Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #124 üzenetére
kicsit pszichológiai dolog is ez, de tény, hogy minél kevésbé áll ki ilyen-olyan irányba valami a vázból, annál jobban pakolható. engem is zavarna az evf huplija az e-m5-nél, pedig tényleg nem nagy. nekem még mindig a nex-6/7 az ideális kialakítású váz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
egyetértek. kár, hogy gondosan ügyeltek arra, hogy legyen oka az embereknek a drágább vázaikat/obikat is megvenni: a blendegyűrű lehagyása az obikról hiba, a tárcsák is mások az új vázon (szóval mindenféle perverz kombinációi lehetnek majd a kezelésnek attól függően, hogy mit teszel mire), és persze a 27/2,8 lehetett volna akár 27/2 is vidáman, na de akkor sokan megspórolnának ezt-azt a rendszerből...
-
HÁZIGAZDA
valami azt súgja, hogy az x-e2 és x-pro2 lesz az igazán érett, csiszolt váz fujiéknál. ahogy az e-p5 (és az e-m5) az oly-nál. az e-p5-be tényleg sehol sem tudok belekötni, egyedül a cserélhető markolat hiányzik róla (a beépített evf egy másik történet, elfogadom, ha arra külön váz van).
-
HÁZIGAZDA
válasz Sequoyah #135 üzenetére
részben igen, részben meg pont ezt mondom: az e-p5 és az e-m5 már jó, és szerintem a fuji x-e2 is az lesz (csak megerősítik az af-et, remélhetőleg dönthető kijelzőt is kap). de az x100s is ilyen, a maga műfajában "kész van", nem hiányzik belőle semmi, nem érdemes x200-ra várni.
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Gondwana #149 üzenetére
azért a toolt értelmezd tágabban. valóban kényelmes a d3s, amikor már a szemed előtt van, de az idő 99%-át mégis a polcon tölti, ellentétben a fujival. legalábbis a mi esetünkben. egy sportfotósnál meg ott van kettő is belőle mindig. szóval neked a fuji a right tool.
-
-
HÁZIGAZDA
szenzorból sztem nem tudnak igazán rosszat beletenni. van még 12 mp-es sony lapka egyáltalán? nem mintha bármi komoly gond lett volna vele. de ha például a 16 mp-es sony-t kapja, hát az még lehet, hogy előny is, kompatibilis minden raw konverterrel rendesen.
a dönthető lcd hiánya valóban fájna, ja.
-
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
úgy legyen, szerintem továbbra is a legjobb aps-c szenzor ez a 16 mp-es, valahogy minden stimmel, arányos rajta. az új 24-esek gondolom még jobbak, de a 16 mp számomra az ideális nagy felbontás, 24-nél már én is sírok, hogy fogy a kártya, köhög a pc, úgy is leméretezem stb.
-
HÁZIGAZDA
jól értem, hogy az x-a1 és az x-m1 között csak a szenzor a különbség? és 16 mp-es lett, ráadásul a piros (!) váz bőrborítású, szóval nekem ez még jobb választásnak is tűnik, mint az x-m1.
-
HÁZIGAZDA
ezért is ígéretes az x-a1. egyrészt a legolcsóbb, másrészt, ha minden jól megy, marad a dual tárcsa és a dönthető kijelző, viszont az x-trans helyett lesz benne egy tök jó 16 mp-es sima sony lapka. az x-m1 helyett én szinte biztosan ezt venném. hogy x-a1 vagy x-e1, na az már jó kérdés...
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Gondwana #365 üzenetére
de, számottevően le van maradva egy nikon d800e-hez képest (vegyünk azért egy relatíve modern lapkát, amit szintén elég jól kihegyeztek). csak nem tudom, hogy ez miért lényeges kérdés, jó és még jobbról van szó, az obik és a felhasználás céljai döntenek.
-
HÁZIGAZDA
itt az x-a1, szerintem állati jó vétel lesz, azonos áron sem biztos, hogy nem ezt venném az x-m1 helyett, de 200 dollárral olcsóbb a kit (ami itthon most bruttó 230e ft-ba kerül)..
-
HÁZIGAZDA
jó, azért a gf1 tényleg nem egy mai darab, szóval én biztosan nem lennék ilyen pana-tudor a helyedben... van 2/3 fé különbség a szenzorban, meg a fuji valóban jpg király, meg nem is azt mondom, hogy bármi gond lenne a fujival. de a panával sincs igazából. autofókuszban pláne nem...
-
HÁZIGAZDA
az aps-c és az m4/3 között akkor is csak 2/3 fé különbség van dof-ban (mélységélességben), ha meggörbíted a teret. mindegy, hogy mit "éreztél".
ezzel szemben a 2/3"-os fuji és az m4/3 között pont 2, azaz két fé különbség van. a többi a szokásos dolgokon múlik: tárgytáv, fókusztáv, elmosandó háttér távolsága.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
az, hogy valaki kitobival használ egy pana milc-et, nem egyenlő azzal, hogy a pana milc nem tud szűkebb mélységélességet, mint a fuji kompakt. de igen, ha kitobi versus x10 a kérdés, akkor nincs nagy különbség. de itt annyi minden volt állítva keresztbe-kasul, hogy nincs erőm tisztába tenni a a dolgokat. a lényeg, hogy nincs a világon semmi gond a panával, ne csináljunk úgy, mintha egy eleve alsóbbrendű megoldás volna. más, a rendszer is más, az üvegek is mások, és a pro-kontra részek is mások.
-
HÁZIGAZDA
nézd, egy aps-c és egy ff lapka között kb. 4/3 fé különbség van. az 5d m2 elég régi cucc, szóval simán lehet, hogy ez a különbség elolvad. még így sem hiszem, hogy mindenben erősebb lenne a fuji, és roboter példái elég szemléletesek. de simán lehet, hogy bizonyos helyzetekben nem rosszabb, sőt.
viszont ha egy nikon d800e-t teszel oda, mert az hasonlóan korszerű szenzorilag, akkor péppé lesz páholva a fuji. ez egy ilyen játék. igazából nem értem, hogy mi a célod, mit akarsz bizonyítani ennyi időn át, neked állatira tetszik, szuper, megértelek.
-
HÁZIGAZDA
nem, erről szó sincs, hogy sértenél, csak sántítanak picit az összehasonlítások. nézd össze raw-ban, finom részletekkel teli részeken, a d800e-vel. (a célt arra értettem, hogy ennél az összehasonlításnál például ki fog jönni, hogy a jóval nagyobb felbontású, aa-szűrő nélküli ff lapka bizony jobb a részletekben. nem túl meglepő módon)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
"Más kérdés hogy APSC mezőnyben kb a 7100 az egyetlen amivel van értelme összevetni, mert a többiek úgy vélem a többedik sorból figyelik a meccset."
az van, hogy mindig az ilyen állításokkal van a baj, kicsit hozzáértőbb embereknél ezek verik ki a mércét, innen indulnak a fleámok...
-
HÁZIGAZDA
nincs időm, se energiám nekiállni most képeket vadászni, hogy megcáfoljalak. leírom, hogy ez így nem igaz, te meg majd nem hiszed el, és ennyiben maradunk
amúgy a 16 mp-es sony szenzor ugyanaz szinte az összes gépben, d7000, d5100, k5, nex-6, nex-5n, nex3n. de a 24 mp-es sony szenzor is jó, sőt, tehát például a d7100, k3, d5200 (toshiba), d3200 (nikon) stb. a 20 mp-es samsung szenzor is jó (dinamikában elmarad).
a fuji amúgy ezzel együtt tényleg nagyon jó, abszolút az aps élbolyban van. de a 16 mp-es sony is (a fuji is az ám, elvileg, csak más cfa van rajta). a 24 mp-es új sony meg végképp.
-
HÁZIGAZDA
igen, annak is ugyanaz a sony 16 mp-es lapka az alapja. igazából most a fuji x-a1-gyel fog látszani az x-trans cfa szűrője okozta valós különbség, mert ott tök ugyanaz az egész szenzor, csak ez más az x-m1/x-e1/x-pro1-hez képest. és igen, ez meg az új 24 mp-es sony lapka most a legjobb aps-c-ben, és igen, a kellően régi ff lapkákat is megszorongatják már. szóval nem semmi, hogy mindezt megkapni egy vékony, pici, zsebrevágható, könnyű vázban, jó sok gyártótól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 3D nyomtatás
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Mini PC
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 7
- Asszociációs játék. :)