Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sefan67
aktív tag
válasz
mSchumi87 #36086 üzenetére
Hogy rohadna rájuk az alma
Amúgy kijött egy szétszedős videó, tényleg oldalt van a display connector.
https://youtu.be/c2eWwUAXdK0?t=116
(Nem mintha számítana ezek után)Vissza is kukázom a jó öreg T580-at. Lehet csiga, de a kijelző legalább nem okoz térgörbületet.
-
grosy
senior tag
Sajnos fenn áll a jelly scrolling az ipad 9-nél is, így még várok a vásárlással:
https://youtu.be/0k1-qUehmpE
-
nitro16
senior tag
válasz
bostone #36089 üzenetére
Szeretik ott illetve más boltokba is félrevezetni a vásárlókat, hogy szándékosan vagy véletlen azt mindenkinek a képzeletére bizom. Tv-k-nél is szeretik úgy közölni pl az LG oledek esetében, hogy amit tudsz kötni pluszban az "gyári garancia hosszabítás" holott egy biztosításos történet az egész ahogy máshol is.
Szóval ja. Ajánlatos, hogy az ember tisztában legyen a jogaival minden téren.
-
hszilard666
veterán
válasz
mSchumi87 #36086 üzenetére
Ehhh, ez nagyon gáz.
De mekkora bullshit, a többi is LCD, ott miért nincs ilyen issue? Szégyen. Tőlem egy fillért nem fog kapni a gyártó többet az tuti. Ha ledöglik a mini 2-m, kukázok egy mini 5 öt.
Bostone:
APR ek és az emag-edigital is visszatérít, ezt garantálom!
MM-be egyszer vittem vissza eszközt, azonnal kuponozni akartam, de kifejeztem nemtetszésemet, és máris tudtak kp-t adni. Szerintem csak próbálkoznak hogy ott költse el a vásárló a zsetont második körben is. -
bostone
addikt
válasz
hszilard666 #36085 üzenetére
A fene tudja, egyesek azt írják a MM kártyát ad vissza pénz helyett. Pedig mégis a legnagyobb műszaki lánc itthon.
Az ED biztos, hogy fizet, volt tapasztalatom.Magam részéről örülök, hogy ez a kis mizéria a minivel teljesen elvette a kedvem a vásárlástól.
-
mSchumi87
senior tag
A jelly scroll-hoz:
Update, 9/28/2021: In response to our inquiry, Apple has told us that the "jelly scroll" issue on the 6th-generation iPad mini is normal behavior for LCD screens. Because these screens do refresh line by line, there is a tiny delay between when the lines at the top of the screen and lines at the bottom are refreshed. This can cause uneven scrolling issues like the ones observed on the iPad.
We maintain that this effect is noticeable on the iPad mini in a way that it is not noticeable on other 60 Hz LCD iPads we've tested, like the iPad Air 4 and the latest $329 iPad. There's also a clear dividing line down the middle of the screen in portrait mode, as observed in our testing and in the video linked below—it's not a problem at the extreme edges of the display. The upshot is that the company doesn't believe there is a hardware or software issue to "fix," and that the screen apparently is the way it is.Az Apple szerint ez normális
-
hszilard666
veterán
válasz
Maxxy10 #36077 üzenetére
Én nem értek a kijelzőkhöz nagyon, de úgy látom hogy a panel egyik oldala lassabb mint a másik. Ha nekem kéne megoldanom a szitut, akkor a gyorsabb felét hozzálőném a lassabbhoz, es máris meg van oldva a probléma. De lehet hogy full hülyeséget írok.
Persze, hogy ne lenne! Sőt szerintem az apple termékek nagyobb hányadára van/volt visszahívás.Emlékszem volt 12” es macbookom amint gari után még 4x szervizelt a gyártó mindegyik kört visszahívásban, mert elsőre egyik issue-t sem sikerült megoldani. 2x bill-t és 2x kijelzőt. Konkrétan amikor eladtam a gépet, vacsi új volt majdnem.
Sőt ha jobban belegondolok majd minden macbookomat kellett szervizbe hordanom. 2012 től 2019 ig majdnem az összes gép járt már nálam, azt tudom megmondani melyiket nem kellett szervizbe vinni:
2012 15” retina, 2013 13” retina, 2017 13” Air, 2019 16”, valamint a mostani 11” es airem sem járt gyári szervizben visszahívás miatt. Pedig itt is volt recall a ledöglő SSD-k miatt, csak hamarabb kapott a gyári SSD nél nagyobb tárolót minthogy az eredeti megmakkant volna.Parson:
Szerintem nem kell félni tőle! Megrendeled, megkapod, van 14 napod tesztelni ha pedig nem tetszik visszaadod.Sőt, ha az emagtól veszel bármit, akkor náluk 30 napod van visszaküldeni!
A mai fogyasztói törvények mellett abszolút nem rizikós vásárolni!
Kezo0:
Nem tudok róla hogy lett volna infó a gyártótól.
De szerintem nekik is új még a hiba, gondolom kaptak volna az eladók infót hogy hogyan kell kezelni az ilyen kérdéseket, de tanácstalanok voltak Ők is, pedig több cég boltjában is jártam.Sasa134:
-
sasa134
addikt
válasz
hszilard666 #36074 üzenetére
...hát ez nem hangzik túl jól...köszi hogy megosztottad a tapasztalatokat.
-
Drenadar
veterán
én továbbra se látom, lehet bénán csinálom és nem jön elő
viszont lenne egy hülye kérdésem, bizisten előbb a googlet kérdeztem, de nem tudta az se.
alap billentyűzet van beállítva, és nem tudok kérdőjelet írniahol a kérdőjelnek kellene lennie, ha hosszan nyomom akkor a fejjel lefelé kérdőjelet adja ki, ha csak simán akkor meg csak pont.... szóval hogy kell?
-
Parson
addikt
Na akkor van egy olyan sanda gyanúm, hogy nekem is tesztelnem kell az iPad 9-et, mielött megvenném... Biztos ami fix... hétvégén már mennék a megrendelt kiegészitökért baxus...
-
kezo0
addikt
válasz
hszilard666 #36076 üzenetére
Reagált már erre a hibára hivatalosan bármit is az Apple? Tele van vele a net, az összes szakportál megírta, hosszú thread megy róla a redditen, de részükről még annyival sem találkoztam, hogy „vizsgáljuk a jelenséget”…
-
Maxxy10
addikt
válasz
hszilard666 #36076 üzenetére
Szoftveresen korlátozni mindig az egyik oldalt? Nem vagyok jártas a programozásban de nem tűnik egyszerűnek bár még mindig jobb mint a visszahívás. Volt egyáltalán olyan Apple termék amit visszahívtak?
-
Maxxy10
addikt
válasz
hszilard666 #36074 üzenetére
Sajnálatos, hogy mindegyiken láttad de viszont lehet szoftveres probléma ( nagyon remélem mert ha nem akkor ebből visszahívás kell legyen....).
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van egy jó és egy rossz hírem!
A jó hogy ma spóroltam 200.000HUF ot, a rossz pedig hogy 4db ipad mini 6 ot teszteltem, és mindegyik rendelkezik a jelly scrolling issue-val.
Adott APR ekben néztem körül, beszélgettem az eladókkal és nem találkoztak a hibával, egy user sem reportolta ezt személyesen. De tudtam nekik prezentálni a bemutató készülékeken sajnos, és ők is látják a hibát. Azt viszont nem tudták megmondani hogy garanciális probléma -e, valamint hogy egyáltalán tudják-e javítani, és ha igen akkor mikor.
A new york times front page-én teszteltem, itt vannak képek és szöveg is. Sajnos látszik hogy a kijelző egyik fele lassabb mint a másik ha állítva nézzük az eszközt.. Sajnos elfektetve is látszik, de akkor a képek inkább összenyomódnak vertikálisan. Ha csak a szövegekre koncentrálok akkor annyira nem zavaró, de a gif-ek és a képek esetében hatványozottan látszik, és számomra ez deal breaker volt. :/
Néztem a többi ipadet is, ugyanazzal a demo szoftverrel nem produkálták a problémát, én így hardveres issue-ra gyanakszom.
De én nem értek hozzá, zsírkréta volt a reggelim.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
Parson #36072 üzenetére
Avagy megtoltod egy külső SSD-vel, ahogy pl én. LumaFusion tud már external drive-ról közvetlen vagdalni, én olyan 55 perecért vettem az 1 TB-os Samsung T7-et.
Némi GoPro footage-t vágtam vele, gond nélkül megcsinált mindent (eddig). Szintén 64 GB-os Air 4.
Nálam inkább a képekkel van gond, hogy mindneképp fel kell rakjam a tabletre, hogy pl googe photos-ba, vagy facebookra fel tudjam tölteni, ráadásul még azt se találtam meg, hogy pl a files-ba vagy photosba hogy tudom csak a jpg-ket importálni
-
Parson
addikt
Azért ez attól is függ mennyire számitásigényes munkát akarsz csinálni. Ha nem csak egyszer-egyszer SD minöségben akarsz filmet vágni, akkor hosszu távon jobban jársz a nagyobb tárhelyessel, ez tuti. Inkább tolj még bele egy kis lét, aztán nem fogsz szomorkodni, egy percig sem.
Nekem elég a 64 gigás is, de én nem is akarok filmet vágni vele... vagy ha igen, elég keveset és gyenge minöséget csak - nem ez a célom vele. -
grosy
senior tag
válasz
moleculez #36068 üzenetére
Köszönöm szépen a választ Neked is és SMC-nek is.
Azt jól sejtem, hogy a 64gb-ből jön le a rendszer által felemésztett mennyiség, ami nem tudom, hogy mennyi szokott ios-en lenni? a Gopro app durván 15-20gb-t igényel egy-egy vágás esetén, ezért aggódom, hogy kevés lesz. Offline nem néznék filmet, csak streamelem az említett szolgáltatóktól, illetve pár komolyabb játékot azért szívesen feltennék az ipad-re, ha már van, és ahogy néztem, azok között sem ritka a 3-4gb-s cím. Egy 128gb-s modell lenne az ideális, de az sajnos pont nincs a 9-ik generációban. -
phanzetomox
őstag
Honnan érdemes most Ipad pro-t vásárolni? Ár/garancia szempontjából vannak különbségek, vagy csak simán rendeljem meg apple.com-ról és ugyanazt kapom?
Gondolok itt pl: a 3 év jótállásra ami gondolom csak magyar (vagy eu?) webshopból rendelés esetén érvényes.
-
Maxxy10
addikt
iPaden Chrome böngészővel hogy lehet ki zoomolni? Egyszerűen nem találom
-
-
Parson
addikt
válasz
sasa134 #36047 üzenetére
Én a mérnökökröl szóló irásodhoz szóltam hozzá. Bitzony managerek nem kis tömege is van a sztoriban, de ez müszaki probléma, te is annak tálaltad, én csak arra reagáltam. Hibák elöfordulnak mérnöki szinten, ez van... majd kijavitják. Manager szinten is, de ez most nem téma.
-
grosy
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék előre is elnézést kérni az amatőr kérdésért, de újonc iPad tulaj leszek. Főleg Gopro felvételek vágására, Netflix, HBO go nézésére, illetve némi játékra és netezésre használnám. A kérdésem az lenne, hogy az Ipad 9th-ból elég 64gb-s változat a fentebb leírt tevékenységhez, vagy kénytelen vagyok megvenni a 256gb-s változatot? -
válasz
szabonagyur #36058 üzenetére
Widgetre rákattintasz és Edit Widget és ott a Location
-
szabonagyur
félisten
iPadOS 15 alatt az időjárás widgetnel, hogy tudok lokaciot választani? Fixen Cupertino van, hiába van helymeghatározás
-
Drenadar
veterán
nálam is megjelent ez a hiba a minin, de elforgattam a cuccot, úgy már nem, vissza és már úgy se... és forgatás előtt is csak a safariban és csak a fb-n "akadt" be valami, ph, meg egyéb görgethető tartalmak teljesen jól mentek, azóta nem sikerül újra előhoznom... remélem nem is lesz többet
-
sasa134
addikt
válasz
hszilard666 #36049 üzenetére
Ezt érdekes lenne látni
-
Van még másfél hetem hogy eldöntsem elállok-e a vásárlástól
kár hogy ilyen mert ez lenne a tökéletes tablett a számomra, a 10” tabok túl nagyok és nehezek a droidos 8” körüliek meg harmat gyengék
-
sasa134
addikt
válasz
hszilard666 #36049 üzenetére
Nagy kérdés, hogy ez garanciális probléma -e?
-
hszilard666
veterán
válasz
sasa134 #36044 üzenetére
Ezt értem de akkor meg felvetődik a kérdés hogy miért okézták le azt az adott reviziót amikor előjött az issue. Nem is tudom melyik a nagyobb gáz. De nem baj, csak megoldják, max lesz egy epic méretű visszahívás a termék rajtja után közvetlen!
sasa134:
Ez egy kiváló kérdés! Véleményem szerint igen, mivel a kijelző nem tudja az ígért
specifikációt. Mármint tudja de csak az egyik felén a panelnak.Más kérdés hogy lehet hogy az összes mini produkálja ezt valamilyen szinten, avagy ha garanciális csere történik, lehet hogy ugyanígy egy lomha panel lesz a második eszközben.
Full ráérek, körülnézek a fővárosban az adott APR ekben holnap, hogy a kiállított eszközök produkálják e a hibát és ha igen akkor milyen szinten egymáshoz képest.
-
sasa134
addikt
válasz
Parson #36045 üzenetére
Nem a mérnökök döntik el, hogy így ki lehet engedni, hanem feljebb. Vagy nem tudták megoldani (műszaki ok, vagy időhiány miatt), vagy az Apple managerei úgy döntöttek, ez nem fog sok embernek feltűnni, ergo kisebb a kár, mintha el kéne halasztani egy termék launchát. Sosem tudjuk meg.
-
sasa134
addikt
válasz
hszilard666 #36041 üzenetére
Nyilván előjött, sőt ha ez hardveres probléma, akkor gondolom a design freeze idején már láthatták. Nem hülyék az Apple mérnökei, ezeket szarrá mérik meg tesztelik, hónapokig, kizárt hogy nem észlelték. A furcsa az, hogy a launch-ig nem tudták megoldani és így engedték a gyártásba.
-
Maxxy10
addikt
Kíváncsi vagyok, hogy ez szoftveresen javítható vagy sem. Mondjuk egy ilyen hiba, hogy nem tűnt fel a tesztelésen során
-
-
HardRic
addikt
válasz
sasa134 #36038 üzenetére
Nagyon fura… nem tudom hogy lehet, hogy néhány képernyőnél feltűnőbb. Biztos más is közrejátszik, nem csak az, hogy melyik oldalon van a vezérlő. Néztem ma pár mini videót, és akaratlanul is feltűnt, hogy még a kamera is felveszi. A MobileTechReview tesztjénél pl. fektetve is látszik, és a tesztelő is azt mondta, hogy neki leginkább akkor tűnt fel, nem álló módban. Más iPadeknél sem állítva, sem fektetve nem jön ez elő ilyen szinten. Most adtam oda anyumnak az Airjét, amit napoking használtam a Pro-m mellett, de nem tűnt fel semmilyen orientációban a jelenség.
-
sasa134
addikt
Azért ez a jelly scroll-blama az elfogadhatatlan kategória az Apple részéről... Egy ilyen gyártó így dob piacra egy terméket, pff.
-
sefan67
aktív tag
Sziasztok
Pénteken megkaptam az új ipad mini-t, szombaton ment is a refund kérés apple-nek.
Jelly scroll, ráadásul portré módban, nem is fektetve.
Ketten használtuk volna, de mind a ketten elszédültünk / hányingerünk lett scrollozás közben. Pedig imádtuk a méreteit!
Akinek érzékeny a szeme erre, meg ne vegye! -
Pompi
nagyúr
Lányok-fiúk, ahogy írtam korábban iStyleban rendeltem Mini 64GB asztroszürkét, viszont végül a gyorsabban reagáló Media Marktban vettem meg. Most az iStye visszaigazolta a rendelést, mely nem jár semmilyen kötelezettséggel. Ha esetleg valaki ilyen konfigot venne, akkor 2 napig tartják az előfoglalásom, írjon rám.
-
HardRic
addikt
válasz
Rage47 #36028 üzenetére
OnePlus 5-nél anno nem sikerült szoftveresen javítani, hogy fejjel lefelé volt beszerelve a kilező
Én szerintem azt még az Apple magic sem tudja kijavítani, hogy a készülék melyik oldalán van a kijelzővezérlő beszerelve. Amúgy iPadnél ez elég jelentéktelen probléma, úgyis összevissza forgatod, 60 Hz-nél pedig mindig lesz olyan orientáció, ahol feltűnik, hogy egyik oldalt előbb frissíti mint a másikat. Aki érzékeny erre, ne forgassa
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
New iPad mini owners report 'jelly scrolling' problems
És tényleg, az enyém is csinálja, habár addig nem tűnt fel, amíg ezt nem olvastam… Így viszont már zavar egy kicsit. -
bostone
addikt
válasz
fery02 #36010 üzenetére
Ha egy léleknek szüksége van valamire, ami feltehetőleg pozitív hatást kelt, nem szükséges bűnösnek éreznie magát. Nincs út a gyóntatószék felé az ipar templomában.
Persze a kütyübuzik elől, amilyen én is vagyok, érdemes elzárni a reklámokat, különben tudat alatt súlyos csapásokat mérnek a józan gondolkodás védtelen bástyáira.
-
szabonagyur
félisten
Egyelőre visszatérek a Mini 4-en a 14.8-ra. Valahogy a 15 nagyon nyög rajta (iPhone XR-en is).
-
likeaRAINBOW
senior tag
A kulso meghajtot ipadrol erem el, ez gyak. egy sd kartya. PC kizarva, pont az lenne a lenyeg, hogy egyszeruen es gyorsan fel tudjam tolteni a fenykepezobol a kepeket barhol, akar kulso helyszinen.
A problemam az, hogy jelenleg importalni kene a kepeket a photosba, hogy a fb vagy google photos lassa, s photos import meg importalja a raw+jpgt is, nade van 40gb hely, de azt irja kene meg 8gb
a masik gond az importtal, hogy igy azonnal minden photos( apple+google ) elkezdi felszinkelni a felhobe is.
erre van valakinek bevalt workflowja?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
HardRic #36004 üzenetére
Gondoltam ,hogy nem lehet fel rakni rá MacOS-t ,elméletileg meg simán lehetne egy M1cpu 8gb ram os cuccra.
Köszönöm az infot skacok ,
(#36005) TechN7ne
Bluetooth on keresztül csatlakoztatva bill.+egér és simán.
Am míg A15-ös iPad ok készülnek ,addig magasan az M1-es pro marad a legerősebb ,főleg ,hogy megkapta a 8gb ram ot ami egy iPad-nál nem semmi mikor 3gb rammal is alig lehet őket megakasztani.Gondoltam ,hogy beruházok egy új minibe ,de ahogy a videókat látom elég nagy a káva ,meg ha már veszek új iPad ot akkor már inkább a Pro-t szerzem be és a mostani iPad 8-at meg a gyerek örökli mesézni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows Insider Program
- Google Pixel topik
- Politikai mémek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fogyjunk le!
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iPad Mini 6 64GB Wifi Pink Újszerű/2025.09.30.Apple Gar./Akku 98%/p4143
- iPad 10th. 64GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 93%/p4126
- ÚJ! BONTATLAN ! Samsung Galaxy Tab S9 FE, 128GB, 5G - X516B -
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- XIAOMI Redmi Pad Pro 12,1" 128GB WiFi Óceánkék Tablet eladó
- Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen Wifi, 8GB, tokkal
- 8849 Unihertz Tank Pad Tablet (beépített projektor, dual sim, 120Hz 32GB 256GB 21000mAh)!!!
- Huawei MediaPad M5 Lite tablet, 10.1" IPS, 3 GB, 32 GB, LTE, Asztroszürke!
- Op3n Dott 7.85" Android tablet
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest