Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4151) Freddy76 válasza madgie (#4150) üzenetére


Freddy76
addikt

Pite szerelmes, ilyenkor nem érdekli az embert a fizika :N

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#4152) Stauffenberg válasza madgie (#4150) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ne vedd már el tőle ezt a faék egyszerűségű hipotézist amit minden wannabe expert betanul mielőtt megkezdi fórumozós karrierjét. Ezek megdönthetetlen tények, hogy adott felbontást nem rajzolják ki adott objektívek, igaz a számok mindig változnak 2 évente mikor a megapixel fronton paradigma váltások zajlanak le.

Ezt lehet hallgatni a 6 megapixeles D40 óta, hogy jöttek a 10 megapixeles szörnyek és úristen, nem lesz mi kirajzolja azt a bődületes felbontást. Azóta ez a 10 megapixeles nagy ellenség már felment 12, 16, 18, 20, 24, stb. számjegyekre, de arra nem emlékszem, hogy az objektív kínálat drasztikusan átalakult volna.

[ Szerkesztve ]

(#4153) MC Pite válasza Freddy76 (#4151) üzenetére


MC Pite
veterán

Mibe? 12mpixelbe? Lehet, már S100fs és az N8 óta :)
Hazudnék ha azt mondanám sose croppoltam. De hazudnék ha azt mondanám nem zavaró a mai digitális azonnal zoomolós/croppolós hozzáállás számomra. Minden pigmentre/szőrszálra mindenki rázoomol, azonnal így vizsgálnak egy gépet/képet (ismerősök, a fórumozók mindig kivételek). Azonnal, egyből. A csilló darab képből persze amit csináltak. [Kollégám notija megrepedt, kértem róla egy képet. 9 db-ot küldöt ugyanarról, a kép középső 10×10%-án látszik a repedés, és ez piszkosul tipikus.]
Elkurvultunk... 24/36 kocka, 10×15, tessék, ami ezen is jó, az jó. Persze, lehetett nagyítani, stb, stb, aki akar beleköt ebbe is, aki akarja, érti mit mondok.
Persze, szeretek side-by-side üvegeket, szenzorokat hasonlítgatni, napokig tesztelgetek, pixel peepelek. Az technikai buzulás, nem fotózás. Kiismerem nagyjából a különbséget, kész. Crophoz az is hozzá tartozik, hogy ritkán hoz olyan eredményt amire azt mondom oké, és amit tudok inkább szűkre mint bőre szoktam komponálni, és sokszor inkább visszaeresztem a gépet, mondván ebből úgyis vacak eredmény születne és kitörölném gépen.

Bármennyire is próbáljuk fuji szerelemre transzformálni, ez most nem az lemez :R

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4154) jjeahh válasza MC Pite (#4153) üzenetére


jjeahh
nagyúr

én egyáltalán szinte soha nem pixelkukkolom mások fotóit, teljesen hidegen hagy az ilyesmi, de ettől még több megapixel miért hátrány? a 12-őt én is éreztem már sokszor kevésnek, ha nagyobbat akartam croppolni végül lemondtam róla és a kép ment a kukába mert már monitor méretben is csúnya volt...a 60d-vel pl. sosem volt ilyen gondom :) persze ez nálam sem befolyásoló tényező gép vásárlásakor

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#4155) madgie


madgie
titán

Szakadjunk le a témáról, irányítsátok figyelő szemeitek a Fujirumors felé :K

Új fw, 1/32000 záridővel? Kéne!

(#4156) Mr.Csizmás válasza madgie (#4155) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

csak a T1erminátorral műxik :))

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#4157) madgie válasza Mr.Csizmás (#4156) üzenetére


madgie
titán

X-E2-re talán sanszos, hogy kijöhet.

X-A1-re természetesen nem :D

#4158: szúúú-szááá :))

[ Szerkesztve ]

(#4158) Parci válasza MC Pite (#4153) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

Mi a f@szom más megoldás van egy nem cserélhető obis gépnél, ha nem elég a tele?? Húzzál már el tekerni legyszi!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4159) Mr.Csizmás válasza madgie (#4157) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

xe-1re is plz :D persze split focussal együtt ;]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#4160) madgie válasza Mr.Csizmás (#4159) üzenetére


madgie
titán

Szerintem oda már nem fog menni lényegi újítás.

(#4161) arn válasza madgie (#4155) üzenetére


arn
félisten

ide vele... kicsit mesesen hangzik a dolog.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4162) Stauffenberg válasza madgie (#4160) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Főleg, hogy így is kapott elég sokat az évek során. Sokkal többet, mint bármilyen más gyártónál kapott volna.

Persze az alsó kategória még semmit sem kapott, azért egy-két dolog ide is cseppenhetne. :D A pro színprofilok kizárt, hogy jönnek, az tisztán érződik, hogy szegmentálni kell, nehogy csak az EVF hiánya legyen a nagy vízválasztó, de azért egy wi-fi remote vagy színezhető és jobb hatásfokú focus peaking elférhetne. Vagy a rohadt videó gomb legyen programozható. :D

(#4163) gab.m


gab.m
senior tag

Urak, kicsit terelném a témát: Fuji gépeken mennyire használhatók M42-es objektívek? Gondolom végtelen van, de pl egy egyszerű adapterrel fénymérés lenne? Vagy ez géptípusonként változik?

-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --

(#4164) MC Pite válasza Mr.Csizmás (#4159) üzenetére


MC Pite
veterán

Split focus tuti nem fog menni, hw miatt.

Nem is tudtam hogy e zár is használatos az X-eknél, kíváncsi vagyok E2 ebből profitál-e.

Sose értettem hogy magas iso/zaj webes méretben is gáz a fórumon, croppos festmény (nagyobb szenszor és jó feldolgozó esetén alig észrevehető)meg nem. Vágj, a fenének kell megint leírni. 808asom van, szórakoztam eleget hogy meddig hoz számomra jó eredményt a crop. Régen meg akartam mindent lőni, ma már nem, ami nem olyan amit alvumba is beraknék, del. Ha monitornyiban még oké, mehet, nem vagyok finnyás; de nekem 5100/X-E-k alatt a crop nem volt jó, lásd hétvégi mókus. Asszony kérte, megpróbáltam X10-el, de 3 méterről ez már értékelhetetlen. Megmutattam gépen neki, del. Szerencsére már jobban díjazza ezt, mint a korábbi rengeteg hígabb minőségű képet. Pl fotós akármin a kopaszi gáton egész nap egy jó képet se csináltam (elmegyből sokat), akkor kuka az egész. Régebben tartogattam a sok szart is, évi többezer képet, amit pláne nem nézek vissza. Évi párszázat még igen.
De miért baj ez? Neked meg nekem más az ami elfogadható, kinek ez, kinek az a fontosabb.
Baromi unalmas lenne ha mindenki ugyanúgy csinálná, ugyanaz tetszene, stb.

gab.m: teljesen jól használható, A mód, kész, mindegyiknél megy a fénymérés. E-től felfelé tuti van kókusz píking, de mintha az A/M-be is lenne (ehhez kontrasztos üveg kell, és nyitott blendével élességet állítani). Nem árt ha jó minőségű az adapter, mert sokat tekeri az ember jobbra/balra a fókuszgyűrűt, és g..i idegesítő ha kotyog, volt olyanom is.

Csimmás: 55-200nak? Ebayen less körbe, 120tól mennek ha jól rémlik, kb duplája mint az XC.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4165) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

xf telének mennyi a reális pejaci ára?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#4166) pandur99 válasza gab.m (#4163) üzenetére


pandur99
aktív tag

Van fénymérés. Érdemes A módban használni, és be kell kapcsolni a fotózás objektív nélkül menüpontot. Fókusz manuálisba, és belenagyítva.

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#4167) madgie válasza pandur99 (#4166) üzenetére


madgie
titán

Vagy peaking.

(#4168) arn


arn
félisten

Nagylatonal en kikapcsoltam a peakinget. De a kepeket meg nem lattam :D

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4169) Parci válasza MC Pite (#4164) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért nem tudsz jól cropolni az x10-ből, mert - és most kapaszkodj - szar a felbontása. 6 mp sem sok, de azon belül sem egy erős versenyző. hát, igen, bizony, mégiscsak van olyan, hogy kéne még.

de részemről i+ innentől, abba az utcába már végképp nem megyek be, hogy még fotózni is megtaníts.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4170) Ijk válasza Parci (#4169) üzenetére


Ijk
nagyúr

De az X10 12MP. Az obija jobb a nyikon 18-70-nél, de azért nem mondanám hogy karcol. Ha leveszem az élesítést LR-ban azért látszanak a korlátai. Ettől függetlenül nyilván van értelme a felbontás növelésének, de nagy csodákra nem lehet számítani vágás terén. Sajnos nagy feloldáshoz nagy üveg is dukál.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4171) arn


arn
félisten

jha, a nem focuspeakes kepek elesebbek. de sajna az en sami 12es obimnak is eleg homaly bal oldalanak kb hatoda. f2nel plane szembetuno, de lerekeszelve is durva szinhibak vannak ott.

itt van par kep, kezbol lottem oket. [link]

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4172) Ijk


Ijk
nagyúr

Egyébként most volt alkalmam használni Ausztriában a kis X10-et. Ezzel kivételesen fordítva vagyok mint az eddigi fényképezőimmel. Miután megvettem pár kép után úgy gondoltam eladom, aztán állítgattam, raw-oztam, és egyre jobban elfogadtam. Most az út alatt odáig fajult a dolog hogy meg is szerettem. Szegény d200 sokat fog itthon porosodni, lehet hogy el is adom. Mondjuk az én fotós képességeimnek és igényeimnek ezek a szerényebb képességű gépek tökéletesen megfelelnek.

Néhány kép.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4173) Stauffenberg válasza Ijk (#4172) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Hallstatt, de csodás! :D Néhány hónapja szkenneltem apám negatívjait amiket ugyan itt füstölt el, csak hozzád képest 30 évvel korábban. Még a tónusok is ismerősen csengenek, igaz ő nem Fujira, hanem Kodakra fotózott mindig is. :)

Amúgy meg nagyon rá lehet kapni a kicsi gépek ízére. Már nagyon várom, hogy mikor lehet végre használtan hozzájutni igazán nagyon olcsón egy X100-hoz.

(#4174) Ijk válasza Stauffenberg (#4173) üzenetére


Ijk
nagyúr

Sajnos a fényekkel nem volt sok szerencsém, mert elég borús idő volt. Még egy D800 dinamikája is kevés lett volna a legtöbb helyzetben, meg sem próbáltam menteni a kiégett részeket. De maga a táj csodálatos volt mindenfelé. Kár hogy a kötélvasutak nem mentek du. 4-5-nél tovább, pedig jó lett volna magasról fotózni késő délutáni fényeket. De még így is egy hobbifotós tökönszúrta volna magát ha nincs nála valami gép az út során.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4175) jjeahh válasza Ijk (#4174) üzenetére


jjeahh
nagyúr

nekem pont a borúsak tetszenek, sőt én ha van lehetőségem meg szoktam várni, hogy borús idő legyen, vagy hajnalban, esetleg naplementében fotózok :D sztem verőfényes napsütésben kell inkább a dinamika. egyik felhősre ment is a fav :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#4176) arn


arn
félisten

hat salzkammergut altalaban ilyen :) sot, most magyarorszag sem kulonb... de salzburgban is jon a felho, aztan raul a varosra, es telen van hogy hetekig nem latod a napot.

de a taj nekem is nagyon hianyzik (az idojaras kevesbe)... becs ugyanolyan betondzsungel, mint pest.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4177) Studi válasza arn (#4176) üzenetére


Studi
addikt

Mi tavaly Obertraunban voltunk, Hallstadt mellett. Az csak annyira volt felsős-esős, hogy a Five Fingers kilátóhoz fel sem engedtek, mutatták a fenti webkamera képét, ami egy full fehér monitor volt. Aztán mondta a csávó, hogy a kilátóhoz mittudoménmnnyit kell még sétálnunk 15 centi friss hóban (június elején), fél méteres látótávolsággal. Lemondtunk róla.
Aztán éjszaka megszólalt a légvédelmi sziréna, nemigen értettük, hogy ki akar lebombázni békeidőben egy kis osztrák falut, aludtunk tovább. Mikor már harmadjára szólalt meg, akkor szedtük össze magunkat, és néztük meg, hogy már majdnem az utcában áll a víz, úgy megduzzadt a Traun az esőtől. A völgyből kivezető hegyi utat elmosta az eső, Hallstadt felé nem lehetett átjutni a hidakon, mert akkora víz állt mellettük, előttük. Szóval ott ragaadtunk, másnap tudtunk csak hazaindulni, de akkor is csak úgy, hogy több helyen a hegyoldalon, kis utcákon kellett kerülgetnunk. :)

(#4178) Parci válasza Ijk (#4170) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem értek egyet, szerintem állati durván karcol az az üveg. a szenzor a szűk, hr módban sem igazi 12 mp az az exr. és vastag szűrőt használ.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4179) arn válasza Studi (#4177) üzenetére


arn
félisten

Az nem juniusban volt? Akkor halleint is lezartak salzburg alatt, epp akkor erkeztunk vissza nyaralasbol, es fogalmam nem volt hogyan jutok vissza salzburgba. Kisalfoldi gyerekkent szo szerint meredek volt az amugy 450m magasan varos alatt levo untersberg 1700m korul van, tehat sik, majd kb 1200m hegy. No ott is volt meg jo juniusban, altalaban csak nyar vegere tunik el. Furanak hatott a melegben (akkor volt nyar), de salzburg kornyeke is gyonyoru, es ahonnan ezt latni is lehet, azt meg sem mutatjak a turistaknak. Pedig egeszen elkepeszto, hogy egy hegy van a belvarosban (kb 300m seta), azon egy erdo, onnan meg hofedte csucsokat latsz nyaron.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4180) madgie válasza arn (#4171) üzenetére


madgie
titán

Nem rossz az, beltérben a folyosón ne pixelvadássz, kültérben meg tudsz rekeszelni :)

(#4181) arn válasza madgie (#4180) üzenetére


arn
félisten

Belterben most azert jo, mert a padlon volt a homaly :) pedig gondoltam irok nekik

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4182) madgie válasza arn (#4181) üzenetére


madgie
titán

"pedig gondoltam irok nekik"

Nehogy kiadják a MkII-t? ;]

(#4183) Stauffenberg válasza jjeahh (#4175) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Pedig verőfényes napsütésben is lehet kiváló fotókat készíteni, csak át kell tolni kontrasztos monokrómba, esetleg le lehet szűrőzni sötétre a kék eget. És akkor az infrafotózásról már nem is beszélek. :D

Ettől függetlenül én is jobban kedvelem a lágy fényeket, na meg a borult időjárásnál nagyobb szoftbox nem is létezik a szórt fényekhez. Meg én mindig is úgy tartottam, hogy egy város eső után a legszebb, minden csillog, mindenhol pocsolyák, reflexiók. Felcsavarsz egy polárszűrőt és a hatás csak fokozódik. :)

(#4184) TayRol


TayRol
veterán

Nagyon pozitív csalódás ez a 27-es!

(#4185) madgie válasza TayRol (#4184) üzenetére


madgie
titán

Mánmegvan? Meséjjé :)

(#4186) TayRol válasza madgie (#4185) üzenetére


TayRol
veterán

Jah, most lőttem az első képeket.

Itt is vegigmegy az egész af tartományon, de sokkkal gyorsabban. Rohanó gyereket el tudtam kapni, és a szempillákból ítélve jóval élesebb a kitobinál.

Holnap estig csak telefonról tudok netezni, szóval a képeket is csak ezek után tudom megnézni.

(#4187) madgie válasza TayRol (#4186) üzenetére


madgie
titán

Akkor mégis meg kéne tartani azt a fudzsit, nem? ;)

(#4188) TayRol válasza madgie (#4187) üzenetére


TayRol
veterán

Már döntöttem. Illetve egy (már mondhatom) régi ismerős forumtárssal lebeszeltem az utódját.:)

De ez a 27-es ajanlott üveg, én pedig szerintem beker áron meghirdetem.

(#4189) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Srácok, az x100s-nek van-e már valami hír az utódjáról?

(#4190) Freddy76 válasza TayRol (#4188) üzenetére


Freddy76
addikt

Mi lesz helyette? Fizik Pentaxa?

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#4191) Stauffenberg válasza madgie (#4187) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ez úgy működik, mint kamasz srácnál a csajozás. Nem az a lényeg, hogy meglegyen a nagy Ő, hanem meglegyen minél több! :DDD

(#4192) TayRol válasza Freddy76 (#4190) üzenetére


TayRol
veterán

Nem, ő nem válaszolt a privire. :D

(#4193) Gondwana válasza lugosi (#4189) üzenetére


Gondwana
addikt

X100T, 24MPix, tilt-screen, ilyesmik, rebesgetnek Photokinás bejelentést, de én október eleje előttre nem várom a teljes pontos speckót. (Ki tudja, MLaca lehet, hogy már tud ezt-azt NDA alatt...)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#4194) lugosi válasza Gondwana (#4193) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Érdekes... Szenzortechnológiában, objektívben gondolom nem terveznek változtatni.

(#4195) Stauffenberg válasza Gondwana (#4193) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A hazai Fujifilm képviseleten annyira sincsenek képben, mint egy közepesen informált fórumozó. Bár elnézve most ezt az Aspekt pályázatot/kampányt, talán történik valami végre a hazai irodában is. Na ez már kommunikáció, nem úgy mint amit az elmúlt években műveltek.

De eddig jellemző volt, hogy teljesen kukák hozzá. Sem a már bejelentett gépek specifikációit nem igazán ismerik, sem egyebekről nem tudnak semmit. Mikor
Lacát utaztatták Prágába egy bemutatóra, az is hetekkel a nemzetközi premier után volt.

(#4196) OPiiPO válasza Stauffenberg (#4191) üzenetére


OPiiPO
addikt

ez most talált erősen :)

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#4197) Stauffenberg


Stauffenberg
nagyúr

Ez már sokkal inkább néz ki úgy, mint ami létezik. A korábbi, ezüst verzióról készült fotó olyan rettenet gagyi minőségű, hogy nem lehetett eldönteni valódi-e.

Nekem a korábbi design jobban bejött, de az EVF miatt persze annak a világnak vége. Én inkább egy mini X-E2-re számítottam volna.

Meg ebből a szögből látszik a kihajtogatható kijelző, kissé pufók lett tőle. Na de már nincs sok hátra a Photokináig.

[ Szerkesztve ]

(#4198) arn válasza Stauffenberg (#4197) üzenetére


arn
félisten

canon g

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4199) Parci válasza Stauffenberg (#4197) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem ez egy mini x-e...3 :)

(egyébként amíg nincs itt pite, gyorsan leírom, hogy a képen is látszik, hogy elbírt volna egy picit nagyobb obit is, ha már ekkora a váz. mondjuk egy 24-120/2,0-2,8-at)

és a képből úgy tűnik, hogy megtartják a Világ Legszarabb Obikupakját.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4200) madgie válasza Parci (#4199) üzenetére


madgie
titán

Nekem bejön a forma, valamiért a nyolcvanas évek robotzsaruját juttatja az eszembe... már csak egy OCP logo hiányzik a vázról :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.