Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Freddy76
addikt
válasz Stauffenberg #5203 üzenetére
Egyetlen mód amit már szintén kitárgyaltunk: RAW-ban fotózol, megbuzerálod a fájlt és ha a Lightroom elhitte, hogy X-E1 anyagot kapott, akkor használhatod a régi színmódokat.
Ez felkeltette a figyelmemet, de hiába olvastam vissza, nem találtam... Hol írtátok ezt le?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Freddy76 #5204 üzenetére
Az X-E2 -> X-E1 váltás nem tudom volt-e próbálva, de az X-A1, X-M1 hiányzó profiljai előjöttek és ebben az esetben az X-E1-nek megfelelő Provia is megvolt. A Lightroom csak azokat a profilokat engedi használni amik amúgy is elérhetők az adott típushoz.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz Mathiask #5200 üzenetére
X-E2 vagy X-T1-en* a régi jpg motorhoz nagyon hasonló eredményt két módon lehet elérni:
1, ProNegStd mód +2 color-ral hasonló mint az E1/Pro1 színei, tónusai
Példa:
E2 Provia / E2 ProNegStd color+2 / E2 ProNegStdZipben: [link]
*:vagy raw módosítással X-M1, DNG-re konvertálással A1-en is.
2, raw file megnyitása hexa editorral, és kamera azonosító átírása, így elvileg pontos(abb)an a régiek szín/tónusvilágát kapni. Leírás: [link]
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #5205 üzenetére
hm, ugyanezt meg lehet csinálni olympus-al is? amúgy jó lenne valahogy megoldani, hogy a lr legyen megbuherálva, és az összes raw-ot "másképp" ismerje fel, de gondolom ez nem lehetséges
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem tudom, de meg lennék lepve ha működne. Szerintem előbb találsz hozzá presetet ami nagyjából olyan, mint a gyári Fuji, mintsem a Lightroomot meghekkeled, hogy elérhető legyen bármilyen RAW-hoz.
Meg egyébként nem kell mitikus erőt tulajdonítani a Fujifilm színmódjainak, az Olympus is van olyan jó, na meg ezer más mód van rá, hogy finomíts a tónusokon.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #5208 üzenetére
jaj, elég félreérthetően fogalmaztam , azt nem említettem meg, hogy az e-p1-el én is úgy vagyok a profiloknál, mint az x-e2-vel sokan, pár olympus profilja tökéletes, az enyém meg nem igazán szal ha egy om-d profilt rá tudnék húzni az e-p1 raw-okra és még jól is nézne ki, az király lenne azóta agyalok én is ezen, amióta kipróbáltam az x-e1 rawokat, azok a képek a profilok ráhuzása után utómunkát sem igazán igényeltek a kis oly színeivel sincs gond, de elég sokat kell húzogatni azért a csúszkákat, és akkor sem lesznek olyan szépszínűek a képek, mint egy új gen olyval vagy az x-e1-el
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arn
félisten
a regi panas gepeknek jobb szinei voltak, mint a sonys omdnek. de szinugyileg nehez a fujit uberelni, szerintem ez nem csak a szinprofilokon mulik. mindenesetre elegge felgyorsitjak a feldolgozast.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
TayRol
nagyúr
Csak nem bírtam magammal. (bocs a telefonos képért).
Szerintem velem hal meg.
ezt a hszt valaki mentse le, hogy majd az orrom alá tudja valamikor dörgölni.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Ó, csak 1-2 oldalt kell visszalapoznunk, kár vesződni a hsz mentésével
Jó fényeket hozzá,
bírjon ki 2×2 hetet is
Bár a gépek viharában konstans viszonyitási alapnak jó lenne .(Hétvégén X100 helyett -elkelt- a 27es palacsintával voltunk romkocsmázni, hátő... Na igen, azért a 23/2.0 az előnyösebb... Majd lehet rápróbálok egy 18/2.0-ra is... Csak hát nagyobb, meg a 18 se az igazi... ki kéne műteni az X100ak obiját )
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Gondwana
addikt
-
oneal1
senior tag
sziasztok!
Van lehetőség egy x-m1-en canon optikák használatára?
létezik ilyen átalakító?
egy 50mm 1.4 USM et kéne együttműködésre bírni
-
TayRol
nagyúr
Van egy ilyen bőrtokom (is), ha valakinek kellene, szívesen odaadom, számomra kettő felesleges. Cserébe jöhet pl. bármilyen bizb@sz X100s-hez, vagy esetleg egy köszönöm is elég.
-
Warton
őstag
X-100 esetében mennyire elengedhetetlen a napellenző? Csak mert ha felrakom akkor ugye nem fér be az obi a bőrtokba. Gondolom, hogy nem hátrány, ha fenn van, csak egy kicsit macerás állandóan szedegetni az adaptert. Van ezzel kapcsolatosan tapasztalat?
Jó lett volna, ha a bőrtok készítésekor erre is gondolnak és egy picit nagyobb helyet hagynak az obinak. Vagy akkor legalább fordítva is rá lehessen tenni a napellenzőt.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
-
pandur99
aktív tag
válasz MC Pite #5225 üzenetére
Rekesz és fókusz kézzel, fénymérés van, időt a gép hozzáállítja. A módban kell használni. Persze csak olyan objektívekkel megy, ahol lehet az obin rekeszt állítani.
Én Canon FD obikat használok (régebben X-M1-gyel, most X-E1-gyel), de nem túl nagy élvezet , főleg kézből és az LCD-n. Játszani viszont jó[ Szerkesztve ]
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
Gondwana
addikt
Az EF 50/1.4 szerintem még Canonra is egészen kompromisszumos, én még 7D-n is hanyagoltam. Öntökönbökés blendegyűrű nélküli üveget erőltetni Fujin, amikor az árából vehető hozzávaló is. (Persze, tudom, Fujira f/1.4 az nem ennyibe kerül, na, de nem is f/4-től kezd élesedni...)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
pandur99
aktív tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz pandur99 #5226 üzenetére
öhm, ezzel nem mindenki értene egyet, ezeket, és még másik 30.000 képet manuálokkal lőttem meg, mozgó témára nem az igazi, de amúgy számomra nagyobb "élvezet" tekerni a full fém fókuszgyűrűt, és kézzel rekeszelni mint simán csak nyomni az expó gombot szóval ez relatív
-
MC Pite
veterán
Rosszul gondolom hogy az USM-es canon obi olyan mint a G-s nikon, azaz elektromosan vezérlt a fókusz/blende, azaz manuálozásra nem jó; csak a régi fajta obi?
Ha ötvenes manuált keresnék, akkor újra a Planart venném, amit szerintem már/még érdemes megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Egy dolog szeretni a manuális objektíveket (én is csípem őket), meg egy másik, hogy azért az AF mégis csak sokkal gyorsabb és kényelmesebb.
Én például imádok kerékpárral dolgozni járni, de elvitathatatlan, hogy autóval gyorsabb és kényelmesebb, miközben nem ázom el és nem fagyok meg.
Te sem azért fotózol manuális objektívekkel, mert jobbnak tartod a kezedet egy normális AF-nél, hanem mert szereted a feelinget (és/vagy nincs lóvé drága AF objektívekre).
-
jmakk
őstag
válasz MC Pite #5230 üzenetére
Tudomásom szerint egyetlen EF és EF-S bajonettes obin sincs blendegyűrű, mind vázról vezérelt. Így manuálozni csak nyitva alkalmasak. Azt hiszem blendevezérlős chipes adapter még X bajonettre nincsen.
Ezt a Planart amúgy mennyiért vesztegetik? Na nem mintha vennék, csak a jó drágán mérik a Zeissokat, lehet kis felárral már használt 56/1.2-höz is hozzájut az ember akkor. -
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #5231 üzenetére
persze, én csak a "nem túl nagy élvezet", meg az "inkább emelek az iso-n" dolgot vitattam, eszemben sincs mf vs af vitázni, mindkettőnek megvan az előnye/hátránya
jmakk: van valahol 15k-ért 56-os? váltok fujira
[ Szerkesztve ]
-
pandur99
aktív tag
-
MC Pite
veterán
30K körül mennek. Nyilván nem a legújabbról van szó, hanem arról amit linkeltem.
50-60ezres maunálüveggel meg nem foglalkozok, adapterrel már az fele árban van* mint a penge 60-as obi, képük hangyányival jobb mint a Planar, és nagyon messze van még az XF60-tól.*: Szeretném hogy amikor használt huszonéves manuálüvegekről beszélünk, akkor valaki túrjon elő a hatvanasra egy jó magas zsír új listaárat (ami drágább mint más országokban), nehogy kihagyja valaki megint ezt a ziccert! Kár lenne...
Oké hogy nincs rekeszgyűrű, de az ultrasonic motoros obinál szerintem fókusz sincs - az egy dolog hogy nyitva tudsz csak fotózni... 18-105-öt is havonta fel akarja valaki műteni fujira...
-
jmakk
őstag
-
silmatauki
őstag
válasz MC Pite #5236 üzenetére
USM-es obinál semmi lehetőség nincs se fókuszra, se apertúrára (a focus-by-wire nem megy). Ebben a tekintetben lényegesen rosszabbul használhatók, mint pl. a Nikon G obik, amelyeken mind fókusz, mind, ha tekerős adaptered van, az apertúra változtatható.
Azaz: Fuji-n teljesen le kell mondani az USM obikról, sajna.
-
Gondwana
addikt
Ti se láttatok még USM objektíveket! Blenden nincs, csak csomagalapú adatkommunikációban lehetne, de USM-nél Full-time Manual Focus Override is van, differenciálmű-szerkezetű fordulatszámfelezővel kapcsolódik a piezós motor a lencséket mozgató forgórészhez, azaz 2x annyit fordítasz a gyűrűn, mint amennyit a lencsetag fordul.
(Az újsüttetű STM üvegeknél van csak teljes focus-by-wire)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
silmatauki
őstag
válasz silmatauki #5238 üzenetére
Bocs, én is közben összekevertem dolgokat – a fenti szövegem STM-re (pl. a 10-18) vonatkozik.
-
TayRol
nagyúr
X30-rol vannak hírek?
Ahogy elnéztem képileg ugyan azt fogja tudni. Csak feltuningolták, jobb kereső meg egy rakat kényelmi ficsör. Kíváncsian várom.
-
gorgo
őstag
Mik meg nem történnek az emberrel... Vettem egy XE1 kitet! Jövő héten talán lesz is időm kipróbálni!
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
HÁZIGAZDA
mire gondolsz? az x30 a tökéletes x10, leszámítva, hogy kicsit vágásérett már, túlhízta magát. kifejezetten jó gép, de azért a fuji jobban is megerőltethette volna magát. remélem az x40 nagy újítása az lesz, hogy fogad sim kártyát...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest