Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5751) Freddy76 válasza Gondwana (#5750) üzenetére


Freddy76
addikt

Többet kellene írnod, jelentősen emelné a topic színvonalát.

Irónia off, tényleg komolyan gondolom.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#5752) Mercutio_ válasza jjeahh (#5749) üzenetére


Mercutio_
félisten

User error lesz ez is, valami szimulációt, vagy egyéb bizbazt bekapcsoltál rajta, nem kellene lagzania, illetve lehet nálatok olyan a normál fény, mint nálunk a kocsmákban :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#5753) gorgo válasza jjeahh (#5749) üzenetére


gorgo
őstag

csak ne örülj, nekem XE1 van, abból nem ufók jönnek elő! XE1 még lagzik, de mivel a fókusza sem acélos, kb. nem sokat számít.
Kösz mindenkinek az fw frissítési tanácsot! :R

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#5754) gorgo válasza Gondwana (#5750) üzenetére


gorgo
őstag

Csak nyugi, nem várok el tökéleteset, és láttam már kevert fényt (sőt, ha hiszed ha nem még colorcheckerrel is próbáloztam már).
Továbbá tegnap kb. 100 képet lőttem, és nem tervezem mindet kitenni, de konkrétan esti szobás képeken, ahol nem volt kevert fény, is zöld lett a bőr, és a szőke haj kellemes zöldessárga (nyami, ez a zombi sztájl most menő!).
Kérdésedre válaszolva, ezt a fost lazán veri az Oly és persze az előd XE1 (amivel nagyon elégedett vagyok színügyileg)!
Fujit pedig azért vettem, hogy ne kelljen LR-ben szopni a nyersfájlokkal. XE2-nél ez elkerülhetetlennek tűnik.
(Mc.pite: a linkelt szökőkutas galamb, kellemes zombi nyárra emlékeztet, no offense, de ez van).
PÍSZ srácok!

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#5755) jjeahh válasza Mercutio_ (#5752) üzenetére


jjeahh
nagyúr

hm jó lenne, ha user error lenne, szét kell nézzek a menüben.. de amúgy kijelző is szaggat, sőt a gx1 kijelzője ugyanezt csinálja

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#5756) MC Pite válasza Freddy76 (#5748) üzenetére


MC Pite
veterán

Ha csak váz fw van a kártyán, az obit nem dobja fel. Én nem szoktam törölni ezért a kártyát, csak pluszban másolom.

jjeahh: Mert a G3 régi és eleve olcsóbb kategória, azért nem róják annyira fel. A lagnál ezerszer zavaróbb a pana evf színe/dinamikája, szerintem. A kettő közül én az E1 keresőjét választanám, ha ugyanakkorák lennének akkor is.

gorgo: Galamb kapott egy kis szelektív szaturációt, a zöld és a sárga is, a proviára hoztam példának, ahol nekem tetszik ez a mód.
Mivel (túl)színezett (nem egységesen túlszaturált, színenként eltérően), (túl)kontrasztosított profil, ezért van ahova remek, van ahova nem, ez nem a wb/user hibája. Feltételezem rawban toltátok, kérd meg Freddyt in camera PNS+2C képet mentsen belőle, és azon látszik, hogy a wb mennyire jó/rossz, a túlszínezések nélkül (mint az astia régin, hasonlóan viselkedik a provia az újon). Én egyértelműen jobb auto wb-ú gépet még nem láttam/használtam; ne legyenek azzal megtévesztve a topikba beesők hogy akkor most ufókat fognak lőni új motoros gépekkel. Vegyes fény/szín viszonyoknál egyébként is esélyes hogy korrigálni/fixálni kell az embernek; inkább örülj neki hogy például arcfókusszal az arca méri ezeket, kényelmes, és jól is csinálja.

Más: 56-osnak mennyi -kábé- a reális használt ára, 250 körül?

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#5757) torzo válasza MC Pite (#5756) üzenetére


torzo
Ármester

Szerinted létezik 56-os használtan? 55-200-ra is vadászom egy jó ideje, de mission impossible!

(#5758) Freddy76 válasza gorgo (#5754) üzenetére


Freddy76
addikt

Nekem egyik jpg-je sem tökéletes, természetes fényben jobb a fuji (oly túl sárga, túl meleg), mesterséges fénynél jobb az oly, fuji zöld. Ellenben a fuji rawokból gyorsabban csinálok jó jpg-t, mint az olyból.

A rawok sem tetszenek, vagy azzal nincs baj?
Mennyivel gyorsabb az xe2 az xe1-nél?

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#5759) Mercutio_ válasza MC Pite (#5756) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mikor és mennyi ideig használtál G3-at?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#5760) Gondwana


Gondwana
addikt

X100s-en lefelé (WB), jobbra (AUTO-nál elhangolás), majd tetszés szerint még 1x 2x 3x jobbra, hogy (túl?)kompenzálja a zöldülést. XE2-nél ugyanez komplikáltabb?

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#5761) MC Pite válasza Mercutio_ (#5759) üzenetére


MC Pite
veterán

...Röviden és tényszerűen írd le mit látsz másként, kész. G2-őm két hétig volt kb, G3 egyszer 2 óra tesztelgetés, meg még 3-4 alkalommal beltéren/túránál. Illetve most van E1-ed vagy nincs?

WB kompenzálás ondöfláj: Van olyan, aki annyira kemény hogy egérmozin korrigál fehéregyensúlyt, folyamatosan amikor úgy látja nem százas az auto? :F (Nem arról beszélek amikor egyéni mér.) Hamar leszoktam ilyenekről (ebbe nem színhelyes kijelző/evf-ek is segítettek), majd állandó fénynél rendes monitoron korriáglok, puhapöcs vagyok. Amúgy sem a wb-al volt ott a gond szerintem.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#5762) gorgo válasza Freddy76 (#5758) üzenetére


gorgo
őstag

Csak az xe1 rawjaival vagyok jobban büfé, tegnap először dolgoztam fel xe2 rawot. Az sokat mond, hogy az Adobe színprofilt tartom a legjobbnak (figyelem, mű- és kevertfényes szitukról van kizárólag szó!) aztán a pro.neg.std.
Sebességre még nem volt érkezésem nagyon odafigyelni. Erről később, de sztem sok újat nem tudok nektek mondani... Majd dobok fel pár képet hétvégén...

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#5763) madgie válasza gorgo (#5762) üzenetére


madgie
titán

Némaság OFF:

Adott ugye a fénycső, ami korlátozott spektrumban képes fényt kibocsájtani, magyarul sávos a képe, mint az anyámkínja. Ebbéli fogyatékossága jobban megfigyelhető a fotó árnyékos részein... magyarul ha alulexponálsz, "ződebb' lesz. Már reggel nyomtam egy Batmansallert, de nem kapcsoltál :) Tolj rá 2/3 Fé-t, egyből jobb lesz.

Másrészt miben is rosszabb, vagy más az X-E2 színkezelése, mint az X-E1-é? Nem, nem a színekben. A gammát ejti le meredekebben az árnyékok felől, ezáltal "punchier" eredményt garantálva. Ha összeadjuk ezt a műfényes jajjdeződ felkiáltással, akkor egyértelművé válik, hogy miért találod pocséknak a Provia-t és jobbnak az Adobe Standard-ot és Pro Nega Std-t: azok laposabb árnyékú profilok.
De van ám egy olyan csodaszerkezet a Lightroom-ban, hogy Curves. Megfogod az árnyékoknál, picit feljebb húzod és egyből szebb lesz a Provia is. Egyébként meg a Pro Nega STD pont ilyen körülményekre való ám. Piszkáld meg egy kicsit, ha lapos, aztán batch a többire.

BTW X-E1-nél a LR elb*ssza a WB Auto eltolást is, magyarul exportálás után sima automata WB-t állít, nem az eltoltat. Eltartott pár "mi a sz@ré' más a gépi jpg" esetig, míg rájöttem, de ez van.

Némaság ON.

(#5764) gorgo válasza madgie (#5763) üzenetére


gorgo
őstag

Igen, ez igaz, eléggé nagy difik vannak abban mennyire lapos vagy kontrasztos az adott profil az xe1 és 2 között. Ezt még gépen belül is lehet korrigálni. De az egyes profilok ugye nemcsak a kontrasztosságban és/vagy szaturáltságban különböznek, hanem van pici belenyúlás a három főszín arányába.

Egyébként anélkül, hogy a sallert elolvashattam volna, magamtól is rányomtam 1-2-3/3 FÉ expót utólag. Azért a sallert kösz apu :P , így még jobban emlékszem majd a leckére!
Feleim, tartsunk önvizsgálatot, és valljuk meg: ződebb-e az Xe2 mint az 1 műfényben? Nem kérek senkitől még fél mondatos indoklást sem, elég csak egy igen / nem. Mazsi privát is válaszolhat.

Amúgy ma, mivel adott a lehetőség, azonos beállítások mellett azonos témát meglövök azonos obival, és ki fog derülni, hogy mennyi a két kép közt a valós különbség, és mennyi az emberi emlékezőtehetség hibjából eredő (meglehet, hogy utóbbi bizonyul nagyobbnak, benne van a pakliban).

Amúgy nem bánnám, ha a végén az derülne ki, hogy a gépi jpeg-nél is el lehet érni azt, mint ami az Xe1 eredménye. Rajta leszek a témán (expogombon).

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#5765) szilu7 válasza gorgo (#5764) üzenetére


szilu7
senior tag

Hű erre kíváncsi leszek. Az előző hsz-ek után én már a kollégákat is zöldnek látom. :DDD

(#5766) Mercutio_ válasza MC Pite (#5761) üzenetére


Mercutio_
félisten

Öhm, ezt jogosan kérhetné az, aki rövid és tényszerű hozzászólásokat szokott írni, de te pont nem vagy az :DDD
E1-ről 1 mukk nem hangzott el, szóval elhiszem, hogy te vagy móricka akinek mindenről az jut eszébe, de csak mert a Fuji topicban lett szóvá téve jjeeaahh G3 provlémája.... ;)

Itt van nálam egy G3 rajta a nem túl izmos Pana 45-150/3.5-5.6 obi és az irodában kipróbáltam, egyáltalán nem lagzik.

Szóval röviden és tömören ezt látom másként: "Mert a G3 régi és eleve olcsóbb kategória, azért nem róják annyira fel. A lagnál ezerszer zavaróbb a pana evf színe/dinamikája, szerintem."

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#5767) MC Pite válasza Mercutio_ (#5766) üzenetére


MC Pite
veterán

Akkor ezt a másik G3at használónak címezd ha szerinted egyáltalán nem lagzik :R . A pana sötétben mind lagra, mind fókuszban kevésbé (konkrétan alig) gyengül mint az E1.
Van akit már az egyik is zavar, van akit még a másik sem (szvsz 1-1 paraméterrel nem lehet leírni hogy mennyire jó használni adott EVF-et, így egyben érdemes kezelni őket). Inkább G6/EM5-höz mérendő az E1, ahol az ugyanakkora hiba (mint pl a G3) is gázabb az E1re nézve; pláne ha az öregebb, egyparcis váznál is rosszabban teljesít valamiben az E1. Egy tulajdonságt nézve az jöhet le hogy A keresője szarabb mint B keresője vagy fordítva; inkább úgy mondanám E1-en a lagot sérelmezik legtöbben, G3-on a színeket.

"E1-ről 1 mukk nem hangzott el" A 5749-et akkor fussuk át mégegyszer, mert valakinek rosszul jött át. :B

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#5768) Tempus_fugit válasza torzo (#5757) üzenetére


Tempus_fugit
tag

Én használtam csíptem egy 55-200-at, miután egyről épp lemaradtam. Nem bántam meg.

(#5769) torzo válasza Tempus_fugit (#5768) üzenetére


torzo
Ármester

Jó neked! Merre lelted? Új árán nem veszem meg, ezt már eldöntöttem, de nagyon fájnak rá a pixeleim! :D

(#5770) jjeahh válasza Mercutio_ (#5766) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ne vesszetek össze miattam :D kikapcsoltam a g3 menüben minden szimulációt, stb., amit ki lehet kapcsolni, és még mindíg akad ott, ahol az olympus pl. még sima mint a kacsaf*s (igaz az cserébe zajos élőképet mutat), szal sztem nálad az irodában egyszerűen több a fény. ami simán lehetséges, mert nálunk az összes bútor, szőnyeg sötét, és az ablakok sem valami nagyok :)

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#5771) szilu7


szilu7
senior tag

A Digitcamnél is van egy szolidabb kivitelű fekete péntek, az X-ek is benne vannak: [link]

(#5772) DonRazzino válasza szilu7 (#5771) üzenetére


DonRazzino
senior tag

Sajnos tényleg szolid... :(

(#5773) Tempus_fugit válasza torzo (#5769) üzenetére


Tempus_fugit
tag

Az index fujis adok-veszek fórumán. X-E2 vázon még kézilabdát és teniszt is meglehetős sikerrel fotóztam vele.

[ Szerkesztve ]

(#5774) torzo válasza Tempus_fugit (#5773) üzenetére


torzo
Ármester

Pedig én is rendszeresen skubizom, de ezek szerint elaludtam. Majdcsak lesz még. Örülök, hogy te is dicséred.

(#5775) Mathiask


Mathiask
senior tag

Valaki tudja esetleg mit kell átírni az X-E2 Raw file-jában, hogy az LR X-E1-nek érzékelje?
Próbáltam átírni az "X-E2"-t "X-E1"-re, de ez nem segített még.

(#5776) Gondwana válasza Mathiask (#5775) üzenetére


Gondwana
addikt

ööö... 14bitet visszakòdolni 12bitre? :B

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#5777) madgie válasza Mathiask (#5775) üzenetére


madgie
titán

DNG

(#5778) Mathiask válasza madgie (#5777) üzenetére


Mathiask
senior tag

Köszi.

Azt csináltam hogy a RAF-ot LR-el kiexportáltam DNG-be.(40 mega lett) Majd exiftool-al átírtam a gépet E2-ről E1-re. Beimportáltam LR-be és beállítottam a Provia filmszimulációt majd kiexportáltam jpg-be. Ezt úgy is megcsináltam hogy nem írtam át E2-ről E1-re. De a két kép tök egyforma. (attól eltekintve hogy a jpg-ben az egyikben E1 van, a másikban E2) Szóval nem sikerűlt még E2 raw-ból E1 jpg-t csinálni.
Na majd egyszer ha sok időm lesz. :)

(#5779) gorgo


gorgo
őstag

No, egy hétvége után az XE2-vel azért megváltozott a véleményem. Nagyon tuti kis váz, majd minden gyengeségét javították az elődjének, látványosan jobb :R ! (de bár ne piszkálták volna a filmmódokat :W ).
Találtam megoldást az ufó emberek ufótlanítására is, pöcsölős ugyan, de megéri: fehéregyensúlyt kalibrálni kell auto helyett! Működik. Kivéve ha kevert fény van, ott nem igazán :( majd még futok köröket kevertfényű színprofil gyártással, ha lesz ingerenciám, bár kevés esélyét látom. Pár kép..

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#5780) m3ss válasza gorgo (#5779) üzenetére


m3ss
veterán

ez az 56 1.2 nem lehet rossz, elszorakoznek vele. milyen szepen megszuntette a szobat a 1130_1-en :DDD
de jol latom hogy backes az a kep? gondolom nem ennyire lagy.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#5781) jmakk


jmakk
őstag

A többi géptípusnál M módban kikapcsolható az idétlen expó szimuláció?
A hétvégén először fotóztam az X-A1-gyel rádiós kioldóval M módban és tök kiidegelt, hogy fókuszálás után teljesen besötétítette az LCD-t. Sehol nem találtam a menüben ráutalást, hogy ki lehetne kapcsolni.

(#5782) DonRazzino


DonRazzino
senior tag

Szerintetek megéri egy ilyet-ennyiért venni a szettemhez? (Tudva, hogy nem XF60, hanem XF35 vásárlását tervezem még a rendszerhez.)

(#5783) RoryBreaker


RoryBreaker
aktív tag

Sziasztok!

Van esetleg információja valakinek arról, hogy ezekben a fujikban (x-e1, x-e2) meddig bírja a zár?
100.000, 150.000 expo esetleg???

Nem találtam erre vonatkozó adatot.

Már ha van benne... :D

Köszi!

[ Szerkesztve ]

Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház

(#5784) Stauffenberg válasza RoryBreaker (#5783) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Bár engem olyan szempontból nem érdekel, hogy még csak megközelíteni sem fogom soha az ilyen 100-150 ezres ciklusokat, de egyébként szerintem ez nincs megadva, egy laza Google keresés is ezt támasztja alá. Sok gyártó egyébként nem adja meg és ennek sokszor semmi köze ahhoz, hogy mennyire prémium-nemprémium vagy drága-nemdrága a gép. A Leica sem szokott ilyen adatokkal dobálózni, az ilyesmi inkább az igavonó öszvéreknél fontos (pl: D4s, 1D X).

(#5785) Gondwana válasza Stauffenberg (#5784) üzenetére


Gondwana
addikt

A Leica sem szokott ilyen adatokkal dobálózni, az ilyesmi inkább az igavonó öszvéreknél fontos (pl: D4s, 1D X).
Másként megfogalmazva ez a nefossámán-távoltartó paraméter, azaz mikor vidd szervízbe az amúgy tökéletesen működő gépedet. X100-ra is fölösleges lett volna ez a paraméter deklarálása, mert rendszerint a blende nem bírta a gyűrődést, nem a zár. X100s számol „valamit” aminek a relevanciáját van aki nem érti, azaz itt a tényleges zármozgatás-szám olvasható (nálam 16100), amihez képest az expószámom 9625db.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#5786) MC Pite


MC Pite
veterán

Van akinek idei LR-al akad (demosaic, egyéb) problémája a raw konvertálással, vagy normálisan használható?

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#5787) Fandango válasza MC Pite (#5786) üzenetére


Fandango
veterán

Én nem tapasztaltam hibát.

(#5788) gyorgyi84 válasza MC Pite (#5786) üzenetére


gyorgyi84
tag

Semmi baj vele,talan gyorsabb is egy kicsivel

(#5789) arn


arn
félisten

az 5.7eset nem probaltam meg, de az 5.6os tobbnyire jo. de meg mindig vizfestekez vhol, amit c1nal szinte sose latok.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#5790) szilu7


szilu7
senior tag

Van olyan fórumtárs akinek volt/van 60/2.4 és 56/1.2 objektívje is? Személyes tapasztalatokat, véleményeket szívesen fogadok, hogy milyenek egymáshoz képest.
Olvasgattam már róluk, szóval tesztlinkeket nem kérek. Saját vélemények, saját fotók érdekelnének portrézgatás szempontjából. Szívesen megvenném az 56/1.2-öt, de kicsit nagy az árkülönbség. Külön érdekelne, hogy AF ügyileg mennyire gázos a 60-as? Van 18-55-ös és 27-es objektívem X-E2-vel, amikhez viszonyítani tudok. Köszi!

(#5791) jmakk válasza szilu7 (#5790) üzenetére


jmakk
őstag

Szerintem nagyon ritka az, hogy valakinek mindkettő van. A 60-ast nagy részben pont nem makró miatt veszik az emberek, hanem inkább azért mert nincs pénzük 56/1.2-re.

[ Szerkesztve ]

(#5792) gyorgyi84 válasza szilu7 (#5790) üzenetére


gyorgyi84
tag

Talan McPite-nek van mind ketto !

(#5793) MC Pite válasza szilu7 (#5790) üzenetére


MC Pite
veterán

Hétvégén (ha nem esik) összevetem őket, mire vagy kíváncsi?

Hibrid vázon teljesen jó a 60as fókusza(portrézni), csak a régi vázakon megfontolt.
[link1], [link2], [link3]
Illetve nem mindegy mennyi felárról beszélünk... +50et megér, de +150et nem az 56os. Cuki könnyű hurcolós a 60as, az 56 nekem már a csak 'akkor viszem ha direkt portrézni akarok' kategória.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#5794) szilu7 válasza MC Pite (#5793) üzenetére


szilu7
senior tag

Köszi a videókat! Igazából szubjektív vélemények, benyomások érdekelnek, azt meg is kaptam tőled.
Most, hogy írtad, megnéztem végre a tömegkülönbséget. Eddig nem is figyeltem. :Y
Mondjuk ez nálam lehet, hogy döntő lesz. Gyanús, hogy nem hurcolásznám egy idő után. Persze az árkülönbség is érdekes, de azt még csak-csak bevállalnám, viszont a tömeg... Na még rágódom tovább.

(#5795) madgie válasza szilu7 (#5794) üzenetére


madgie
titán

(#5796) Freddy76 válasza szilu7 (#5794) üzenetére


Freddy76
addikt

Azért más szempontokat is figyelembe kellene venni. Nekem 60 nem volt, nem is lesz. Pite véleménye az lesz, hogy a 60 is tökéletes, és mindenben nagyon jó, sőt.

Ellenben.

Az 56/1.2 gyönyörűen rajzol. Gyönyörűen. Éles, amennyire kell, lágy, amennyire kell, pazar, minden szempontból. És 1.2, ugyebár, 1.2, amit talán magyarázni sem kell. Szóval abszolút indokolt mind a méretbeli, mind az árbéli különbség. Ha akarsz portrézgatós obit, amit nem nagyon drága, meg nem nagy, de azért van valamiféle bokeh, akkor vegyed a 60-ast. Ellenben ha igazi portréobit akarsz, akkor az 56 bucira üti a 60-ast minden tekintetben.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#5797) MC Pite válasza madgie (#5795) üzenetére


MC Pite
veterán

Mert használtad a hatvanast? :U

Az 56os bucira üti a 60ast minden tekintetben bullshit, vagy sokan hülyék. F/1.2 vagy f/2.4e-et akar az ember megfizetni/cipelni; röviden ennyi.
Színben (kékesebb, vörösesebb általában vele a kép), fókuszban (amikor huntol, a sokkal sokkal nehezebb lencsét bizony lassabban mozgatja mint a pici lencsét a 60as), vagy hordozhatóságban (vagy bőrtok, vagy ellenző; meg 15 perc után elég jó súlya van amúgy is a gépnek az 56ossal) azért vannak hátrányai is. Érdekes hogy a bokeh rekeszelve kb 2.8nál szögletesedik, míg a makróval kb 5.6-nál se nagyon. Élességben... Mindkettő elég éles.

Én még nem döntöttem el hogy melyik marad, tetszik a mosoda, tetszik a több kontrol; de a fókusz sebesség/hang, méret/súly (ide már kellhet markolat, de az üti a tokot), meg az obi felára még nem tudom hogy megéri-e [nekem]. Szívem szerint mindkettőt megtartanám, és azért van most mindkettő, mert olvasgatással nem sikerült eldönteni, de idáig használatban sem derült sok újdonságra fény.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#5798) Freddy76 válasza Freddy76 (#5796) üzenetére


Freddy76
addikt

Mondom én.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#5799) #40935168


#40935168
törölt tag

X-E1-ben tényleg nincs face detect AF ? (Nem is lesz ? Vmi új firmware-rel.. ?)

(#5800) atok666 válasza #40935168 (#5799) üzenetére


atok666
őstag

Te meg mit keresel itt? :)

Atok

edit: kozben beneztem a Nikon topickba...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.