- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, tudom-tudom szinte lehetetlen elkerülni, de nyest ellen valami ötlet? Hétvégente Balatonnál kellene. Vizes palack nem segít, pedig minap 36 üveggel raktam körbe.
-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter #19041 üzenetére
Ok. Köszi!
-
molnarpeter
nagyúr
Forgalmiban amúgy a V.9 vonatkozik erre, itt egy jó összefoglaló.
-
flymi
addikt
Basszus nem is mondtátok, hogy ne is keressek elől porvédő lemezt!
De szemetek vagytok!Hétfőre tolódott a kerékagy csere amúgy. Szerintem hamar meglesznek vele. A két alsó szilent már macerásabbnak tűnik, ránéztem. A motortartó bakra is rápillantottam a bal oldalon, a gumi már egy helyen ki van szakadva és elég avéttasnak tűnik. Jövőre marad szerintem.
Ma is javítottam rajta egy hangyányit saját kezűleg!
Egészen pontosan három alátétet és ugyanennyi csavart tettem be a motortérbe mert egyszerűen hiányzott egy a (gondolom hangszigetelő) szivacsnál valamint a flexibilis cső felett már van ugye hővédő lemez, elől két "menetes szár" áll előre felé, ezekre tekertem még kettőt. Ráadásul nem is egyformák, az egyikre 13-as, a másikra 10-es anya kellett. De most már patent.
Valamint kétkomponensűvel megragasztottam egy törött műanyag elemet. 5 perc után olyan kemény lett mint a beton. Most már nem fogom elhagyni, mert legutóbb majdnem összejött Füléről hazafelé.Majd kicsit még esztétikailag rendbe rakom, mert azért a képen is szépen látszik minden IS.
A kartámasz tényleg a kifordítható fajta és igazából engem nem zavar, hogy ilyen. Nem nagyon szoktam piszkálni, csak használni. 9700 pénzért szinte ajándék volt anno.
Elől, közvetlenül a hűtő felett fut ugye a hűtő kiegyenlítő tartály két csöve. Az első lefogatási pontnál már rögtön az egyik ilyen kis patentról letört a két csövet összefogó műanyag klipsz ezt szeretném valahogy pótolni, de nem tudom árulnak-e ilyet darabra és ha igen akkor hol keresgéljek?! Szerelőmet megkérdeztem nála van-e de már előre tudtam, hogy feleslegesen tépem a szám.
-
embe
nagyúr
Azt hogyan tudom meg, hogy környezetvédelmi szempontból milyen euro osztályba tartozik az autóm?Az online elérhető gépjármű nyilvántartásban megtaláltam.
-
zoltan.bagi
csendes tag
Nekem egy noname légterelő van, keskeny, az ajtó síkjából alig emelkedik ki. Szerintem jól néz ki, de őszintén szólva nincs sok haszna... (Ehhoz képest elég drága) Jön be valamennyi
levegő, zaj viszont rengeteg. Levegőbefúvás mellett nincs értelme. (Halkabb és tisztább is az.) Én a mélygarázsban használom. Arra jó, hogy 1 hét állás után sincs állott szag az utastérben. Néha nyáron parkolóban jól jön, persze ha valamelyest védett a hely és úgy merem hagyni.
Meg nem bántam, de összességében nem egy csoda, főleg az árához képest. -
Cyrin
addikt
-
flymi
addikt
Én meg a biztonságot tartom szem előtt. Ezért is lett új szett VP3, stb.
Mondjuk ezzel a kormányszervo-val rendesen beszoptam mármint, hogy 3x kellett cserélni. Most mondjuk rá, h jó. 3000 fölött van egy kis tipikus szervos hangja, de legalább nem visít köszönhetően az új hidraulika csöveknek (is). A hang a szivattyú baja mert ugye nem gyári, hanem felújított és gyanítom az összes ilyen.Eddig a nagyobb dolgok tételesen:
vezérlés vízpumpával (Gates), gyertyák (NGK), hátsó lengéscsillapítók (Sachs) és spirálrugók (ROC), szűrők, Szatuna légterelő első ajtókra, kartámasz, új hátsó embléma, komplett hátsó futómű javító készlet (Mapco), 3x szervo szivattyú, akku (Bären), jobb első doblemez, első lökös koptató és alsó hűtővédő műanyag lemez (törött volt és lógott én rásegítettem), hosszbordásszíj 2db (Conti), két bontós napellenző és egy jobb hátsó hangszóró, motortér szigetelés, alufelni, egy szett Hankook VP3, szervo hidraulika cső pár + hollander, Volvo-s motorburkolat + csavarok valamint mindenféle folyadék, no és ami most kerül beépítésre alsó váltótartó gumibak (Lemförder), két első kerékagy (Meyle), valamint 3 nap múlva megjön a hátsó kipuff dob, a csővég és a szerelékek (Bosal).
Talán nem hagytam ki semmi fontosat. Én szeretem és szeretném még jobban szeretni ha lenne egy olyan hónap vagy kettő, amikor nem kívánna extra törődést.
Utóbbi két alkalommal pedig már felkészítettem a vastagabb cipőre is mert 100-as benyát tankoltam bele.
Havonta elég egy teletank úgy vettem észre nagy átlagban, ugye 55 lityis a puttony. Ha 70-80km-t mutat a fedélzeti megtehető távnak akkor szoktam telenyomni, nem várom meg amíg felszívja az utolsó retkes cseppet is a tankból.Jövőre féktárcsa és fékbetét csere ami fixre van betervezve, a többi csak idő kérdése.
De hogy legyen egy kérdésem is, porvédő lemezt érdemes a kerékagy cserénél megejteni igaz? Úgy tudom h a lemez cseréjéhez le kell venni a tárcsát meg az agyat is, mert mögötte van.
-
kcsa
veterán
Ha egy kicsit igényesebb az ember a "jó az, csak menjen" kategóriánál, nincs ebben semmi extra. Sajnos.
Én már túlvagyok: minden folyadék cseréje (motor, fék, hűtő, szervo, automata váltó), hozzájuk tartozó szűrők, akku (a biztonság kedvéért), első féktárcsa és betét, első lengéscsillapítók, motortartó bakok, új gumik.
Mindenből prémium márka.
Jön még négy gyertya, és hátsó fékbetét, klímatöltés. És van még valami új nyekergés motor felől, azt még nyomozni kell.
Gondolom sejted, hogy ez se egy százas volt :) Ez egy ilyen sport, és a vételár + karbantartás árából még mindig csak középfapad Dacia épp hogy kijönne, vállalható pl. Vitarához kéne 1m.Persze ehhez hozzá tartozik, hogy én elég perverz módon szeretem a jó műszaki állapotot :D
-
Cyrin
addikt
Én egyharmadát költöttem, de ha hozzájön az alváz védelem meg a téli gumi akkor túl leszek a felén. Egyébként ezeket egy újabb autón is meg kellett volna csinálni, vezérlés, olajcsere, gyertya csere, gumik, futómű, klímafeltöltés, esetleg alvázvédelem azon is kell, plusz az apróságok.
-
patomi
őstag
Ennyiből már tényleg valami újat és jobbat lehetett volna venni
Újabbat talán, de nem biztos hogy arra nem kell ennyit, vagy többet költeni.
Én a c-maxba 350k körül toltam bele 2016-óta. Pedig semmi komoly gond nincs vele, csak ami kell.
Ok nekem is benne van egy szett gumi+felni. -
flymi
addikt
Kicsit matekoztam és még jó, h ültem. Összeadtam nagy vonalakban mennyit lapátoltam bele az én kis szőrös puttonyos állatkámba, hát nem keveset. A vételárának lassan a háromnegyedét (1m volt) toltam bele, de ebben benne van az alufelni (48k), a vadiúj szett nyárigumi (64k) és minden szerelési díj valamint az utolsó ebayes matrica és kulcstartó is.
Holnap első kerékagy csere párban + két elmaradt szilent + alsó váltótartó bak + szerelési díj + futómű állítás.
Én meg olyanokon agyaltam, hogy kéne neki egy rendes kézi mosás + polír...
Az idén külsőségekre már nem adok. A kavicsfelverődést akarom még megcsináltatni, ősszel új szett téligumi és kifújt.Ennyiből már tényleg valami újat és jobbat lehetett volna venni, de utólag nagyon okos tud lenni persze mindenki.
Mindegy, mindig is akartam kettes fókát. Most már marad, ha ennyi minden meg lett rajta csinálva.
Anya (feleségem) is megtanulhatna rajta vezetni, de egyelőre ódzkodik a dologtól, pedig már rágom a fülét évek óta emiatt. -
padre71
tag
Sziasztok!
Adott egy 2005-ös 1.8-as benzines Focus C-Max.
Olyan problémám lenne, hogy sebességben kb 2500-ös fordulat felett már hallhatóan erős búgó hang jön a motor felől.
Először kerékcsapágyra gyanakodtam, de 80-as temponál üresbe rakva nincs búgó hang. Megrángatttam a kerekeket bakon is, nem kotyog, nem hallattszik forgatva se semmi.
A búgó hang csak sebességben, kiengedett kuplung mellett jelentkezik. Ha benyomom a kuplungpedált, akkor megszűnik a búgás, ha kiengedem, akkor újra búg. Mintha kettesben mennék 90-nel.
A fórumokat olvasgatva nyelestengely csapágy hibára gyanakszom.
Ez otthon mennyire szerelhető? Van valahol robbantott ábra erről? A webshopokban nem találtam konkrétan nyelestengely csapágyat, külön ezt nem lehet kapni?
üdv
Zoli
-
gergobaby
aktív tag
Sziasztok,
MK3 Focus esetén úgy vettem észre, hogy nincs jack csatlakozó a rádión, kizárólag egy USB hely középen. Van valami kevés rombolással járó megoldás, hogy össze tudjam lőni a telefonnal?
Esetleg még Bluetooth kihangosító is játszana, ami média átvitelre is képes, ha valahol beszerelik50k-nál kevesebbet szeretnék költeni a mutatványra
Köszi előre is a tippeket
-
-
mtade
aktív tag
2006 mondeo van esp, nem kattan. 2007 s-max van esp kattan, 2010 focus van esp, kattan.
-
kcsa
veterán
Abs kattogás sokadik felvonás :) próbálom behatárolni.
Aki említette, hogy hallja: van esp is a kocsitokban?
Aki nem hallja: nektek van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest