Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
A tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy lejátszók és erősítők dekódolási képességében, ami hangminőségben mutatkozik meg, jelentős különbségek vannak.
Aki nem hiszi, járjon utána! De ne a számítógép előtt ülve.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fehér_ember
addikt
"de megmutatni nem elég, meg is kell tudni mérni"
Meg azt is kellene tudni, mit és hogyan és mivel mérjünk. Elfeledkezel arról, mint amiről a legtöbben a történelmünk során, hogy a jelenlegi technikai tudásunk az előzőekhez képest összességében ugyan fejlettebb de még korántsem tudunk, ismerünk mindent. Ezért egyesek bőven beérik a "megmutatatással is" és tudják hogy majd egyszer valaki méréssel is bizonyítani fogja a mérés hívők számára.De ilyen dolgokról már többször esett szó, pl.:
(#2666) Dorian
(#2662) DorianMég annyit, hogy azt se igazán értem, hogy ha egyesek saját tapasztalat révén állítanak valamit, akkor arra mért kell valakinek kapásból olyat állítani, hogy az kizárt, nem lehetséges. Annak a másvalakinek a véleményét, tapasztalatát miért kell semmibe venni, miért kell ítélőképességét kétségbe vonni?
Természetesen lehet más a véleményünk, de azt azért nem úgy kellene tálalni, hogy alapból kizárjuk annak a lehetőségét hogy a másiknak nincs igaza. Lehet a mi rendszerünk képtelen megmutatni olyan mértékben a különbségeket hogy azokat észrevegyük.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Amúgy ha hiszed, ha nem, alapból én se tartozom a hívők közé, de már nem egyszer bebizonyosodott hogy amiben kételkedtem az végül igaz lett (pl.: 1. hangszórókábelek közti különbségek, persze csak akkor veszed észre ha jó vagy épp rossz helyre nyúlsz; 2. vagy a jó minőségű mp3 és flac közti különbség; 3. akusztika, asztalon lévő hangdoboz elé az asztallapra dobott törülköző is javíthat a hangzáson a visszaverődés csökkentésével; 4. zenelejátszó program hangminőségre gyakorolt hatása, htpc esetén; 5. mit teszek közvetlenül az állványos hangdoboz alá, tüskét vagy isolation gél + filckorong; hirtelen ezek jutottak eszembe, de biztos volt még több más is; alapból ezekbe is mind kételkedtem ).
Persze ezek után se úgy állok azokhoz a dolgokhoz, hogy akkor ezek után mindenkinek mindent elhiszek, de ha tehetem akkor kipróbálom és vagy hasznos lesz számomra vagy nem.
Az viszont nagyon jó, hogy ennyi hasznos tapasztalatot megosztanak velünk itt a fórumon, mert így már nem muszáj abszolút vaktában próbálkoznunk, ha javítani szeretnénk a "rendszerünkön".(#6983) arcitec
(#66839) Nemir Ombe[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Köszi a választ
Van bemérő mikrofonom is Honnan tudok hozzá szerezni megfelelő frekvenciájú hangokat?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Köszi szépen
Végülis akkor az a cél, hogy a különböző frekvenciákra addig adjak vagy vegyek el amíg mindegyik ugyanazt a decibelt mutatja?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Dorian
félisten
Elméletben így van. A gyakorlatban meg nem feltétlenül: ld. a korábbi hsz-om Pedig a 3808 nagyobb teljesítményű is volt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Morris
veterán
Ööö, ez sok
Igazából a keret egy kicsit szűkös. Lehet emiatt kb pár hónap lesz mire beszerzek mindent.
De én olyan max 100k-ra gondoltam.
Életképes vagy halott ügy?
Nem tudom, használt cuccok közül van olyan amit érdemes lehet megvenni?
Akár innen a hardverapróról.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Még ha közelebb is ülnek, ugyanúgy 120 köbmétert kell nyomás alá helyeznie a mélynyomónak. - szerintem az inkább 160 köbméter. 40 nm és 4 m magas a szoba.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Nemir Ombe
addikt
Persze, hogy (az esetek legnagyobb részében) az anyagiakon múlik, hogy mi is lesz a "végeredmény", de azért van bőven választék nem csak "állófrontos" szettekből is, a center meg nem baj (jó esetben) ha nem azonos teljesen a többivel (nagyobb, több hsz van benne) a legnagyobb szerepe úgyis neki van mozin .... és ami még nem elhanyagolható: polcsugárzós szettekből általában (igaz kisebb méretben) jobb minőséget lehet venni ugyan annyiért, vagy ugyanolyat olcsóbban .... pár példa: [link] [link] (a hazai kínálatot nem erőltetném, sok esetben drága és gyalázatos)
Hmm ....
-
DoItYourself
addikt
Tegnap olvasgattam egy kicsit hangfal ügyben, hogy okosodjak, és csak bólogatni tudok: 5.0-s álló frontos szettből sokkal nagyobb a választék, mint polcsugárzósokból.
Gondolatban már eljutottam oda, hogy a SAL dobozokat kukázom, és veszek valami értelmes polcos 5.1-es szettet helyette. 100e alatt ezeken akadt meg a szemem:
- Harman/Kardon HKTS 5 vagy 9
- Magnat Interior 500 X1
- Yamaha NS-P40
- Denon SYS 5.1
- JBL Cinema 610
Nem tudom, hogy ezek bögreszettnek minősülnek-e, próbáltam olyanokat keresni, amiben 2-utas hangfalak vannak. A JBL Cinema 510-ben első ránézésre egyutas szatellit dobozok vannak, azért maradt ki, pedig dicsérik.
Van ezek között valami kiemelkedő, vagy nagyjából egykutya mindegyik?De ebbe az árkategóriába majdnem beleférnek a fadobozos polcsugárzók is egy mélynomóval, pl.
- Magnat Monitor Supreme 102 5.0 + Yamaha YST-SW012
- Yamaha NS-PB150
- Taga Harmony 806+sub
Érdemes ezekben gondolkodni, vagy ilyen áron ez még a kínálat legalja? BBéci által ajánlott Polk Audio szett 160e mélynyomó nélkül...[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
arcitec
addikt
Nincs különösebb gond , a többi talált, használt, rendben működik, csak az az 1 szokott mostanában a jelzett módon viselkedni, de ekkor az esetek többségében le is áll, magyarul nem ad, eltűnik. Alacsony bitráta szerintem nem fordulhat elő, azért 1. Ezek amiket hallgattam elég minőségiek,2. Alacsony bitrátával folyamatosan gyengén kellene mennie. Arra ellenben gondoltam, hogy a pc-n meg lehetne nézni ekkor, de még pont azt az adót meg kellene találnom. Annyit nem ér, ha a többi jó...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
Az a teszt több sebből vérzik.
Egyrészt nem 1-1,5 méteres kábelekkel kellett volna elvégezni, hanem minimum 10 méteresekkel. Az magam is tapasztaltam, hogy 2 méterig szinte lehetetlen képminőségbeli különbséget észlelni. De 10, pláne 15 méteres madzag esetén igenis lehet különbség.
Másik gáz a processzoron átvezetés, ami bizony befolyásolhatja a képet.
Harmadik a Kaleidescape lejátszó, ami kb. Dune szintű képet tud produkálni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KaitouP
nagyúr
Köszi a gyors választ!
A helyzet az hogy a régebbi részek közül, tehát az IV-V-VI mindegyikében akad olyan jelenet, ahol helyenként berezonál a mélynyomó. Emlékeim szerint az újabb részek esetében (I-II-III) nem volt ilyesmi. A problémás jeleneteket, ahogy mondtad, többször újranéztem, mindig vissza-visszatekerve, és minden egyes esetben produkálta a hibát - közben meg próbáltam ide-oda rakosgatni a ládát, gumit tenni alá, stb.
A fejhallgatós részt még kipróbálom, illetve holnap megnézem az Ébredő Erőt, kíváncsi leszek ott elő jön-e ilyesmi.
Ha esetleg nem a filmekkel lesz baj, milyen hiba lehet elképzelhető a mélynyomó részéről?
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
BBéci
legenda
Mindkettő volt nálam, hangminőségük annyira hasonló, hogy annak alapján irtó nehéz lenne választani. Gyanítom, azért vitték le a T-12 árát, hogy konkurenciája legyen az NSD-nek.
(#13111) Dorian
A doboztestre ez igaz, de a virító membránja nekem nem tetszik és valami lábat is kell venni hozzá, mert a gyárija szinte használhatatlan.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
Semmi gépigénye nincsen, pláne nem normális használat esetén, mondjuk ha tizenketted oktávos simítással dolgozol, ez a legjobb erősítők színvonala szokott lenni. Persze a PC mindig is hatékonyabb lesz, mint bármilyen feldolgozó, így van egy overkill csomagom, ami konkrétan 0.1 dB hiba alá korrigálja az EQ-t, cserébe ~3000 sáv kell neki, és egy fél magot elzabál rá.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
Nem kell túlzásba esni, megfelel egy 30-40000 forintos hangnyomásmérő is, amivel talán nem kapunk pontos értékeket, de az egymáshoz viszonyított különbségeket megmutatja. [link]
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kenand
veterán
Természetesen minél hosszabb kábel kell annál vastagabb rézvezeték szükséges, különben nagy lesz a veszteség. Én csak utaltam utalta, ha valaki 30 000 FT ért vesz használt házimozi erősítőst, az nem fog 100 00Ft-ot költeni kábelre...
Minél vastagabb javasolt, ami még az adott helybe (p.l elfér-e a tervezett csatornában) és s pénztárcába belefér...[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Köszönöm , megnézem a tesztet.
(#15646) VoidXs: ha jobb az RCA akkor ez lesz a média playerbe dugva.
Egyébként semmi extra hanghatás nem kell , nem vagyok audiofil , csupán a DD és a DTS ami érdekes számomra.Az RCA kábelből melyik minőséget vagy érdemes venni?
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
értem, pedig akkor ez esetben amit én "átéltem" a kábel cserét illetően, ez egy x-aktába illő jelenség volt
de amúgy igaz, nem is házimoziban vettem észre első sorban a "javulás"
de lehet ma az új erősítő zenei hangját ki fogom próbálni a régi silány kábellel és utána a jó minőségi hangfal kábellel.
mert a régi vas - mint kiderült számomra is - sokkal rosszabb volt zene téren mint az új.[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Hohocali
aktív tag
-
xxxxxxxxx
tag
Az a helyzet aki leül Zen meditálni az se éli át rögtön az élményt. Fölég ha az van a fejébe hogy ez hülyeség. Többször leül és ha alkalmas rá el tud érni bizonyos szinteket. Majd ha ráérez egyre komolyabb szintekre tud eljutni.
Nem olyan hihetetten dolgok ezek mint azt sokan hiszik. A bejáratás dologra is megvan a tudományos magyarázat. Persze az leírom és többször aláhúzom hallottakban a világmegváltás elmarad
Gondoljunk csak bele. Kocsi hidegindításokkor miért dúsít míg el nem éri a üzemi hőfokot? F1 -ben miért melegítik előre az abroncsokat? Edzés előtt miért melegítenek be sportolok? Vagy biztos volt már olyan, hogy egy régen használt hangfalat újra elővettél és nem igazán úgy szólt ahogy te arra emlékeztél. Majd idővel meg nyugodt letisztult a hangja. A jót azt mindig könnyebb megszokni. Majd ha idővel szkeptikusságod miatt visszavált a hosszabbítóvezetékre ott lehet változás.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Ez hasznos infó annak, aki onnan szerezné be, de egyébként csak arányosítás okán jeleztem az itthoni árakon az meg adja a 2 készülék különbségét. (Egyébként én is kaptam már hideget meleget , a hazai lista áron beszerezhető mozimra, csak azt nem jön le (nem nekem), hogy nem listaáron szereztem be ...Mondhatni nagyon jó áron ...De persze ez magán a cucc-minőségén nem változtat(egyébként ez egy plussz vicc benne) Ha ócsó akkor jó, ha drága akkor nem ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
tejeskifly
aktív tag
Én első körben erősítőt választanék. Olyat szeretnék, amin van bluethoot és lehetőleg airplay is. Az összeg felosztását úgy terveztem, hogy 200e környékén szánnék egy-egy erősítőre a hangfal szettekre pedig 300e forint körül.
Ez az elképzelés jó lehet-e? Vagy inkább nézzek egy kicsit olcsóbb kategóriás erősítőt mondjuk 160e forint körül és 340e körül hangfalszettet?
Hangfalnak pl ezeket néztem egyszer az 5.1-es rendszerhez, mert itt fali állványok lennének:
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_dali-zensor-3-hangfalpár-dió-1127942.html
A másik helyre pedig álló kialakításút gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi..,sajnos ezzel a sub beállítással a kezdetektől bajban vagyok. Vannak források ahol pont jó egy adott hangerő, másiknál már sok. Képtelen vagyok belőni.. Tegnap a Dr Strange alatt pl sokszor adta ezt furcsa csattogó hangot. Teszem hozzá ez csak a nagyon jó forrásnál (DTS HD) hallható.
Lehet, hogy a sub már nem tudja ezeket nagyonély hangokat kezelni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Cambridge audio Evo150 All-In One erősítő,streamer,dac!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- KZ Z1 PRO Bluetooth 5.2, Érintővezérlés, Zajszűrő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest