Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4601) Stauffenberg válasza Parci (#4599) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Pont ezen töprengtem amikor az X100T újdonságait olvastam. Van itt megint egy új MF segéd, de vajon kit érdekel ez igazán? Ki fogja ezt tényleg használni? Mert szó se róla, legyen MF segéd ebben a gépben is, de ott van a liveview belenagyítás, a focus peaking, a split focus és most már ez is. Remélem még három másikat beletesznek a következő generációkba, mert még nincs elég. Ez majd biztosan segít az AF fejlődésén.

(#4602) Ijk válasza arn (#4600) üzenetére


Ijk
nagyúr

GM1 baromira tetszik, de van egy óriási hibája. Nincs rajta vakupapucs. (Van egy kis softboxom és időnként szoktam használni)

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4603) MC Pite válasza Stauffenberg (#4601) üzenetére


MC Pite
veterán

Ha csak mf-re jó,akkor megette a fene :U . Ha esetleg az af melletti belenagyítást is lehet így, na akkor az ár nagykirályság lenne. :K Na nem mintha fenyegetne mostanában a csere, de érdekelne.

Nem unom a cserélhetősdit, de tény, nem sok dologban korlátozott a 35mm ekv gyutáv. Cserébe pici, halk, HVF, szebb külső (szín és design), finomabban járó gombok, piszkos nagy üzemidő energiatakarékos módban bejönnek. Szerete a szerencsekereket, és rühellem az OK gombját (körömmel kéne nyomni, de tiltja a vallásom, mert attól kopika festék :D ).
Ha figyelek pár dologra akkor portrézni is ok, nincs dilemma hogy hány üvege vigyek, melyikeket, nincs a zoom hangja (50-230nak is van, tehát valószínű stabi, kikapcsoltan is; nem hiszem hogy a fókuszmoci adja). F/2 mellé úgysem viszek vakut se, így kábel és fényterelő sem kell, beépített ND mellé szűrőket sem; és felszabadító érzés hogy a napellenző szinte az egyetlen tétel amin filóznom kell :DDD

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4604) pandur99


pandur99
aktív tag

Sziasztok!
Átkonvertáltam az X-M1-emet X-E1-re, de nincs hozzá magyar manuálom. Tud valaki küldeni egyet, vagy mondani egy helyet, ahonnan letölthetem?
Egyébként kizárólag az evf miatt váltottam, nem tudtam megszokni, hogy csak lcd van, habár a kihajtható lcd hiányozni fog. Tudom, van X-T1, csak hát az ára :(

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#4605) MC Pite válasza pandur99 (#4604) üzenetére


MC Pite
veterán

Ha nem találsz és más neyelvűvel nem boldogulsz, mintha valamelyik cég szokott volna fordítani, talán edigital? Hátha a többiek tudják... Mondjuk M1 után sok újdonság már nincs, a fennmaradót kérdezheted is.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4606) madgie válasza pandur99 (#4604) üzenetére


madgie
titán

Én is kugliztam egy Sexy One-t (X-E1), remélem jövő hétre ideér a ködös Albionból :)

(#4607) Parci válasza Stauffenberg (#4601) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem súlyos hiba, hogy nem álltak át most a 24 mp-es szenzorra. az x100t a szememben leginkább egy dologra jó: hogy lenyomja az x100s árát, ami egyáltalán nem tűnik még elavultnak az újdonság mellett sem. viszont egy év múlva már pláne jobb szenzort használ majd mindenki, fájni fog a fudzsinak. arról nem is beszélve, hogy pont az x-trans-nak jól is jött volna a nagyobb felbontás.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4608) madgie válasza Parci (#4607) üzenetére


madgie
titán

Egyetértek, egyszersmind örülök majd az esetleges X100s áresésnek :D

(#4609) MC Pite


MC Pite
veterán

100S árának letolásának örülök, bár, szerintem nem sokat fog mozdítani, vagy ideiglenesen (mint az X100 árán).
Afelől meg sok reklamációt még nem olvastam X100* tulajoktól hogy de jó lenne több mp a vágáshoz. Se zoom, se crop, bénák ;]
Tegnap este kicsit pixelkukkoltam a délutáni képeket... Nem tudom megfogalmazni rendesen, de olyan kellemesnek tűnik az öreg 12mp szenzor/motor zaja... 1/3, árnyékos részeken kb 2/3fé-et húztam is rajta, vágtam is, mégsem zavaró számomra.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4610) madgie válasza MC Pite (#4609) üzenetére


madgie
titán

Sima X100 más, az Bayer. Parcinak igaza van, X-Trans-nál igencsak elférne több pixel, egész egyszerűen a zöldek miatt sok témánál szükség lenne rá.

Pont nemrég szedtem elő én is a régi X100 rawjaimat, iszonyat jó az a szenzor is, annyi tartalék van benne, hogy ihajj-csuhajj és k*rvajók a BW színprofilok ott is (no meg a finom Provia).

(#4611) Parci válasza MC Pite (#4609) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem akarlak megbántani, pite, de attól, hogy százszor elmondod a hülyeségeid, még nem lesznek igazak. viszont kezd állatira elegem lenni :(((

másrészt, aki a komponálást képkivágással helyettesíti cserélhető obis gépeknél, azon lehet élcelődni, de b+, amikor egy nem cserélhető obis gépről beszélünk, a vevője pedig csak szeretne tele tartományt is használni, akkor mi vicces van abban, hogy cropolni akar? mi a tököm mást tud még csinálni?! (le ne írd, hogy vegyen egy x-s1-et, mert hülyét kapok) tényleg, te hogy is portrézol az x100-zal? hadd tanuljak a legnagyobboktól, úgy is épp most írtad, hogy még arra is jó, olyan jó.

bizsereg a tenyerem a ban gombbal való visszaélésre, esküszöm :(((

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4612) Gondwana válasza Parci (#4607) üzenetére


Gondwana
addikt

...szerintem súlyos hiba, hogy nem álltak át most a 24 mp-es szenzorra...
De az ugye, megvan, hogy X100T-nél a szenzor egész felülete PDAF, nem csak a közepe?

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#4613) Parci válasza Gondwana (#4612) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem, erről lemaradtam. és ezt így hogy? csak mert egyrészt sehol sem látok róla semmit, másrészt értelme sincs: eddig ezt úgy oldották meg, hogy egyes pixelek halottak voltak, mert hogy képalkotás helyett pd-af pontok voltak. ezt viszont nem igazán lehet kiterjeszteni a teljes szenzorra. :DDD alternatív megoldás a canon-féle split-pixel, de arról végképp lenne olvasnivaló.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4614) Mr.Csizmás válasza madgie (#4606) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

:DDDDDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#4615) Gondwana válasza Parci (#4613) üzenetére


Gondwana
addikt

Bal alsó sarok.
Nem a pixel volt halott, csak a fele, az is csak a zöldek számát csökkentette, de még így is több, mint bayer-rácson. Az meg tény, hogy képszéleken ez a funkció maximum csak van, de nem biztos, hogy tökéletesen működik.

X100s-nél is a lényeg, hogy lehetőleg a gép talpára merőleges legyen a kontraszt, amire az élességet állítom, akkor biztosan betalál, talppal párhuzamos vonalra meg kevés fényben szinte soha, ilyenkor a gép elfordítása csodákra képes. (Szerk.: Pont, mint az EOS 1V, ha kimozdulok a középső AF-pontról)

[ Szerkesztve ]

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#4616) Stauffenberg válasza Parci (#4607) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szerintem meg úgy az egész gépre ráfért volna kicsit több fejlesztés.

Az X100 és X100s között volt sok érdemi változás. Új szenzor, harapósabb AF, gyorsabb általános működés, számos idegesítő hiba javítása (meg egy tucatnyi meghagyása). Úgy összességében érezhető volt az előrelépés. Ha lett volna X100-am, még nem váltottam volna, de ha ott álltam volna átlagos nyugati vásárlóként, hogy mos akkor melyikkel ugorjak bele az X-rendszerbe, akkor már biztosan az újat vettem volna.

Az X100T esetében már nem ennyire egyértelmű, sőt inkább venném az olcsóbb X100s-t és akkor belefér még mellé egy 50mm-es előtét lencse.

(#4617) madgie válasza Gondwana (#4615) üzenetére


madgie
titán

Az X-A1 is olyan ,hogy függőleges és átlós "vonalakra" sokkal jobban harap, vízszintesnél szokott 99%-ban piros AF hibát jelezni.

(#4618) Parci válasza Gondwana (#4615) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem ez valami egészen más, és mintha az nd szűrővel játszana hozzá, nem?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4619) madgie


madgie
titán

Egyébként ha valaki nem feketeb*zi (mint én :D), ellenben X-E1 kéne neki, esetleg mellé a penge 18-55 is, az vigyázó szemeit gyorsan vesse az indexre.

(#4620) Ijk válasza Stauffenberg (#4616) üzenetére


Ijk
nagyúr

Szerintem ez azt mutatja hogy már az első x100 is annyira jó lett hogy nem nagyon kell rajta nagyokat fejleszteni, leginkább az érzékelőt modernizálni. Mondjuk én el tudnám képzelni egy analóg távmérős keresővel.

Nemrég néztem hogy ebay-en már 400-500k-ért van RX-1. Lehet hogy az új x100t helyett arrafelé kapirgálnék, kivágással még portrézásra is tökéletes.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4621) Studi válasza madgie (#4619) üzenetére


Studi
addikt

Az áthúzás miatt olyan, mintha 100 000 helyett adná 150-ért. :DDD

(#4622) Parci válasza Ijk (#4620) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egy fé-vel jobb szenzor, egy fé-vel rosszabb obi. nem óriási előrelépés. és mivel nem fuji, nem jó portréra.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4623) madgie válasza Studi (#4621) üzenetére


madgie
titán

Ubiszezon ide, vagy oda, azért az jó vétel. Vakartam én is a fejem, de végül csak egy drágább feketét vettem.

(#4624) Ijk válasza Parci (#4622) üzenetére


Ijk
nagyúr

Az rx-1-en is f2-es obi van, ráadásul a nagy szenzor miatt jobban is mossa a hátteret.
Ezt a nem fuji => nem jó portréra dolgot nem értem. :)

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4625) Parci válasza Ijk (#4624) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

akkor szori, úgy emlékeztem, hogy f2,8 (sosem foglalkoztam mélyebben a géppel). akkor van 1 1/3 fé előnye.

a portrés dolgot, ha nem érted, akkor miért írod, hogy jó rá egy nagylátóval? :)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4626) Ijk válasza Parci (#4625) üzenetére


Ijk
nagyúr

Úgy hogy a 24MP miatt lazán kivágsz belőle akár 90mm-es gyújtótávnak megfelelő képet is. Nyilván már egy oly 45 f1.8 (45 vs. 35mm, f1.8 vs f2) alkalmasabb, de itt egyetlen gépről van szó, obicserék nélkül.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4627) lenan válasza Ijk (#4620) üzenetére


lenan
aktív tag

RX-1 gombnyomásra vált 12 megás 50mm-re, 6 megás 70mm-esre
kib...ott jó gép amúgy, szerintem sokkal-sokkal jobb mint az A7

(#4628) Stauffenberg válasza Ijk (#4620) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Bár elismerem, hogy az RX1 is nagyon jó gép, de én még azzal szemben is inkább valamelyik X100-at vinném. Az RX1 kissé nagyobb orrban és kereső sincs. Meg annyira ez a fullfrémesdi sem nyűgöz le.

Nekem 400-500k nagyon sok egy ilyen jellegű gépért (és ez még csak a használt ár). Még az aktuális X100 modell bolti árát sem fizetném meg. Közben meg nagyon patent első generációs X100-ak kaphatók 150k körül, ami mondjuk indokolatlanul sok, mehetne még lejjebb, de így is egy nagyon jó vétel. Majd ha már X100S lesz ennyi pénzért, akkor meg főleg.

(#4627) lenan: Ezért (is) értek egyet abban, hogy jöhetett volna az X100T-be egy 24 megapixeles X-Trans szenzor, abból is lehetne ilyen in-camera cropokat csinálni. Mondjuk ilyen úgysem lesz, mert az megölné a kiegészítőként kapható 50mm előtét lencsét.

[ Szerkesztve ]

(#4629) Parci válasza Ijk (#4626) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

oké, szóval komolyan gondoltad. csak mert pite ezzel okoskodik nekem azóta, hogy először írtam, hogy egy fix obis kompaktnál számíthat a felbontás is, ha az ember telébb tartományt akar, mint amit az obi tud. ő azóta ezen gúnyolódik, mert neki nem szempont, tehát senkinek sem az.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4630) Parci válasza Stauffenberg (#4628) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

miért ölné meg? abból is lehet cropolni. :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4631) Stauffenberg válasza Parci (#4630) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Oké ott a pont! :D Még a végén kiderül, hogy a hipotetikus X100-as gépünk a fixált objektív ellenére képes lefedni egy 28mm, 35mm, 50mm, 100mm sort. :D

(#4632) arn


arn
félisten

nekem se a sony, se a fuji nem erne tobbet 100-150e penznel. az x100at majd lehet kiprobalom egyszer.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4633) Parci válasza arn (#4632) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nálam 100e a határ az x100s-re, szóval még várás van :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4634) Stauffenberg válasza Parci (#4633) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ha beesik ennyire a sima X100, akkor lehet teszek vele egy próbát. :D Amúgy sem főgépnek kell, hanem mert kell és kész. Csak amiatt, mert egy design remekmű és történelmileg is jelentős mérföldkő.

(#4635) madgie válasza Stauffenberg (#4634) üzenetére


madgie
titán

Annak a 23/2-nek lelke van, már szinte magában megérné azt a pénzt :)

(#4636) MC Pite válasza Parci (#4611) üzenetére


MC Pite
veterán

Küldj pihenőre pár napra, addig is kikapcsolódsz kicsit. De gondolom te is hetekig olvastál X100 megvétele előtt user tapasztalatokat és siralmakat, én csak ezt megjegyeztem. Nem többször írok erről (sőt) mint ahányszor te is leírod a véleményed ugyanerről. Kinek kéne? Mindenkinek jó lenne a lehetőség ha nem lenne semmi hátránya; én ott akadok fenn hogy kicsi szenzornál nem növelném mert az eredmény nem fasza. Szerintem tudják ők jól hogy mennyi aminél még 'büntetlenül' lehet vágni, és addig el is mennek :R .

Az emberes képeken nem croppoltam semennyit (12 és 15nél vágtam egy kis felesleget) .
Igénytelen vagyok a torzításra is meg a zöldekre is, szerencsémre ;]
Ha lesz jó idő és nem leszek lusta összemérem x transzot a simával, de real life képeken még nem láttam hátrányát, bár dpreview-on is mindig lesem másik gépekhez képest a zöld pacát, nem szoktam nagy difit látni és nem is mindig az iksztransz tűnt gyengébbnek.

A brossuránál szokták írni hogy szimulált kép, nem kizárt hogy itt is csak ezért került oda split screen kép, nem? Egész szenzoron már megcsinálta a sony, gondolom ott is megtalálták a módját. De csak reklámozná a fuji ha 100% lefedettség lenne már pdaf-el...

mazsi, egyetértek, össze kell vele szokni (X100), de egy hangulatos, korrekt kis gép :K

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4637) Parci válasza MC Pite (#4636) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de nem kicsi szenzorokról beszélünk. és egyébkén a fuji 1/2"-os, 16 mp-es szenzor is vígan elvan, köszöni. jó, az már abszolút kompakt territórium, de ezzel együtt egyszerűen fogod magad, és te önkényesen meghúzod a határt, hogy mi a sok és mi nem.

segítek: a 24 mp-es aps-c lapka mindenben jobb az elődeinél. mindenben.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4638) Studi válasza madgie (#4623) üzenetére


Studi
addikt

Párszor el kellett mondanom magamban, hogy "nem vásárolunk bele új rendszerbe..." :) Az a kit pont azzal operál, ami az m43-ból leginkább hiányzik: egy elérhető árú, fényerősebb minőségi alapzoommal. Simán meg is venném "asszonynak", de szerencsére kijelentette, hogy neki nem jön be ez az "öregapánk fényképezője" design. :)

(#4639) Gondwana válasza Studi (#4638) üzenetére


Gondwana
addikt

Nálunk meg a fiam letiltotta a GH1 eladását (pedig majdnem lett egy újvidéki vevőm), rafinált tárgyalási módszerekkel ( = földhözverős hiszti), úgyhogy nem kap E-M1 + 18-55-öt, így járt.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#4640) Studi válasza Gondwana (#4639) üzenetére


Studi
addikt

Mit vágott földhöz? :DDD
E-M1 + 18-55 az miféle kombináció? :)

(#4641) Freddy76 válasza Gondwana (#4639) üzenetére


Freddy76
addikt

Amúgy sem lett volna sok öröme az E-M1 + 18-55 kombóban, nehéz lett volna rátekerni... ;] ;]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#4642) MC Pite válasza Gondwana (#4639) üzenetére


MC Pite
veterán

E-M1+18-55?
Egyébként visszaolvasva lehet nem volt egyértelmű az a rész, hogy /mivel a fuji láthatóan monitorozza a tulajok véleményét /fw updatek is ezt szépen jelzik/ ahonnan leginkább meríthetnek (nagyobb fórumok) ott nem rémlik hogy erre a paraméterre panaszkodtak volna. Logikátlanságokra, limitálásokra vagy egyéb sajátosságokra annál inkább :). (X10 is eléggé túl van komplikálva helyenként, de minek?)

szerk: Boci, végül olyból egy 20as lett meg külön egy 1.8-as, képek alapján patent állapotban, papíron nagy lesz a szerelem, aztán jövő héten meglátjuk :).

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4643) Ijk válasza lenan (#4627) üzenetére


Ijk
nagyúr

Neked még rx-1 is járt a kezed alatt? Te aztán nem szarral gurítasz, leica, rx-1... ;]

Megjött a DP2m. Lőttem pár képet gyorsan, de elég fos idő van. Viszont borzasztóan karcol ez a gép. :D
Azt már is látom hogy a dp1-hez hasonlóan megnyitom a raw-ot és semmit nem kell belepiszkálni.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4644) Parci válasza Ijk (#4643) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

állati sokáig agyaltam egy dp3m-en, amíg még volt 400 euroért a fotokochnál.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4645) Gondwana válasza Studi (#4640) üzenetére


Gondwana
addikt

:B XE1-nek indult, csak közben mást is olvastam :B
Dolgoznak a mészégetők, öregszem...

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#4646) Ijk válasza Parci (#4644) üzenetére


Ijk
nagyúr

Csak az obi majdnem megér rajta 400 eurót.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4647) arn válasza madgie (#4635) üzenetére


arn
félisten

csernus latta mar? :D

(#4633) Parci: hja, x100 nalam sem, de en x100s ala nem adom. de raerek... majd lesz x100s is olcsoert. pana 20 + gm1 is johet ennyiert.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4648) madgie válasza arn (#4647) üzenetére


madgie
titán

Még nem ,de ne is lássa, pont ezek a hibák teszik egyedivé. Apppám, az a flare meg a nyitott rekeszes lágyulás a közelpont felé... tényleg szerettem.

No majd lesz egyszer nekem is egy X100(s)-em, bár félek tőle, hogy a 35/1.4-et akkor fel kell áldoznom.

(#4649) lenan válasza Stauffenberg (#4628) üzenetére


lenan
aktív tag

nem kell az rx-1-et védeni, de használható darab eléggé, rátolható elektronikus kereső azért akad, optikai a fix 35-höz szintén, engem spec elvarázsol a FF

(#4650) lenan válasza lenan (#4649) üzenetére


lenan
aktív tag

sima piszkálásmentes jpeg, mondjuk látszik is rajta

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.