Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
Tipli41
csendes tag
Köszönöm a válaszokat,sajna ennyire nem értek hozzá
Esetleg valami javaslat?[ Szerkesztve ]
-
Tipli41
csendes tag
Köszönöm szépen,ráírtam az eladóra.
Ha esetleg van még tippetek,ne tartsátok magatokban!
Üdv! -
Tipli41
csendes tag
Ezt találtam:The bypass feature is only available on K3 Amplifiers.
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #55261 üzenetére
Nem korlátozza, csak bonyolítja. Ha megjelölöd a hangerő szabályozó állását, nem biztos, hogy mindig pontosan ugyanoda tudod tekerni, amikor sztereózásról házimozizásra váltasz. Ha van numerikus kijelző, akkor ez egyszerűsödik. Valamint semmi szükség arra, hogy az AVR jele keresztül menjen a sztereó vas előfokán. Tudod, a lehető legrövidebb jelútra törekvés.
Mindezek fényében magamnak semmi esetre sem választanék előfok bemenet nélküli erősítőt. Sőt, integráltat sem szívesen, inkább végfokot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segitség kellene....
Egy Denon avr1600x-en hogyan tudnék lejátszani egy Synology nason lévő zenéket.albumokat?(tv bekapcsolása nélkül ..)Válaszokat köszönöm:
-
Dorian
félisten
Maxra (igen, átìrta) kell csavarni a sztereòn a hangerő potit, az egy biztos állás ès a jel/zaj is akkor a legjobb, ennyi. AVR-en meg eleve annyi szarom keresztül megy a jel, h tök mindegy. Idealista elvek helyett èn a pragmatikus ár/èrtèk pártján vagyok.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #55264 üzenetére
A másra bizonyára maxra akart lenni. Akkor a szubládán miért nem ugyanezt, teszed?
Valamint az önbemérés sem fog úgy normálisan lefutni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tipli41
csendes tag
Ha jól értem az eddigieket,a MUSICAL FIDELITY M6SI-nek van bypass funkciója,ezért az avr szabályozza a hangerőt.
A cocktail audio x50-et ha kihagyom az avr-t hogy tudom rákötni? Digitális kimeneteiOAXIAL x 2, Optical,AES/EBU XLR.
Az M6SI-n van 4 RCA, 1 XLR, 1 USB B, 1 phono bemenet.
Ha összekötöm XLR kábellel működni fog?
Köszönöm! -
fehér_ember
addikt
válasz Tipli41 #55266 üzenetére
Az avr preout kimenetét szabályozza az avr. Tehát arra bármit fűzöl, akkor a házimozierősítőd hangerőszabályzójával is állíthatod a hangerőt (a csatornák egymáshoz igazítását meg az avr menüjében a level menüben tudod beállítani).
Az eszmecsere csak arról folyt hogy van olyan sztereó erősítő is amit lehet végfokként is üzemeltetni, ilyenkor annak előfok részén nem megy át még pluszba a jel.Ha a Musical Fidelity mellett döntenél akkor tudj róla hogy pl. az extremeaudio-ban létezik ilyen törzsvásárlói program. Ha nem vagy rá jogosult akkor is esetleg megpróbálhatod lealkudni azt a 10%-ot, vagy megkérsz valami ismerőst hogy ő vegye meg neked. Illetve az is egy opció hogy bemész, veszel pl. egy sequel tápkábelt; utána rákérdezel hogy ugye már jogosult vagy a törzsvásárlói programra. Miután a válasz igen, utána pedig megveszed 10% kedvezménnyel az erősítőt és akkor gyakorlatilag szinte ingyen volt a tápkábel hozzá
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Tipli41 #55266 üzenetére
Az XLR-t javaslom, ha lehetséges. De attól tartok, az M6si XLR-en csak analóg jelet fogad. Mellette megmaradhat a HDMI kapcsolat az AVR-rel.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tipli41
csendes tag
válasz fehér_ember #55269 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Van most egy demo darabjuk,érdemes megvenni? -
-
Quetz
őstag
válasz Tipli41 #55271 üzenetére
Akkor már érdemes ezt a gyártót is megnézni: https://www.nordacoustics.co.uk/rangeexplanatiom
-
Dzsano89
tag
Hello Mindenki!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, nem tartom kizártnak, hogy volt már ilyen téma, vagy az is lehet, hogy teljesen rossz helyen kapirgálok!
Adott:
Erősítő: Yamaha HTR2071
Hangfalszett:
Medialejátszó: HiMedia Q10 Pro
TV: Sony kd-55xe7005Belső vinyóval lejátszom a következő filmet:
The.Dark.Knight.2008.UHD.BluRay.2160p.REMUX.DTS-HD.MA.5.1.HEVCAz első kérdésem az lenne, hogy az eredeti angol hanggal nézve, az erősítő annyit ír ki, hogy DTS! Nem írja ki, hogy DTS-HD! Létezik hogy az erősítő nem tudja? Vagy a lejátszóba kell valamit állítani?
Továbbá tudtok -e segíteni abba, hogy a TV -t hogy lehetne jól beállítani, hogy a színek, és a kép olyan legyen, hogy az állam leesen.
Remélem fogtok tudni segíteni! -
Chris1983107
tag
Sziasztok!
A következő kérdésben szeretnék segítséget kérni. Igazából korábban már feltettem ezt a kérdést és jöttek is javaslatok, amit utólag is köszönök, de sajnos most egy másik megközelítésből is vizsgálnom kell a probléma kört, még pediglen a méret. Szóval van egy Jamo s 809 hcs 5.0 szettem, amihez szeretnék egy SUB-ot. Főleg film nézés a fő profil, de zenét hallgatni is szoktunk azért. Kaptam korábban több ajánlást is pl. a Klipsch R-120SW, vagy a Jamo C912, de mivel most lenne aktuális (meg van a keret) sikerült szembesülnöm vele, hogy ezek méretben igen csak nagyok. Főleg a Klipsch amivel első sorban szemeztem. A lényeg, hogy sajnos hely szűkében vagyok (23 m2 az egész nappali), de a legfőbb gondom az, hogy ha szakszerűen szeretném a ládát elhelyezni, akkor nem biztos, hogy "el fog férni", vagy ha el is fér, akkor kivágnak otthonról, mert esetleg útban lenne a női szekciónak. Szóval a kérdésem, hogy ebben az ár fekvésben vannak esetleg kisebb, de hasonló tudású ládák amik kiszolgálnák a meglevő szettet? Előre is köszönöm.
-
BBéci
legenda
válasz Dzsano89 #55274 üzenetére
A lejátszót úgy kell beállítani, hogy a hangsávokat érintetlenül küldje ki. Általában bitstream a neve. Ha ez rendben van, akkor valami más miatt nincs HD hang, aminek az okát látatlanba nem tudom megállapítani.
Tévék (vetítők, monitorok) színhelyesre állítása kizárólag műszeres kalibrációval oldható meg. Hívj szakembert, ajánlom innen a fórumról janos666 szaktársat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dzsano89
tag
valószínűleg a HiMedia -t kell majd állítgatnom, mert az erősítő Signal Info konkrétan ki van húzva, mind a:
Format: ---
Channel: ---
Sampling: ---
Video in: HDMI4K
Video out: HDMI 4K
Tehát még csak jelet sem kap szegény, persze hogy nem tudja mi tévő legyen!
A HiMediaba RAW ra állítottam már a szűz máriát is! De ez nem segít! Át kell vágtassak a HiMedia fórumra!! <3 -
embe
nagyúr
válasz Dzsano89 #55285 üzenetére
Mondjuk én csak a magyar üzletek oldalán találtam azt hogy a HD hangokat kezeli, a hivatalos oldalon nem találtam erre vonatkozó infót. De lehet felületesen néztem csak át.
Nézd meg itt! HDMI out: RAW
-
BBéci
legenda
válasz Dzsano89 #55290 üzenetére
Tutira oda lenne írva, ha tudná.
De nem kell szomorkodnod, belépő szinten alig észlelhető a DTS core és a Master Audio közötti különbség.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dzsano89
tag
És ha esetleg szánok rá, nem tudom honnan számít már nem belépő szintnek!
Mondjuk 200.000 ért erősítő, gondolom illik hozzá egy normális hangrendszer is!
És nem biztos hogy érdemes most beleugrani egy 400.000 res buliba, csak hgoy HD hang legyen! (Főleg hogy lőtéren dolgozok, és az sem kizárt, hogy a fele fülemre süket vagyok) -
BBéci
legenda
válasz Dzsano89 #55292 üzenetére
Ha annyi pénzért használtat veszel, az már egészen biztosan kiadja a formátumok közötti különbséget. Persze csakis a hozzáillő hagdobozokkal.
Az nagyon nem kóser, ha 200-200 az erősítő és a hangdobozszett is. Annyiért csupán egy pár új, HD-képes frontsugárzót adnak.Szerintem engedd el.
Melyik lőtéren dolgozol?
-
jambiyya
őstag
-
BBéci
legenda
válasz Dzsano89 #55295 üzenetére
Miért DD?
Ha az eredetije True HD, akkor rendben van, de ha Master Audio, akkor DTS core lesz belőle, ami kiváló szokott lenni.15 évig jártam rendszeresen Gyálra a 7 Mesterlövész lőtérre, versenyeztem is.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dzsano89 #55297 üzenetére
Mi az a "szíved"?
Nem mindegy, hogy a True HD embedded 640 kbps-ét, vagy Master Audio core 1536-ját hallgatod. Bár belépő rendszeren az említett Dolby Digital is tud kellő élvezetet okozni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten