Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-01 20:13:33

LOGOUT.hu

Ford topik téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21638) zoltan.bagi


zoltan.bagi
csendes tag

Nekem 2003-as 1.6 benzinem volt. Vízpumpa-csere után melegedett, kapott új termosztátot (74-est a 82 helyett), de ugyanúgy melegedett. Végül kiderült, hogy a kiegyenlítő és a kupakja szivárgott, nem volt nyomás, elérte/túllépte a 100 fokot és elkezdett ugye forrni/buborékosodni. Innentől oda a hőszállító-képesség.
Szóval egy túlnyomásra tervezett hűtőkör ha nem zárt, akkor azzal trükközni nem lehet.
Nekem csak időnként lengett ki vízpumpacsere után. Visszavittem, akkor cseréltek termosztátot (nem a gyárira ugye, így utána meg nem melegedett), de csak késleltették a dolgot. Utána derült ki a szivárgás, termosztátot meg beszoptam...
Mindig (előtte is) görcsösen figyeltem a mutatót (valóban csak nagyságrendet mutat, de ki lehet írni digitálisan is), így "csak" egyszer szaladt pirosba, utána szépen el is kezdte enni az olajat... :( (Szelepszár-szimmeringnek valószínűleg nem tetszett...)
Végül beleuntam és eladtam... (Ritka a magyar piacon, de ismertetve az olajfogyasztásos hibát is.) Mindig szerviz után jöttek a hibák, beleuntam a múkuskerékbe. (Kézifékkötél-csere után a hátsó fék állt be, hosszbordás-csere után a görgő csattant el, vízpumpa után előjött ez a melegedés... Besokalltam. Nem is a kocsin, hanem a sz@r szervizeken.)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.