Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#32265) Frawly válasza sanhose (#32264) üzenetére


Frawly
veterán

A Kingston csak azért lassabb, mert
1) csak 120 gigás méret, a kicsi tárterületűek mindig lassabbak
2) jobban tele van, ahogy nézem, igaz csak az egyik partíció látszik
3) régebbi a vezérlője, esetleg a NAND típusának eltérése is beleszólhat.

A V-szériának sose a sebességével volt gond, hanem a megbízhatóságával, ugyanez igaz az OCZ-kre. Sebességbeli előrelépést nem fogsz érezni, boot, betöltési idők nem lesznek gyorsabbak. Csak a nagyobb tárhely. Meg nekem az külön pozitív meglepetés volt, hogy milyen rettenet hűvösen működik az SU650 és hogy semmi hangja nincs (bár még a Win10 nincs fent rajta, csak tesztadatokkal kínoztam egy kicsit), az MX300, meg a Samsung PM800-nak van egyfajta elektromos-ciripelős ”seekhang”-szerűsége, mikor nagy terhelést küld rá az ember.

Ráadásul csak 17 ezer pénz, pár hónapja ezen az árszinten még csak 120 gigás meghajtók voltak. Azért durva, hogy fejlődik a kínálat, már belépőszintre is milyen korrekt termékeket visznek le, 3D TLC, sebességben sem marad le a SATA3-as mezőhöz képest. Ezért mondtam itt embereknek, mikor 100 évre előre akarnak SSD-t venni 10 év garival, hogy felesleges egy 20-30 ezer forintos meghajtóval olyan előre tervezni, nagyon fejlődésben lévő terület az SSD-k világa. Nem adok még 1-2 évet, leviszik a fél terásokat is belépőszintre, meg az NVMe is tovább olcsósodik.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.