Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5301) Fandango válasza torzo (#5300) üzenetére


Fandango
veterán

Ne is mond, mennyire varom mar, hogy en is belepjek a klubba. :))

(#5302) TayRol


TayRol
veterán

XM1 mikor éri meg (ha megéri egyáltalán) az XA1-gyel szemben?

(#5303) atok666 válasza Fandango (#5301) üzenetére


atok666
őstag

Csak addigra nehogy mondjuk a Pentax legyen a meno :)

Atok

(#5304) Fandango válasza atok666 (#5303) üzenetére


Fandango
veterán

Pentax soha nem vonzott egy percig sem. ;)

(#5305) atok666 válasza Fandango (#5304) üzenetére


atok666
őstag

Paran meglengtetik a Pentax lobogot es az emberek beallank a sorba ;)

Atok

(#5306) Fandango válasza atok666 (#5305) üzenetére


Fandango
veterán

Oda nem fogok ez tuti. Nagyon vartam a 7D mkII-t de az ara letorte a lelkesedesem, igy elkezdtem mas iranyba nezelodni, es a Fuji X-T1 nyert. Ideje lecserelni az 550D-t. :D

(#5307) szilu7 válasza atok666 (#5305) üzenetére


szilu7
senior tag

Szerintem az itt jelenlévők nem azért kezdtek Fujizni, mert valaki lobogót lengetett. Nekem például van Pentaxom is, szeretem is, de sírni kell azon, amit a Pentax Photokinán bemutatott.
Számomra ígéretesnek tűnt a Fuji X, kipróbáltam az olcsóbb darabokat, most már az X-E2-ig eljutottam és egyre inkább úgy néz ki, hogy ezen a ponton a K5-nek búcsút intek. Az E2 mellett semmi okom nincs megtartani. A Fuji lerakott egy remek rendszert, amivel bőven kiválthatom a jelenlegi tükrösömet, sőt még jobban élvezem vele a fotózást.
További érv a kevesebb utómunka, amit Torzo remekül összefoglalt.
Egyébként én lettem volna a legboldogabb, ha a Pentax nem zsákutcákba hajt egyfolytában a tükör nélküli gépeivel. :)

(#5308) MC Pite válasza TayRol (#5302) üzenetére


MC Pite
veterán

Számomra nagyon nem talált be az evf nélküli hagyományos kezeléses, így A1/E1 összehasonlítást dobnám inkább fel. Az M1 E2/T2 közeli képeket csinál alapból, A1 erősen eyecandy [link]. A1 és M1 között minimális az árdifi, több múlik a szerencsén.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#5309) Parci válasza szilu7 (#5307) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért a pentax k5-k3 a mai napig tök rendben van, sőt, a legjobb a kategóriájában talán, a k5 meg már "olcsó" is

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5310) gorgo


gorgo
őstag

No, első két alaposabb kattintgatás mennyiség után nekem is tetszik az eredmény. Nem írom le századjára is, hogy ne unatkozzatok, írok inkább olyat amit talán más nem tesztelt (?) még. Szal ColorChecker-rel készítettem színprofilokat, azokat hasonlítgattam a gyáriakkal. Tapasztalatok: meglehetősen jó színhűség, minimális eltérés a Provia filmmódhoz képest. Ami kellemes meglepetés: ACR 8.6 default színprofilja is egészen fasza. A készített színprofil nem egyértelműen jobb, néha igen, néha rosszabb, egyértelműen tök fölösleges!
Ami meglep kicsit: a gépből kipotyogó és az ACR-ben Fuji profillal létrehozott képek nem azonosak. Egy dolog lenne az aprócska színbeli eltérés, ami meglepőbb: a torzításkorrekcióban is van eltérés! Inkább csak érdekes, mint zavaró. A gépen belüli jpeg hívás királyság.
Ami nem tetszik m43 után:
- hiába van optikai stabi, sec perc alatt iso3200-ban vagyok és hiába jó zajszűrés, azért csodák nincsenek! (ez fényerős fixekkel kevésbé baj).
- ez a DR400 miatti kötelező iso800 nekem kicsit sok: f4-en sok neki az 1/4000, ez gáz azért (fényerős fixekkel ND1000 kell???)
- csúcsfénykezelést nagyon kell figyelni/tanulni.
- erdőben azért jobb az oly színvilág. Tény, hogy hamar lehet belőle frankót készíteni! :)

Tippek a DR400 kiváltására? Stabilan -2FÉ expókompenzáció? (persze ez megint szopás, hisz raw-ra vagy 100% utalva :( ). Még nem próbáltam, de az autoDR mennyire jól műkszik?

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#5311) arn


arn
félisten

Tanulni kell a fujit, kezeles es raw szinten is. Masra kell figyelni, mint mas rendszereknel. De utana gyorsan szuletik jo eredmeny.

Mongy en nem hasznalok jpget, csak rawot.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#5312) Parci válasza gorgo (#5310) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mit fotózol, hogy kell a dr400?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5313) jmakk válasza MC Pite (#5308) üzenetére


jmakk
őstag

Szerintem semmi baj nincs az X-A1-gyel, az X-M1 nem éri meg az árkülönbözetet. Ha használtan ugyanolyan árban vannak, akkor meg felhasználás alapján választanék. Természetfotóra még hangyányival jobb a Bayer, portréra meg az X-trans. Van különbség kicsit a színvilág között, de szerintem elhanyagolható.

[ Szerkesztve ]

(#5314) szilu7 válasza Parci (#5309) üzenetére


szilu7
senior tag

Ezt aláírom. :K Szeretem is a K5-öt, nagyon jó kézbe venni, remek fotókat lehet vele csinálni. Használt tükrösben a K5 egy nagyon jó vétel. A K3 álom volt egy darabig, aztán letettem róla. Eljutottam én is oda, hogy sokszor zavar a mérete/tömege, de a képminőségből nem szeretnék engedni. Az E2-ben eddig megtaláltam a számomra megfelelő megoldást.

(#5315) gorgo válasza Parci (#5312) üzenetére


gorgo
őstag

Tegnap pl. próbaképp egy kolleganőt kértem meg. Kellemes őszi napsütés, háttér fák árnyéka. Még DR400 mellett is visszavettem 1v.2/3 FÉ-t... A nélkül sem égett ki, mondjuk, de eléggé határon volt. Mindegy, a végeredmény jó lett!
Azt már megfigyeltem, hogy minél több van egy szenzorban, nem csak annál bátrabban lehet húzgálni a csúszkákat, hanem kell húzgálni a csúszkákat :)!

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#5316) Stauffenberg válasza gorgo (#5315) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Gyanítom az X-E1 sem kivétel abban, hogy portréra kifejezetten ellenjavallt a DR módok használata. Egyszerűen megöli az arc fény-árnyék játékát és teljesen kisimított gumibabát csinál. Fixáld le DR100-ra és exponálj alá amennyivel kell, majd utólag felhúzod az árnyékokat, szebben mintha a gép csinálná. Ebben a szenzorban pont alul, a sötét tónusok felől van a legtöbb tartalék, pont erre játszanak a DR módok is.

(#5317) mik-oca


mik-oca
tag

Sziasztok!
Használ valaki XF 18-135/3,5-5,6-os obit. Érdekelne a véleménye, hogy milyen!

Köszi!

(#5318) istvan170


istvan170
aktív tag

Sziasztok! Ha valakinek nincs a gépében Wifi, de szeretne:

[link]

XE-1-ben használom, teljesen jó. Semmit nem tud, csak képeket ide-oda másolni, illetve tallózni, nézegetni Android, IOS, vagy Windows alól.
RAF-fal, videóval sincs baja.

Elvileg class 10, gyakorlatilag a samsung cl6 kártyám a fotógépben érezhetően gyorsabb volt.
Lehet olyat beállítani a PC-s szoftverével, hogy az írásvédő kapcsolóval magát a wifit kapcsolod, azt még nem próbáltam. Mert ugye nem kell mindig a wifije.
Lehet, hogy javít a sebességén a fotógépben. Majd megnézem.

Kártyaolvasóban teljesen elfogadható sebességet produkál:
9.5 GB raf meg jpeg volt rajta, amit az XE-1 csinált.
16000 kbyte/mp -el ment át a pc-re
12000 kbyte/mp -el vissza a kártyára

Youtube-on találtok videót, ha valakit érdekel.

(#5319) Stauffenberg válasza istvan170 (#5318) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Valaki linkelte már korábban ezt a kártyát. Nekem a klasszikus EyeFi kártyákkal van tapasztalatom, nem rosszak, de általában lassabbak, mint egy rendes kamerába épített Wi-Fi modul. Természetesen a semminél sokkal jobb.

Gondolkoztam már ilyenen, mert a Fujifilm PC-s kliense botrányosan szar (az Androidost csípem, igaz csak Jpeg-et tud megjeleníteni és másolni, de mobilra/táblagépre másolni amúgy sincs másnak értelme). Nekem olyan kéne, hogy hazaérek és rögtön tolja fel a bekapcsolt PC-re a fotókat. Elvileg a Fujifilm saját megoldása is alkalmas lenne rá, de teljesen szar és lassú (nem a fájlátvitel sebessége lassú, hanem az, hogy minden eddig mentett fotót újra leellenőriz egyesével, hogy megvan-e már és mindegyikről egyesével feldob egy-egy info buborékot, hogy "most elkezdtem ellenőrizni", "most ért véget az ellenőrzés", "ez a fotó már megvan"). Ez néhány száz van ezer fotónál elképesztően idegőrlő.

(#5320) istvan170 válasza Stauffenberg (#5319) üzenetére


istvan170
aktív tag

Ez se nagy szám, de elmegy.
A windows-os része kaki. Böngészőn keresztül megy. Androidra, IOS-re van rendes progi szerencsére.
Egyesével kijelölöd a képeket, vagy mindet, amikor hazamész, aztán bemásolod. Addig azért ihatsz egy teát, de nem kell kivenni az SD-kártyát. Akkor jobb a helyzet, ha otthon fotózgatsz, neadjisten műteremben van PC. Lősz párat, megnézed, aztán ismét. Kicsivel egyszerűbb mint kikapkodni a kártyát.

Ennek az egésznek az igazi előnye a pusztában van. Úgy fotózok a Fujival, mintha a telómmal lövögetnék. Folyamatában jelennek meg a telón/tableten az új képek viszonylag gyorsan, lehet küldeni, megosztani mobilneten. Tableten még egy gyors szerkesztés is beleférhet előtte.

Androidra felraktam egy kis programocskát, wifi prioritizer a neve. Így ha be van kapcsolva az XE-1 akkor azzal kommunikál, ha meg kikapcsolom, akkor fellép netkapcsolatos wifire. Mert ugye, ha wifivel a fotógépre/kártyára kapcsolódik, akkor minden más wifi hálózat kilőve, amíg el nem bontom.

[ Szerkesztve ]

(#5321) MC Pite


MC Pite
veterán

Várni se szeretek, meg tokból kihámozni se. :) Szar a fuji wifis menüje(!), a progi sem nagy szám, főleg hogy néha fagy raw-al a fgép(!) - viszont kényelmes.
Fn-t passzírozom, start mentés... kiválasztom a gépet; leveszem a cipőt/táskát; (gép közbe ellenőriz, kb 10-100sec képek számától függően), majd rányomok hogy mentés indítása. [Hidegben különösen előnyös, mert egy óráig hűvösebb helyen hagyom, nem viszem be a melegbe.]
Ezalatt lehet teázni, de nem bánom, a wifi már csak ilyen. Szeretem ha van lehetőségem lustának is lenni :)

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#5322) istvan170 válasza MC Pite (#5321) üzenetére


istvan170
aktív tag

A Toshiba FlashAir-nek még egy nagy hátránya van. Ha energiatakarékos módba lép a gép, akkor megszakad a csatlakozás. Ilyen hazaérkezős fájlátvitelnél probléma lehet, úgyhogy én kikapcsoltam. Viszont az akkuidőben nem okozott említendő gondot eddig. Mondjuk még alig használtam.

[ Szerkesztve ]

(#5323) MC Pite válasza istvan170 (#5322) üzenetére


MC Pite
veterán

Ha 5 percre veszi az gondolom az általában elég.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#5324) istvan170 válasza MC Pite (#5323) üzenetére


istvan170
aktív tag

Na még egy kis info: mégis tud még egy wifit kezelni a kártya, tehát megadtam neki az itthoni ssid-t, meg passwordot, és átengedi magán a netet. Vagyis csinálok egy képet a fujival, betallózom a telefonon, és wifin meg is tudom osztani. Magyarul ahol van állandó wifi, ott nem kell a mobilnet. Üröm az örömben, hogy a windows-os progijából kell mindezt megcsinálni, tehát egy wifi hálózathoz lehet belőni, ennek megváltoztatásához pedig kell egy pc. Nem csak úgy hirtelen beállítom akárhol. Mindenesetre így azért sokkal jobb a helyzet, ha valaki fix helyen használná. 2-3 MB-os JPEG-ek pikk-pakk mennek normális nettel.

(#5325) arn


arn
félisten

meg vannak regi rawjaim az omdrol, amit most dolgozok fel. haaat... nagy a differencia embereknel. hianyoznak a finom arnyalatok, es a dinamika, pedig merve elmeletileg nincs tul sok elteres.a fujis kepek sokkal plasztikusabbak.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#5326) OTika


OTika
aktív tag

Régebben téma volt a szenzor méret, obi fényerősség, DOF viszony, hogy is van ez.
FF, APS-C, m4/3, 1", 2/3 szenzor mérethez milyen F kell, hogy kb egyforma DOF legyen.
Azt tudom, hogy minél kisebb a szenzor annál fényerősebb obi kell.
Van valahol jó DOF kalkulátor?

(#5327) TayRol válasza arn (#5325) üzenetére


TayRol
veterán

Ennyivel jobb a Fuji?

(#5328) szilu7 válasza OTika (#5326) üzenetére


szilu7
senior tag

http://www.dofmaster.com/dofjs.html
Plusz egy jó cikk:
http://www.dpreview.com/articles/2666934640/what-is-equivalence-and-why-should-i-care

(#5329) OTika válasza szilu7 (#5328) üzenetére


OTika
aktív tag

Az első oldal ismerem, nézegettem.
A 2. kafa, köszi.

(#5330) arn válasza TayRol (#5327) üzenetére


arn
félisten

embereknel szerintem igen, az omd nem tudja igy visszaadni a bor tonusait. mas temaknal (amit en fotozok), nincs differencia nagyon.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#5331) gyorgyi84


gyorgyi84
tag

Sziasztok,

X-E1 utàn érdeklödnék, legföképp a fokusz sebbesége érdekelne ? ( mondjuk x100-hoz hasonlitva )
Meg ugy a hasznàlhatosàga !?! :)

Elöre is köszi :)

(#5332) silmatauki válasza gyorgyi84 (#5331) üzenetére


silmatauki
őstag

Sebesség: sz@r. Használhatóság: az AF-re értetted, vagy a kamerára magára? Az AF sz@r (ráérősen azért általában gond nélkül megy, ahol meg nem, kézzel mindig rá lehet segíteni vagy teljesen MF-fel, vagy másik AF pont választásával), a kamera csúcsszuper, a mai árakon rendkívül jó ár-érték arányú kamera (+ a rendszer is király).

(#5333) jjeahh válasza silmatauki (#5332) üzenetére


jjeahh
nagyúr

nem egy bajnok, de azért sztem annyira nem lehet sz*r, ugyan nem próbáltam, de feltúrtam az egész jútúbot, mivel én is szemezek a masinával, és hát nekem pl tökéletesen megfelelne... íme Pite vidije az elvileg lassúcska 35-össel: [link]

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#5334) silmatauki válasza jjeahh (#5333) üzenetére


silmatauki
őstag

No igen – a sz@r viszonylagos mondjuk egy eredetileg hasonló árkategóriájú GX7-hez vagy A6000-hez képest. Tény, hogy baromi sok helyzetben 18-55-tel nem tudott fogást találni (hát még 50-230-cal) az én gyakorlatomban. Ennek ellenére imádom, mert a rendszer, és úgy általában a képminőség fenomenális, ha nem gond az AF.

(#5335) MC Pite válasza gyorgyi84 (#5331) üzenetére


MC Pite
veterán

X100hoz hasonló, de kitobival normál fénynél gyorsabb, kevés fénynél ha tervezel 35 1.4-et azzal is gyorsabb mint az X100.
Nem gyors, de használható; de obi függvénye is (pl 60-assal tud néha elég lassú is lenni).
Jah, van egy tucat af videóm, de nem tudok linkelni most, keress rá a topikban a többire/yt-on.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#5336) gyorgyi84


gyorgyi84
tag

Köszi a vàlaszokat ! :R
Igazàbol màsod vàznak szeretném az x100 helyett, 35-s vagy a 23-s kerülne rà ( vszeg inkàbb a 35, mert az kisebb ) ,h ne kelljen cserélgetni.
Ami miatt cserélném a x100-t az az,h az akku és töltö igy kompatibilis lenne.
Természetesen az àra az ami bennem is felkeltette az érdeklödést. :)

Szerintem megprobàlom, legfeljebb ha nem tetszik akkor tovàbb adom !

(#5337) arn válasza gyorgyi84 (#5336) üzenetére


arn
félisten

A vaz nem draga, de a 35 nem olcso, a 23as meg aztan vegkepp nem. De hogy az akku es a tolto legyen a dontobiro? :F

Meg a nem a latoszognek kellene dontenie? Baromi mas felhasznalasi terulet.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#5338) gyorgyi84 válasza arn (#5337) üzenetére


gyorgyi84
tag

Szted nem logikus,hogy ha két vàzad van akkor kompatibilis legyen az akku+töltö !?!

" Meg a nem a latoszognek kellene dontenie? Baromi mas felhasznalasi terulet. "

Igen, s majd most nem kell obit cserélnem !
Majd ha a 35-s làtoszögre lesz szükségem akkor azt a gépet veszem elö amin az van. Vagy ha màs làtoszögre akkor azt a gépet amin a megfelelö làtoszögü obi van !

(#5339) gyorgyi84 válasza arn (#5337) üzenetére


gyorgyi84
tag

Ja, mint ha Te emlitetted volna,h akarsz nagyobb szemkagylot (EX-XT L ) !?!

Ma végre megkaptam, csak annyit rola,h tipp-topp !!! :)

(#5340) Gondwana válasza gyorgyi84 (#5338) üzenetére


Gondwana
addikt

Nem tudom hol nézted, de nekem az NP-W126 és az NP95 illetve a töltőik nem is hasonlòak. (Vagy félreértettem, hogy miről-mire-minek cserélsz. X100(s/t) és X30 màr egyforma betàp)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#5341) arn válasza gyorgyi84 (#5338) üzenetére


arn
félisten

Bocsanat, de nem nagyon derul ki, hogy milyen rendszereid vannak, milyen obikkal, stb, nekem meg honnan kellene tudnom?

Tehat akkor megvannak az obik, es csak egy masodvazra van szukseged?

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#5342) gyorgyi84 válasza arn (#5341) üzenetére


gyorgyi84
tag

Gondwana és arn :

Lehet én fogalmaztam rosszul! ( söt biztos :W )
Egy màr meglévö x-t1-m van obikkal és mellette egy x100. Most az x100-t cserélném le egy x-e1-re. :)

Igazàbol hasznàlt 56-t keresek. A hirdetések között véletlenül vettem észre ezt a gépet,h milyen " olcso " màr ! Jobban megnézve a képeket làttam akku töltö is egyezik, na gondoltam ez még plusz haszon is lenne :)

(#5343) TayRol válasza gyorgyi84 (#5342) üzenetére


TayRol
veterán

Mennyiért vetted?

(#5344) gyorgyi84 válasza TayRol (#5343) üzenetére


gyorgyi84
tag

Még nem vettem meg, ezért érdeklödtem felöle :)

(#5345) arn válasza gyorgyi84 (#5342) üzenetére


arn
félisten

Az x100 szerintem sokkal kompaktabb, mint az xe1+23, mar ha ez szamit. Nekem vonzobb, hogy oda is lehet vinni, ahol a masik mar nyug lenne. Valszeg en is elobb probalok majd ki egy x100tt, mint a 23asat, pedig ez utobbi is rohadtul tetszik.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#5346) MC Pite


MC Pite
veterán

Pár hétvégi kép az X10-el, dinamika/jpg motor teszt.
Szerekesztetlen, SOOC jpgek, astia módban (imádom vele az eget, majdnem olympusos lesz a kék), egyedül az utolsó kettőhöz nyúltam - csúcsfényt ill árnyékot kopenzáltam.
[link]

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#5347) TayRol válasza gyorgyi84 (#5344) üzenetére


TayRol
veterán

Ah, értem. :)

(#5348) gyorgyi84 válasza arn (#5345) üzenetére


gyorgyi84
tag

Nekem semmi bajom az x100-l csak egyszerüen utàlom ! :).. mint ha valami àtok ülne rajta.
Elöször is tudni kell,hogy vigyázok a dolgaimra, de tényleg !
Egy pàr éve haverom hivta fel a figyelmem erre a gépre,h nagyon jo àron adjàk vegyem meg ! ( ekkor még nikonos voltam )
Meg is vettem, 2-3 nap egy karc a kijelzön :F .... aztàn ràborult egy pohàr rosé :Y ... majd egy kiràndulàson leesett egy szakadékszerü valamibe és 20-25 métert pörgött lefele !
" Szerencsére " tokban volt, de azért igy is megviselték szegényt, el van csavarodva a vàz, evf elrepedve, vakut alig lehet a papucsba illeszteni, stb .... de müködik !!!!

S végül emiatt a gép miatt lett a befuto a fuji mikor rendszert voltam kénytelen vàltani.
Le a kalappal a fuji elott nagyot alkotott annak idején ezzel a géppel, ezt elismerem ! 2évre a megjelenés utàn egy komoly szoftver frissités,ami azért javitott a gyenge fokuszon valamit. Pedig akkor màr kint volt az S is .
Szoval làtszik,h törödnek az ügyfeleikkel ! :R ez mai vilàgban sztem màr nagy szo

Kompaktabb az x100 mint egy 23s fixel bármelyik fuji, ez biztos.
Viszont ami nagyon tetszik a 23-ba ,h egy mozdulattal hàtra huzhatod a fokuszgyürüt, az evf azonnal 100% nagyitàsra vàlt és tökéletesen tudsz manuàlban is élességet àllitani. :) ezt az x100 nem tudja potolni :D

(#5349) MC Pite válasza gyorgyi84 (#5348) üzenetére


MC Pite
veterán

Az X100 is egy mozdulattal átrakható, és bekapcsol az evf és belenagyít. Jópofa a gyrű elhúzás, szeretem a 14-esen, de pont olyan sűrűn használom, mint általában a MF-t. Kb soha.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#5350) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

gyerekek, az isten szép szerelmére kérlek titeket, -VAL/-VEL toldalék. x100-zal. repülővel és nem repülőel, meg repülől. elnézést, én is utálom a grammar nácikat, de most mégis az lett belőlem :(

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.