Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniduke
tag
Megjött az új szerzemény a fujimra, szexi kis kombó lett:
Nem lesz egy samyang killer, de nekem bevált, pár tesztkép.
Nem szorosan fuji téma így nem szaporítom a karaktert, bővebb leírás a manuális obis topikban található.https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
Clemi
veterán
Szerintetek létezik olyan, hogy "back fókusz"-os a Fuji váz, vagy az objektív?
-
centrino
aktív tag
néha van olyan, hogy "nem talál be" rendesen a fókusz, pedig visszaigazolja (zöld négyszög), de csak ritkán és csak bizonyos obikkal tapasztaltam eddig (56/1.2)
váz-obi érintkezőket nézd meg, nincs e valami szennyeződés
teljes képen tapasztalható, vagy egyik oldalt jelentősebb? a klasszikus "téglafal teszt" hátha nekiütötted az obit valahova és elmozdult egy lencsetag
-
Clemi
veterán
válasz centrino #26008 üzenetére
Használtan vettem, én még nem koccoltam sehová, a téglafal tesztet még nem csináltam.
A T2 vázzal próbálgattam, a még DSLR korszakban alkalmazott fókusz ellenőrzést és ott jött elő konzekvensen, hogy a teszt ábrás és a ceruza elemes tesztnél is rendre a távolabbi tárgy illetve skála érték élesebb, mint az ugyanolyan távolságra előtte lévő.
Mikor megvettem, akkor az első fotózásomon az 55-200-al szórakoztatott, hogy jelzett ugyan a váz, de halál életlenek lettek a képek és ilyenkor mindíg a modell mögött találtam meg valamin az élességet. Az 56/1,2-vel szintén gyakran előfordul, hogy jelez a váz, de a fókusz nem az arcon illetve a szemen van, hanem inkább mögötte. A múlt hétvégén a városban jó textúrájú felület elé állítottam oda a modellt, a szemére állítottam a fókuszt (egy mezős pont fókusz) és sok képen halál életlen lett a kép és ezeken tisztán látszik, hogy a fókusz a mögötte lévő felületen van.
Ez a fókusz hiba nem állandó így teljesen bizonytalan vagyok, hogy a rendszer valamelyik tagja szórakozik, vagy én tartom szarul a vázat és ekkorát mozdulok exponáláskor, vagy ilyen mértékben rántom be a vázat. -
Alabástrom
senior tag
Szisztok!
Booster markolattal jártatok úgy, hogy néha üresnek jelzi a benne lévő akkukat (patona premium, még a régi szériás)? Ilyenkor sima kikapcs-bekapcs nem segít, az sem, ha meghúzom a csavart, csak az, ha leveszem és visszateszem a markolatot.
Ötletek?Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
taranis
addikt
válasz Alabástrom #26011 üzenetére
Nekem olyan volt, hogy egyáltalán nem is látta a benne lévő akksikat (gyáriak voltak benne). Ha jól emlékszem ki-be kapcs megoldotta, nem foglalkoztam vele, egy volt a Fuji (X-T2) idegesítő nyűgjei közül.
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
-
DonRazzino
senior tag
Tegnapi fotózáson is volt nekem. Havonta egyszer előfordul. Csak markolat le-fel segít rajta. Ha találsz valami jobbat, írd meg mindenképp!
-
Clemi
veterán
válasz Gondwana #26015 üzenetére
Egy kattintással fölötte szoktam használni, ha portrét fotózok.
De itt egy kép adag a tesztelésről mindkét vázzal, állványról az 56 f1,2 és a 35 f2 objektívvel. Minden esetben 3 képet csináltam, egy távoli vagy egy közeli melléfókuszálás után, az első csippantásra exponálva. A három kép gyakorlatilag minden esetben egyforma lett így csak egy-egy képet tettem a mappába. Nem mondok róluk semmit, akit érdekel, kérem nézze meg és mondjatok ti ítéletet, melyik cuccommal van a gond, mivel most az én bemozdulásom kizártam.
-
Alabástrom
senior tag
válasz DonRazzino #26014 üzenetére
OK, az jó hír, hogy nem az enyém akar megdögleni.
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
törölt tag
Nos, 8-16 úgy látszik idén befut még.
-
centrino
aktív tag
válasz #16820480 #26022 üzenetére
megkönnyítem a dolgukat ott a fujinál... vegyenek egy mitakon 35/0.95-öt, tegyék bele mondjuk a 16-55 fókusz motorját és nagyon szívesen átveszem tesztelésre...
de akkor már lehetne egy új "piros cimkés" fix sor is, 23/1.0 LM WR, 33/1.0 LM WR és 56/1.0 LM WR és kapásból már csak 4-5 vesémet kellene eladni értük[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
16-55 obinál 2.8-on 4m fókusz távolságnál az értékek: Near Limit (2.18m) Focus Distance (4m) Far Limit (24.4m)
teljesen függ az adott objektív látószögétől és drasztikusan változik a fókusz távolsággal is. Töltsd le a progit és nézd meg az értékeket különböző blendével, fókusz távolsággal.
-
3YEW
tag
Esetleg próbáljátok meg az elemtarto kihuzni, meg visszatolni, mikor nekem volt ilyen ez segített, nem kellett leszedni az egész markolatot.
T
-
centrino
aktív tag
Nem könnyű olvasmány, de elég részletesen kibontja a témát:
-
centrino
aktív tag
Nekem is egyedüli "problémám" a rendszerrel az 56/1.2. Fantasztikus képminőség, hihetetlen jó bokeh, minden szuper, csak lehetne "megbízhatóbb" a fókusz. Tudom extrém elvárások vannak, meg sokszor használnám durva ellenfényben vagy túl kevés fényben. Volt amikor már elgondolkodtam egy A7RIII+85GM kombón csak portréra. 16-55, 50-140 tökéletes, nem adnám semmi pénzért, 23/1.4, 35/1.4 nekem abszolút megfelel, imádom a színeket, teljesen használható a fókusz sebesség is. 80mm vagy 90mm még nincs, de kategóriájukban messze felső kategória. Egyik objektívemet se szívesen cserélném le más rendszerben lévő megfelelő párjára, és bízom benne, hogy X-T3-ban megint "szintet lép" az 56/1.2
-
Clemi
veterán
válasz centrino #26030 üzenetére
Érdemes megnézni ezt a képet (nagyban). Nem kicsit zavaró, hogy a fókusz a modell mögé ment, pedig a fókuszpont a modell arcán volt és jelzett a rendszer. Az utána jövő képen már rajta van a fókusz, de naná hogy neki ez tetszik.
Az ilyen élmények után tényleg elgondolkoztam egy 50/2 beszerzésén. A 35/2-vel ilyen sose volt még, hogy mellé ment volna a fókusz.
-
DonRazzino
senior tag
Cseréljünk 56-ost pár napra és letesztelem neked, meg te is megcsinálod a teszteket az enyémmel is. Mondom vidd a 90-est is, inkább azzal portrézz mint egy 50-essel. Ütősebb, hiddel!
@Sherstan, Centurio: nem szoktam ilyenekbe belemenni de megnézném a 33 F1-et. Jelenleg egy Nikon D700+ 50 1.4Gvel nyomulok mindennapos gépnek ha jól számolom az DOFben ugyanaz lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz DonRazzino #26032 üzenetére
Legyen, cseréljünk, de a többit priviben
-
centrino
aktív tag
ezért használom portréra kültérben (főleg ha kevés idő van és pörögni kell) szinte csak az 50-140-et. 140mm/2.8 azért nem rossz. (ha biztosan nem lesz sony "másodgépnek", akkor 90mm/2 is tökéletes lenne erre a feladatra, bár sokszor hasznos a zoom lehetőség)
Beltérben leginkább marad az 56 és nemrég vettem 35/1.4-et, most az a kedvenc.(jpg még utómunka előtt)
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Na megyek bontok egy bambit, mindjárt kiderül, hogy a rendszer legjobb portréobjektíve nem is alkalmas portrézásra
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #26035 üzenetére
hóóóóó, távolról sem így van! Imádom, fantasztikus objektív, tökéletesen alkalmas arra amire szánták, csak annyira bízok a szuper képminőségében, hogy egyre "szélsőségesebb" szituációkban próbálom ki és ott nem mindig működik úgy, mint egy fuji LM (Linear Motor) objektív. Tudom nagyobb lencsetagokat kell mozgatni sokkal precízebben stb...
[ Szerkesztve ]
-
Horalm
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek melyiket érdemes választanom; a 18mm f/2-őt vagy a 18-55 f/2.8-4-et? ,,Streeten" használnám, de nemigazán szeretem a zoomokat, azonban ugyanabban az árban vannak és jó lenne munkákra is, a 18-asnak meg nem használnám a 2-es rekeszértékét csak nagyon ritkán. Mennyire éles optika a zoomos?
-
DonRazzino
senior tag
válasz Horalm #26039 üzenetére
Ha csak egyikem lehetne, akkor a zoom-ot venném. Az a baj, hogy a 18-as nem elég erős üveg ahhoz, hogy azt mondjam, hogy majd kivágsz belőle 5 megapixelnyit ha szűkebb kivágás kell. Egyébként jó kis darab, extrém képszélek kivételével éles is. De ha másod nincs akkor legyen a zoom és 18 mm-en már F4-re rekeszelve meg nem mondod a különbséget. Persze egy kis tömeget cipelned kell, de legalább 55F4-en közelről még portrézni is tudsz.
-
Tua
tag
Sziasztok!
Biztos volt már többször is, de mennyit dob az 56-os AF sebességén az "új" fókusz rendszer?
XE2-ről váltanék XT20-ra, a két fő indok igazából a dönthető kijelző és a jobb AF lenne.
Az obik: Fuji 18-55, Samyang 21mm f1.4 és Fuji 56mm f1.2.
Egyelőre felesben használom a rendszert m43-al (igen, létezik ilyen állatfajta is , m43 vonalon GX8 + Sigma 30/1.4, Oly 45, Pana 35-100 és egy csokor vintage obi a szett).
Kizárólag a képminőség alapján már rég váltottam volna teljesen Fujira, de a GX8 és az XE2 közötti sebességkülönbség (működésben, autófókusz sebességben) miatt egyelőre nem mertem meglépni.
-
-
Karaya
tag
Úgy tűnik, hogy az egész alakos backfocus összhangban van azzal, hogy a mérőszalagos tesztábrádon is pont a távoli lett BF.
Azt jó lenne tudni, hogy CDAF-nál is csinálja vagy csak PDAF-ban. Esetleg az utóbbi tesztábrát meg tudod úgy lóni 2*, hogy egyszer a szélső PDAF-ot utána meg a mellette levő CDAF pontot használod?Hülyén néz ki egy MILC-en ez. Ezt rühelltem legjobban a tükrösökön..
[ Szerkesztve ]
-
Horalm
csendes tag
válasz DonRazzino #26040 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
faki_
senior tag
válasz Horalm #26039 üzenetére
Csak kocafotós vagyok, nem tudom elmagyarázni szakszerűen a dolgokat, én sem szeretem a zoomokat. Kétszer is rápróbáltam a 18-55-re, nem tudtam megszokni (pl. a szirom napellenzőt ki nem állhatom, csak a hegesztőüvegnél jött jól ), a 18/2 meg olyan érzés, mintha direkt az X-E1-re tervezték volna és méretben kb. az alsó határ, ami nekem még kézre áll. Nem cserélném, csak nagyobb látószögűre (de vannak mellé hosszabb gyújtótávúak).
Képminőségről, majd aki tényleg ért hozzá, viszont a 18-55 élességével biztosan nincs gond (már ha nem hibás...), mintha lett volna olyan teszt, ahol élesebbnek is írták nyitott rekeszen, mint a 18/2-t, főleg a széleken. Ha szempont, vedd figyelembe, hogy a 18-55 jobban gyűjti a port, nekem és másnak is volt olyan, aminek a hátsó lencsetagján belül már megjelent. Állítólag egyszerűen tisztítható, 2-3 csavart kell megbontani, nem próbáltam ki.
-
centrino
aktív tag
válasz Alabástrom #26046 üzenetére
Hát ez az...
Marad a fuji az biztos, színeknek nincs párja -
m.albert
csendes tag
Az X-T20 inkább az X-E2-eshez képest lenne előrelépés, főképp autófókusz terén. Sokáig néztem X-T10-est de nem győzött meg, még régebbi Olympus E-M10 is sokkal gyorsabbnak tűnt minden szempontból.
Most így kora este GX9 + Olympus 45/1.8 és X-T20 + Fuji 56/1.2 eléggé hasonlóan működik. Talán a Fuji kicsit picit többet vadászik és hangosabb, de olyan nagy sebeesség különbség nincs működésben.
(mielőtt valaki megkérdezné minek a két rendszer, a feleségem a lelkes m43 felhasználó)
-
centrino
aktív tag
válasz Alabástrom #26046 üzenetére
Hát ez az...
Marad a fuji az biztos, színeknek nincs párja.Legujabb “jatekszer” alkalmas nem csak statikus hanem dinamikusabb portrek megvilagitasara is (AD600Pro, villamgyors ujratoltes, hss stb...) ott el tudnam kepzelni ha az 56 os 1.2-n szepen eye-af el lekovetne egy porgo-forgo menyasszonyt a nagy szoknyban. Talan majd xt3, addig meg probalkozom a tobbi objektivvel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest