- Fórumok
- TV & Audió
- Házimozi belépő szinten
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-01-11 14:15 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Először is mi az amit javítani akarsz rajta? Ez elnyelésre nem alkalmas, diffúzióra pedig csak a hangsáv leges-legtetején a felület pár centis egyenetlenségei miatt (gondolj bele, hogy a hanghullámok a frekvenciájuk függvényében mekkorák) ami sáv ráadásul egy normálisan berendezett szobában, ahol van szőnyeg, függöny, kanapé, mittoménmi, eleve túlcsillapított.
Rontani biztosan nem fog, de ami problémát és amilyen kis mértékben javít, az egy lakószoba akusztikai problémáit nézve a majnemmindegy katagória. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
PL. előre húzod az ágyat és odateszel mögé egy szekrényt.
Ja, igen, ezt elfelejtettem, de ctrlaltdel13 és jambiyya kedvéért
:
Béci:
Én alapvetően lusta vagyok és nem hatékony ha egyedül edzek, eleve sokszor nem is állok neki. Ezért inkább eljárok csoportos edzésre. 2 krav maga, 1 kettlebell. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Tudja, tudja... csak ilyenkor az az első kérdés, hogy milyen spl-lel, a második pedig, h mekkora torzítással.
-
Dorian
félisten
"THX minősítést nem dobolják csak úgy rá minden kacatra"

Hát ez vicces volt. De, rádobálják. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Nem vagyok gondolatolvasó... Ezt írtad:
"a fátyolos hangzás azt jelenti amikor a magas hangok ~3500Hz felett megvannak csak nem egészen azon a hangerőn szólnak amin már élvezhető lenne"És csak rizsázol tovább...
Arra kell törekedni, hogy azt kapd vissza, ami a felvételen van, ne pedig a szobád kiemeléseit, kioltásait meg torzításait hallgasd.
Megnézted egyáltalán milyen topikba írsz? Hogyan csinálsz házimozit eq nélkül? -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Persze, hogy vegye ,mindenki a saját ízlése szerinti legjobban tetszőt. Nemhogy nincs ezzel baj, hanem ez a kívánatos, hiszen szórakozás a cél, nem labort üzemeltetünk.
Csakhogy ha az objektivitást kivesszük a serpenyőből, akkor értelmét veszti a "melyik jobb" kérdés, hiszen különböző ízlésű emberek mást fognak jónak tartani.
Ezt a dolgot kell mindenkinek szem előtt tartania akár véleményt ír (unalmas Denon, istenkirály Arcam, stb), akár olvassa azokat. -
Dorian
félisten
Ekkora helyiségbe a jelenlegi szubjaid édeskevesek, oda a minimum 1 db 38-as reflex (ha megfelelő helyre el tudod helyezni és 1 hallgatási pontban elég ha jó a frekimenet) vagy 2 db 30 cm-es reflex, így a kettőt el tudod úgy helyezni, hogy ahol gyenge az egyik, ott segítsen a másik.
Megtartani maximum, esetleg, az egyiket lenne érdemes és csak abban az esetben, ha pont olyan az akusztika ahol egy 20 cm-es mély tudja segíteni a másik nagyobbat -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
10 m2-re sokak szerint házimozi sem ajánlott, de az biztos, hogy ott kiemelten a legeslegfontosabb a minél jobb eq. anélkül majdnemmindgegy milye a szub
-
Dorian
félisten
Azonos hangminőséget (igen drága lesz) vagy azonos hangszínt (nehéz lesz, és filmekhez szvsz nem annyira illik az a lágyabb hang)
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
1/12
Igen, a mögötte lévő fal van 120 centi körül. Azért ilyen messze, mert így az elkerülhetetlen negyedhullám-kioltást már a szubbal eliminálni tudom. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Azért ez nem biztos, h így van. Kis kompromisszummal szub nélkül is elérhető alul jó spl ami nem jár magas torzítással. Pl. a frontjaim (2×16cm) 30 Hz-től (és egy nemtúljó szub úgysem megy lejjebb) tökéletesen használhatóak.
SPL és torzítás amiben persze még a szoba is benne van:

-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Nem emlékszem már. De azt hiszem otthon megvan valahol a gyári hozzá adott láb, ha nem felejtem el este megnézem.
Írj rám légyszi emlékeztetőt. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Én nagyon szerettem a T12-t. De az kis lakás után a nagy házba már kevés volt, ha lehúztam a szoba kiemelését (anélkül még ott is megfelelt), így cseréltem egy R-115SW-re.
A T12 gyári lábai (szivacsbazzeg, nem elmászkál, hanem összenyomódik, hát milyen alátámasztás az egy szubnak...) még kicsomagolatlanul megvannak, azt rá se tettem, hanem vettem helyette valami tüskét. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Nem lehet ezt a kérdést egységesen megítélni, mindenki csak felhasználási szokásai szerint teheti.
Én pl. kizárólag letöltött filmeket nézek egyetlen forrásról, atmos nem érdekel, így nekem tökéletes egy erősebb, régebbi Denon + PC-Cavern. (Igazából elég lenne AVR helyett hangkártya+ sokcsatis végfok is, de ez egy olcsón megvehető és egyszerűbb megoldás volt.)
Aki meg ráköt egy csomó mindent, annak meg fontos, h a beépített EQ is jó legyen, evvan. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Első szabály: neki nem hiszünk el semmit.
Hanggátló függöny nem létezik. A maximum, hogy a magas hangokat csillapítja valamennyire. A gyakorlatban minél nehezebbet veszel, annál jobban. Anyagában nyilván a természetes anyagú gyapjú lenne a legjobb, de ilyent vagy nem árulnak, vagy kokainárban lehet csináltatni.
Érdemes figyelni arra is, hogy a magasak csillapítását ne toljuk túl aránytalanul a többi frekvencia kárára -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Én is így vagyok vele, kifejezetten szeretem az egybenyíló tereket. A nappalim 25m2 (esti, hiszen ott este vagyunk) hátulról nyitott és csatlakozik hozzá még 50 m2-nyi egyéb tér. (Persze a korábbira visszautalva ettől nem kell a mozihoz semennyivel sem nagyobb teljesítmény, pont mert hátulról nyitott)
Mindig az a "normális" amit Béci annak tart
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerinte. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
"Ha nem húzod le, vagy nem egyenlíted ki a dinamikát, akkor végképp kellemetlen lesz hallgatni a filmet, mert a mozikra van belőve a hangsáv"
Ez úgy hülyeség, ahogy van. A dinamika adja meg a valóságérzet igen nagy részét. Az a természetes ha egy robbanás hangosabb a beszédnél. Ha kellemetlen, akkor bizonyára a helyiség csillapítása, utózengése sincs elégséges szintre javítva
HáziMoziról beszélgetünk itt... -
Dorian
félisten
Ezek szerint small hangsugárzók esetén nem értelmezhető az LFE+main, vagyis ugyanaz, mintha LFE lenne.
De akkor ha vágod a frontjaid és a mélyek a szubon szólnak, akkor nem értem ezt az indokot: "azért jutott az eszembe, mert kiváló mélyei vannak a frontnak"
Ill ezt sem értem:
"olyan jelforrásnál is aktív a sub kimenet ahol amúgy nem szólna" -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Azért nálam pl. határozott különbség van, nekem megéri a 7.x. Az 5.x sem rossz, de akkor vagy a surround tér oldalának az eleje vagy a leghátulja hiányos kicsit. Valószínű az a két dolog is benne van, h nálam átlagnál kicsit nagyobb a szoba oldalhossza, ill a helyiségnek nincs hátsó fala.
-
Dorian
félisten
Az, hogy egy hangfal hátsó reflexes, csak annyit jelent, hogy legalább a refinyílás átmérőjénak a 1,5x-esére el kell húzni a faltól. Ez lehet max 10 centi, úgyh ezzel nincs probléma.
Az, hogy egy (reflexes vagy sem, mindegy) hangfal mennyire van elhúzva a faltól, az azt befolyásolja, hogy melyik frekvenciatartományban lesz egy jelentős kioltás a hangjában. Tipikus elhelyezéseknél ez 80-120 Hz közt jelentkezik valahol, ezt a mögötte lévő fal csillapításával lehet csökkenteni.Elég, ha egyenlő szárú lesz az a háromszög, bár javasolt, hogy a szár hosszabb legyen, mint az alap.
A center TV-megjelenítő esetén mindenképpen alacsonyabban lesz, mint a frontok, hiszen a frrontok magasait fülmagasságba illik elhelyezni, és a TV-t is úgy, hogy a képmagasság középvonalában legyen a szemmagasságod.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Teljesítményt nem ront, hiszen alacsony szintű jelet kap és a szub saját erősítője erősíti fel.
2. szubot csak pontos REW-es mérések és azok kielemzése után van értelme elhelyezni, így alaprajzon ez nem meghatározható. Ha csak leteszed valahová, akkor valószínűbb, hogy többet ront, mint használ.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Házimozi belépő szinten
- (kiemelt téma)
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- sziku69: Szólánc.
- Goddess of Victory:Nikke
- Renault, Dacia topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Milyen légkondit a lakásba?
- PayPal
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AOC Q27G4XF 27 2560x1440 QHD Monitor 2026.10.27-ig Garancia Házhozszállítás
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest