Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Porszívót vennék. Semmi extrém körülmény vagy felhasználás nincs, (vastag)szőnyeget meg parkettát fogok vele porszívózni. Porzsákost szeretnék, hogy ne kelljen pucerálni, minél nagyobb szívóteljesítménnyel és vmi normális és mosható Hepa szűréssel. Árakban nem vagyok tájékozott, de 20 körül szánnék rá, nagyon nagyon duzzogva mehet 25, esetleg 30-ig az ár, ha igazán jó készülék.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Sziasztok,
Tegnap este megadta magát a (nem is olyan) régi mosógépem. Eddig is csapágyas volt, most viszont nem forgatja a dobot, csak berreg, gondolom szétgyilkolta magát, ezért javíttatni sztem felesleges, ill. túl drága.
Gyors utánanézés után ezek tűnnek jó vételnek:
Indesit IWSND 61252C
Samsung WF60F4EON2W
Melyiket érdemes?
-
Dorian
félisten
válasz adam432 #11012 üzenetére
Ilyenem volt, épp a napokban döglött meg, csapágyas lett és KO a 2év gari lejárta után. Úgyh mindenképp vegyél hozzá +garit.
Én most Beko nevű törököt vettem 5 év garival. Takarító céges ismerős dicsérte. Ez 9kg töltetű, kicsit komolyabban is néz ki, mint ezek az 5-6 kilósok.
Ha már vásároltam, porszívót is vettem, az Philips Performer 425W szívóteljesítménnyel, mikroszűrővel meg minden. Ezt épp most teszteltem le itthon, igen jól szív, nem üvölt és nem okád vissza semmit a levegőbe.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz donjohnson #11048 üzenetére
Mindenhez van utángyártott, én pl. 1400Ft/10db-ért veszem a 4l-es porzsákot. A porzsák nélkülihez képesti sokkal magasabb komfortért ez semmi ár.
És nem csak kiborítani kell a porzsák nélküliből a port, hanem minden alkalommal macerás szűrő tisztogatás, meg ahogy telik szívóerő csökkenés...[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz donjohnson #11051 üzenetére
"azt mondom, hogy ennyi pluszmunka belefér, ami a tisztításával jár"
Pont ettől lesz elege a legtöbb embernek a porzsák nélküliekből. Tovább tart a porszívózár utáni tisztogatás (mert nem csak annyi, h kiöntjük a tartályt, minden alkalommal tele megy dzsuvával a szűrő), mint maga a porszívózás.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Sziasztok!
Vegyszeres tisztításra alkalmas nedves porszívót szeretnénk venni, tehát ami spricceli a tisztítószert, utána mocsokkal együtt felszívja. A lakás kicsi, egy 6m2-es és egy kisebb szőnyeg, és egy nagyobb kanapé kárpitja lenne vele tisztítva. Szerintetek érdemes venni egy Karcher WD-akárhányast (ha igen, melyiket) vagy jobb megoldás inkább alkalmanként kölcsönözni 3000-ért?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Takarìtògèpre kèrek tippeket. Karcher-t ismerem csak, ha jòl tudom 75 körül megvehető.
-
Dorian
félisten
Köszi a tippet. Pont az a problémám, hogy ok, nemkarchert veszek, de akkor mit. Alig van erről a témáról valami neten, a leírások is keverik a sima száraz-nedves porszívót azzal ami nekem kell, árak is brutál szórásban...
Hyundai VC5750 van 45-ért,
Thomas Boxer 69-ért,
Meg vannak 100-ért, 300-ért, stb.A Thomasnál is ugyanazon a lapon írnak 1 év jótállást és 24+36 hónap jótállást.
Tiszta káosz...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz nagylaci32 #59250 üzenetére
Ezèrt használok fèm ruhaszárìtòt. Nem romlik el, ès nem is fogyaszt.
-
Dorian
félisten
válasz Donki Hóte #59272 üzenetére
Vagy egyszerűen csak rendszeresen, ès normálisan legalább napi 2x ki kell szellőztetni.
A falak hőszigetelése semmilyen "lèlegzèst" nem gátol meg, mert egyszerűen nincs olyan. Eleve ha belül glettelve van a fal -márpedig mindenhol van- már az sem engednè.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Hidd el, Degeci nem hülyeségeket ír. Ez a minimális légáteresztés "erdőtűz ellen vízipisztoly" ahogyan szoktad mondani.
Az ismerősöd példájában az ok-okozati lánc nem helyes, ugyanis a külső szigeteléssel ellátott házak túlnyomó többségében műanyag nyílászáró van beépítve.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Mosògèpböl nálam a Siemens bìrta 10+ èvig, a Bosch 8-ig. Samsung 2 èven belül meghalt, azòta megy egy Beko 6, egy másik Beko 2, ès egy Elektrolux 2 ève.
-
Dorian
félisten
Jó, hát az Energomat az bírta sokáig. Meg érzelmek is fűződnek hozzá sok helyen, akkorriban nem nagyon lehetett válogatni. Anyám is csak akkor cserélte le legalább 25, de inkább 30 év után, amikor már másodszor fordult elő, hogy a program 90 fokon zúzta le az összes ruhát ami bent volt
-
Dorian
félisten
válasz Piftuka #59402 üzenetére
Mèg kizárólag racionális szemmel is jobban megèrik az olcsòbb gèpek.
Veszel egy Miele-t 400-èrt ami optimista esetben elmegy 15-20 èvig, vagy veszel Beko-t 100-èrt 5 èv garival, amit legpesszimistább verziò esetèn 6 èvente kukázol. Mikor jársz jobban?
Ès most ez ráadásul a Miele javára ki van sarkìtva.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Donki Hóte #59443 üzenetére
Nálam a ház 1,5-es rézzel van kábelezve, C16-os biztik vannak.
De ami új tápokat húzattam (2x klímáknak, 1x hifi-házimozi külön tápösvénynek) azt 2,5-es rézből csináltattam, viszont B10 kismegszakítókat rakott a villanyszerelő. Van ebben bármi logika, vagy csak az volt neki otthon? (A házba 1x32A jön be)[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Csabroncka #59447 üzenetére
De eddig nem is volt szó áramvédő kapcsolóról. Az nálam 40A / 30mA-es.
-
Dorian
félisten
válasz Dluinet #59592 üzenetére
Az is hőhíd, ha egy vasbeton födém és egy kerámia tégla fal azonos vastagsággal, és csak olyan vastagsággal van szigetelve, hogy a téglafalas részen nem esik belül harmatpontra a hőmérséklet, mert a szerkezettel együttes hőátbocsájtás ami számít, a vb-os részen pedig beesik harmatpont alá.
De geometria is okoz hőhidat, pl. minden pozitív sarok az.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Donki Hóte #59609 üzenetére
Dehogynem. A lakásomban van, fixen leragasztottam őket, annyira hùzott a hideg levegő.
Szellőzettem normálisan, ès sosem volt penèsz.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Donki Hóte #59614 üzenetére
Nem szellőztetett tùl, de a hideg az jött be rendesen.
-
Dorian
félisten
Pedig én valami északi származék vagyok, igen domináns nálunk apai és anyai ágon is a szőke haj, kék szem.
30 évvel ezelőtt bélelt nadrágot hordtam, mert anyám rám adta. Most 40 felett nagy hidegben magamtól húzok jageralsót farmer aláKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Mi a hűtőkben a normális hőfok? Nekem furcsa, hogy a 7-ből 2-es fokozaton már brutál hideg (zöldségtartóban 4 fok, felül 7), 1-es fokozaton meg túl meleg, alul 7, felül 10 fok.
-
Dorian
félisten
válasz Csabroncka #61253 üzenetére
Hát a legalsó "polc" ugye a zöldségtartó, 2-es fokozaton ott van 4 fok, de úgy a zöldségek már-már fagyottnak tűnnek. No frost-os a hűtő.
-
Dorian
félisten
Feleségem meg van őrülve a robotporszívóért. Mi a véleményetek? 2 centis szintkülönbségekkel mit tud kezdeni? Étkezőasztal körüli 6 székkel mit tud kezdeni? Vastag szőnyeggel mit tud kezdeni?
-
Dorian
félisten
Előbb-utóbb kénytelen leszek venni egy fagyasztó szekrényt. A kombi hűtő fagyasztó része mindig fullon van, és már a műanyagok is bánták, ahogyan erőltetjük.
Az új fagyasztót kitenném a garázsba, abban lennének a hosszútávra fagyasztott dolgok.
Semmi extrát nem kell tudnia, szépnek se kell lennie. Olcsó és megbízható legyen.
Mit javasoltok?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Morris #61305 üzenetére
Kicsit túl meleg is van, amikor mínuszok voltak odakint, a garázsban hajnalban +10 fokot mértem. De a radiátor thermofejét a temperáló fagyvédelmi állásáról nem mertem 0-ra tekerni, nehogy esetleg vmi cső vagy a teleltetett növények elfagyjanak.
Nem értettem miért baj a hűtőnek, ha hideg van, hiszen akkor jobb kifelé a hőleadás. De akkor gondolom ezért:
"Sokkal inkább problémás az, hogy a hidegben a kompresszor kenése nem lesz megfelelő, emiatt hamarabb tönkremegy"
Nincs olyan kenőanyag, ami nem lesz rideg mondjuk +5 fokig?[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz BB9000 #61309 üzenetére
Hát éppen ezaz, jövőre már nem szeretnék ott 10 fokot tartani, az ezreseket a kukába szórni, kisebb hidegek esetén full letekerem majd a radiátort. Azért szekrény, mert ha kell vmi ami alul van, akkor nem kell feltúrni az egészet aztán össze vissza visszapakolni. Szüleimnek láda van, nemkérem.
Nem értem miért nem kapcsol be a kompresszor, ha fagyasztania kell. Hiszen a -18 fok +5 fok különbsége nem sokkal kisebb, mint mondjuk -18 és +15 fok.
-
Dorian
félisten
Újratervezek, végülis, ha a nappaliban megcsináltatom a könyvespolcos szerkényeket, akkor az irodában (nagyrészt raktárnak, kis részt irodának használt helyiség) felszabadul egy csomó hely, és akkor nem kell a garázsba tennem a fagyasztószekrényt.
-
Dorian
félisten
válasz Viiktor1989 #61538 üzenetére
Remélem, mert itthon már az összes késünk olyan, hogy izomerővel kell pótolni az élességet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik