Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsano89
tag
öntsünk tiszta vizet a bögrébe!
A Bögre szett a monitor hangszóró? -
Dzsano89
tag
Mindent értek! Akkor mit tudtok ajánlani, ha a fal, széltől szélig bútor! Szóval sajnos nem tudom a földre tenni az álló csodákat! Csak a Bögre fér fel, vagy attól mondjuk azért kicsit nagyobbacska is, de semmiképp sem álló!
Szóval az a helyzet, hogy a Dali Spektor 5.0 ami vállalható oda, de annak az árából már kapnék olyan állót, hogy pisi-kaka egybe? -
still2
tag
Sziasztok,
Megjött a KEF Kube 12b és a beállításnál vagyok tanácstalan. Az erősítőn a hangfalak vágási frekvenciáját 80 Hz-ra az LFE csatornát 120 Hz-ra állítottam. A kérdésem az hogy a mélyládán a vágási frekvencia 80Hz vagy 120 Hz vagy az LFE állásban legyen ami 140 Hz felett található. -
ada19
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz Dzsano89 #55509 üzenetére
Fordítsd el a rendszert 180 fokkal és a háttérsugárzókat helyezd a bútorra. Azoknak is rontani fogja a hangját, de elfogadhatóbb, mint a frontsugárzók esetében. Sajnos átvettük az angolból a polcsugárzó (bookshelf) nevet, ami durván megtévesztő, ugyanis hozzájuk illő állványra helyezve szólnak igazán jól és polcon a legvacakabbul.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dzsano89
tag
informatikába azt vettem észre, hogy a BlackFriedayen sok esetben még drágábba a dolog, mint utána 1-2 héttel
Akkor hiába lesz "polcsugárzó" szegényekkel csak kibaszok a polcon?
Szét kell bombázzam a nappali bútort, az asszony bombázza szét a fejem -
-KP-
addikt
-
Rp526
aktív tag
Az oberonok is ott vannak csak drágák picit. Ebből 4 db + egy center. De a jófogás tele van Dalikkal. Zensorok, spektorok, oberonok.. Nagyon sok polcsugárzó van. Több még garis is, szal ha nem gond, hogy használt.. akkor rengeteg van belőlük és akár színazonosan is össze tudod válogatni. + van most Dali SUB is eladó.
(#55518) -KP-
Én ezt megkérdeztem anno az extremeaudiónál és azt a választ kaptam, h nem bontják.. sajnos így kell eladniuk. Én surround-okat akartam a szettben nagyobbra cserélni és nem engedték. Lehet ez egyedi eset, de nem hinném. Szintem parancsba van adva nekik..[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz Morris #55516 üzenetére
Pont erre gondoltam én is hogy nemsokára igazán jó ajánlatok lesznek ebben a topicban is linkelgetve egymásnak.Én speciel a Dali Spektor 6 5.0 szettet tartanám kihagyhatatlannak azért a 200e akciós árért mint amennyibe került is 2017 októberében, bár gondolom ott a valuta árfolyama is szerepet játszhatott.
Nálam egy használt kezdő pakk a következőképp alakul:
2 pár Zensor 1: 50-50e (ha kifogja az ember)
Zensor Vokal : 40-50e
sub, AVR: 100-100e (kezdő 1000-2000 szint, sokat lehet belőlük találni akár garanciálisan is)
kábel 1000Ft/m ~ 20m kisebb helyiségbe 20eEz rögtönözve 370e Ft és szerintem igenis vállalható összeállítás.Az igények pedig finomodhatnak és innen már könnyű az elemenkénti cserebere a jövőben.
-
BBéci
legenda
Azt szokták mondani, amiből sok eladó van, az nem igazán jó minőségű, azért válnak meg tőlük. De a DALI-k jók, ezért furcsa, hogy a Jófogás tele van velük. Mi lehet az oka?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Olvasgatom az utóbbi 20-40 posztot a "kinekmimennyiért" témában, illetve kellene a belépő-belépő kategória...
Kicsit magamra ismertem és szerintem ezzel sokan vagyunk így. Az első erősítőm apám TESLA lemezjátszója volt 2 db videoton hangfallal. Nekem akkor az volt a világ hifije! Majd ilyen olyan "bögreszettek" PC-vel össze kötve így vagy úgy - majd egy HKTS 60as bögreszett és lassan 3-4-5 erősítővel később a jelenlegi setup. Amit ezzel szeretnék mondani; van aki most kezdi, van aki most teheti meg, van akinek most fér el, van akinek hosszabb lett a takarója.... Illetve van aki nem vágyik többre, 110%-ban meg van elégedve illetve van olyan akit zavar ha nem tudja a jelenlegi setupja a legeslegujabb technologiák egyikét és már is cserél...
Nem vagyunk ugyan olyanok; és ahogyan már többen írtátok többek számára ez egy hobby...
Én special tanulni járok ide és tapasztalatokat olvasni más márkákról, megoldásokról, újdonságokról..De egymást nyomasszuk már más-más saját becsípődéseinkkel....
...olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...
-
Rp526
aktív tag
Szerintem kezd "tömegcikké" válni a belépő olcsóbb Dali és hamar lépnek róla magasabb szintre. Ez talán lehet ok.
+ most itthon mióta Gedeon csinálja a csatornáját, olyan emberek is hangfalakról beszélgetnek a környezetemben.. akik eddig 192kbit/s mp3-at hallgattak.. szerintem nagy hatással van a piacra és ő jó pár Dalit tesztelt.
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
Szerintem ez csak egy téves feltételezés azoktól akik így gondolják.Ugyanúgy tele van a használt piac Klipsch-ekkel is, Monitor Audio-val is egészen a Gold szériáig, de pl a Q Acoustic sok helyen igencsak elismert dobozait pl 1 év alatt még talán egyszer sem láttam, pedig engem érdekeltek volna azok is.
Szerintem a Dali-k azért kerülnek első helyre ha ajánlásokról van szó, mert egész frankó cuccok jó áron és pár más gyártóhoz képest kicsit dögösebb a megjelenésük is. -
Dzsano89
tag
nem vagyok tele szekrénnyel, csak van egy egyszerű 40x40 es téglatest, faltól falig Ami pont annyira útban van a két széle
De például hátra mehet az álló, ott van hely[ Módosította: Tamoo ]
-
Dzsano89
tag
Ugyan ez a helyzetem a használt erősítővel is! Hogy Igen, elfogadom és teljesen igazat adok, hogy 1-2 régebbi model gyönyörűen szól, mert mondjuk 500.000 volt 8-9 éve, most meg 180.000 huf.
De tény, hiányzik róla jó pár "kényelmi szempont" De ha veszek egy új erősítőt, amit megkapok mondjuk Bruttó 250.000 ért, ami nekem 183.000. Nah ez a nehéz döntés -
Rp526
aktív tag
Pl. ez elég jó kis szett lenne szerintem: Front, Center, Surround + kell még egy SUB. Nem kampányolás, csak átfutottam a hirdetéseket.. én így csinálnám most ha nem lehetne álló front. Ráadásul a center és a front ugyan az az eladó, még lehet enged is picit.
Van am itt vkinek Oberon 3? Régen gondolkoztam rajta, mert én zenét is hallgatok néha és nagyon jó dolgokat hallottam róla.
(#55529) Dzsano89
Közben látom amit írtál.. így már nem akkora deal a használt.
Milyen vállalkozásban lehet házimozit és hangfalakat elszámolni?? Én is csinálom azt[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dzsano89 #55529 üzenetére
"De például hátra mehet az álló, ott van hely"
Ez indokolja, hogy fordíts az elhelyezésen 180 fokot!Nem csak 8-9 éves erősítőket ajánlottak, vannak 4-5 évesek is, amik nagyon jó hangúak és nem drágák.
Visszaigényeled és kapod az Áfa-t?
[ Szerkesztve ]
-
still2
tag
Esetleg valaki tudna segíteni?
-
-
tomyka74
senior tag
" Jófogás tele van velük. Mi lehet az oka? "
Mert 10-ből 7 hirdetés egyazon eladó, nekem is tőle van az Ikon6 mk1-es frontok.(sztereo vonalban)
Dalikkal kereskedik az emberünk az eladó Daliknak jelentős részét kiteszi az Ő hirdetése.
Bár a fészen már elég sok erősítőt is piacra dobott az utóbbi időben,tágítja a piacát.[ Szerkesztve ]
-
Dzsano89
tag
visszatérve, azért vagyok tanácstalan, mert bemegyek az extrém audióba,
mondom a srácoknak, hogy Dali Oberon 1..
néz rám.. kb hogy hülye vagy?Az semmire nem való, nah ez... ez a MASS 5.1... nézd meg AV online BEST díjas, en mindennél többet számít... nézek körbe, hogy ez engem akar hülyének nézni, vagy a piacon vagyunk, vagy mi a szösz....
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz sixpak #55487 üzenetére
Nem kezdek olyanokat mutogatni mert akkor megint csak a sértődés lesz.
(#19437): Jó, nem fél milla volt, de amikor megvettem az első belépőkategóriás Pio szettemet (AVR+tejfölösdobozok), ha nem is az első de a harmadik negyedik film után beismertem magamnak hogy ez bizony hangminőségre nem sokkal jobb mint a Genius. Pár hét után el is adtam. Fél millát viszont el lehet költeni jól is meg nagyon rosszul is. Ugyanez igaz mondjuk magasabb összegekre.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Dzsano89 #55544 üzenetére
Nem hallottam még olyat, de gondolom nem.
Egyébként pár hónapja egy fórumtársnál amikor elmentem a szubját meghallgatni mert én is olyat akartam, akkor ott egy Jamo D500 LCR szettet hallottam (aminek darabja 70 körül megvehető), kiváló mozit csinált. De kellett mellé a jó szub.
(Persze akinek a zene fontosabb, annak ez nem opció.)[ Szerkesztve ]
-
-
Dzsano89
tag
Keresztváltási Frequencia [Hz]
Ez mit is jelent igazából? Itt mi a fontos?
Mert a SPEKTOR 2 és az Oberon 1 között más különbség nem nagyon van : \
És árban sem nagyon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten