Hirdetés

2020. október 19., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-10-16 07:43:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21001) total90 válasza wms (#21000) üzenetére


total90
(veterán)

Nem múlt az szerintem, csak használattól függően a tükör mentes gép is ugyanolyan jó.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#21002) Mr.Csizmás válasza wms (#21000) üzenetére


Mr.Csizmás
(félisten)

lehetőleg akkor ne facebookos fotós help csoportokban indítson, mert megkapja, hogy fullframe alatt nincs élet, és egy senki ha nem látszik a profilképén a birtokolt márka, gép vagy nyakpánton :D

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

(#21003) sheratan válasza total90 (#21001) üzenetére


sheratan
(titán)

Nem a múlt, de nem is a jövő már igazából. Most a Nikon is jön FF MILC rendszerrel majd, és már csak a Canon nem lép komolyabbat ebbe az irányba, meg a Pentax.

Amúgy ez a 27-es tényleg elég pöttöm, kis traktor. Fogásra azért elég nagy különbség az f2-es sor tagjaihoz képest, a képminőséget pedig meglátjuk majd, amint lesz időm fotózni.

(#21004) wms válasza Mr.Csizmás (#21002) üzenetére


wms
(aktív tag)

Nem hiszem, hogy a fórumon kér segítséget, inkább engem szokott nyaggatni. :K

(#21005) Parci válasza sheratan (#21003) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

sosem értettem ezt a jövő-múlt dolgot. a kisbalta az például a múlt? és a csavarhúzó?

az egyik optikai keresős, pdaf-es, a másik evf-es, esetleg szenzoros-pdaf-es, de amúgy cdaf-es. egyik sem rosszabb a másiknál, hanem más. azért a sötét szobában az x-t1 evf-je sem egy leányálom, ugyanitt egy jobb dslr keresőjével nem nehéz dolgozni. meg eleve, több év kihagyás után belenéztem apám d700-asába, elsütöttem a zárat, és hát... na... a sok milc után felüdülés volt (nem csúcsmilcekkel nyomultam sosem, az x-t1 az első komolyabb milc gépem).

maximum annyiban a múlt a dslr, hogy drágább gyártani a sokkal több alkatrész miatt, ezért idővel kikopik a nagy árverseny miatt.

[ Szerkesztve ]

"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

(#21006) papaya


papaya
(aktív tag)

Én is Canon FF-ről jöttem X-T2-re és nem bántam meg.

Amúgy ezt olvastátok már: :F

This information came to light in an interview with Tetsuro Goto, Director of Laboratory Research and Development at Nikon Japan, who told Chinese website Xitek that,

"full frame is the trend. If Nikon will go mirrorless it must be full frame.
Nikon customer base is very broad, from novice to enthusiasts to prosumer to professional, that’s Nikon’s advantage. Olympus, Sony and Fujifilm can only cover a small part of that. So far there is no professional using their products. So when they develop products, even like retro style, they only try to meet these people and that’s only what they can do. Their customer base is limited anyway so they have limited view in developing products."

Kiemeltem ami fáj...Ezt nem tudom milyen infók alapján állítja..de kissé el van tévedve szvsz. :U

[ Szerkesztve ]

Eladó Dell U2413 monitor 99% AdobeRGB 100% sRGB

(#21007) madgie válasza papaya (#21006) üzenetére


madgie
(titán)

Persze, anno jókat röhögtem ezen az interjún. Jegyszedő ez is a gőzmozdonyon :D

(#21008) sheratan válasza Parci (#21005) üzenetére


sheratan
(titán)

De most akkor miért hasonlítasz egy D700-at olcsóbb MILC-ekhez? :)

Amúgy egyszerűbb felépítés, kisebb gyártási költség, kevesebb dolog romolhat el rajta, kisebb méret vagy több belső hely egyéb alkatrészeknek. Jó nosztalgiának a tükrös, de mondjuk evf-en látod a "kész" képet, nem pedig lősz, visszanézed, lősz, visszanézed (amihez el kell venned a szemed a keresőtől).
A jobb fogyasztás lehet DSLR előny (a kevesebb kijelző miatt), meg a nagyobb múlt miatt a bőségesebb objektívkínálat.

Profiknak még oké, azon a szinten mindenki képes mérlegelni és eldönteni magának az igényei szerint. De egy amatőrnek nem látom miért lenne jó választás egy belépő vagy középkategóriás DSLR például. Fókuszkorrekciót soha az életben nem fog tudni megcsinálni ha elmászik az obi, lehet észre sem veszi, talán csak azt, hogy nem igazán élesek a képek. És hurcolászhat magával egy hatalmas gépet, amit nem szívesen használ, mert 1kg és egész nap húzza a vállát nyaraláson azért a pár képért, aminek a felét meglőhetné telefonnal is.
Szerintem ahogy lecseng majd ez a láz, hogy mindeni DSLR-t akart, mert azzal jelzi, hogy ő komolyan gondolja a fotózást (még ha nem is ért hozzá), akkor szerintem visszaesik majd jócskán az eladásuk.

(#21009) Parci válasza sheratan (#21008) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

ne menjünk már bele ebbe légyszi. ne győzz meg arról, hogy a paprikás csirke finomabb a rakott krumplinál. ismerek olyan ember, aki evf-be nem akar belenézni, ha nem muszáj. az előnyeit én is ismerem, köszi. annyit írtam, hogy hátrányai is vannak, meg annyit, hogy nem "jövőre" és "múltra" játsszák ezt a játékot, ezek eszközök, ki melyikkel szeret dolgozni, azzal fog. kivéve azokat a divatfetisisztákat, akik szivatják magukat egyikkel vagy másikkal, mert az a "jövő". épp ugyanolyan hülyeség milc-sovinisztának lenni, mint amikor valaki lesajnálja en bloc.

"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

(#21010) Matska válasza papaya (#21006) üzenetére


Matska
(senior tag)

Én épp azt olvastam valahol, hogy a Nikon elég súlyos gondokkal küzd, ami miatt a japán kormány próbálja elérni, hogy a Fuji részesedést vásároljon a Nikonban. Gyanítom ez a fejlesztéseket is érintené, a Fuji vinné az Apsc és Kf milc vonalat, a Nikon az FF-et. Aztán lehet, hogy hírlapi kacsa, de voltak ilyen pletykák.

https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/

(#21011) sheratan válasza Parci (#21009) üzenetére


sheratan
(titán)

Nem meggyőzni akarlak, csak azt írtam le, ahogy én látom a helyzetet. Nem értem miért veszed ennyire magadra a témát.

Egyszerűen annyi az alapom erre a feltételezésre, hogy elég sok embertől hallom, hogy DSLR-ről vált MILC-re, fordítva pedig egy kézen meg tudom számolni hánytól láttam. Igen, lesz sokáig még DSLR, de szerintem csatlakozik a bakelit, csöves erősítő, filmes gép, Windows Phone társasághoz, amit egy szűkebb kör igényel már csak. Nem jövőre, de évek alatt szépen.

(#21012) Parci válasza sheratan (#21011) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

mivel nagyobb és nehezebb, valamint drágábban állítható elő, törvényszerű, hogy szűkülni fog a piaca. :K
megjegyzem, a telefonoknak sem tett jót, hogy az összes fizikai gombot letakarították róluk, szóval a "múlt" és a "jövő" nem mindig egyértelmű fejlődést eredményez. de abban igazad van, hogy idővel egy szűk, pro szegmensbe szorul a dslr. én azért szeretem a mai napig.

"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

(#21013) sheratan válasza Parci (#21012) üzenetére


sheratan
(titán)

Én mondjuk örülök annak is, hogy nincsenek már gombok a telefonon. Sőt, annak örülnék legjobban, ha úgy néznének ki a telefonok (és úgy működnének), mint az Expanse sorozatban. :K

Vannak olyan dolgok, amik hidegen hagynak (szelfi kamera, 4K, VR, stb), de azért a legtöbb fejlesztés mögé be tudok állni.

(#21014) Parci válasza sheratan (#21013) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

az egyikkel tudtam vakon vagy vizes kézzel hívást felvenni, a másikkal nem. hívást letenni is tudtam vakon és azonnal (ha mondjuk besípolt a hangrögzítő), most el kell vennem a fülemtől, megvárni, míg felébred, akkor szvájpolni.

ergonómiailag elég sok ponton történt visszalépés. sok ponton meg előre persze. kéziszámítógépnek összehasonlíthatatlanul jobbak ezek az okostelók. telefonnak viszont rosszabbak.

"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

(#21015) sheratan válasza Parci (#21014) üzenetére


sheratan
(titán)

Jó, mondjuk tegyük hozzá, hogy én kb 10 percet telefonálok velük évente. Majd talán ha nem percdíja lesz ótvar hangminőséggel, hanem adatforgalomból megy az is, akkor.

Amúgy vannak ilyen dolgok, hogy ha felemeled a csörgő telefont a füledhez, akkor fogadja a hívást, ha átfordítod, akkor némítja a csengést, ha megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor megszakítja a hívást. Nem olyan nehéz megoldani manapság.

(#21016) Parci válasza sheratan (#21015) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

meg olyan is, hogy telefonálás közben a füleddel megnyomsz egy-két ikont a képernyőn stb. én a tapasztalataimból tudok kiindulni: telefonálni jobban tudtam a telefonokkal. minden másra jobbak az új csodák. na mindegy :)

"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

(#21017) nord_ válasza Parci (#21012) üzenetére


nord_
(veterán)

Nem fog. Már évek óta szűkül:

(#21018) Parci válasza nord_ (#21017) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

tudom. pontatlanul fogalmaztam.

"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

(#21019) gorgo válasza nord_ (#21017) üzenetére


gorgo
(őstag)

Nagyon súlyos számok ezek...de ez van. Én mondjuk nem aggódom, legalább csökken a minőségi képeket előállítók száma, így nő a képek értéke.
Átlagembernek bőségesen elegendő a telefon. Jobban belegondolva nem is bánom, hogy a telóm nem tud elfogadható képeket, így legalább még használom a Fujit!

"A fényképezőgép lévén vásárlói vagy turistái leszünk a valóságnak..." • https://www.flickr.com/photos/69538433@N04/

(#21020) Econ válasza gorgo (#21019) üzenetére


Econ
(őstag)

Ez a visszaesés szomorú, de elsősorban nem minket, hanem a tükrös gépek gyártóit érinti.

A legjobb fényképezőgépek 200e alatt (árak, objektívek, főbb jellemzők tényszerűen és részletesen): https://sites.google.com/site/milcrendszer/

(#21021) Parci válasza Econ (#21020) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

ha a 2016-osra gondolsz, akkor igen, amúgy addig a tükrösök még úgy-ahogy tartották magukat. ami mostanra teljesen összeomlott, az a kompaktok piaca.

"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

(#21022) DonRazzino válasza DonRazzino (#20954) üzenetére


DonRazzino
(aktív tag)

Hamarosan feldobok egy 18-ast és egy 27-est az apróra. Ha valaki innen vinné el, netán egyben, akkor barátságos topicáron adnám.

(#21023) Mr.Csizmás válasza DonRazzino (#21022) üzenetére


Mr.Csizmás
(félisten)

gyors volt :DDD

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

(#21024) Freddy76 válasza DonRazzino (#21022) üzenetére


Freddy76
(addikt)

No, kié lett a 27-esem?

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#21025) Fandango


Fandango
(veterán)

Megvan végre a nyakpánt is! :B

https://hardverapro.hu/apro/blackrapid_rs-sport_vallpant/hsz_1-200.html

(#21026) MC Pite válasza Karaya (#20980) üzenetére


MC Pite
(veterán)

Az egyik legtöbbet a szenzor eszi, X100t-ben ezért jó az energiatakarékos mód (ha csak keresőn van). Hátránya, hogy mivel gomblenyomás után éled a szenzor és nyit a zár (egyszer nyilván ez idő) kelle gy kis idő míg az aktuális fényviszonyokhoz állítja a HVF féynerejét, addig (sok fény esetén) kb semmit nem látni a a HVF-ből. Viszont nagyságrendileg bő kétszer annyit elmegy így (600+ nálam).

E2-nél lcd nálam -5ös fényerőn és általában eyesensoron van; sajnos a stabis obik eléggé beleharanak az obiba, folyamatosan kajálnak (számokat nem tudok, de sacc 3/5öd annyit bír kitobival mint a fixekkel).
Logikus amit itt ír, de egy fixel is meg keleltt volan néznie; attól hogy nem mozgatja félig lenyomott expónál a lencsét, attól megtartania folyamatosan megkell. "No difference: Turning off lens image stabilisation with the switch on the lens"

Telefonos fotózás meg lehetne akár használható is. Valamelyik nap nyomkodtam kicsit az N8as, olyan szinten veri szájba a Z3C és 5s készülékeimet (pármét A5 és nováját is) hogy ahhoz nem kell pixelpeepelni hogy lássuk. De amíg itt is a marketing a fő hajtóerő, addig igyekeznek hogy hangyányit javuljon, de többet véletlenül se. Átlagemberek nem igényesek a képekre, innentől az eszközökre meg még kevésbé.

[ Szerkesztve ]

fluidr.com/photos/mc_pite | XZ2 Compact | Mégane 3 Gr.T 1.6 16V 2014 spritmonitor.de/en/detail/1037637.html

(#21027) MC Pite válasza MC Pite (#21026) üzenetére


MC Pite
(veterán)

Nyilván az akksiba harapnak a stabis obik :DDD

fluidr.com/photos/mc_pite | XZ2 Compact | Mégane 3 Gr.T 1.6 16V 2014 spritmonitor.de/en/detail/1037637.html

(#21028) DonRazzino válasza Freddy76 (#21024) üzenetére


DonRazzino
(aktív tag)

;] Mivel tudom, hogy nem nagyon értesz az ilyesmihez, ezért idézem ;] :

Üzleti titok a gazdasági tevékenységhez kapcsolódó minden nem közismert vagy az érintett gazdasági tevékenységet végző személyek számára nem könnyen hozzáférhető olyan tény, tájékoztatás, egyéb adat és az azokból készült összeállítás, amelynek illetéktelenek által történő megszerzése, hasznosítása, másokkal való közlése vagy nyilvánosságra hozatala a jogosult jogos pénzügyi, gazdasági vagy piaci érdekét sértené vagy veszélyeztetné...".

(#21029) total90


total90
(veterán)

Egy kis szösszenet tőlem az X-T2-ről... [link]

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#21030) wms válasza total90 (#21029) üzenetére


wms
(aktív tag)

Nagyon jó, elfogulatlan írás, köszönöm! :K

(#21031) kobox válasza total90 (#21029) üzenetére


kobox
(tag)

Kösz hogy megosztottad a véleményedet :)
Jó ilyeneket olvasni a sok steril, száraz teszt után.
MAD, neked is szól, te is elkövettél már hasonlót :)

(#21032) total90 válasza wms (#21030) üzenetére


total90
(veterán)

Köszi, igyekeztem nem elfogultan írni.

(#21031) kobox

Tesztekre ott van a Google meg a YouTube, én inkább a véleményem mondtam el az eddigi használat után.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#21033) pethob válasza DonRazzino (#20895) üzenetére


pethob
(aktív tag)

Teljesen korrekt ügyintézés után visszaküldtem, ők visszaadták a pénzt.

https://www.flickr.com/photos/pethob

(#21034) Gercsa


Gercsa
(senior tag)

Lehet csak engem ért meglepetésként, de az eglobal-on már van E3,
788 euró.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#21035) sheratan válasza Gercsa (#21034) üzenetére


sheratan
(titán)

Hmmm... Hmmm... :U :DDD

(#21036) Gercsa válasza sheratan (#21035) üzenetére


Gercsa
(senior tag)

Hát igen a 900 dollárhoz képest hmm..

Megvárom amíg megveszi valaki innen :D:D és pár hét után elmondja mennyire használható az EVF és mennyire érezhető úgy összességében hogy már nem japán hanem kínai a gyártás. És akkor esetleg elkezdek gyűjteni.

Gyanús nekem továbbra is hogy csak amolyan sajtópropaganda szerű tesztek meg videók vannak róla eddig és mindenkinek csak tetszik és szexi azonkívül kb. hogy felolvassák a hivatalos paramétereit.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#21037) Muerte68


Muerte68
(addikt)

FujiFilm Fujinon XC 50-230mm F4.5-6.7 OIS -as telét keresnék jövő hét vége-utána hét eleje magasságában(a hétvége valószínű de nem 100%)
ha valaki találkozott ilyennel vagy van eladó privátban megköszönném.

[ Szerkesztve ]

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#21038) sheratan válasza Gercsa (#21036) üzenetére


sheratan
(titán)

Mert eddig csak a hivatalos teszterek kaptak belőle, meg a promoterek. Két napja lehet megvenni 😀

De azt hiszem fogok venni egyet.. Bar a tdimension szimpatikusabb.

(#21039) MC Pite


MC Pite
(veterán)

Megszültem végre; irányjelzőre felkerült a 100T, ha valaki topic lakót érdekelne (nem kell fél disznót beszámítani, Debrecenig leszállítani és társai) akkor kedvezmény él rá alapból.

Egyébként érdekes, most hirdetésfeladánál láttam hogy nincs SN matrica, ami furcsa, de igen sok (jó) értékeléssel rendelkező ebayes eladótól vettem, fel sem merült hogy ezt figyeljem. Ha esetleg lopnék fényképezőt, tuti nem szedném le, mert hogy azzal megbukjon az esélye kb 0; de többen akadnak fenn azon ha hiányzik, ennyire meg csak nem voltak hülyék... Passz.
Ilyenkor ezt adásvételiben meg szokták jegyezni, vagy ilyesmivel nem találkoztatok?

fluidr.com/photos/mc_pite | XZ2 Compact | Mégane 3 Gr.T 1.6 16V 2014 spritmonitor.de/en/detail/1037637.html

(#21040) kobox válasza MC Pite (#21039) üzenetére


kobox
(tag)

Valamelyik típusnál az akku ajtajának belső oldalán van. Vagy rosszul emlékszem?

(#21041) Muerte68 válasza MC Pite (#21039) üzenetére


Muerte68
(addikt)

ha itt nem is az irányjelzősön hamar kitiltanak én egy véltlenül szerkesztés közben törölt SN-miatt kaptam 1-hetet pedig a fotókon ott volt :W
Elvileg kívül van

[ Szerkesztve ]

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#21042) MC Pite válasza kobox (#21040) üzenetére


MC Pite
(veterán)

Én is kerestem egy darabig, de ennek kívül kellene lennie az alján, az ajtón. :(

Muerte68: Nájsz :(. Néztem is hogy a napokban volt egy gép hasonlóan fenn, de most nem látom, akkor valószínű ezért. Nem hagytam le, képet is raktam fel az aljáról; nyilván ezért még ugyanúgy jár valószínű a tiltás.

[ Szerkesztve ]

fluidr.com/photos/mc_pite | XZ2 Compact | Mégane 3 Gr.T 1.6 16V 2014 spritmonitor.de/en/detail/1037637.html

(#21043) Muerte68 válasza MC Pite (#21042) üzenetére


Muerte68
(addikt)

Írtam nekik hogy bocsi véletlen volt meg ott a képeken mire elolvasták le is járt a tiltás :(((

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#21044) Fandango válasza MC Pite (#21042) üzenetére


Fandango
(veterán)

Megnyugtatlak nekem sincs matrica az X100F-en.

https://hardverapro.hu/apro/blackrapid_rs-sport_vallpant/hsz_1-200.html

(#21045) Muerte68 válasza Fandango (#21044) üzenetére


Muerte68
(addikt)

Elvileg a hdmi csatlakozó ajtaján belül van a kézikönyv 4.old. van rá utalás ha igaz :)

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#21046) Fandango válasza Muerte68 (#21045) üzenetére


Fandango
(veterán)

És tényleg! :B

https://hardverapro.hu/apro/blackrapid_rs-sport_vallpant/hsz_1-200.html

(#21047) Parci


Parci
(HÁZIGAZDA)

Na, ma végre túra közben is használtam az x-t1-et, nem csak otthon a szobában fogdostam. Tok kényelmes a kézben a nagy grippel órákon át is. Vannak nyugjeim vele, de osszesegeben nagyon tetszik. Az evf viszont elég lassan eled fel bekapcsolas után (shot után én kikapcsolom a gépet mindig).

"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

(#21048) lugosi válasza total90 (#21029) üzenetére


lugosi
(félisten)

Jó cikk!
A 10-24 és az 56 között nem hiányzik semmi?

(#21049) garai198419


garai198419
(csendes tag)

Sziasztok. Még mielőtt meghirdetném meg kérdezem itt, hogy nem e kellene valakinek egy samyang 8 mm f2,8 objektív. 60 000 ft

(#21050) Fandango válasza garai198419 (#21049) üzenetére


Fandango
(veterán)

Nagyon rendes tőled, hogy felajánlod, csak az a baj, hogy tilos a topikban hirdetni.
Olvasd el a szabályzatot kérlek!

https://hardverapro.hu/apro/blackrapid_rs-sport_vallpant/hsz_1-200.html

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.