Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4651) madgie válasza lenan (#4650) üzenetére


madgie
titán

Ott öntik hátul az RX1 vázát kifelé? :D

(#4652) lenan válasza madgie (#4651) üzenetére


lenan
aktív tag

1000:1 makettet

(#4653) lenan válasza Ijk (#4643) üzenetére


lenan
aktív tag

DP2m jó, az obija is jó, neked már az ára is jó

(#4654) lenan válasza lenan (#4653) üzenetére


lenan
aktív tag

nem akarom szétoffolni, de még egy rx1 képet utoljára, nagyon jó az az obi benne

(#4655) MC Pite válasza lenan (#4654) üzenetére


MC Pite
veterán

Vitorlázunk, vitorlázunk ? :D Nekem első volt :)

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4656) lenan válasza MC Pite (#4655) üzenetére


lenan
aktív tag

vitt a haver egy kört, semmi szél nem volt (szerencsére)

(#4657) pandur99


pandur99
aktív tag

A hirdetés rovatban kínálok egy tokot és egy távkioldót M(A)1-hez, hátha valakit érdeket!

Más: nem létezik E1-hez magyar nyelvű manuál pdf-ben?

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#4658) madgie válasza pandur99 (#4657) üzenetére


madgie
titán

Távkioldó érdekelne!

(#4659) pandur99


pandur99
aktív tag

Csak feltételes módban? :)

JJC MA-R Remote Switch RR-90 a becsületes neve.
Működteti az autofókuszt és a kioldót. Mini USB-n keresztül csatlakozik a géphez.
Működik is :)

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#4660) madgie válasza pandur99 (#4659) üzenetére


madgie
titán

Privátban írok inkább :)

(#4661) MC Pite


MC Pite
veterán

Ezüspowa :D

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4662) szilu7 válasza MC Pite (#4661) üzenetére


szilu7
senior tag

Én is ilyet akarok!!! :B Az obi már megvan. :)

(#4663) Ijk válasza MC Pite (#4661) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nekem ezek az ezüst fuji-k a finom lekerekítésekkel valamiért mindig valami 60-as évekbeli ruszki fényképezőkre emlékeztetnek.
Félek bevallani, de az x100-ba is a külseje miatt nem estem soha szerelembe, a fekete limited már más tészta. Meg valahogy az átnézeti kukucskáló sem hozott soha lázba, akkor már lenne legalább távmérős.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4664) MC Pite válasza Ijk (#4663) üzenetére


MC Pite
veterán

Elsőre arra tippelnék hogy nem használtad még. Ez az ezüst nem az az ezüst. Az szürkés, selymes fényű. A HVF pedig állati jó, EVF-el kombinálva. Egyben... színek/obi/kezelőszervek (OK gomb tuninggolandó) egy nagyon karakteres, szerethető gép.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4665) Stauffenberg válasza Ijk (#4663) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szerintem meg echte germán design. A korszak távmérős gépeinek küllemét leginkább a német fényképezőgép gyártás határozta meg. Ezt utánozták a japánok, kínaiak meg úgy nagyjából a fél világ. A ruszkikról meg elég annyit tudni, hogy háborús jóvátétel címén komplett gyártósorokat vittek Krasznogorszkba, úgyhogy elég sok olcsó Leica koppintás röppent szét a Szovjetunióban különböző nevek alatt, igaz ezek minőségben legalább elérték a használható szintet.

A szovjet érdekszférában kapható fényképezőgépek másik nagy epicentruma Hong Kong volt, ahol meg aztán végképp orrba-szájba nyomták a germán típusok (Leica, Zeiss, Voigtländer, Pentacon, Rolleiflex, AGFA, stb) másolatait, sokszor csak taknyolva, nagyon silány utánzatokkal előállva (most ezeket támasztja fel sorra a Lomography), ezek a nyugati piacokra kerülve csak "toy camera" címszó alatt voltak kaphatók, hozzánk viszont a kissé túlmagasztalt "turistakamera" megtisztelő jelzővel érkeztek.

BTW a Fujifilm nem a ruszki gépeket utánozza a X sorozattal, hanem visszanyúlik a saját gyökereihez, amikor a japán designerek még csak annyit tettek, hogy koppintottak a német mérnökökről. Nekem egy X100-ról sosem jutna eszembe a ruszki kamera gyártás, sokkal inkább a német.

(#4666) kawaer5 válasza MC Pite (#4661) üzenetére


kawaer5
csendes tag

Szia csere erre !? :)

(#4667) MC Pite válasza kawaer5 (#4666) üzenetére


MC Pite
veterán

Nem, köszi, nagyapámtól örököltem, a fed marad, viszont már úton az utód :)) .

Más:
Mindig a képzeletibeli excelemben hátrányként róttam fel hogy X-T1-re nem tudnék jó kis full bőr tokot rakni (kijelz/markolat/púp). Na, megoldották a feladatot :) [link]

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4668) madgie válasza Stauffenberg (#4665) üzenetére


madgie
titán

Nekem meg arról az ezüst színről a béna autófelnik ugranak be :D

(#4669) arn


arn
félisten

most olvasom a hivatalos bejelentest az xt1rol... [link]

ez alapjan nem lesz itt semmilyen elektronikus shutter, hwesen nem tok egyformak. valszeg ezert is lesz 300 dollarral dragabb. majd tuti jon egy fekete verzioja is, csak nem volt pofajuk ennyi ido mulva kiadni egy frissitett vazat. decemberben megkapja mindegyik ezeket a swes ficsoroket, azt csok.

AF Area direct selection – Users can select the focus area with the 4-way controller, without pressing the Fn Key.
Function replacement for the AE-L/AF-L buttons - The currently locked AE-L/AF-L button function will now be interchangeable, depending on the user's preference.
Focus Area size variability during MF – Users will be able to change the focus area in Manual mode during One Push AF with the AF-L button.
Macro Mode direct selection – Users will be able to directly turn ON or OFF the Macro function in Auto Focus mode to expand the distance measurement range to the short-distance range. This will be possible without accessing the pop-up menu screen.
Q Menu customization - The update will render the items and layout of the Q Menu, used for quick access of frequently-used items, changeable to the user's preference.
Video frame rate selection - In addition to the existing 60fps and 30fps selections, 50fps and 25fps, as well as a 24fps selection will become available to users. 50fps and 25fps allow video editing in the PAL region, such as Europe and elsewhere, without converting the frame rate. The 24fps will offer movie-like video capture and play back.
Video manual shooting – Users will be able to select ISO sensitivity prior to shooting videos, as well as adjusting the aperture and shutter speed during video shooting.
Phase Detection AF support for One Push AF - With One Push AF, operated by pressing the AF-L button during manual focusing, the update will enable Phase Detection AF with quicker focusing speeds.
Metering area focus area interlocking - The update will enable users to interlock the AF area position with the metering area when spot metering is selected.
Expansion of the Program Shift setting area - The update will enable the current Program Shift, in which the low-speed side is 1/4 second, to be shifted to a maximum of 4 seconds.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4670) Parci válasza arn (#4669) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tényleg csak kárörvendőket tudnék írni, azt meg nem szeretnék, mert bunkóság. szard le és élvezd a vázat, elcseszett gyönyörű és jó cucc, én már a megjelenésekor és most is azt mondom, hogy jobban kéne bárminél. tényleg bárminél. az elektromos zár frankó volna, én használnám is, de eddig is megvoltam nélküle, te meg lehet, hogy nem is használnád.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4671) torzo válasza Parci (#4670) üzenetére


torzo
Ármester

"gyönyörű és jó cucc" :K :K :K :K

(#4672) Parci válasza torzo (#4671) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jaja, idővel meg is szerzem a gs verzióját, mert azért az 1/32000 s elektronyos zár nem gyenge! ;] ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4673) arn válasza Parci (#4670) üzenetére


arn
félisten

itt egy masik :D elb*szott egy bejelentes ez... mindegyik cikkbol mast lehet kiolvasni. amugy igazad van, nekem meg tanulopenznek jo volt, hogy meg egyszer a budos eletben ne adjak ki sok penzt egy friss vazert.

http://www.fujifilm.com/news/n140910_02.html

2. New high-speed electronic shutter with a maximum speed of 1/32000sec.* **
3. Classic Chrome Film Simulation mode brings more creative power to the X Series*
4. Natural Live View function is just like the naked eye.*

* This functionality will be installed on the X-T1 Graphite Silver Edition from its launch. A firmware update planned for December, 2014 will install these features on the X-T1 Black.
** The Electronic Shutter may not be suitable for fast-moving objects. Flash can not be used.
*** This functionality will be installed via a firmware update planned for December, 2014, for both the X-T1 Black and the X-T1 Graphite Silver Edition.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4674) torzo válasza Parci (#4672) üzenetére


torzo
Ármester

Ez vajon érinti majd a sorozatsebességet is? Mert ezt nem láttam emlegetni. Persze ebbe más dolog is beleszól, és nem mintha a 8/s nem lenne elég.

(#4675) Gondwana


Gondwana
addikt

Az emlegetett fejlettebb vakurendszer körül megint hatalmas csönd lett, pedig ebben aztán lenne ám hova fejlődniük! (Az X100s sem azért ennyire qrrvajó vakus használatra, mert a Fuji jól odatette magát, hanem mert a leaf-shutter ilyen)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#4676) madgie válasza arn (#4673) üzenetére


madgie
titán

Classic Chrome jó lenne az X-E1-nél is (meg az X-A1-nél is persze), bár tartok tőle, hogy az X-E2 meg az X100s lesz az alsó határ.

(#4677) arn válasza madgie (#4676) üzenetére


arn
félisten

lrba tegyek bele ;)

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4678) madgie válasza arn (#4677) üzenetére


madgie
titán

Oda csak az kerül bele, ami az "anyagépbe".

(#4679) arn válasza madgie (#4678) üzenetére


arn
félisten

Ez mongy eleg mocsok huzas a fujitol, rohadtul semmi koze hozza.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4680) madgie válasza arn (#4679) üzenetére


madgie
titán

Szerintem nagyon is van hozzá köze, nélkülük szerintem nem lenne az acr-ben egy darab korrekt fuji profil sem.

(#4681) arn válasza madgie (#4680) üzenetére


arn
félisten

persze, kozosen kavarjak ki, de miert faj a fujinak, ha minden rawhoz engedelyezik?

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4682) madgie válasza arn (#4681) üzenetére


madgie
titán

Mert akkor most X-E2-t vettem volna (X-E1 Provia-val) :D

(#4683) arn


arn
félisten

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4684) Tempus_fugit


Tempus_fugit
tag

Most néztem meg a friss X-E2-m firmware verzióját és meglepetésemre 1.0 fw-jött ki a gyárból...

(#4685) Stauffenberg válasza arn (#4681) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Mert a belépő vázakból hiányzik több filmszim. mód is és nem véletlenül, szegmentál a Fuji. Meg ugye szokás (joggal) szidni az post-X-E1 módokat, hogy csúnyábbak, darálnak a fekete végen, a régiek finomabbak voltak. Simán elképzelhető, hogy jön majd az X-Pro 2 és az majd visszakapja a régieket és az X-Pro sorozat kiváltsága lesz majd ez.

(#4686) arn


arn
félisten

Egy haromnapos repcsis varoslatogatashoz mit vinnetek a 12es melle? A 35ost vagy 18-55?

Hajlok a 35osre, csak a 12es onmagaban lehet tul mesterkelt, ha az lenne sokat a gepen. Allvany nem lesz nalam.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4687) madgie válasza arn (#4686) üzenetére


madgie
titán

23-ast.

Ja, olyan nincs? :D

(#4688) arn válasza madgie (#4687) üzenetére


arn
félisten

neked van? :P mar vartam toled a fixes megjegyzest :D

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4689) madgie válasza arn (#4688) üzenetére


madgie
titán

Nincs, de erősen agyalok rajta :D

Bár lehet megvárnám az X100(s) áresést (addig álljak féllábon?).

(#4690) Tempus_fugit válasza arn (#4686) üzenetére


Tempus_fugit
tag

Ha nem akarsz cserélgetni, akkor 18-55 (most nyáron Velencében a 18-55 volt velem, kiszolgált), ha hajlandó vagy, akkor a 35 (Németországban a 35-ös volt velem, azzal is megoldottam a dolgokat, pl: [link])

(#4691) Freddy76 válasza arn (#4686) üzenetére


Freddy76
addikt

27. Egyértelmű.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#4692) arn


arn
félisten

Voltam fodrasznal, becipeltem a gepet (ilyenkor visszasirom az mftt), gyor foteren is szuk volt a 35os :) zoom lesz belole.

Amugy kene az a gm1+12-32+20 ilyen esetekre. Meg egy nagyobb rendszer fixekkel.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4693) madgie válasza arn (#4692) üzenetére


madgie
titán

Mondomhogyikszszázesskellneked :D

(#4694) arn válasza madgie (#4693) üzenetére


arn
félisten

Jah meg egy matt fekete aventador boraboran, es felver csajok legyezzenek, mikozben kiszallok.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4695) MC Pite válasza arn (#4688) üzenetére


MC Pite
veterán

Amúgy is örök dilemma hogy 23, vagy X100*. Főleg ha hiányol az ember vmi kis hurcolóst..

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4696) Gondwana válasza arn (#4694) üzenetére


Gondwana
addikt

(Amelyik csaj csak legyez, meg amelyiket csak fotózod, azt felénk nem szokás számolni, csak amelyiket ... !)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#4697) MC Pite válasza arn (#4694) üzenetére


MC Pite
veterán

Pedig olcsóbb a 23asnál és hurcolósabb az mftnél. És van hangulata, és felszabadít a cserélhetetlen obi/nyakban jó a másik mellé mikor azon pl 12es van.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4698) MC Pite


MC Pite
veterán

Akik használnak kupakot, hátha valakinek jól jönne:

Elem/vaku(X-T1-é) tartó, obi tartó bőr szütyő is van a TP-nél. (1 év vívódás után rászántam magam a vásárlásra, és most átfutottam a bolt kínálatát)

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4699) arn válasza MC Pite (#4698) üzenetére


arn
félisten

en hasznalok, ha a taskaban tarolom a cuccot (amugy napellenzo), de engem jobban idegesitene a fityego sapka, mint az, hogy elhagyom (nem szoktam).

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4700) MC Pite válasza arn (#4699) üzenetére


MC Pite
veterán

Látszik ki az aki nem régi fujis :D Korábban alapból járt a madzag is, meg pántra a tartó is. Akkoriban még használtam sapkát, azóta inkább csak szűrőt.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.