egyetlen projekt helyi kezelésére alkalmas. Ha pendrive-ot dugsz bele, akkor nem tudod tölteni, márpedig video encoding egy óra alatt leszippantja az akkut minimál fényerő mellett is. -
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Videószerkesztésre melyik gépet ajánljátok? Nem profi munkára kéne, nem lenne szanaszét effektelve a videó, csak kisebb vágásokról lenne szó. Köszönöm a segítséget.
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
ipad 9-en facetime közben a képernyőmegosztás nem működik. Amint megpróbálom bekapcsolni, megszakad a hívás. Másnak is van ilyen gondja? Gondolom a hardvernek csak el kéne ezt bírnia, valami egyedi bug lehet?
-
Alex91
félisten
válasz
szabonagyur #48085 üzenetére
Megvarja a 11-er, aztan eldonti melyiket veszi… Mit kel, ezen barmit is tulbonyolitani
-
Geresics
addikt
Köszi!
Kicsit újrafogalmazom a pontatlan kérdésem:Ha szeretnék iPad-et venni, legyen az új, vagy használt, akkor hogy keressem meg azokat a modelleket, amiknek a hosszanti oldalán van a kamera, és legalább M1-es procival vannak?
A sima iPad10 A14-el van, így a simák kiesnek sajnos, pedig önmagukban elegendőek volnának, bár tárhelyben is ragaszkodnék a min. 128-hoz.
Szerk.: csak a mostani Air és Pro széria tudja mindezt?
Bocsi a pontatlan megfogalmazásért! -
Geresics
addikt
Sziasztok,
mely iPad-ekben van a kamera a hosszanti oldalon? Gondolom nincs túl sok ilyen! -
merqree
őstag
Sziasztok,
Ki milyen ebook olvasó programot használ? Egyszeri vásárlásos is megfelel.
Köszönöm a tippeket! -
xhege
veterán
válasz
szabonagyur #48064 üzenetére
Köszi! Illetve Alex91 kollégának is.
-
tl-x
addikt
Van rá valami külső app, hogy megnézzem az aksim állapotát?
-
Alex91
félisten
válasz
szabonagyur #48059 üzenetére
Ha a bejelentes napjan lerendeli, akkor meg a regi aron fog kapni 10-est… Szoval resen kell lenni
.
-
-
xhege
veterán
válasz
szabonagyur #48053 üzenetére
Na igen ez sem mindegy. Áprilisra pletykálják a megjelenést. Azt megvárom és az ár függvényében majd döntök. Nekem tényleg csak tartalomfogyasztásra kell, illetve a Lightroomban szoktam szerkeszteni vele. Erre szerintem a 10-es is biztosan elég lenne.
-
Alex91
félisten
válasz
szabonagyur #48053 üzenetére
Meg mit fog tudni
(Egyebkent amint kijon, akkor el lehet donteni, hogy az uj, vagy a regi iPad legyen megveve…)
-
Pano
addikt
Hali!
Tudtok olyan hardmadik feles pencil gyártót, akinek már van olyan ceruzája ami a 2024-es iPad oldalára téve tölthető?
Gondoltam kivárom amíg a gyártók adaptálódnak az új felálláshoz, de lassan 1 éve várok és még mindig nem találok csak az előző generációkhoz. -
xhege
veterán
Sziasztok!
Van egy iPad 9-em több mint 3 éve. Amire használom arra bőven jó. Sajnos az akksi már nem olyan acélos benne, mint régebben. Abszolút nem követem a piacot. Gondolkodtam azon, hogy veszek egy iPad 10-et. Ahogy látom az is 2022-ben jelent meg. Van esetleg info az újabb verzió megjelenéséről, vagy nem érdemes várni meg kell venni a 10-est és kész? -
weinmaker
őstag
válasz
Acula M.D. #48048 üzenetére
Amit én próbáltam billentyűzetet, ott volt egy fn-el együtt lenyomható billentyűzet jel valamelyik számbillentyűn és azt lenyomva váltott magyar és angol között. Én csak így tudtam nullát írni. Vagy kézzel előhhívva az ipad billentyűzetét és arról.
-
weinmaker
őstag
válasz
Acula M.D. #48044 üzenetére
Úgy, hogy átváltasz addig angolra, majd visssza. Máshogy én sem tudtam.
-
Adee_91
aktív tag
Sziasztok,
M1 Ipad Pro , iPadOS 18 óta nincs értesítési hangja a Mail alkalmazásnak. Próbáltam már minden trükköt , amit a neten találtam , a gyári visszaállítás kivételével.
Valakinek valami ötlet esetleg? -
válasz
Acula M.D. #48034 üzenetére
Szerintem ezen a billentyűzeten a 0 fog hosszú í-t adni, de ez csak tipp. Van egy olyan billentyűzetem vezeték nélküliben nekem is, ami bár magyar kiosztású de nincs rajta í, annál így van, ezért gondolom.
-
Relax420
junior tag
válasz
Csak egy tipp, de hosszan nyomod az i betűt és úgy feldobja (mint ahogy é/ó/ő… betűket is)
-
Pano
addikt
válasz
Mivel élőben még nem láttam milyen megoldás van rá, így nem tudom.
-
szuszinho
őstag
Jegyzeteléshez melyik alkalmazás ajánlott?
-
huan
őstag
válasz
szabonagyur #48031 üzenetére
Távoli gépre hogyan? Mivel?
-
huan
őstag
Sziasztok,
Egy iPad 9-esen lehet valamilyen formában Windows-t futtatni? Az UTM-et próbáltam, de az XP-elakad a telepítéskor.
Köszi -
Pano
addikt
Van egy ilyen billentyűzet+hub megoldás. Igaz nem olcsó és nem tokkal együtt van, de egész pofás és magyar is.
Van pár Axagon termékem, nekem mindegyik bevállt. Tervezem, hogy később beruházok egy ilyenre is. -
Rage47
veterán
Én vettem tavaly Apple Magic Keyboard-ot, de visszaküldtem, mert fájt tőle a kezem, túl kicsi volt a bill., lehet a 13 colos iPad Próval jobb lett volna.
-
Pano
addikt
Ilyenkor mindig vágyódással lelkemben sóhajtok egyet, hogy mennyivel jobb lenne, ha a magyar embereket is érdemileg számba vennék a gyártók (magyar nyelvű billentyűzetek, magyar utasításokat értő AI asszisztensek meg egyéb dolgok).
El vagyok én angolul, de azért saját anyanyelveden használni a dolgokat sokkal jobb érzés. -
atees
őstag
Megjött az ESR Rebound Magnetic Keyboard Case 360
Első próbára bejön, 2 dolog ami számomra macerás, az ESC gomb hiánya és az enter nagyon pici, az entert szoknom kell, mert vakon gépelek és eggyel feljebb van nálam az enter leütés, azon kívül rendben van. Megfelelő a gombok visszajelzése is, jó az anyag használat, stabilan tartja az ipadet. A mágneses tartó a gyári tok nélkül is működik.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Szerk. Most látom a tok ujjlenyomatos, de az csak azért van, mert hideg volt még a kicsomagolás után -
oszy
veterán
Megéri még 8. generációs iPadet venni? Pár évre kellene böngészésre leginkább. Nem akarok Samsungot.
-
szuszinho
őstag
Visszaolvasva látom, jó vélemény van az ESR márkáról. Ki is néztem a Rebound Magnetic Keyboard Case 360 Pencil Bundle-t.
Van már valakinek? -
krokk
senior tag
válasz
szuszinho #48006 üzenetére
Hát ezt neked kell eldönteni
mármint ha a grafika nem számít akkor annyiban kell döntened hogy az olcsóbb vagy a drágább. A te esetedben ez annyit jelenten, hogy olcsóbb az usb-c ről töltős.
Csak ezzel a kettővel kompatibilis.
Illetve persze bővül a paletta ha nem apple tollat szeretnél. Azokkal nincs tapasztalatom de ha rákeresel szerintem találsz itt a fórumban ajánlást korábbról. -
stairmaster
tag
Sziasztok!
van már arra megoldás, hogy monitorként lehessen használni az ipadet? (Air 5)
Pl, atalakiton keresztül bedugom a hdmi kabelt és lesz kep. Gondolok itt kamera rendszerhez direkt rakotesre.
koszonom!
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
2024-es iPad Air mellé melyik pencil-t ajánljátok, ha grafika nem szempont?
-
Smithy87
senior tag
válasz
pethob #48004 üzenetére
Köszi a választ kb ez az egyetlen game amit játszok most azért kérdeztem. És épp nagy pad cserélgetés van.
Én most egy air 3 on próbáltam a 2. Gen ipad pro 12.9 en 30 fpst alig birt ki csiholni. Bár ott eszméletlen sok a képpont. De inkább egy ipad pro 10.5 vagy 11 lenne a tuti.Gondolom a 12x az elég majdnem mindennek is. Az air is jó lenne de szerintem annak softver baja lesz nem mindig vannak meg az érintések..
-
pethob
aktív tag
válasz
Smithy87 #48003 üzenetére
Ipad Air 2-n (2014) az A8X chip-en elfut a War Thunder Mobile. A betöltés kicsit lassúbb (M1 Air-hez hasonlítva), de a játék futása tök oké. A frissítésekkel azért mindig lassúl egy picit, nem a játékmenet, de a menük, betöltések, stb.
A CIV VI is elfut, max standard térkép méretig. Felette kifagyogat. Ez szerencsére már nem kap frissítéseket, mert itt a VII.
Ezek valószínűleg elég jól vannak optimalizálva, mert jópár sokkal egyszerűbb mobilos játék nem fut már a 10 éves iPad-en... -
Smithy87
senior tag
Ha még van itt valaki aki 10.5 ös ipad pro-t használ meg tudná nézni hogy fut rajta a War Thunder mobile?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Formula-1
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- Politika
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai
- További aktív témák...
- iPad 10th. 64GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 93%/p4126
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy Tab S8+ / S7+ FE Book Cover Keyboard, billentyűzet - Csomagolásbontott
- Panasonic Toughpad FZ-G1 - i5 6300 -- Ütésálló tablet - 4Gb -128Gb ssd
- XIAOMI Redmi Pad Pro 12,1" 128GB WiFi Óceánkék Tablet eladó
- Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen Wifi, 8GB, tokkal
- 8849 Unihertz Tank Pad Tablet (beépített projektor, dual sim, 120Hz 32GB 256GB 21000mAh)!!!
- Huawei MediaPad M5 Lite tablet, 10.1" IPS, 3 GB, 32 GB, LTE, Asztroszürke!
- Op3n Dott 7.85" Android tablet
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla + Garancia
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest