Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hardline

senior tag

Sziasztok!

Bemutatnám nektek egy alkotásomat a sok közül. :)
    Adott volt egy nagyjából 15 éves ház. Felső tápos kialakítású. Adott még egy forrófejű AMD processzor egy gyári, de nem erre a processzorra való hűtővel. A gond az volt, hogy a ház egyáltalán nem szellőzik sehol. Pentium I lakott benne először, tehát nem egy tavalyi gamer szériás szellős ház :)
    A CPU hűtő már 15-20 perc alapjárat után maximumon pörgött (6000-6200 rpm), mivel nem tudott hova távozni a forró levegő. A felső tápos kialakítás miatt a táp 14 centis ventilátora pedig ezt a meleget húzta magára.
    Mivel nem volt pénzem új házra, ezért kénytelen voltam alkotni valamit, hogy a táp ne a 60-70 fokos meleg levegőt szívja magára, mert nem éppen hasznos az élettartamára. A remekmű az alábbi képen látható:

:DDD

A ház elejére méretre vágtam egy kartont, amibe becsavaroztam egy ventit, ami befelé fújja a hideg levegőt (a táphoz, pontosabban a táp alá)
    Azért, hogy a táp ne tudja felszívni a meleg levegőt, beszabtam egy L alakú kartont a CPU hűtő fölé, így a táp csak az előlapra szerelt venti által szállított hideg levegőt kapja.

2

A képen nem látszik, de a karton és a táp közötti távolság kb 4 cm, tehát bőven elegendő a légáram.

3

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés