Hirdetés

2020. február 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21051) tibbike01 válasza Bozso68 (#21050) üzenetére


tibbike01
(senior tag)

Szerintem amúgy nem rosszabb a PS váltó, mint a mai legtöbb automata, sőt.
DSG, CVT, Tiptronic...melyik jó?

(#21052) Bozso68 válasza tibbike01 (#21051) üzenetére


Bozso68
(senior tag)

De a Focus III PS (Tiptronic is) váltó problémájáról sok helyen írnak.

(#21053) kcsa válasza tibbike01 (#21051) üzenetére


kcsa
(veterán)

De rosszabb. Az a Getrag váltó híresen szar.

(#21054) t256


t256
(őstag)

Sziasztok!

Mondeo MK3 autóm (2,0 benzines, automata) átlag fogyasztása 15,1L.
Kicsit sokallom. Csak városban megyek. Reggel tudok haladni, délután lépésben haladok.

Ez lehet az oka vagy cserélni kéne valami szűrőt?
Első autóm, annyira nem vagyok képben ezekkel a dolgokkal.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#21055) Sub-ZeRo válasza t256 (#21054) üzenetére

Autómatával araszolva, benzines, szerintem reális.
Nekem 1.6 van benzines, és ha pestre felmegyek + 2 liter alsó hangon. Amúgy 6,0 - 6,5 literrel járok ingázva, faluk között.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Xiaomi MI 9 LITE

(#21056) flymi válasza t256 (#21054) üzenetére


flymi
(őstag)

Focus mk2 1.6 b kombi, kézi váltós városban 10 liter környéke, városon kívül 6.5 lityi. Akár még valós és normális is lehet egy 2.0-ás automatánál városban a 15.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#21057) Sub-ZeRo válasza flymi (#21046) üzenetére


Így néz ki amit írtam. :B

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Xiaomi MI 9 LITE

(#21058) Jorus válasza t256 (#21054) üzenetére


Jorus
(nagyúr)

Elég soknak tűnik. Én 10.3-ból eljárok az ST-vel 95% fővárosi araszolás, 5% autópálya megoszlásban, igaz a váltó manuális, de 15 litert a Subarum se fogyaszt városban, pedig az 3 liter, 6 henger, állandó összkerék, automata váltó.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#21059) t256 válasza flymi (#21056) üzenetére


t256
(őstag)

Köszönöm a válaszokat!
Akkor reális.

Egyre jobban érzem már, hogy kisebb városi autóra kéne cserélnem a Mondeot.
Sajnos nem hinném, hogy kapok érte annyit, amennyiért hasonló felszereltségűt (Ghia) kapok. Használt autót tudnék csak venni, ami amúgy is lutri.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#21060) kcsa válasza t256 (#21054) üzenetére


kcsa
(veterán)

Kicsit szerintem sok, bár sok liter van az ember lábában, amit meg lehet spórolni ügyes vezetéssel.

Itt az én fogyasztásom - Focus MK2,5, 2.0, 4F27E - motor azonos, váltók rokonok, súly nem nagyon tér el, de távolról sem annyi, mint a tiéd -bár most jön az emelkedő tendencia, reggelente hideg van... :) Hétközben rövid távok 5-8 kilométer oda-vissza, nem dugó, de nem is országút, normál agglomerációs forgalom.

[ Szerkesztve ]

(#21061) gabor9991 válasza t256 (#21054) üzenetére


gabor9991
(őstag)

Régen jártam egy w124 300e automatával az nem fogyasztott ennyit.
Sok lesz az a 15 literes átlag egy focusnak szerintem.

(#21062) patomi válasza t256 (#21059) üzenetére


patomi
(senior tag)

Sok a 15 szerintem is, foka 1, 2.0 aut. nekem 10-11 körül evett pesti forgalom, Concorde 3.3 aut. evett 15-öt ugyan csak Pest. Explorer 4.0 gyengébbik automata 20L gázból.

(#21063) t256 válasza kcsa (#21060) üzenetére


t256
(őstag)

Igazából két hónapja van nálam az autó. Előtte apósom vezette.
Más a vezetési stílusa.
Megnézem még 1-2 hónap múlva, hogy mit mutat.

Remélem nem valami műszaki hibára utal a fogyasztás.
Még mindig idegesít a jobb első fényszóró mosó fedél hiánya, amit péntek este elloptak. Remélem esőben nem fog ott beázni semmi.
Igyekszem pótolni csak nem egy gyakori alkatrész.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#21064) Tsebacsi válasza t256 (#21054) üzenetére


Tsebacsi
(veterán)

Az én 1.5T automta Focusom is idegállapottól függően 10-13 liter városban. Szerintem ez max nálad is 2 litert mehet lejebb, talán kicsit többet de akkor nagyon odafigyelsz. Vagy rég volt kikormolva, és akkor lehet javulna a helyzet?!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat!

(#21065) Real_Necro válasza kcsa (#21060) üzenetére


Real_Necro
(veterán)

Ilyen van nekem is: [link] :)

Utolsó 2 tankolás még nem nincs feltöltve.

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#21066) flymi válasza Sub-ZeRo (#21057) üzenetére


flymi
(őstag)

:Y


A rongyoknak és a szatyornak a rekeszben a helye és a szélvédő mosót se vettem még ki, de amúgy kábé így néz ki az én csomagterem. Ide szoktam berakni még ha megyek dolgozóba az elemózsiás szatyrot és a táskám. Egyébként a babakocsi összecsukva vagy a hordozó simán elfér még itt.
Jó, összébb lehet rántani a bal oldalát mert a bakancs mögötti kis fehér dobozban csak egy guriga papírtörlő van, a tőle balra lévő keskeny dobozban meg csak pár flakon és egy munkás kabát. Oda kellene majd berakni a Blaupunktot csak nem tudom hogy rögzítsem a műanyag tálcán... :U

Tegnap kiporszívóztam a kocsiban, ma meg lemostam mert merő egy kosz volt de tényleg. Igazából két nap múlva ugyanolyan lesz sajnos.
Meg kéne már érdeklődjem mibe fáj egy polír + kerámia vakolat...

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#21067) Jorus


Jorus
(nagyúr)

Szép csomagtartók. :D Az enyém elég kopár.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#21068) ZolkoW


ZolkoW
(őstag)

Tök jó, hogy ilyen topic is van :)

Az első kérdésem elég általános, de hátha tudjátok a választ.
Van egy Mk1-es Focusom, leggyengébb dízellel (1.8 TDI), kombi. Namost ő már nagykorú, és már gondolkodom a cseréjén, nagyjából jövőre képzelem.. Eléggé adja magát valamelyik utódja, valószínűleg ugyanígy kombi kivitelben, de semmi más nincs eldöntve (és ez sem 100%-ig. De pl. hiába vonzó egy Mondeo, kb. be sem férne a garázsba, és fölöslegesen nagynak érzem)
Napi 2x25 km a munkába járás, tehát évi 20-25e km. (ezt egyébként 5.3-5,4 literrel teszi télen-nyáron) Az elsődleges szempontok között van, hogy nem szeretnék a fenntartására vagyonokat költeni, ez 10 éve megvan, ez alatt az edagoló szervize volt csak jelentős tétel, ha azt visszaosztom, mindennel együtt évi ~40 ezernél vagyunk + olajcserék. Ehhez képest nem sok jóra számítok, bármit nézegetek... Benzines is jöhetne, sőt, akkor talán nem kéne negyed órákat fagyoskodni télen, de nem tudom, 7-8 l alatt megáll-e bármelyik motorral.
Ja! nézem az 1M körüli 8-10 éves Mk2-ket is, meg a 3M körüli Mk3-asokat is, utóbbira nem tudom, valaha meglesz-e a zseton, meg félek is, hogy hiába spórolok sokat, több bajom lesz velük, mint egy jobb állapotú 10 évessel..
Szóval adja magát a kérdés, hogy ha Focus, akkor akár Mk2-ből, akár Mk3-ból melyik motorral célszerű?
Aztán lesz majd kérdésem a jelenlegivel kapcsolatban is ;)
(manuális váltóhoz ragaszkodom, és nem ártana, ha kicsit fürgébb is lenne, bár a ~170 Nm-rel végülis nem panaszkodom, néha még előzni is lehet.. de értitek, teljesítményben visszalépni csak nem kéne. Egyébként van a családban 1.0-ás Ecoboostos B-max, de keveset mennek vele, így persze hogy nincs semmi hibája. Amúgy meglepően jól megy.)
Köszi!

Az edzés a sporttársak hátbatámadása!

(#21069) DeFranco


DeFranco
(nagyúr)

ha már edc

én hordok egy porral oltót a kocsiban. gyakorlati haszna közvetlenül nem sok van, mert el van csomagolva egy sporttáskába és azon belül is egy pokrócba (hogy ne forrósodjon fel a napon álló autóban) és ha az autóban tűz ütne ki akkor így gyakorlatilag semmit nem érne mert mire előhalászom már mindegy.

volt ez tesztelve anno és ha valami 10-20 mp alatt be tudod nyomni a motortérbe a cuccot akkor van esélyed, egyébként inkább fuss, ezért nagy esélyt adok rá, hogy ha akárhol lenne a csomagtartóban ugyanennyit érne, mert mire észlelem, kiszállok, hátramegyek, előkapom (legyen ez mondjuk egy mozdulat) motorteret nyitok már nem nagyon van mit lefújni.

de ha van is, kérdés mit kezd egy akármilyen szerelő egy telibe fújt motortérrel szerintem abból már autó nem lesz akkor sem ha egy csomó macskaszőr égett csak és a tűz nem okozott közvetlen kárt.

egy haszna lehet maximum ha mást kell oltani, de erre talán egy kicsit overkill hordani a motyót.

nektek erről mi a véleményetek? ki hord, hordott tervez hordani poroltót és ha igen miért igen és ha nem miért nem?

(#21070) DeFranco válasza ZolkoW (#21068) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

volt téma ismerősi körben hogy milyen autót amivel 4-5 évig nem kell különösebb parákra számolni (feltételezve egy nulla hiba szintű fenntartott állapotot) és nagyjából az volt a konklúzió, hogy szűk három millió alatt semmi nincs.

persze ezek szubjektív vélemények mindenki részéről, nem kell készpénznek venni de jelenleg nem találtunk a piacon ez alatt olyan autót ami közép-európai értelemben véve jó és megbízható állapotban van (tehát nem a csikós meghódítja délolaszországot és hát ha elszáll a negyed motortér meg a harmad futómű akkor pont arra jár a józsi a típusazonos cserealkatrésszel vadromantika, hanem az indítózok haladok, tankolok kávézok odaérek 1500 km és vissza ugyanez állapot)

(#21071) Tsebacsi válasza DeFranco (#21069) üzenetére


Tsebacsi
(veterán)

Szerintem mindenképp megéri telibefújni, akkora kárt nem hinném, hogy okozna, mint a tűz. Gondolj bele, még ha tűz is üt ki valami miatt, tuti visz pár kábelt/csövet, ezt-azt, de motort illetve részegységeit még mindig olcsóbb cserélni, mintha az egész autó leégne. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat!

(#21072) Real_Necro válasza DeFranco (#21069) üzenetére


Real_Necro
(veterán)

Motorteret nem nyitunk, ha tűz van, mert a hirtelen sok oxigénre belobbanhat. Fater autószerelő, a szemem láttára oltott már a házunk előtt kocsit. Max résnyire szabad felkattintani és ott befújni az anyagot.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#21073) kcsa válasza t256 (#21063) üzenetére


kcsa
(veterán)

A fedél hiánya nem nagy gond, inkább esztétikai kérdés. Könnyű elhagyni is, de lopják is, mert drága és fogyóeszköz.

(#21074) gabor9991 válasza flymi (#21041) üzenetére


gabor9991
(őstag)

Gondolom megvan a gyári ami először le lett szedve.
[Ez] ugyan drágább mint egy bontott de nem akkora zsákbamacska.

(#21075) pn4hvq válasza flymi (#21066) üzenetére


pn4hvq
(aktív tag)

"Egyébként a babakocsi összecsukva vagy a hordozó simán elfér még itt."
Ebből kiindúlva kisgyerek(ek) is vannak nálatok. Jótanács, nedves törlőkendő legyen bent: egy univerzális csodaszer. Nálunk már 10 éves múlt a gyerek, így neki nem szükséges, de tisztítani kiválóan lehet vele (ablakot belülről nem, mert foltos marad).
Ha kell, tisztítja a gyerek hátsóját, és még az olajos kezet is hatékonyan takarítja :). Abba ne menjünk bele, ha olajos szennyeződést eltávolít, akkor jó-e a babapopsira...

(#21076) flymi válasza gabor9991 (#21074) üzenetére


flymi
(őstag)

:( Hogy lenne meg?
Ahhoz h megkapjam a felújítottat az Unixnál, le kellett adni a régit.
Különben már visszarakattam volna az eredetit.

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#21077) cyanide válasza DeFranco (#21069) üzenetére


cyanide
(tag)

Én is hordok egy talán 4kg-os poroltót. Azt hiszem 6000 Ft volt, ennyit nekem megér a tudat, hogy ha valami van, akkor legalább tudok valamit csinálni és nem csak nézem. Viszont nincsenek illúzióim, hogy a végkifejletet mennyire tudom befolyásolni vele.

Ha ezt olvasod a topik meghalt...

(#21078) gabor9991 válasza flymi (#21076) üzenetére


gabor9991
(őstag)

:B jogos
Én is bontottat vettem bele mikor a gyári tönkrement és az nekem megvan, ezért gondoltam, hogy biztosan a tiéd is valahol el van rakva :) de te utángyártottat vettél most már világos.
Sajnos az enyémben ez a bontottból kiszerelt ki tudja mennyit futott szivattyú is kezd olyan hangot kiadni magából mint amikor a gyári megadta magát, úgyhogy ha ez is behal akkor veszek egy ilyen felújított szivattyút.

(#21079) flymi válasza pn4hvq (#21075) üzenetére


flymi
(őstag)

Igen, első gyerkőc. Néhány nap múlva lesz 7 hónapos.
Ebben az autóban aztán minden van, de szó szerint. A gyerekülés közel másfél ülésnyi helyet kiharap hátul, mellé pakoljuk a pelenkázó táskát, apa váltás pulcsiját, stb... A lábtér is tele van a támasztó lábnál: térdeplő párna, szélvédő takaró, szatyrok bevásárláshoz. A vezető ülés mögött pedig rögzítve van egy rendező amibe a fél gyerekszobát bele lehet pakolni. Na ebben van egy adag nedves törlőkendő is. Apám hozott legutóbb vagy 100 csomaggal szóval abból nincs hiány. De kösz a tippet. :R

gabor9991: Hát nem tudom. Majd írd meg milyen lett ha sor kerül a műtétre, de a General Ricambi féle felújítottban én csalódtam. Akkor inkább vennék gyári bontottat vagy vadiújat. De lehet csak pechem volt.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#21080) Morales72 válasza Land (#21010) üzenetére


Morales72
(lelkes újonc)

Egyáltalán nem lehetetlen. De ki kell menni érte, haza kell hozni, forgalomba kell helyezni, erre jön rá a kereskedő haszna.
Az olasz autók minél délebbről származnak, annál kevésbé rozsdásak, viszont valószínűleg körbe lesznek törve, ahogy itt írták.
Az enyém nem olasz, hanem magyarországi. Rohadt, javították, szép lett. Ma reggelre rányitottak a bal hátsó ajtóra, rendesen behorpadt, elkövető persze nincs. Vihetem kasznishoz. Aztán majd valószínűleg megint rányit valaki...
Jó lehet az olasz, de akármit vesztek, át kell nézni/nézetni vásárlás előtt. Ilyen szempontból a behozatás necces lehet.

"What we do in life, echoes in eternity."

(#21081) Morales72 válasza t256 (#21063) üzenetére


Morales72
(lelkes újonc)

A 2.0 GT Vectrám (150LE) fogyasztott a városban 13,5-14 litert, amikor sokat kellett araszolni. A gatyám is ráment. Városon kívül 6,5-7,5 literrel beérte.
Egy diagot érdemes lenne rátenni. Ha mindent rendben találtok, akkor ennyi a fogyasztása és egyszerűen nem arra való, amire használod.

"What we do in life, echoes in eternity."

(#21082) kcsa válasza t256 (#21063) üzenetére


kcsa
(veterán)

Kicsit ha megtúrod a Spritmonitort, akkor láthatod, hogy a 15l az elég extrém.

De a 15l/100km az mért fogyasztás, vagy amit a műszer kiír? Csak mért/kalkulált értékeknek higyj, a fedkompnak soha.

(#21083) ZolkoW válasza t256 (#21054) üzenetére


ZolkoW
(őstag)

Így belegondolva, ha a lépésben haladás tulajdonképpen dugóban araszolást jelent, akkor nem biztos, hogy extrém, hiszen állva, járó motorral tulajdonképpen végtelen liter / 100km a pillanatnyi érték...
Amikor még friss volt az autóm, 5 km-re laktunk a munkahelytől, az nem volt dugó, de dízelnél +2 l-rel megdobta a fogyasztást a mostani, 25 km-es távolsághoz képest. Na oda jobb lett volna benzines, így már-már azt mondom, van értelme a traktornak :).

Az edzés a sporttársak hátbatámadása!

(#21084) gabor9991 válasza kcsa (#21082) üzenetére


gabor9991
(őstag)

Enyém nagyjából megbízhatóan számol sőt még nagy átlagban 2 decivel többet is mutat a mértnél.
Most asszony jár vele napi 2*40 km-es távon és az utolsó 800km átlaga 6.1 fedcomp szerint.Kíváncsi leszek tankoláskor mennyi lesz a valós :)

(#21085) kcsa válasza gabor9991 (#21084) üzenetére


kcsa
(veterán)

Ha a közlekedési szokásaid huzamosabb ideig nagyjából azonosak, akkor tud pontos lenni. De két évnyi ingázás után pl. elmész nyaralni egyszer, nem nagyon fog a fedkompos fogyasztásod lejjebb menni, pedig a valós alacsonyabb lesz - saját tapasztalat :)

[ Szerkesztve ]

(#21086) nfsu17 válasza gabor9991 (#21084) üzenetére


nfsu17
(veterán)

nekem 9000 km óta +6dl a tényleges a comp-hoz képest.
most nulláztam a trip2-t, amibe belement ez a 9000 km és a Fuelio app szerint is 6dl-el több a tényleges, mint a trip2 szerinti.
tankolásonként is mérek és ott is 6dl.
ha bele tudnék lépni az agyába és a bele tudnám programozni, hogy "x+0,6=kijelzett fogyasztás", akkor baromi pontos lenne

Mi 9T 128GB PFJEUXM, MIUI 10, GCam_7.2.010_Urnyx05-v1.9

(#21087) cappa72 válasza nfsu17 (#21086) üzenetére


cappa72
(veterán)

Nekem is nagyjából ennyi a tévedés.
De azért vegyük figyelembe, hogy a kutaknál nem tudjuk, mennyi a pontosan kiadott mennyiség. Ebből is adódhatnak az eltérések.

Death is the natural part of the life - A halál az élet természetes része... "A melodic death metal, olyan mint egy csendes romantikus boncolás"

(#21088) nfsu17 válasza cappa72 (#21087) üzenetére


nfsu17
(veterán)

majdnem mindig ugyanannál a kútnál és oszlopnál tankolok, de persze lehetnek különbségek, de az 40l esetén is max pár dl _lehet_, ami a végén azt jelenti, hogy 6,65, vagy 6,7, az már mindegy is

Mi 9T 128GB PFJEUXM, MIUI 10, GCam_7.2.010_Urnyx05-v1.9

(#21089) Real_Necro válasza Morales72 (#21080) üzenetére


Real_Necro
(veterán)

Anno a G Astrámat bal hátsó kerék fölött meghúzta egy hölgyemény, aki nem adta meg a jobbost. Ha nem rántom el a kormányt, az egész oldala oda... Megjavították, hazavittem, 2 napra rá önkormányzat odébb pakolta mert "korábban hozták a krumplit"... Persze sérült az ív, de nem vészesen... rá 2 hétre Lidl parkolóban ugyan ott beletolattak... elkövető nem lett meg, mint kiderült a parkolós kamerák is kamuk... ma már asszony "gyilkolja", de inkább azt, mint a Mondeot. ;]
Ja Mondeo... 3 éve átiratás után 2 nappal belém jöttek egy 1-es fókával. Szerencsére semmi nem tört, fújva lett meg kapott új kopólemezt...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#21090) flymi


flymi
(őstag)

Holnap elviszem megnézetni a kotlát egy autóvillamossági szerelőhöz (az első és legjobb a környéken szabin van) a pumpa, de leginkább a szigszalagos kábel miatt. Mert az tuti, h valahol itt lesz a bibi ami miatt néha nem indul el az autó. Hallani ahogy nem indul el a benzinpumpa. Havonta egyszer eljátssza. Kontakthiba lesz vagy haldoklik a szivattyú szvsz.

Megkérdeztem ha már elviszem beszerelné-e a ládát hátra de nemet mondott mert van valami az ujjával vagy mi.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#21091) troll81


troll81
(őstag)

Sziasztok 2.5 T smax tapasztalazokat várok hátha akadt valakinek itt hasonló. :R

(#21092) sparta2 válasza nfsu17 (#21088) üzenetére


sparta2
(kezdő)

Szia!
Milyen autód van? A rejtett menüben az AFE Bias értéke 1000. Ezt kell lejebb vinni, akkor mutat többet a fedkomp. Én most tesztelem. Levittem 900-ra, de az sok volt. 950-re állítva 7l körül mutat (1.0 , 125LE), 60-65% város sok rövid út. Meglátjuk....

(#21093) nfsu17 válasza sparta2 (#21092) üzenetére


nfsu17
(veterán)

szia.
1,5T, ecoboost, 150le, mk3.5 focus
nem tudtam, hogy van ilyen is.
de nem hiszem, hogy bele fogok nyúlni, már megszoktam így.

Mi 9T 128GB PFJEUXM, MIUI 10, GCam_7.2.010_Urnyx05-v1.9

(#21094) sparta2 válasza nfsu17 (#21093) üzenetére


sparta2
(kezdő)

Ahogy gondolod, de bármikor visszaállíthatod 1000-re, ha nem tetszik valami! :)

(#21095) Morales72 válasza Real_Necro (#21089) üzenetére


Morales72
(lelkes újonc)

Szomorú történet a magyar valóságról.

Nagy meglepetésemre megtaláltam az elkövetőt, mert ugyanoda parkolt le este, ahonnan reggel kiállt. Azt mondta hogy nem vette észre, és ez hihető, mert különben nem parkolt volna ugyanoda. A barátnője nyithatott rám, nem ő, mert nagyon lapított a háttérben. Mindegy. Kaptam névjegyet és ígéretet, hogy kifizeti a javítást. Örülni fogok, ha ez megtörténik, de azzal is beérem, ha jobban fognak figyelni. Aztán majd rányit valaki más valahol máshol, és úgy járok, mint te.

Be kell látnom, nincs rá semmi mód, hogy megóvjam a vasat attól, hogy lezúzzák.

"What we do in life, echoes in eternity."

(#21096) sparta2 válasza Morales72 (#21095) üzenetére


sparta2
(kezdő)

Nekem hasonló okból 11 hónaposan ajtócserés volt. Térfigyelő kamera alatt történt és mikor bejelentettem a rendőrségen, majdnem nevettek. Két hét múlva lezárták a nyomozást.

[ Szerkesztve ]

(#21097) t256 válasza kcsa (#21082) üzenetére


t256
(őstag)

Műszer által mért fogyasztás.
majd megmérem manuálisan is.
Egyenlőre azt találtam ki, hogy edzőtermet váltok. Ezzel a taktikai lépéssel 15:30-kor indulok haza nem pedig 17:30-kor. Hátha jobb a forgalom. Holnap megnézem.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#21098) gabor9991 válasza sparta2 (#21096) üzenetére


gabor9991
(őstag)

Rányitás miatt cserélték az ajtót?

[ Szerkesztve ]

(#21099) sparta2 válasza gabor9991 (#21098) üzenetére


sparta2
(kezdő)

Valószínüleg egy furgon volt, az összes él megtört. Nem hibázott, üvegtől a küszöbig megroppantotta. Cascos javítás és mivel hiteles, így márkaszervíz. Ott pedig gyári állapotot próbálnak elérni. A kárszakértő ránézett és közölte, hogy csere, nem is kérdés.

(#21100) gabor9991 válasza sparta2 (#21099) üzenetére


gabor9991
(őstag)

Akkor azt elintézték rendesen. :)
Az enyémen is van néhány rányitás, sok a gyökér a Balatonon, ott szedtem ezeket össze.
De ezek olyan horpadások amiket fényezés nélkül lehet javítani darabját egy ötösért.

A végén a javítás mennyi lett amikor cserélték az ajtót?
Nekem a F2-re egy üres ajtó 90 körül van plusz a fényezés márkaszervizben 80 körül lenne plusz beszerelni az ajtóba mindent és még a le- felszerelés.
Úgy 200-250 ezerre tippelnék egy ilyen javítást.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.