Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
válasz FatalEror #36399 üzenetére
A menetes szár egy speckó cucc, pontosabban a drótkerítésnek a drótfeszítő kampója, amit a satuba szoktam befogni, ha gyorsan valami csavart, vagy valamit kell köszörülni( Tákolás-gányolás über alles! ). A menet egy és ugyanaz!
Azt a hegyes izét pedig nem úgy akartam először, hanem csak behajlítom rendesen a lemezt, azt kész. De próbára tettem kézügyességem, és hajlítás után bevágtam mindkettőt háromszög alakba, majd egymásra hajlítottam az éleit, Majd faterom behegesztette(szerencsére olyan pontosra sikeredett, hogy először nem is akartam hegesztetni faterral). Gondoltam a 40 éves hegesztési tapasztalatával jobban tud hegeszteni, mint én a 0 hegesztési tapasztalatommal
Am ha nem világos a leírtak alapján ez a hegyes izé készítés, szívesen kifejtem priviben, vagy itt, csak most per pillanat nem nagyon érek rá
Szerk.: esetleg bejelölhetem a rajzon, mit hogyan hajlítottam.
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Satyricon
addikt
válasz FatalEror #36404 üzenetére
Köszi az ő nevében is!
Hát igen... Ezt teszi a 40 év tapasztalat. Melóhelyén is mindenki hozzá ment, ha hegesztetni akart valamit, mert a többiek csak próbálkoztak vele. Hmmm... el kéne tanulnom fatertól a hegesztést...
Szerk.: Igen, ívvel ívelt!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz FatalEror #36406 üzenetére
2mm-es lemezből csináltam. De már segített egy másik mod-omban is, ahol BTX-es alsó tápos házból BTX-es felsőtáposat csináltunk! Magyarán a ház hátulját kiszedtük, és kettévágtuk a tápegység felett. Majd a táp részt felraltuk, az alaplapos részt pedig lentre raktuk. Aztán a két lemezt összehegesztette, pedig az sztem alig 1mm-esvolt a(horganyzott?) lemez. Ja, és nem lyukadt át!
Szerk.: Kicsit bonyolultan mondhattam el, szóval ezt a modot csináltuk meg anno: [link]
Ha komolyabban érdekel a teljes művelet, szívesen belinkelem.
[ Szerkesztve ]
-
gti3
csendes tag
Üdv mindenkinek! Némi segítséget szeretnék kérni, ha nem gond. A következő a helyzet: Olyan előlapi ventilátor keretet/rácsot keresek, ami 3db 5,25-ös nyílás helyét foglalja el és 12cm-es ventilátort fogad és persze fémből van. Hosszas keresés után ráleltem a Scythe kama bay skcb 1000bk-ra:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835185020
Ez pont ideális lenne nekem, de sajnos már sehol se kapható, ami meg hirdetve használtba, azt is mind elkapkodták. A kérdésem az lenne, hogy házilag 2db ilyen vagy ehhez hasonló kivitelezése mennyibe kerülne (ventilátor nélkül), mennyiért vállalják el általában?
-
gti3
csendes tag
válasz Rivaul #36409 üzenetére
Valahol még talán rácsom is akad, de a fémek megmunkálása terén abszolút nincs kézügyességem se szerszámom, ezért kérdeztem meg a dolgot. A fentebb említett scythe csodát meg már sehol sem kapom meg, még használtba sem, nem is gyártják már, pedig igazi hiánypótló cikk lenne...
-
Rivaul
addikt
Már párszor ajánlottam. Veszel egy ilyet kb 3k az aukciós oldalon. Ezzel szépen meg tudod vágni a rácsot s a széleit meg meghajtod az asztal szélén. Így kapsz egy "fél dobozt" amit izlés szerint körbetekerhetsz a hajtott szélein szigetelőszalaggal. Valahogy így.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
törölt tag
40W-os peltier le tud hűteni egy másfél literes ásványvizet? És mennyi idő? Tegyük fel 30 fok van a szobában, annyi a víz is és 5 fokra kéne levinni.
A peltier kapna s370 bordát meg ventit. -
Ribi
nagyúr
2-3 mm vastag alu lemezből kellene kivágnom pár négyzet alakú likat.
Eddig kifurkáltam körbe, majd reszelővel egyengettem ki, de rohadt sokáig tart. Valami 5let, hogy hogyan kellene megoldani? Nem kell nagyon szép legyen a széle, csatlakozó megy bele aminek a pereme eltakarja a lyukat teljesen.macko20: Az amolyan véső szerű izé?
Mire rakjam az anyagot? Fémre, vagy fára, hogy a vágó éle se menjen tropára?[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Megfúrod a négyzet 4 sarkát s a köztes rész kalapács meg véső/csavarhúzó segítségével pár ütéssel "átvágod". Persze csak ha nem marha nagy négyzetről van szó vagy nem nagyon masszív az alu
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Végül is ezt vettem meg.
2K volt.
Vélemények?https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
MrBrook
aktív tag
Hali, új vagyok ebben a topikban, és csak gondoltam megkérdezlek titeket arról, hogy ha adott egy [link] ilyen hűtő van e valami ötlet esetleg, hogy mivel tudnám megnövelni a hőközlését. gondoltam arra, hogy cpu és a hűtő közé még apró réz szálakat rakok a pasztába amik felérnek a réz csőig. hülyeség?:S
szal, hogy esetleg akkor jobban eltudná e vinni a hőt? apró részszállakkal..
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz MrBrook #36424 üzenetére
Mivel nem szerves részét képezné a réz szál az alap hőcsőnek így csak rontanád a hűtő s a proci közt lévő átvezető képességet. Inkább vegyél egy minőségi pasztát ha ehhez a hűtőhöz ragaszkodsz. Az több hőt képes "átvinni".
-
quailstorm
nagyúr
-
MrBrook
aktív tag
válasz quailstorm #36426 üzenetére
köszi
-
MrBrook
aktív tag
már amúgy úton van a paszta, amúgy nem fontos ,hogy nagyon rá legyen húzva a cpura, ugye?
tegnap levettem, és a hűtőről le is szedtem a pasztát, most csak a procin van egy kicsi, alapn jó ,de nagyon melegszik ,szal most semmivel nem gyötröm, amíg nem érkezik meg a cuccjah és jut eszembe és azt sem lehet, hogy a cpu és hűtő közé még valami réteg(cpu+paszta+valami+paszta+hűtő)? alu, réz akármi?
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz MrBrook #36428 üzenetére
A cpu meg a hűtő közé nem kell semmi. Pont az a lényeg hogy egy vékony egyenletes réteg legyen köztük pasztából amin a legkisebb ellenállással tud átjutni a hő. Ne akarj "éket verni" közéjük.
A hsz-t meg 5 percen belül szerkesztés gombbal használjuk a fórumon, kérlek tegyél így te is
[ Szerkesztve ]
-
MrBrook
aktív tag
-
MrBrook
aktív tag
válasz macko20 #36431 üzenetére
eddig hibátlanul vitte a procimat 3.0ghzen 400as fsb , 1.208volton terhelés alatt. prime alatt viszont 76C fokra felment, játékok alatt egyszer sem haladta meg a 72őt. 20%-os tuningot szolgált. egy újra pasztázástól azt várom ,hogy 2-3 fokkal hűvősebb legyen a max melegedése, hogy megpróbálkozzhassak egy 420as fsbvel. max nem fog menni, ez egy alap hűtő tudom ,hogy kb 5%al jobb a gyáritól, csak kiváncsiság vezérel.
-
xatos3
senior tag
Sziasztok
nekem ez az Mtech noble 09 házam van.
egy corsair h110es hűtő van bele úton, és azon hezitálok hogy oldjam meg a tetejébe építést
több verzió is felmerült bennem:a) lecsavarozom a tetejérről a fedőt, kiteszem a radiátort felülre, körberakom 140es ráccsal(hogy védve legyen), megemelem 4 centire - így alulról felfele szív - , aztán visszarakom a fedőt, lyukat vágva a csöveknek
(ez a legkevésbé munkaigényes)b) leveszem a fedőt, és meghosszabítom a keletkezett lyukat hogy odaférjen a radi, így síkban lesz a gép tetejével. és nem kerülne vissza a fedő, hanem 14mm-es rácsok
(nekem ez tűnik a legjárhatóbbnak)c) a fedőt meghosszabítom "barkácsilag" illetve alatta a lyukat, így ki lesz emelve a radiátor, de mégis fedve lesz az átalakított fedővel
(ez a legmunkaigényesebb nem biztos hogy bele akarnék vágni)vélemények ötletek?
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
hardline
senior tag
Sziasztok!
Bemutatnám nektek egy alkotásomat a sok közül.
Adott volt egy nagyjából 15 éves ház. Felső tápos kialakítású. Adott még egy forrófejű AMD processzor egy gyári, de nem erre a processzorra való hűtővel. A gond az volt, hogy a ház egyáltalán nem szellőzik sehol. Pentium I lakott benne először, tehát nem egy tavalyi gamer szériás szellős ház
A CPU hűtő már 15-20 perc alapjárat után maximumon pörgött (6000-6200 rpm), mivel nem tudott hova távozni a forró levegő. A felső tápos kialakítás miatt a táp 14 centis ventilátora pedig ezt a meleget húzta magára.
Mivel nem volt pénzem új házra, ezért kénytelen voltam alkotni valamit, hogy a táp ne a 60-70 fokos meleg levegőt szívja magára, mert nem éppen hasznos az élettartamára. A remekmű az alábbi képen látható:A ház elejére méretre vágtam egy kartont, amibe becsavaroztam egy ventit, ami befelé fújja a hideg levegőt (a táphoz, pontosabban a táp alá)
Azért, hogy a táp ne tudja felszívni a meleg levegőt, beszabtam egy L alakú kartont a CPU hűtő fölé, így a táp csak az előlapra szerelt venti által szállított hideg levegőt kapja.A képen nem látszik, de a karton és a táp közötti távolság kb 4 cm, tehát bőven elegendő a légáram.
[ Szerkesztve ]
-
toki87
tag
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Adjatok már valami ötletet, hogy tudnám a prociblokkot inteles felfogatóval AMD-s alaplapra rátákolni úgy, hogy jól is nézzen ki? Az AMD-s lefogató baromira nem tetszik
Én valami ilyesmi megoldásra gondoltam:
Szerk.: A kék keretet kivenném a lapból, az inteles lefogatóhoz meg gyártanék valami kemény, erős anyagból 4 kis izét... Hirtelen ezt találtam ki.
Esetleg más ötlet? Ha van, kérlek ne tarsátok magatokba!
[ Szerkesztve ]
-
Livio
tag
válasz Satyricon #36441 üzenetére
Ha barkácsolni akarsz akkor egy téglalap alakú lemez közepéből kivágod a blokk alakját, majd még 8 furat rá (4 az intelhez 4 az amd lyukosztáshoz). Ezután a lemezt csavarozhatod a blokkhoz. Jóval merevebb lehet, mint az általad mutatott megoldás. Esztétikussághoz a festéket javaslom
-
Satyricon
addikt
válasz viperabácsi #36442 üzenetére
Nem azzal van a baj, hogy nem tudom felfogatni a blokkot, hanem azzal, hogy az AMD-s lefogató kerettel iszonyat otrombán néz ki az egész. Tiszta hányinger:
Néztem volna a neten olyan képet, ahol a blokkon amd-s keret van feltéve, de egyet se találtam. Nagyon érdekes.
Mindemellett csak olyat találtam, ahol inteles felfogató van a blokkon. Igaz mennyivel igényesebben néz ki?
Ezért akarom ezt az inteles felfogatást az amd-sre ráeszkábálni
-
hackeeeee
Jómunkásember
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs