Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4501) arn válasza Mr.Csizmás (#4499) üzenetére


arn
félisten

hat az omdt is nagy nehezen teszteltek... de nem hiszem, hogy jobb lenne ezekben a nyers parameterekben, mint a sony.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4502) Stauffenberg válasza arn (#4501) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Sőt! Dinamikában szerintem inkább még gyengébb is (nem véletlenül van a szoftveres DR hókuszpókusz). Nem biztos, hogy a DxO nem akarja tesztelni, meglehet, hogy a Fujifilm zárkózik el ettől, mert az ő hírnevüket eddig is a bloggerek és a fórumozók alakították ki, az egy marketing szeppuku lenne ha a híresen DxO fetisiszta nyugati piacokon azzal dobálóznának (teljesen feleslegesen), hogy mennyire leszerepeltek ezek a szenzorok. A DxO jelenlegi mérési gyakorlata szerint igen jó valószínűsége van annak, hogy az X-Trans szenzorok eléggé hátulra kerülnének a listán ami ugye hülyeség, de nem mindenkinek Canon a neve, aki letojhatja, hogy miket méricskélnek egy laborban.

(#4503) arn válasza Stauffenberg (#4502) üzenetére


arn
félisten

a dinamikakezelese is fura, epp mint a szinkezeles... ha a beegest nezem, szerintem tuti elobb egne be (az mfthez kepest is), viszont a hasznalhato tartomany dinamikakezelese jobb, tobb a reszlet. nemtom, hogy ez a 14 vs 12 bitnek tudhato e be.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4504) madgie válasza Stauffenberg (#4502) üzenetére


madgie
titán

"nem véletlenül van a szoftveres DR hókuszpókusz"

Ezt úgy mondod, mintha nem lenne majdnem minden gyártónak hasonló szoftveres dinamikamókája :)

(#4505) Stauffenberg válasza madgie (#4504) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Átfogalmazom: Nem véletlenül fektettek ekkora hangsúlyt egy jól működő szoftveres DR hókuszpókuszra. :D Nekem eddig a többi gyártóé nagyon nem tetszett, itt viszont tényleg jó.

De egyébként a dinamikát nem érzem sokkal szélesebbek, mint mondjuk az 5DmkIII esetében, ami még a 12 EV-t sem éri el. Bajom egyébként ezzel sincs, amúgy is csípem az Ödönt. Szerintem ez már bőven használható bármire. Aki azt hiszi, hogy csak 14 EV felett van élet, azt csak sajnálni tudom. :)

(#4506) Gondwana válasza madgie (#4504) üzenetére


Gondwana
addikt

(Azok már kevesebben vannak, akiknél működik is - Canon Highlight Tone Priorityt használhatónak tekintem, a Shadow Optimizert meg a Nikon hasonló árnyékmókolását meg én nem tekintem annak.)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#4507) silmatauki válasza Mr.Csizmás (#4499) üzenetére


silmatauki
őstag

"nem fogják, mert lelépi az összes fav nikonjukat, és azt a szígyent nem engedhetik meg maguknak."

Hivatalosan azt mondják, hogy az X-Trans eltérő pixelszintű architektúrája miatt nincs kapacitásuk vele külön foglalkozni. Amiben lehet valami – képzeld el, ha valami vacak demozaik algóval szub-optimális eredmények születnének. Bár mondjuk a dcraw-féle demozaik (amit talán felhasználhatnának fejlesztésre) egész jó lett az utóbbi 2 hónapban. Nem egy C1P vagy Irident, de egész jó – jobb, mint az LR. Tesztek ITT.)

[ Szerkesztve ]

(#4508) madgie válasza silmatauki (#4507) üzenetére


madgie
titán

Azt hittem, ezen a témán már végre túlléptünk... semmivel nem jobb a C1 Pro demosaicja, mint a LR-é (5.4 óta), csak alapból erősebb élesítéssel, nagyobb kontraszttal és egy valag clarity-vel érkezik.

Ami pont szembeköpi a komplett finom Fuji-filozófiát, just sayin'.

(#4509) silmatauki válasza madgie (#4508) üzenetére


silmatauki
őstag

Mondjuk úgy: eltérő véleményen vagyok. Minden egyes új összehasonlítás (is) azt hozza ki, hogy a LR gyengébb pixelszinten – ghosztosít keményen. Nem olyan trágya, mint a LightZone (legalábbis a 3 nappal ezelőtt kiadott b11 előtt), de azért még mindig ez az egyik legrosszabb.

(#4510) madgie válasza silmatauki (#4509) üzenetére


madgie
titán

Nézd, összelőttünk nemrég pár rawot itt is, semmi ghost nem volt az LR-n, csak a zöldekben ugye valamennyivel trágyább, mint az átlag Bayeres gép. Ha megnyomtuk a clarity-t, kontrasztot, meg feltekertük az élesítést, akkor pont elértük azt az eredményt, amit a C1 ad: a labirintus-szerű, fals információkkal teli képet.

#4511: jaja, ebben van valami, sajnos, nem sajnos, az X-A1 a Bayer CFA-val kicsit érzékenyebb a színzajra, ott defaulton illik hagyni a LR-n is.

[ Szerkesztve ]

(#4511) silmatauki válasza Stauffenberg (#4505) üzenetére


silmatauki
őstag

A Fujiban az a jó, hogy ISO200-on rohadt kevés színzaja van alulexponált részeken, és egészen vad shadow pullokat meg lehet ereszteni minimális (C1P-ben pl. a default 50 helyett max. 3-4 a 100-ból; LR-nél is jóval a default alatt) színzajszűréssel. (A világosság persze sokkal zajosabb, azt durvábban kell szűrni, de legalább az nem keni a színeket.) Emiatt ha direkt a csúcsfényekre exponálsz RAW-ba, akkor pp-vel durva magas DR-t kaphatsz.

(#4512) arn válasza madgie (#4508) üzenetére


arn
félisten

de meg mindig jobb... most en is attertem lrra (profilok miatt), de a lr meg mindig hamarabb kezd vizfestekezni. nem tudom, hogy min mulik, de szerintem a szenzor dinamikusan valtoztat vmilyen parametert, mert kepenkent eltero, hogy mikor es hogy jon elo. altalaban ott, ahol tobb apro reszlet van a kepen. mintha a rawra is csinalnanak egy ilyen preelesitest, tartalomtol fuggoen.

oda kell ra figyelni, nem csak auto ranyomni vmit.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4513) silmatauki válasza madgie (#4510) üzenetére


silmatauki
őstag

Hát nem tudom, processzáltam pl. ezeket a RAW-okat utólagos élesítés, ill. mindennemű egyéb beavatkozás nélkül is:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/8769714/XE2F4042.RAF

https://www.dropbox.com/sh/gde0ntio20svpim/AACFtfuVx9p918FCzpVUtXf4a/DPRTEST?lst

Mindkettőben csúnyábbak a kontrasztos élek LR 5.6 alatt – egy pixeles “ghost” megfigyelhető az LR-nél, míg a jobb demosaicinggal rendelkező progoknál nem.

(#4514) Stauffenberg válasza silmatauki (#4511) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Így van, ezért van, hogy csúcsfényekhez igazítom mindig az expozíciót, mert a feketék felől szépen fel lehet nyomni utólag. Bár ez nálam inkább már ösztönös, mert ez egy bevett gyakorlat a videózásban, filmezésben. Az viszont nagyon jó, hogy a Fujifilm gyönyörűen asszisztál ehhez, sok tartalék van a látszólag elveszett feketékben is.

(#4515) arn


arn
félisten

de az is lehet, hogy a sok apro reszlet szimplan tulvan a szenzor korlatain, tul keves (sub)pixelbol akarja kisakkozni az infot. ezt amugy egy nagyobb felbontasu szenzorral javitani lehetne.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4516) silmatauki válasza Stauffenberg (#4500) üzenetére


silmatauki
őstag

A 2013-as N7 mellett szól az NFC is. Mondjuk Fujinál ez sajna érdektelen, de ha esetleg a jövendő modellek NFC-val is rendelkeznek majd, akkor nagyon hasznos lesz: azonnali kép-transzfer a kameráról a táblára mindenféle előre felépített, elemzabáló Wi-Fi kapcsolat nélkül, simán csak a két cucc összeütésével.

Nagyon sokat használom a Nokia 808-asaimról való 2013-as N7-re pakolásban. De (állítólag) ugyanilyen jól műxik a Sony NFC-s ILC kameráiban is.

(#4517) madgie válasza arn (#4512) üzenetére


madgie
titán

Nézd, nem akarlak megbántani, de szerintem ez a process messze áll az általam vélt optimálistól, életemben nem láttam ennyi artifactot a saját képeimen. Nekem ez olyan, mintha 300%-ra nagyítanék valami kőbaltás algoritmussal valamit.

(#4518) silmatauki válasza Stauffenberg (#4514) üzenetére


silmatauki
őstag

Csak az a lényeg, ha csúcsokra exponálsz, akkor ne használj DR200/400 módot, mert az -1/-2 exp. komp-ot applikál, azaz elvesztesz a tetején 1 ill. 2 EV-t (és a zaj is nő persze, ugyanakkora végleges “előhívott” világosságot feltételezve).

(#4519) silmatauki válasza arn (#4515) üzenetére


silmatauki
őstag

Nem a szenzor a ludas – ugyanez a “vajon mi a fene állhatott ott eredetileg” probléma Bayer szenzoroknál is ugyanúgy van, csak arra már ugye régebb óta fejlesztenek demosaicing algókat, és emiatt azok fejlettebbek is.

Emiatt van mindenféle predikciós meg mittudoménmilyen “feltételezős” algó a jobb demosaicing algókban (pl. Adaptive homogeneity-directed, Pixel Grouping stb. - ld. http://en.wikipedia.org/wiki/Demosaicing#Pixel_correlation_within_an_image )

(#4520) arn válasza madgie (#4517) üzenetére


arn
félisten

mert ezen van egy jo adag clarity. a c1 ket szinten kezeli ezt, a lral szemben. a hianyzo bantja a te szemedet :)

szvsz az egyik algoritmus erre csal, a masik meg arra... kb mintha aa minosegekrol vitatkoznank, kinek mi tetszik. alapvetoen valszeg mindketto a szenzor korlatait probalja meghagni, es informaciot kisakkozni belole. nekem is szimpibb a c1 eljarasa.

osszhatasaban az x-trans kepe jobban tetszik, mint a hagyomanyos szenzoroke, de ez a gyenge pontja. valszeg minel nagyobb lenne a szenzor felbontasa, annal kevesbe jonne elo ez a problema. vagyis nem problema, hanem sajatossag. ilyen.

(#4519) silmatauki: hat en szkeptikus vagyok, hogy ebbol sokkal tobbet ki fognak hozni x ev utan. a fuji pl siman csinalhatna egy preoptimalizalt verziot es tarolni rawkent, de valszeg nem veletlenul vizfestekez a jpgjuk is tobbet. ha ok nem tudjak normalisan megcsinalni, akkor mas sem fogja helyettuk.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4521) madgie válasza silmatauki (#4518) üzenetére


madgie
titán

Tetején? Miért veszítenél bármit a tetején? Alulról lesz zajosabb valamennyivel, de a csúcsfények felől pont nyersz, ha picit még túl is exponálod.

arn: nem, az én szememet az bántja, hogy ez nekem már nem fotó, ez grafitrajz, kiszínezve.

[ Szerkesztve ]

(#4522) Stauffenberg válasza silmatauki (#4518) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Sokszor van fixen DR100-on a gép, de igazság szerint a DR200 és DR400 arra is jó, hogy bátrabban rá tudsz lépni a csúcsfényekre.

Egyébként Nexus 7-re visszatérve: Már a 2012-es modellben is volt NFC, ez nem csak az újabb kiadás sajátja.

[ Szerkesztve ]

(#4523) MC Pite


MC Pite
veterán

Közben:

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#4524) arn válasza madgie (#4521) üzenetére


arn
félisten

lehet :) lattam ennel gazabbat is, tesztnek meg jo.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4525) silmatauki válasza madgie (#4521) üzenetére


silmatauki
őstag

"Tetején? Miért veszítenél bármit a tetején? Alulról lesz zajosabb valamennyivel, de a csúcsfények felől pont nyersz, ha picit még túl is exponálod."

Úgy értettem, ha a csúcsfényekre mérsz, azaz azok éppen nem klippelődnek, akkor ha DR200/400 módot használsz, a gép pluszban 1/2 EV-t levon a kiszámolt expozícióból, azaz 1/2 EV-nyi átfogás elvesz felül. Ezért nem szabad DR200/400-at használni, ha eleve a csúcsfényekre mérsz, és nem valami közepesen világos részre.

(#4526) Parci válasza madgie (#4517) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

emlékszel még szilcsire az indexről? ő tolta szálkásra az élesítést mindig :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4527) Stauffenberg


Stauffenberg
nagyúr

Túlélesítésről jut eszembe: Valahol le lehet tiltani, hogy a Flickr agyonvágja a feltöltött fotók alacsonyabb felbontású verzióit? Olyan szinten túlélesít, hogy hányok tőle, ezét nem használtam soha igazán, csak hébe-hóba raktam fel valamit, aztán gyorsan be is zártam mikor megláttam a monitor méretű kisképet.

[ Szerkesztve ]

(#4528) madgie válasza Parci (#4526) üzenetére


madgie
titán

Huhh, na ő aztán abszolút nem hiányzik az életemből :D

(#4529) madgie


madgie
titán

Hm, arn, elment anno az a levél a Fujinak? :D

(#4530) jjeahh


jjeahh
nagyúr

elképesztő, hogy a fuji mindíg meg tud lepni úgy, hogy dizájnban semmi újat nem hoz, és az ember nem, hogy unja már a formájukat hanem sőt, egyre és egyre jobban tetszenek :D ezt az x100t keresőt szívesen látnám egy cse. obis gépben az x-e1 mostani áráért :))

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#4531) Freddy76 válasza madgie (#4529) üzenetére


Freddy76
addikt

Ez már ügyvédet kíván :(

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#4532) arn válasza madgie (#4529) üzenetére


arn
félisten

No majd irok nekik egy masikat... Rohadjanak ossze. Ez volt az utolso dragan vett fuji vazam. 9 honapos termekciklus egy topvaznal, kicsit durva.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4533) Stauffenberg válasza arn (#4532) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Hajajj és jön még jövőre az X-Pro 2 is. Az X-T1 nem igazán top váz, mert az X-Pro "sorozat" tölti be ezt a szerepet. Az más kérdés, hogy az X-Pro 2 érkezéséig az X-T1, vagy izé... az X-T1GS a top váz.

Mondjuk nem tudom, hogy most az X-T1 mennyire lesz használhatatlan azért mert itt a GS verzió, szerintem semennyire, nem vettek el belőle semmit, gyanítom a piacról sem futtatják ki, szóval nincs értelme 9 hónapos ciklusról beszélni.

Na meg azt sem tudom, hogy mitől jobb az ha nem 9 hanem mondjuk 18 hónap után jön ütősebb új váz. Ígyis úgyis jön, törődni vele meg nem kötelező, csak kimenni és fotózni.

[ Szerkesztve ]

(#4534) Parci válasza madgie (#4529) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

miről maradtam le?

ja látom, x-t1gs. hát, szerintem ezeket megkapja a sima is vmi firmware-rel jórészt. meg azért nem rohannék cserélni.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4535) Szulita28 válasza madgie (#4529) üzenetére


Szulita28
senior tag

Ez nálad tényleg vmi intuíció, mikor kell (=nem szabadna) venni :D . Kukázhatod az 56-ost ;] (bár gondolom, ezt az új izét megfejelik árban egy százassal)

Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

(#4536) Studi válasza madgie (#4469) üzenetére


Studi
addikt

Sose voltam komoly ember. :DDD De az új bejelentésből én azt szűröm le, hogy nem csak én nem rajongok azért a bokéért. :P

(#4537) arn válasza Stauffenberg (#4533) üzenetére


arn
félisten

jelenleg messze ez a legdragabb vazuk, es a legtobbet is tudja :) akkor hogy definialnad a topvaz dolgot?

nem az bassza a csoromet, ha jovore itt a masik, hanem az, hogy vettem egy vazat majusban, most szeptemberben meg lehet itt a frissebb. konyorgom, legalabb egy evig hadd erezze a paraszt, hogy vmi uj dolgot birtokol. ha nekem vki azt mondja, hogy szeptemberben itt az uj, eszem agaban nincs megvenni. sot, igazabol semmilyen fujit se vettem volna.

ha csak a fotozas lenne a lenyeg, maradtam volna az omdnel.

(#4534) Parci: eloszor rakerdezek, hogy ezeket a funkciokat megkapja e az xt1. ha nem, akkor lehet megprobalom eladni eloszor a vazat, majd az egesz rendszert.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4538) Freddy76 válasza Szulita28 (#4535) üzenetére


Freddy76
addikt

Nem hiszem, hogy a Fuji kivezetné a korábbit, ezt egyértelműen fölé pozicionálják. Forradalmi újítás az lenne, ha az af-en köszörülnének egy jelentősebbet.

Studi: de :P

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#4539) gyorgyi84 válasza arn (#4537) üzenetére


gyorgyi84
tag

DECEMBER FIRMWARE

10 further improvements coming soon via a planned firmware update*** [ELECTORNIC SHUTTER: This functionality will be installed via a firmware update planned for December, 2014, for both the X-T1 Black and the X-T1 Graphite Silver Edition.]

(1) Direct selection of AF Area
The update will let users select the focus area using the 4-way controller, without pressing the Fn key.
(2) Unlocked AE-L/AF-L buttons
The function of the AE-L/AF-L button is currently locked, but will be interchangeable, depending on the user’s preference.
(3) Variable Focus Area during MF
When working in Manual focus mode, the update will enable changing the size of the focus area during Instant AF with the AF-L button.
(4) Direct selection of Macro mode
In Autofocus mode, the update will enable the Macro function to be turned on or off, without accessing the pop-up menu screen.
(5) Q Menu customization
To make the Q Menu (used for quick access of frequently-used items) even more efficient, the update will allow its items and layout to be changed to the user’s preference.
(6) New video frame rates
As well as the existing 60fps and 30fps selections, 50fps, 25fps and 24fps options will be available with the update. 50fps and 25fps allow video editing in the PAL regions, such as Europe, without converting the frame rate. 24fps offers a cinema-like view.
(7) Manual shooting in Video mode
The update will enable ISO sensitivity selection prior to shooting videos, as well as the ability to adjust aperture and shutter speed during movie recording.
(8) Phase Detection AF support for Instant AF
In Instant AF mode, which is operated by pressing the AF-L button during manual focusing, the update will enable Phase Detection AF, providing faster focusing speeds.
(9) Interlocking of Metering and Focus areas
Users will be able to interlock the AF area position with the Metering area when Spot Metering mode is selected.
(10) Expansion of shutter speed in Program Shift mode
In the current Program Shift mode, the slowest-speed setting is 1/4sec, but this will increase to a maximum of 4secs.

(#4540) Studi válasza arn (#4537) üzenetére


Studi
addikt

Ez a technobuzulás rákfenéje, ebbe a csapdába én is mindig beleesek. 4/3-ra is addig-addig mondtam, hogy jó nekem az E-30 + 14-54 + 50-200, hogy végül csak lecseréltem E-5 + 12-60 + 50-200SWD-re. :DDD
M43-ban ugyanez, most azt mondom, hogy a legjobbabb nekem a GX7, de csak bennem van a kisördög, hogy miben más az E-M10. Hát még ha kijön egy E-M5 utód... :)
És részemről ez még nagy adag tárgyfétissel is fűszerezve van, amit megvettem azt már rohadt nehezen adom el. :) Kivéve persze ha direkt eladásra vettem. :)

(#4541) Studi válasza Freddy76 (#4538) üzenetére


Studi
addikt

Akkor nekem frissítette az 56-ost a Fuji? :DDD Ez nagyon rendes tőlük, de sajnos elkötelezett vagyok a micro43 iránt. :DDD

(#4542) arn válasza Studi (#4540) üzenetére


arn
félisten

en ezt ugy szoktam kikerulni, hogy eleve nem a legujabbat veszem :) most beleugrottam, es mar most megbantam.

***

ujra vegigolvasva amugy az egeszet, ez inkabb csak egy masik szinu xt1nek tunik. csak az a kerdes, ha ennyi plusz ficsor lenne benne hwesen (elektronikus zar pl), akkor miert nincs nyoma sem benne.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#4543) Parci válasza arn (#4537) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nekem azért ez erősen a magát padlóra ledobó, toporzékoló gyerek esete... inkább örülj neki, bakker! most azért vetted, mert ezt-azt akarsz érezni, vagy azért, mert állatira tetszik és fotózni szeretnél vele?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4544) Parci válasza Szulita28 (#4535) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért nem egyértelmű ez az új 56-os. ha jól értem, a jobb bokéért áldoz is valamit (és a mostani bokéja sem szar).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4545) Freddy76 válasza Parci (#4544) üzenetére


Freddy76
addikt

De Studinak nem tetszik!!4!4!!

Biztos megírta...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#4546) Studi válasza Parci (#4544) üzenetére


Studi
addikt

Abszolút nem is ezért dobtam be, okehban amúgy sincs jó, vagy rossz. Szubjektív kategória, kinek ez, kinek az tetszik jobban. A napokban írtam Freddy képei láttán, hogy én nem vagyok rajongója az 56-os háttérmosásának, ezért dobtam csak be, kapóra jött a hír, trollkodásból. :)

Freddy: én biza meg nem írtam nekik, szerintem olvassák a prohardvert! :DDD

A HWSW fórumon van egy autós témánk, ahol ha egy téma nagyobb vitákat vált ki, és sok posztot hoz, akkor pár napon belül megjelenik róla egy cikk a Totalcaron. Évek óta megy így, de még nem jöttünk rá, hogy ki a kém. :)

(#4547) silmatauki válasza Parci (#4534) üzenetére


silmatauki
őstag

Pontosan, a Fuji is ígéri, hogy az electronic shuttert (azaz pl. az 1/32000-ret is) megkapja a "régi" X-T1.

Amúgy egyik szemem sír, másik nevet: egy ideig nincs X-Pro2 vagy X-E3 24 Mpixeles szenzorral, normális videóval; ami viszont jó, hogy ennélfogva megmarad a pénzem is, mert nem rohanok az új vázért :)

(#4548) madgie válasza Parci (#4544) üzenetére


madgie
titán

Konkrátan pont a fényerő (illetve transzmisszió) lesz így soványabb, ami pont sz@rnak egy pofon egy f1.2 objektív esetében.

Nekem ez az APO variáns nem kéne, mellesleg ha akarom, DIY csinálok olyan szűrőt az 56-os végébe, amivel olyan lesz. De mondjuk van otthon egy Konica 135/3.2, ha unom magam, lehet ott megcsinálom ezt az APO szűrőt.

Studi: nem, te azt dobtad be, hogy az M Zuiko 45 milyen lehet ahhoz képest.

[ Szerkesztve ]

(#4549) silmatauki válasza arn (#4542) üzenetére


silmatauki
őstag

"ha ennyi plusz ficsor lenne benne hwesen (elektronikus zar pl),"

Azt az alap-T1 is megkapja:

"UDPATE to this post: There will be a firmware update that will bring electronic shutter also to the classic black X-T1. No sensor replacement needed. Firmware will be free. The source contacted me again and confirmed it."

(#4550) arn válasza Parci (#4543) üzenetére


arn
félisten

nem, ez a kutyuzo, es magat megvezetve erzo vasarlo esete... nem ket ftrol van szo, hanem szazezrekrol. nem ingyen kaptam vkitol. vagy a te agyadat nem cseszne fel, hogy par honap alatt megjelenik egy uj dolog, mikozben a "regiert" egy rakat penzt fizettel? raadasul nem is kifuto dolgorol beszelunk, hanem egy frissen megjelentrol.

ha csak a fotozasrol lenne szo, teli a piac partizres gepekkel, amivel hasonlo a vegeredmeny. de gondolom senki sem azert jar ide, mert csak fotozik. nem ertem, mint kell ezen magyarazni. en nem gyartok elmeleteket, mint egyesek, azert vettem mert a fotozas mellett fontos a kutyuzos resze, mert birtokolni szerettem volna egy szeletet a fotozas aktualis milces csucsanak. ha nem csucs, onnantol nem er annyit, amennyibe kerult.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.