Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
próbálta valaki az x-e1 frissített fw-s focus peaking-jét már?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tempus_fugit #216 üzenetére
ha elvileg a fujinak nagyon jó a szenzora, iso200-on miért ilyen zajos? kb olyan, mint az e-p1-em 100-200-on, ami azért nem is tudom...szívás? és ez jpg-ben van lőve? ezt amúgy láttam még máshol is, holott iso3200-as képek még használhatónak tűnnek...szóval nem értem. ráadásul az öreg olyval rendszeresen nem 1.4-en, hanem f2.8-on lövöm a képeket (1.8-at rekeszelek, hogy éles is legyen és azért mosson is), na meg ugye kisebb, és öregebb szenzor, ráadásul híres a rossz zajtűréséről... érdekelne, hogy miért is van ez, ha már x-e1-el szemezek, pont a 35-össel párosítva...a haverom 550d-je is kb zajmentes képeket köpköd alap ison, és már az is olyan gép, amit soha nem vennék meg pont az ősrégi elavult szenzor miatt, és akkor a d3200-5100-at fel sem hozom...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
ja, nem pánik, én csak csalódtam a kis oly-ban ilyen téren, és ez a második legfőbb oka, a kereső után, hogy leváltom valami másra. este, utcán lehetetlen vele képet lőni, iso1600 már nagyon zajos, és a dinamikának annyi, plafonra vakuzni nem lehet, szembe meg csúnya...kocsmafotónál, ha színes a fal, ugyanez van..plafonra derítésnek, magas iso-nak lőttek...hogy mondjak egy pár példát: a nikon d3200, d5100, d7000, d7100 zajszintje szerintem nekem tökéletes lenne, a canon 60d szenzoráért már nem biztos, hogy kiadnék annyi pénzt...remélem a belépő nikonok zajtűrését a fuji is hozza...Tempus_fugit, nagyon kíváncsi lennék pár raw, vagy raw-ból importált portréra a 35-ös obival, nyitott rekeszen...olyanod nincs? esetleg zajszűrés nélküli iso3200-6400-asra.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tempus_fugit #256 üzenetére
x-e1, x-pro1-re? focus peakingről írhatnál egy véleményt, kíváncsi vagyok...belenagyítás nélkül használható-e, mennyire kivehető, látható, a színe változtatható-e, gyenge fényben hogy szerepel...
-
jjeahh
nagyúr
engem a 135-ösről érdekel a véleményed itt már feltettem a kérdést..ha van valahol neten képed tágra nyitott rekesszel, meg max egyet rekeszelve, mutasd meg légyszi jó lenne, ha minél hamarabb tudnék rendelni valami fix manuál telét, mert már jövő hó negyedikén szükségem lenne rá...az 50-es konicáról jókat hallottam...
-
jjeahh
nagyúr
ma már második alkalommal olvasom, hogy oly-t "gagyi műanyag"-ként emlegetnek ([link]), holott ez orbitális tévedés, fogalmam sincs hogyan juttok erre a megállapításra, az ősöreg műanyagvázas, nem időjárásálló e-p1-em is acél-alu burkolatos, és iszonyú masszív darab, fujit nem tapogattam, de az összes jelenlegi aps-c canon modellt veri sztem minőségérzetre, 60d-t beleértve, és nikonok közül is csak a d7000, d7100 ami masszívabbnak tűnik nála... és az om-d magnéziumvázas tudtommal és időjárásálló...szóval egyáltalán nem gagyi műanyag, tapogass meg pár samsungot, meg belépő canont sztem...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
nekem x-e1 kellene... lehet, hogy valamikor meg is veszem majd a jövő év elején... x-m1-ben nincs kereső, x-pro1 drága, és a kukucska elvileg nem olyan jó manuálozni, mint az x-e1-é, én meg a manuálokról nem akarok lemondani, főleg mert x bajonettre nekem még hiányzik pár fényerős fix üveg, és ha más van focus peaking is...szóval arany középút
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
ugyanez ment az mft topikban, csak ott egy rangefinder like keresős váz hiányzott, kb 4-5 év kellett, amíg meglépte a panasonic (gx7)...a fuji valszeg az x-m1-ről, x-a1-ről lehúz egy két bőrt, majd remélhetőleg az x-e2, x-pro2-be is belepakolja az origami kijelzőt...mondjuk nem mintha engem érdekelne
-
jjeahh
nagyúr
öö, úgy gűjtenék fujira én is pana helyett, ha lenne rá egy jó portréobi... az 56mm vagy bármi is ki tudja mikor jön, és valszeg drágább lesz mint két x-e1...
amúgy milyen nikonokról váltottál? az újak nem rosszak ám. Legalábbis raw képminőségben. Az obik más kérdés, ott akadnak gyengébb, viszont olcsóbb darabok is
MC Pite: te is fujis vagy? kívántatjátok itt az emberrel...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
van 3db manuál 50-esem, f2, f1.8, és f1.4, 135/2.8 meg egy revuenon persze, a 35-ös sem rossz erre a célra, de ha rendes mosást akarsz és nagyjából torzításmentes arcokat, akkor valamilyen 50mm körüli minél fényerősebb cucc kéne. És valóban, lehet manuálozni, amíg lesz fuji portréobi, de...ilyen sok pénzt kiadok, és a kedvenc vonalamot manuálokkal kell űznöm? háát, na jól van, mondjuk belemegyek, de előtte kipróbálnám mit tud a focus peaking, mert nem sok jót hallottam róla...kb ennyi ellenvetésem van, ha ezek megoldódnának simán x-e1-et vennék jövő év elején
A Trioplan kicsit drága nem? az árából mft-re kijön egy szuper 45-ös oly. Én inkább jupiter 9-ben gondolkodok, a közeljövőben egy ilyent szerzek be, illetve egy rendes 50/1.4-et. A manuál álmom persze egy Samyang 85 f1.4, vagy kmz 85 f1.5, vagy menjünk tovább, noktor, nokton lencsék... de úgy kipróbálnék egy ilyen Navitar 75mm f1.3, vagy Computar MC 135mm f1.8-at is ezek közül nem tudom fujira mi megy fel vagy adapterezhető.(#402): valóban hatásvadász de nem gond, nálam sokat számít a szépség.
Amúgy g3 a másik esélyes, illetve gondolkodok egy e-p3 vagy e-p2+ vf-2-őn is. Valahogy nem vagyok biztos benne, hogy összeszoknék a g3 dizájnal, meg plasztik feeling-el. Ami a képminőséget, háttérmosást illeti, én már az e-p1-el elégedett vagyok, kivéve, hogy magas iso-ban nagyon gyenge, egy átlagos kocsmában f1.8-on már lehetetlen képet lőni vele...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
oké, nekem is tetszik baromira az x-e1, viszont engem a jpg nem érdekel, lassú af nem zavar, de nincs af-es portréobi, peaking nem tudom mennyire használható napi szinten, az üvegek baromi drágák...kb ennyi ellenvetésem van. G3 ezzel szemben olcsó, van portréobi, ami szintén olcsó, és kiváló, de nincs peaking, evf-lcd váltáshoz érzékelő, csúnya, plasztik feeling...dof: ami azt illeti, x-e1-en is manuálokra kényszerülök, szóval jó fényerős manuálokkal g3-ból is kihozható számomra bőven elegendő mosás...szóval dilemma van rendesen remélem januárig kitisztul a köd, és rájövök, számomra melyik a tökéletes cucc
(#410) Parci: remélem m3ss ezt nem olvassa de most komolyan...van váz beépített evf-el, focus peaking-el, amire van portréobitól elkezdve minden fix nyalánkság, +nem plasztik, max az x-e1 árában vagy olcsóbban?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
akkor eltaláltam
én is kisérleteztem ilyesmivel annó, de idővel rájöttem, nem nekem való a vakuval derítés, most öljetek meg, de szeretem portrékon az árnyékokat, néha plafonravillantásra használom a kis metz-et, de csak mert a kis oly nem bírja a magas iso-t...a derítőlap is ott porosodik a szekrényben, majd tavasszal, ha lesz újra gomba leporolomFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
fura, de én ezt soha, sehol nem vettem észre, inkább azt, hogy pár canikonos nagyon elfogultan viszonyul a milc-ekhez, ami amúgy nem csoda, a dslr-ek-nek rengeteg idejük volt kiforrni, belevésődni az emberek elméjébe, míg a milc-ek alig pár éve léteznek... én is milc-es vagyok, és valszeg az is maradok, de nagyon valószínű, hogy dslr-em is lesz valamikor, és egyáltalán nem vagyok ellenük...szal...hagyhatnánk ezt a témát végre, egyszerűen mindenkinek másak az igényei, ez a canikon fanok vs milc fanok nagy b*romság... tényleg kezd odáig elfajulni a dolog, mint a szifon vs zöld robot téma
-
jjeahh
nagyúr
jee, ezzel és az 56-ossal már számomra tökéletes lenne a fuji obipark, kár, hogy marh* drága lesz mindkettő ha 700 dodónál megállna az ilyen üvegek ára újra elgondolkoznék egy x-e1 vázon
-
jjeahh
nagyúr
e-pm2 is pici, de még kényelmes a fogása, főleg női kezeknek, képminőség a legcsúcsabb mft-t szintjén van, sokkal olcsóbb, mint gm1, és rá egy fényerős palacsinta...zsebben egyiket sem fogja egy hölgy sem hordani sztem, táskában meg ekkora méretkülömbség tökmindegy...[link] ...x100s már férfiasabb méret
a gm1 sztem a kitobin kívül kb mindennel túlzás...még pana 20 is brutális rajta[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #633 üzenetére
ne zavarjon ez téged, nálunk kb az összes fotós így gondolkozik, minden mindegy, csak nagy legyen a cucc, aki mégsem az meg legyökerezett canikon mellett, és ha lehozod nekük a csillagos eget sem tudnád meggyőzni, hogy más márkáknak is van létjogosultsága...engem ez már nem irritál, megszoktam a dolgot, kivéve amikor érdeklődnek az én milc-emről, mivel a válaszomat általában már üveges szemekkel fogadják...mármint érdeklődnek...legtöbbször a kérdés az, hogy: te, ez nem filmes cucc?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
ou, a sony után már a fuji is "om-d szerű" vázat kreál? mostmár ez egy új irányzat? lesznek dslr-ek, kis milc-ek, és om-d style profi rendszerkompaktok?
-
jjeahh
nagyúr
milyen váz lett? x-a1? x-m1? lemaradtam... a gx1 ennyire "vas" lenne? durvák ezek a magas iso-s képek, én ilyen teljesítménnyel teljesen ellenék...mondjuk gondolom ooc jpeg-ek
(#655) MC Pite: ha bőr-büdös, az nem lenne rossz, ennyiért
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #684 üzenetére
te nálam is régebb keresel gépet vazze bár én asszem már kiszemeltem egy cuccot, ami itt is ott is kompromisszumos, de hát ez van... valahogy nincs számomra tökéletes gép...majd ünnepek után meg is veszem sztem, most ajándékokra megy a pénz...
-
jjeahh
nagyúr
Ez eszméletlen, bár minden gyártó követné a Fuji példáját: Újabb firmware X-Pro1-hez Dec 5.-én...
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #770 üzenetére
gh1-ek ára nagyon lement hirtelen
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #770 üzenetére
focus peaking-ről számolj be lécci majd...
-
jjeahh
nagyúr
a fekete nekem bejövős, de így már feltűnőbb, mint egy canon 1d + 800mm/5.6
amúgy miaza logó az orrán, olyan kicsibe, mint a harley davidson-é
szerk: látom megvan oldva az akksihozzáférhetőség is rendesen, ez az amit hiányolok a legtöbb bőrtokrólStauffenberg: x-e1, x-pro1-re láttam szkineket is, nem tom a kis fujikra van-e ilyesmi...vagyis gyári műbőr levesz, egyedi felrak, kész...persze egy új gépet gondolom nem állsz neki mókolni, csak eszembejutott
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
lehet, hogy hüje vagyok ehhez, de sztem végig f4 a max, ami rekeszelhető, nem?
egy nagylátónál mi értelme lenne fix F4-es állíthatatlan rekesznek? legtöbb helyen így írja: F4.0-F22.0, blendegyűrű, 7 lekerekített lamella[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
áá, fekszek le, fáradt vagyok vazze ezt benéztem
"akkor mi a fenének nem tettek rá beskálázott blende gyűrűt?"
a nem-et valahogy nem vettem észre, így teljesen más értelmet nyer, néztem is, hogy mi van, "fix fényerő, mi a fenének blendegyűrű", gondoltam ez is olyan mint pár rodenstock meg egyéb c-mount lencse, ahol a rekesz fix, nem állítható...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
ja, tisztában vagyok, csak a fáradt agyam a baj, benéztem amit írtál, ugyanis a mi a fenének blendegyűrűt a fix fényerővel félreértettem az a nem szócska sokat változtat a dolgon, én meg azt hittem te néztél be valamit, már mindegy, bocs a lámaságomért, legközelebb hullafáradtan nem fórumozok
amúgy besz*rás ebayen mennyire lementek az x-e1 árak, nemrég ha jól emlékszek a nex-6 árában mentek kb., most meg mire eldöntöttem, hogy nekem inkább nex-6 kell, x-e1-et 100 dodóval olcsóbban kapni
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #826 üzenetére
ezek az obik nem tudom milyenek, de gondolom ami hyperprime, az náluk a komolyabb kategória...láttam nemrég valahol egy leica 50/F0.95 vs slr magic 50/F0.95 tesztet, ami szerint ahhoz képest, hogy az slr magic kb 1000-1500 dollárba fáj, élességben megeszi a 7-8000 dlláros leicát, főleg a sarkakban, ahol utóbbi teljesítménye egyszerűen szégyen
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #834 üzenetére
akkor ma éjjel fuji-s kéjálmaid lesznek
végül hamarabb vettél gépet mint én...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #878 üzenetére
peaking rosszabb mint a sony-é?
meg ez is tud ilyen Digital split image cuccot? az mennyire használható?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
FEDman: cuki arckép
madgie: miért, általában sokáig kell várni rá?
Stauffenberg: ekv 35mm körüli fényerőst nem igazán találsz régiben, max valami mai cuccot, pl. [link], vagy f2.8-ast
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #979 üzenetére
amúgy sztem ez kb tök ugyanazt nyújthatja, mint a fujian 35/1.7, és az 20 font ebay-en. igaz nincs díszdobozban, nem ilyen szép, de tudja a körkörös örvénybokeh-t, fokozatmentes gyűrű-t ugyanúgy...én inkább azt venném, ha már játék. igaz gőzöm sincs fujira adaptálható-e... egy 25-ösöm meg egy 50-esem van már, csak a 35-ös hiányzik, hogy teljes legyen a cctv "obipark"
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
én azt nem értem, miért nem dob ki valaki végre egy aps-mft kompaktot keresővel, általános célokra megfelelő gyútávval (család, haverok, street, kocsmafotó, beltéri fotó, barátnő fotó, pillanatképek, emlékképek, egymásra kattogás stb, 20-25mm), és viszonylag nagy fényerővel, mondjuk legalább f1.4, gyenge fényes helyzetekre, egy kis bukéra, háttérmosásra, kb x100s árában...egy ilyen cucc valszeg a legtöbb nem "fotós", de azért igényes júzernek tökéletes lenne, igazi piaci rés...
de lehet csak én látom rosszul[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO