Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Hát ez nagyon alkalmi vétel volt! Gondolom nem csak utolsó darab, hanem kiállított demó gép volt valaha (azokat szokták ilyen brutális akcióval kiszórni), szóval azért érdemes belenézni, nem fogdosták-e össze a szenzort meg az objektívet, mert akkor érdemes gyorsan megejteni egy takarítást.
Amúgy most néztem megint az X-M1 árakat, most már teljesen vállalható, régen 80k volt az X-A1 és az X-M1 alapkit között (160k vs 240k), így nagyon kellett akarni azt az X-Trans CFA-t a Bayer ellenében, hogy az ember képes legyen rá áldozni ennyivel többet. Most viszont alig 15k különbség mellett azt mondom simán megéri annak aki valamilyen okból nem ragaszkodik mindenképpen a Bayerhez. Az X-A1 ára alig csökkent, viszont az X-M1 valósággal zuhanórepülésben van és csak két hónap van közöttük korban, tehát az sem mondható, hogy régi. Nem lennék meglepve ha a jövőben kivezetnék az X-A1-et és csak a majdani X-M2-vel folytatódna a belépő kategória. Most annyira közel van egymáshoz a két modell, hogy ennek így semmi értelme.
BTW üdv a klubban!
-
Stauffenberg
nagyúr
Most éppen akciós az usákoknál az XF27mm, igaz nem olyan bitang akció, mint év elején volt, "csak" 150 USD-t engednek el.
Ez így vámmal, áfával együtt 90k körül jön ki (plusz 4-5k körüli shipping), ami a magyar 130k körüli árakhoz képest is elég jó vétel. Év elején volt annyira brutálisan akciózva a tengerentúlon, hogy szállítással, import költségekkel, mindennel együtt 65-70k körül jött volna.
Ha itthon vennéd akkor lényegében tökmindegy, mindenhol ugyan olyan drága, nem éri meg. Ezt kitben érdemes venni itthon, mert akkor fillérekért a tiéd.
-
Stauffenberg
nagyúr
"jó tanács, tipp ilyesmi a vén fujis rókáktól?"
Több gombnak is van másodlagos funkciója akkor ha nyomva tartod. Próbáld végig őket. Illetve a hüvelykujjnál lévő tárcsa benyomható, mint az egér görgője, ez üzemmódtól függően eltérő dolgokat csal elő (pl: manuális fókusz mellett belenagyít a képbe).
Érdemes a Q-menübe is belekotorni, zajszűrést vedd le -2 értékre, ez a minimum, illetve én az élesítést is levettem -2-re mert zavar ha túlélesít már alapból, ha akarom ezt megtehetem utólag is (a zajszűrést is).
-
senior tag
Ugyan nem vagyok még Fujival öreg róka, de azért beleszólok.
Érdemes átnyálazni a könyvét. Ha nincs kedved, akkor a Q menü és Fn gomb átnézése legalább. Beállításait majd kitapasztalod. Filmszimulációnak nevezett színprofilokat nagyon szeretem. (RAW-ban is benne van, Lightroomban használható.) Az árnyék tónus állítás nagyon hasznos tud lenni.
Ahogy említették a fekete tárcsa klikkelős is. Q menü visszanézéskor RAW előhívást indít, ami nekem nagyon tetszik ebben a gépben.
Ha urambocsá' automatán használnád , akkor az SR+-ban ne hagyd sokáig, mert folyamatosan fókuszál és zabálja az akksit. Van valami, talán csendes üzemmódnak nevezett dolog, ami kicsit megtévesztő, mert ekkor a vaku sem megy és az AF segédfény sem. A kis vaku ujjal felfelé irányítható, nagyon jól lehet deríteni vele (természetesen vannak korlátai, de ügyes). -
Gondwana
addikt
Az EF 50/1.4 szerintem még Canonra is egészen kompromisszumos, én még 7D-n is hanyagoltam. Öntökönbökés blendegyűrű nélküli üveget erőltetni Fujin, amikor az árából vehető hozzávaló is. (Persze, tudom, Fujira f/1.4 az nem ennyibe kerül, na, de nem is f/4-től kezd élesedni...)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest