Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13001) lenan válasza madgie (#12997) üzenetére


lenan
aktív tag

napban elég erősek

(#13002) b.vr válasza madgie (#13000) üzenetére


b.vr
őstag

hm, nagy kár hogy nincs ilyen.

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#13003) madgie válasza madgie (#13000) üzenetére


madgie
titán

Kicsit béna lett a fogalmazás :DD

(#13004) MC Pite válasza b.vr (#12998) üzenetére


MC Pite
veterán

LÁMA kérdés, ha hülyeséget kérdek, akkor elnézést, ignoráld/áljátok:
" de nekem csak arra kell hogy WB-finombeállítás, néha kis expokorrekció, aztán mehet az export 16 bites tiff-be, és onnantól PS. Merthogy így pont ugyanazok a színeim mint a gépi jpg."
Akkor mi a fészkes fabatkának rawozni, és miért nem egy gyors képszerkesztővel jpg-ből korrigálsz ennyit? :F
Milyen vázad van - aminek a fine jpgje még mindig kevés?

Végülis mindegy, eztet' én nem szoktam érteni. :B Nikonnál se rawoztam (egy idő után, mikor a 'ajpgbencsakabuzikfotóznak' divatról lejöttem) ha nem volt muszáj,(csak ha a jpg nem bírta eléggé az utómunkát) de fujinál kifejezetten élvezem, hogy alig kell korrigálnom (ez részben az evf-nek köszönhető!), értelmes méretűek a képek, és a 'képnézővel' két-három kis csúszkahúzás ha valami nem tetszik, és PG DOWN a következő képhez és ez piszok gyors, nem görnyedek fél órát a gép előtt hanem a kiválogatáson felül plusz 5 perc és kész vannak 98%ban.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#13005) b.vr válasza MC Pite (#13004) üzenetére


b.vr
őstag

Elég régóta foglalkozom (a fotózáson kívül is) digitális utómunkával (ami "kicsivel" többet jelent két-három csuszka tologatásánál), ha neked nincs szükséged 8 bites jpg helyett 16 bites tiff-re, akkor nincs. Másnak meg van. Ennyi.

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#13006) madgie válasza b.vr (#13005) üzenetére


madgie
titán

Én mindkettőtök érvét megértem, régebben én is "jobbra komponáltam" (a hisztogram miatt ugye), minél jobb legyen majd otthon a kép, most meg a keresőben próbálom meg összerakni, vagy gépen belül (rawkonvert), a PC előtt már nem szeretek órákat görnyedni, ha nem muszáj.

(#13007) MC Pite


MC Pite
veterán

X-E2v4 vs X-E2S: [link]

Tyü, szerencsére van egy nagy előnye az öregnek az újhoz képest ;]
"The classic X-E2 with firmware 4 doesn’t offer AUTO mode, as it requires additional hardware that (obviously) can’t be added via firmware. So what’s this new AUTO mode about? Quite simple: It turns the X-E2S into a fully automatic camera with scene recognition (SR+) and various scene modes for applications such as portrait, landscape, fireworks, sports or night photography. It’s meant for users who don’t know the camera (like a stranger that’s supposed to take a picture of you using your camera), or users who don’t want to know their camera, because they can’t be bothered with learning about aperture, shutter speed and ISO settings."

Hiányzik a régiből a motion detection (én is csekkoltam már), nem nagy érvágás, bár el is fért volna.

"The X-E2S offers a maximum extended ISO setting of 51200, while the X-E2v4 still maxes out at ISO 25600. That’s because once again, ISO 51200 is based on different hardware, so changing the firmware couldn’t do the job."

+1 gondolat: Ugye E1 korai fw-től használom milc X szériát és ott megszerettem az első gen auto isot. Már 3 auto isonk is van, de én még mindig hiányolom az eredeti megoldást. :B Pontosabban így, hogy már 3ból is választhatunk, befért volna egyiknek az eredeti.
Én szerettem hogy a gyutáv és a stabi függvényében a váz automatikusan állította, nem felejthettem el átállítani üvegcsere után sem/a zoomnál is kényelmes dolog.
Érdekes hogy ezt soha semmilyen szavazáson és fujis helyen nem olvasom mint igény/opció, gondolom másoknak ez nem hiányzik (vagy kevesen használták/ismerik?).

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#13008) lugosi válasza MC Pite (#13007) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem is figyeltem hogy lett xe-2s.

(#13009) OTika


OTika
aktív tag

Használt XF 55-200-nak mennyi a korrekt ára?

(#13010) DonRazzino


DonRazzino
senior tag

Turistáskodás miatt legtöbbször jpg-et használok. Mostanában úgy látom, hogy egész jó eredményt ad, ha -2 highlights -2 shadows-zal csinálom a képeket, aztán az egészet bedobva LR-be kollektíven adok rá +20 Contrastot. Így kevés kiégett részem van (megmentett felhők) és a fák árnyéka is egész nyitva van, mégse kellett csak 2 percet foglalkoznom a képekkel és nem lett "lapos" sem a végeredmény...

Nekem így tetszenek a képek, de van valami ami miatt "szakmailag" hülyeséget csinálok? :R

(#13011) MC Pite válasza DonRazzino (#13010) üzenetére


MC Pite
veterán

-2 highlights miatt tompa lehet, tónusgörbéken rángatva kicsit türhetőre hozható. Illetva a közeli arcoknak a -2 shadows a sok (meg sok helyen jól néz ki az alap 0-val, főleg ha nem volt erős árnyék). DR autón jó munkát szokott végzni, sőt, ha ms+es-re van állítva (ha tud e zárat) akkor kb sose fog kiégni csak ha a juzer benézi (arc fókusszal/ae-vel tuti).

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#13012) osztraksajt


osztraksajt
őstag

Hol érdemes használtan X bajonettes objektívet keresni? (Egy kitobjektív is megtenné).

A hardveraprón nézem egy jó ideje, de semmi.

(#13013) rbalint88 válasza osztraksajt (#13012) üzenetére


rbalint88
addikt

index vonatkozó fórumában, pékinfo aprójában.

(#13014) 80hun


80hun
addikt

Nincs valakinek fujihoz véletlen adaptere amitől megválna? :)
MD , FD , M42 , OM érdekelne.
Mindegy melyik , holnap jön meg a használt fuji vázam és most esz a fene hogy nem tudok vele fényképezni. :)

(#13015) mouser1 válasza 80hun (#13014) üzenetére


mouser1
csendes tag

index fórumon pont most hirdetnek ef és m42 adaptereket.

[ Szerkesztve ]

(#13016) 80hun válasza 80hun (#13014) üzenetére


80hun
addikt

Köszönöm , M42-es adaptert találtam. Már küldik :)

X-E1 vázon a pixel mappingot csak a szervíz tudja lefutattni?

(#13017) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Egy x100s-sel végig mernétek fényképezni egy esküvőt? Nem hivatásos fotósként, hanem mint fotós helyett meghívott családtag.

(#13018) madgie válasza lugosi (#13017) üzenetére


madgie
titán

A fotós helyett meghívott családtag titulusra nem reagálok, sajnos az ilyen, de amúgy igen, simán belevágnék. A pár meg azt kapná, amit :DDD (X100s-en úgyis mindig a flare-t keresném, imádom a 23/2 csillogásait).

De itt egy példa :)

[ Szerkesztve ]

(#13019) MC Pite válasza lugosi (#13017) üzenetére


MC Pite
veterán

a, Fotós helyett meghívott családtag? ... Nem is tudom hogy ez kellemetlenebb, vagy a fotós mellé hívott, ami szerintük poén, a fotós meg a halálba kíván és reméli hogy nem fogsz lábatlankodni.
b, Fotóztál már esküvőt, ismered a menetrendet, van elképzelésed?
c, Mondhatnám ha nem vagy benne biztos, akkor lehet hogy inkább nem.
Amúgy simán megoldható :K 1-2 szitu lesz amikor az illdomosnál közelebb kell menned (gyűrű húzás, aláírás, csókból esetleg egy közelebbi) egyébként meg nem nagyon limitál a gyutáv. Hacsak nem előnytelen valakinek/valamiért, akkor lenti (derék magasságból pl) szögekből lehet kicsit nyújtani úgy a teret hogy nem is tűnik kevésnek a 35 mili.

+1: Ha nincs, esetleg egy vakut bérelj/kölcsönözz/vegyél addig (csak valami kis TTL-est, EF20 vagy MK320, hogy néha legyen lehetőség indirekt villantásra) - tisztább dolog mint szétlájtrúmolni a képeket mert nem volt normális fény. Bár ha esetleg idáig nem volt vakud, eddig, akkor előtte egy pár szeánszot tarts ahol kiismered egy kicsit.

Furcsálom hogy egy esküvő költségvetésébe ilyen nem fér bele. Nem kell az egész napot megfizetni ha szűkös a keret, de beállított+ceremónia azért nem olyan nagyon drága (vidéken).

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#13020) lugosi válasza madgie (#13018) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"A fotós helyett meghívott családtag titulusra nem reagálok"

Nyugodtan, kb ugyanaz lehet a véleményünk!
:)

és McPite:

Félreértés van! Nem én vagyok a felkért, szerencsére. Én nem vállalnám, nem értek hozzá ehhez képest semmilyen szinten (én inkább az a telefonnal fotózós típus vagyok manapság, a dslr cuccom már nincs meg), és ami fájóbb (nekem :DDD), hogy 100s-em sincs.
Egy ismerősöm lenne a jelölt, aki kapott egy ilyen felkérést, és 100s-t fog venni a nyárig, most dslr-rel fotózik hobbi szinten (de eladja vagy már el is adta, a lényeg hogy x100s-e lesz). És ő mondta, hogy felkérték családon belül egy ilyenre, és teljesen tanácstalan. Sajnos a felállás az, hogy vagy ő, aki már párszor fogott fényképezőgépet a kezébe haladó amatőrként (ügyes egyébként, de nem profi), vagy jönnek a rokonok/ismerősök a kompaktokkal és a telefonokkal, és szétfotózzák az esküvőt, ami meg rettentő gyenge lesz. Én annyit mondtam neki, hogy ha 3-4 hónapja van egy gép megismerésére, az önmagában elég lehet arra, hogy a gépet készség szinten kiismerje, tudja használni, de a magam részéről egy 35mm-essel nem mernék nekivágni, bár azt mondtam én is, hogy valószínűleg van az a vérprofi ember, aki ezzel megoldaná olyan szinten, hogy tetszőleges dslr szettel sem tudná amatőrként utánacsinálni (madgie köszi a linket, tanulságos). Annyi előny mindenképpen van, hogy fényerős, és "csak" a házasságkötő teremben kéne fényképezni (igenek kimondása, gyűrűfelhúzás, aláírás, pezsgőzés, szülők köszöntése gondolom). Életében nem fotózott még esküvőt egyébként.
Szóval ennyi, vagy ez, vagy a kb. semmi. Annyi hogy a házasulandók költségvetése kb semmit nem enged meg, ezt tudom róluk körülbelül (sajnos).
Gondolom, az hasznos tanács, ha a távolságokat, embereket valamennyire előre elpróbálja, de nagyon sok mindent improvizálni kell, és sajnos a pillanatok megismételhetetlenek.

(#13021) Gondwana válasza lugosi (#13020) üzenetére


Gondwana
addikt

X100s-sel legalább egy, t-vel 2 vagy 3 esküvőt fotóztam eddig, keresztelőket legalább 3-4-et. Megjegyzem, mind ismerős helyszín volt, de nekem nem feltétlenül volt előny is, hogy előtte ugyanott sokszor megfordultam már a céges Canon cuccal. Külső vakuval egyetlenegy dologgal kell vigyázni Fujiéknál, őskompaktok óta, amikor még a vaku és a gép ugyanarról az akkuról mentek, bennemaradt a firmwarekben, hogy amíg a vaku nem jelzett, hogy a kondenzátort feltöltötte, addig nem indulhat az AF, ezzel még tud szivatni a Nissin is.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#13022) MC Pite válasza Gondwana (#13021) üzenetére


MC Pite
veterán

Mondjuk elemmel (nem akkuval) és slow sync módban (hogy csak egy kicsit derítsen, nem erős/stúdiós főfényes vakuzással) valószínű nem ütközik vaku újratöltős limitbe - legalábbis 98%ban csak így szoktam vakuzni és még sose tűnt fel. :B
Bár most az X30-al kipróbálva,(más leafshutteres nincs kéznél) vakut 1/1re állítva (bakker milyen hangos így :DDD ) ha még nem üzemkész a vaku, megy a fókusz, és exponálni is enged. X100asokat mondjuk te használod, úgyhogy elhiszem ha ott nem így megy, csak furcsa.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#13023) madgie


madgie
titán

Miért akartok mindenképpen vakuztatni vele? Az utolsó dolog lenne nálam egy X100-nál a külső vakuval való macera. Folyamatosan mozogni kell vele, helyezkedni, belemászni a részletekbe a 23/2-vel, nem távolról indirekt megderíteni. Lehelletnyit meg lehet deríteni a kisvakujával is, ha kell, leaf shutter ugye, nincs lekorlátotva holmi 1/180-nál a szinkronidő.

(#13024) szenesember válasza MC Pite (#13022) üzenetére


szenesember
aktív tag

Az meg hogy lehet? X30-on mostanában pont ezzel küszködök. Nekem nem indul a fókusz, míg a vaku tölt, de még csak a Q-menübe sem tudok belépni. :F
Egyébként X30-on hogy érdemes beállítani a Jpeg-et? Neked több tapasztalatod van vele. Most így használom: DR200 | Color 0 | Sharp -1 | HTone -1 | STone -2 | NR -2 | És néha felmegyek ISO1600-ig.

(#13025) MC Pite válasza szenesember (#13024) üzenetére


MC Pite
veterán

Elve trágya akkukkal használom, hogy a fenébe juttok el odáig hogy várni kelljen a vakura ha nekem még ezekkel se kell? :B Már-már irreális 1/1-el néztem a töltési időt, és itt is elexponált az E2 is kész vaku nélkül.

Astia profil max 800as isoval -1 shadows, sima astia, sima provia mód amiket főként használok; meg van egy kevés fényes/portrés ProNegStd +2color-os.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#13026) szenesember válasza MC Pite (#13025) üzenetére


szenesember
aktív tag

Akkor nemtom, mi van. Valamit én szúrok el...

Kösz a beállításokat! Úgy veszem észre, a HTone-t nem érdemes piszkálni. :)

(#13027) MC Pite válasza szenesember (#13026) üzenetére


MC Pite
veterán

Legalábbis én nem szeretem, mert csak kiszürkíti a világos részeket. DR auto, lehúzza ha kell, én meg tovább az expó tárcsával ha úgy tűnik beéghet - de kinek a pap, kinek a papné.

Vakun gondolom nincs mit elbaltázni, max az expó prioritást nézd meg mire van állítva, hátha erre is hatással van.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#13028) Clemi


Clemi
veterán

Hurrá sikerült a Fujinak a 14 naptári napos visszatérítést teljesíteni 44 nap alatt teljesíteni ráadásul még le is csíptek egy ezrest. Na ez azért elég gáz. Anno a Canontól mindez 10 napon belül és forintra pontosan megtörtént.

(#13030) GOD_GOD válasza Clemi (#13028) üzenetére


GOD_GOD
tag

Nekem pont ma jött meg 30 nap után, szintén egy ezressel kevesebb... WTF

https://goo.gl/Ytmk3k

(#13031) madgie válasza GOD_GOD (#13030) üzenetére


madgie
titán

Dettó. De egy amcsi cég még ennél is meredekebb, egy refund náluk mínusz ötezret takart :Y

Más: Commended lett végül ez a képem a WPO-n.

(#13032) 3YEW válasza faki_ (#13029) üzenetére


3YEW
tag

tényleg elég gáz, hogy ilyen megjelenik a sjaát honlapjukon, nekem ez tetszett a legjobban: "véletlenszerű színszűrő" :O Na akkor lenne mindenki bajban! :W )

T

(#13033) hemaka válasza Clemi (#13028) üzenetére


hemaka
nagyúr

A kezelési és átutalás költségeit nyilván nem saját zsebből fogják fizetni. Bár akkor már publikálhattak volna olyan árat, úgy lett volna fair.

(#13034) Clemi válasza hemaka (#13033) üzenetére


Clemi
veterán

A kezelési költség legyen már az ő gondjuk. Ha már egyszer meghirdettek egy akciót, akkor ugyan számolják már bele költségnek az adminisztratív teendőket. Az átutalást meg ki a fene mondta, hogy a Western Union-al intézzék, ami szerintem a legdrágább lehet ilyen esetre. Nehogy már egységesen mindenkinek pont 1000 Ft az átutalási költség! Azt ha jól saccolom százalékban számolják, ahogy a kezelési költséget is. Ez egyszerűen simán sumákság és kicsinyesség. Részemről itt egy percig sem a hiányzó 1000 Ft a téma, hanem az elv. Ha azt írják az akciónál, hogy ennyi meg ennyi a visszajáró összeg, akkor az legyen annyi.
A Canon miért tudott korrekt lenni? Neki nem volt kezelési és átutalási költsége? Tőlük miért kaptam meg forintra pontosan a beígért összeget?
Ez nekem valamilyen szinten az egész céget minősíti de lefelé és nem pozitív irányba.

(#13035) madgie válasza Clemi (#13034) üzenetére


madgie
titán

A Canonnál is volt valami sékság tudtommal, talán az Erstések kaptak kevesebbet, vagy valami ilyesmi.

(#13036) konyi79 válasza madgie (#13035) üzenetére


konyi79
addikt

Canon nekem jóval határidő előtt, pontosan küldte.
( :B csak nyomtató :DDD )

(#13031)
Ez jó is, ez 55-230 ugye?

[ Szerkesztve ]

(#13037) madgie válasza konyi79 (#13036) üzenetére


madgie
titán

A-a, 56/1.2 :)

(#13038) lugosi válasza madgie (#13031) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

De jó kép.

(#13039) madgie válasza lugosi (#13038) üzenetére


madgie
titán

Köszi! Elküldtem a bringás srácnak is, gondolom neki is jól jön majd :)

(#13040) konyi79 válasza madgie (#13037) üzenetére


konyi79
addikt

Már megint az ötvenhatos :N

(#13041) TakiUZ válasza madgie (#13031) üzenetére


TakiUZ
tag

:C madgie minőség :)

(#13042) madgie válasza TakiUZ (#13041) üzenetére


madgie
titán

Ne fényezz már, lenne ezen mit javítani :))

(#13043) madgie


madgie
titán

Szokásos reggeli hangulatok :)

X-T10, 35/1.4, OOC Monochrome R, S és H Tone kimaxolva (+2)

[ Szerkesztve ]

(#13044) madgie


madgie
titán

Na mi van, megöltem a topikot? :D

(#13045) jmakk válasza madgie (#13044) üzenetére


jmakk
őstag

A képektől mindenki megretten. Technózni kell, meg pixelkukkolni. Manapság az sokkal trendibb. :D

(#13046) 80hun


80hun
addikt

X-E1-en beletudok nagyítani az élőképbe vhogy?

(#13047) silmatauki válasza 80hun (#13046) üzenetére


silmatauki
őstag

Bele, megnyomod a hatso fenti "kiallo" tarcsa kozepet.

(#13048) faki_ válasza silmatauki (#13047) üzenetére


faki_
senior tag

Utána meg tekerve kétféle nagyítás között lehet váltani.

(#13049) 80hun válasza silmatauki (#13047) üzenetére


80hun
addikt

Köszönöm , örök hála :R

(#13050) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

fuji x40:

a szemfülesek bizonyára észrevették, hogy az utód ezúttal késik...

x10: 2011.09.
x20: 2013.01.
x30: 2014.08.

másfél éves ciklusokban frissítették, most meg csak egy interjút kaptunk, amiben az x30 utód kérdésére még csak nem is azt mondták, hogy milyen nagyot szól majd, hanem azt, hogy túl kompetitív ez a szegmens, rx100, canon, nikon is most már és hogy nekik nincs 1"-os x-trans lapkájuk.

fasza... :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.