Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Frawly
veterán
válasz #LittleG #32892 üzenetére
Örülök, hogy meglett a megoldás, de a dinamikus kötet használatát továbbra sem javaslom. Amit írsz, arra nem megoldás. Sőt, ha megint lejön a csatlakozó a 120 gigásról, akkor az egész kötet lesz olvashatatlan, a 250 gigásról is. Próbáld valahogy valami extra szoros kábellel, vagy valami ragasztószalaggal úgy odaapplikálni, hogy ne engedje el.
A dinamikus kötet mindenhogy rossz, ha befosik a rendszer, más live OS-ek nem fognak rajta látni semmit, nem lehet majd adatot kimenteni róla, stb.. Csak a szívás lesz vele.
-
Ribi
nagyúr
Pont most néztem, hogy 8 éve vettem 26-ért a 40G-os SSD-m.
Most már lehet kapni ugyan ennyiért 480G-ost. Azért csak van előrelépés. -
Frawly
veterán
válasz dokee78 #32903 üzenetére
Nem állíthatja vissza. Neked kell a BIOS-ba menni, és ott átállítani az Onboard Disk Controller résznél, vagy valami hasonló a neve, hogy ne Legacyn vagy IDE-n legyen, hanem SATA vagy AHCI vagy Native, ilyesmi neveken szokott futni. Utána először a Windowst csökkentett módban kell indítani, különben elszáll kékhalállal.
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Várhatóan holnap kapom kézhez az első SSD-m egy Crucial MX500 1TB. Most egy WD10EZEX-en van a legális Win7-ről felfrissített 10(mivel se CD olvasó se DVD a gépben pendrive telepítés az MS oldaláról leszedett USB készítővel).
A mostani HDD az 100/maradék van felosztva, a C a rendszer+chrome letöltések+program adatok és alapvető programok is itt kaptak helyet azaz HDS, Origin stb. A D meghajtón van a játékok, zenék képek és társai.
Ha holnap kezembe kapom az SSD-t akkor fel szeretném rá rakni a rendszert ebben a felállásban:
-Win telepítőből a C meghajtó formázása és törlése a HDD-n és a D érintetlenül hagyása az adatokkal+hozzáad a C által foglalt hely
-SSD particionálása C 100GB(rendszer és a progik), D az a játékoké. A HDD particionálatlanul egészében egy harmadik meghajtó lesz így.
-Win7 felrak majd 10-re frissít(mivel csak 4GB a pendrive ami itthon van) a C-re és szükséges dolgok telepítése.H97 fatality killer lapom van, alaplapi driverek a win általiak kivéve a hang és a LAN. AHCI módban van a HDD most is.
Kell még valami ezek kívül vagy kb ennyi lenne a belakás?
Válaszotok előre is köszönöm.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz laskr99 #32909 üzenetére
Pendrive helyett egyből telepíthetnéd a végleges (win10-et) rendszert. Valamelyik adathordozón létrehozol egy partíciót , amit végül aktívvá teszel és kiválasztod elsődleges boot eszköznek. Rámásolod a telepítő tartalmát és elvileg működik a telepítés. De egy videó pontosabban megmutatja.
- Glaz-doz-fhut -
-
addikt
válasz laskr99 #32912 üzenetére
A Win7 -ről 10 re frissítésre írtam,hogy nem fog menni már csak fizetősen.
viszont 15 000 Ft ért kaphatsz legális Win10 Pro kulcsot.
Persze ha a 7 ről fissített 10 van aktiválva és nem változtak meg a hardverek akkor (de csak akkor)ha volt a 7 hez kulcsod, azzal aktiválhatod majd a 10 et
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
King Unique
titán
válasz laskr99 #32909 üzenetére
• A HDD piszkálása a telepítés előtt, de utána is ráér. Vagy akár le is lehetne választani fizikálisan a telepítés idejére, hogy ne fordulhasson elő az, amiről egy másik topikban volt szó. Amúgy meg a HDD-nél vsz külső particionáló program fog kelleni, mivel ha törlöd a C-t + a kisebb partíciókat, akkor a beépített eszközökkel a D kiterjesztése csak dinamikus lemezként lenne megoldható. Ugyanis ilyenkor nem közvetlenül a D után helyezkedne el a nem lefoglalt terület, hanem előtte. Vagy lemented az adatokat, újraparticionálod, majd visszamásolod.
• Ha korábban már megvolt a 7
—►
10 upgrade, akkor felesleges újra eljátszani és amúgy is hivatalosan már megszűnt az a lehetőség. Mehet egyből a Windows 10 telepítése és még a termékkulcs megadásával sem kell szórakozni, ha ugyanaz a hardver. Sőt, van is erre az esetre "Nincs termékkulcsom" opció a telepítőben.[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz Daffni2 #32914 üzenetére
Van Win7 Pro kulcs, még régen az egyik családtad kapta a laptop mellé, szóval azzal nincs gond. A remdszer u.a szóval aktiválni se kell a 10-et, kb 3 hónapja lett újrahúzva bug miatt és akkor is magát aktiválta.
King Unique: értem, akkor valakitől csórok egy kis drive tárhelyet ,hogy legyen hova menteni, kb. Csak játék van a gépen, meg 1-2 fontosabb adat ami kb 40gb, szóval azt valahova kell rakni csak perpill nincs hova.
[ Szerkesztve ]
-
V911
tag
Az mitől van ha a win7 eszi a helyet a 120 gigás ssd-n?
-
Zoli-bácsi
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Zoli-bácsi #32919 üzenetére
Rendben van minden beállítás. Talán a hibernációt kikapcsolhatod, ha nem használod, de végül is maradhat, 250 gigás tárterületnél már mindegy.
-
Nyethuszar
tag
Sziasztok !
Van egy Crucial MX500 250GB-om (sata3) és milyen programot érdemes felrakni?
Találtam egyet ami elvileg a hivatalos oldalról van [link] Ez jó ?
Meg a firmware frissítés nem cseszi szét az SSD-t ? Mennyire biztonságos, menete hogyan zajlik?
Ez az első SSD-m eddig sima HDD volt gépben.Köszönöm a segítségeket !
[ Szerkesztve ]
Mindenki hülye aki nem normális :D
-
Raymond
félisten
AKtualis NAND gyartasi technologiak es parameterek osszehasonlitasa:
Forras: [link]
A cikkeb linkelnek egy nagyon jo PC-Watch cikket is ahol a szerzo tablazatokba szedte az egyes gyarton aktualis es elozo NAND verzioirol az informaciokat.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
pityu8
tag
Sokat segítettetek, bár inkább read only vagyok, szeretném megosztani a tapasztalatomat.
6eFt-os WD Blue (120G)
SATA3:
CrystalDiskMark 6.0.1 x64 (C) 2007-2018 hiyohiyo
Crystal Dew World : https://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytesSequential Read (Q= 32,T= 1) : 549.037 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 404.902 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 8,T= 8) : 157.347 MB/s [ 38414.8 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 8,T= 8) : 216.267 MB/s [ 52799.6 IOPS]
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 147.982 MB/s [ 36128.4 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 122.992 MB/s [ 30027.3 IOPS]
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 16.413 MB/s [ 4007.1 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 55.552 MB/s [ 13562.5 IOPS]Test : 1024 MiB [E: 0.1% (0.1/111.8 GiB)] (x3) [Interval=5 sec]
Date : 2018/08/23 19:43:31
OS : Windows 10 Professional [10.0 Build 17134] (x64)USB2 ház:
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytesSequential Read (Q= 32,T= 1) : 35.936 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 33.469 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 8,T= 8) : 8.954 MB/s [ 2186.0 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 8,T= 8) : 13.353 MB/s [ 3260.0 IOPS]
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 8.783 MB/s [ 2144.3 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 13.502 MB/s [ 3296.4 IOPS]
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 7.577 MB/s [ 1849.9 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 10.742 MB/s [ 2622.6 IOPS]Test : 1024 MiB [F: 0.1% (0.1/111.8 GiB)] (x3) [Interval=5 sec]
Date : 2018/08/23 20:03:05
OS : Windows 10 Professional [10.0 Build 17134] (x64)USB3 ház:
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytesSequential Read (Q= 32,T= 1) : 251.019 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 307.674 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 8,T= 8) : 91.609 MB/s [ 22365.5 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 8,T= 8) : 82.816 MB/s [ 20218.8 IOPS]
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 82.268 MB/s [ 20085.0 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 75.412 MB/s [ 18411.1 IOPS]
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 13.286 MB/s [ 3243.7 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 22.399 MB/s [ 5468.5 IOPS]Test : 1024 MiB [F: 13.6% (15.2/111.8 GiB)] (x3) [Interval=5 sec]
Date : 2018/08/23 22:46:49
OS : Windows 10 Professional [10.0 Build 17134] (x64)és kb. fél éve vett A400 (12eFt) SATA3-on:
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytesSequential Read (Q= 32,T= 1) : 419.466 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 181.587 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 8,T= 8) : 173.530 MB/s [ 42365.7 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 8,T= 8) : 89.936 MB/s [ 21957.0 IOPS]
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 144.168 MB/s [ 35197.3 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 37.284 MB/s [ 9102.5 IOPS]
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 16.635 MB/s [ 4061.3 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 30.481 MB/s [ 7441.7 IOPS]Test : 1024 MiB [C: 24.9% (27.7/111.3 GiB)] (x3) [Interval=5 sec]
Date : 2018/08/23 19:47:35
OS : Windows 10 Professional [10.0 Build 17134] (x64)Bocs, de nem tudom hogy kell spolezezni..., meg a szines képnél talán ez többet mond.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy ASUS X541S, amiben SSD-re cserélném a HDD-t, hogy egy kicsivel legalább fürgébb legyen. Win10-et felraktam, gyári drivereket feltelepítettem, de a HDSentinel azt írja, nem megy a TRIM. Az AHCI vezérlő az alap Win10-es, gondolom emiatt nem megy. Frissíteném, de már vagy 10-et megpróbáltam, nem frissül le. Találtam aztán egy hegesztett drivert, azzal lefrissült, viszont most nem indul a rendszer, csak forognak a pöttyök, telepíthetem újra.
Nem akarom, hogy az SSD idő előtt elfáradjon, szóval jó volna működésre bírni a TRIM-et.
Braswell SoC - SATA AHCI Controller - ehhez kellene valami Win10-es driver.
Köszi a segítséget előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
lenoma
aktív tag
2 db 128gb-os pendriveot is használok háttértárként.
Kingston USB 3.0 pendrive 128GB *DT SE9 G2* *Metal*
Sandisk USB 3.0 pendrive 128GB *Cruzer Ultra Flair*Ha jól értem akkor ezek is hasonló NAND chippeket használnak mint az SSD-k csak a vezérlőjük egyszerűbb.
- Ki lehet valahogy Smart adatokat nyerni?
- Nem használódnak el ha folyamatosan gépbe dugva vannak évekig és van rajtuk naponta sok írás olvasás?
- most 3-5e vagy inkáb 10-100e írást bír egy márkásabb pendrive?
- Van olyan program amivel az állapotukat meg tudom nézni, felületteszten kívül? -
Emperor_
addikt
válasz csabyka666 #32924 üzenetére
Benne van már az ssd?
Nekem nem tiszta.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
King Unique
titán
válasz csabyka666 #32924 üzenetére
Mármint a HDS melyik verziója szerint nem megy a TRIM és a Windows 10-ből melyik verziót használod? Ha az utóbbi 1803 és a HDS 5.20, vagy annál régebbi, akkor csak a szokásos problémáról van szó (példa)... A Windows 10-ben lévő alap, azaz a szabványos SATA AHCI drivert pedig normál esetben nem szükséges lecserélni, működni szokott nyilván azzal is a TRIM.
(#32925) malnas:
A pendrive-os téma eleve nem ebbe a topikba való, vannak azzal foglalkozó topikok is. Amúgy meg nem meglepő, hogy egy hagyományos pendrive-nál általában nincsen S.M.A.R.T., TRIM és azok az egyéb funkciók sem, amik egy SSD-nél. Ahogyan az sem, hogy pl. a sok írást sem bírják úgy, mint egy SSD. Ha egy komolyabb pendrive kell, ami a felsorolt dolgokat tudja, akkor ott van pl. a Corsair Flash Voyager GTX, amiről nemrég itt a topikban is volt szó. Ez amúgy már inkább külső SSD és azért is tud többet, mint egy hagyományos pendrive.[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Na megvan az SSD, a win telepítés asztalig volt 13mp de! A HDD az előző rendszerrel meg adatokkal le volt végig húzva, most dugtam vissza, bios látja de az SSD-n lévő windows nem! Mivel tudnám életre kelteni? SSD a Sata 0 a HDD a sata 1-en van.
-
laskr99
addikt
válasz King Unique #32929 üzenetére
Igen, első dolgom volt, ott se látta, most a SATA0 a HDD és a 3 az SSD, HDD Windows látja az SSD-t és másolok rá mindent ahogy kell. Szóval én ezt nem értem... Most mentek mindent a HDD-ről majd egy jó kis formázás neki hátha látni fogja. 100/100-as WD10EZEX ami 1,5 éves.
-
Frawly
veterán
válasz Raymond #32922 üzenetére
Nem értem, hogy egy generáción belül hogy lehet egyszerre TLC és QLC is. A japán táblázatok még homályosabbak. Az viszont tényleg biztos, hogy a rétegszám és a kapacitás egyre inkább nőni fog azonos áron.
(#32914) Daffni2: rég lejárt a Win10-re történő ingyenes frissítés időszaka, de valami miatt a gyakorlatban a mai napig megy, elindítod a Win10 telepítőt, mikor termékkulcsot kér, beadagolod neki a Win7-es kulcsot, és elfogadja, beaktiválódik vele. Elvileg nem lenne szabad neki mennie, valahogy mégis működik.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
@ (#32926) Emperor_: Benne van az SSD, persze, frissen telepítettem a rendszert.
@ (#32927) King Unique: A Win10 a legfrissebb, a napokban töltöttem le Media Creation Tool-lal, a HDS valami régebbi, 4.40-es. Ezek szerint az lesz, amit írsz, hamarosan megnézem azzal, amit mondtál! Köszi!
Ezek szerint vigyázni kell, mert az ellenkezője is előfordulhat, tehát hogy a HDS szerint minden rendben, közben mégse megy a TRIM? Azért is volt fura, mert eddig az alap driverrel sose volt baj, persze fel szoktam tenni a gyári vezérlőt, és ha nem csökken a teljesítmény (HDS + méréssel alátámasztva), akkor marad az fenn.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
-szabi-
addikt
Hi
Kérdésem lenne.
Elég koros a gépem, de AHCI-t azért támogatja az alaplap és ebben a módban is működik.
Egy Kingston HyperX 3K 120GB ssd-ről van szó.
Ezt írja a sentinel: "Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív"Ezzel szemben az SSDOK szerint minden rendben:
Miképp tudnám ellenőrizni melyik érzékeli helyesen?
üdv
-
poci76
aktív tag
válasz Frawly #32932 üzenetére
Ugyanazokat a memóriacellákat lehet TLC és QLC célra is használni, csak a beírás/kiolvasás különbözik (8 vagy 16 feszültségszintet kell-e megkülönböztetni).
A memóriacellát képzeld úgy, mint egy üveget, amibe mondjuk 8 dl víz fér. TLC módban 8 vonalat húzol az üvegre decinként, és amelyik vonalhoz a legközelebb van a vízszint, annyi a tárolt érték. QLC módban fél decinként húzol vonalat, és amelyikhez a legközelebb van a vízszint, annyi a tárolt érték. QLC módban tehát kevesebb víz párologhat el a betöltés és a leolvasás között, valamint jobban meg kell nézni, hogy melyik vonalhoz van közelebb a vízszint, és persze betöltéskor is pontosabbnak kell lenni. Legjobb persze az SLC mód, amikor csak az kell megállapítani, hogy van-e víz az üvegben, vagy nincs.
-
csabyka666
veterán
válasz King Unique #32927 üzenetére
Köszi mégegyszer, ez volt a baj!
-
Frawly
veterán
válasz -szabi- #32934 üzenetére
Erre vigyázzunk emberek, a HD Sentinelnek mindig a
LEGESLEGÚJABB
verzióját kell használni!!!!!!!!!!!!!
Ez már rendszeresen visszatérő probléma a topikban, majdnem minden második hozzászólás erről szól.
De még a legeslegújabb verzióknál is erős fenntartással kell kezelni, amiket a HDS ír, rá kell nézni SSDOK-kal vagy az adott SSD gyártói programjával, ezekből is a legfrissebb verziót használva. druszám666-nak is szól.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz poci76 #32935 üzenetére
Jó tudni. Bár ha lehet ennek is és annak is használni, akkor valószínű a gyártók jó ideig inkább TLC-nek fogják használni, és nem QLC-nek. De előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, hogy mindenki QLC-re váltson.
SLC-nek a gyakorlatban sok előnye nincs, annyi, hogy nem igényel akkora cache-elést. De cserébe irreálisan drága, és nem is gyorsabbak az SLC-s meghajtók, mert a csatoló épp úgy limitálja őket. Vagyis gyorsabbak lennének, de az TLC-sek a hátrányukat intenzívebb cache-eléssel, meg optimalizált vezérlővel be tudják hozni, és felzárkóznak a limithez. Annyit meg nagyon kevesen írnak rá, hogy számítson akár az SLC-MLC különbség. Tényleg csak ilyen speciális szerveres feladatoknál tudok ilyet elképzelni.
[ Szerkesztve ]
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Nekem is sikerült beszerezni egy ilyen csodát.
Egy 120-as wd green (igen ami nagyon akciós volt...)
Erre költöztetném át a rendszert, ezt a klónozást próbálnám ki első körben.
Van a gépben két 500-as hdd. Az 1. egy partíció C rendszer (meg a 100 mb) , a 2. adat két partíció D+E.
A C-ről törölnék le minden felesleges dolgot, amíg max 100 gb nem lesz és ezt szeretném átrakni.
Programnak néztem, hogy (van a gépemen MiniTool Partition Wizard Free, de az erre nem a legjobb) mivel lenne a legjobb csinálni, az rendben.
Hogy kellene neki esni? 2-s vinyót lehúzni, amíg megcsinálom?
Utána csak ssd-vel indítani? Ssd utána C lesz? Fontos lenne, hogy a 2-s vinyó az utána is D+E legyen.
Mikor és hogyan kell utána vissza rakni az 1-s vinyót, hogy használni tudjam?Előre is köszi,
-
V911
tag
Sziasztok!
Tudtok segiteni ha szépen megkérlek benneteket?
Az lenne a kérdésem, milyen esetekben éri meg a 16100 Ft-os helyett a több mint 4000 Ft-al drágábbat esetleg a még annál is majdnem plusz ugyanennyivel drágábbat megvenni?
Az összehasonlító számokat én is látom, nem az a kérdés, (ráadásúl az eltérés minimális, minden sebesség 500 körüli) hanem az milyen munka- vagy egyéb műveletek mellet érdemesebb a drágább?
Mert én azt hinném, hogy a különbség nem számottevő a memória méret ugyanakkora és azt hinném ugyanannál a gyártónál a tartósság is hasonló. A garancia ugyanannyi, a sebesség is hasonló, egyedül a technológia más de azt nem értem mit jelent. Ja és a 16100 Ft-os nagyon kapós arra 3 napot várni kell a többire csak 1 napot. S nem értem miért ennyivel drágább a többi, mi pluszt ad? Vagy éppen nem ad s ezért kapkodják el a legolcsóbbat?[ Szerkesztve ]
-
KisDre
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó topikba írok. Az utóbbi hetekben elkezdett csökkenni az SSD-m kondíciója. Kezdjek aggódni s adatot lementeni?
Megjegyzés: Nagy nyári melegekben jó ideig nem volt jó hűtése s a házé meg nem a legjobb, olykor felment 50 fokra mire észbe kaptam s mellé tettem egyet de akkor már elindult a kondíció a lejtőn.[ Szerkesztve ]
KisDre.artstation.com
-
radi8tor
MODERÁTOR
"Amennyiben még csak az SSD beszerzése a cél, akkor nem ide, hanem az erre szakosodott "Milyen SSD-t vegyek?" topikba várjuk a kérdéseket!"
lm83: Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re
és a hozzá kapcsolódó topikban sok infót találsz.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Marci112233
addikt
válasz KisDre #32945 üzenetére
Már fentebb írták, hogy a programnak mindig a legfrisebb verzióját kell használni, mert a régi fals adatokat adhat. Sőt akár még az új is. Érdemes lenne az SSD saját programjában megnézni, de ott is legfrissebbel.
Amúgy egy SSD akár 10% kondícióval is ugyanúgy megy, nem lesz teljesítmény csökkenés.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
válasz KisDre #32945 üzenetére
A HDS 4.71-es verziója már elég régi és alap, hogy lehetőleg mindig a legújabbat (5.30) kellene használni. SSD-knél meg pláne a folyamatosan bővülő kínálat és az egyre több új sorozat miatt. De egyes egzotikus példányoknál előfordulhat, hogy csak a gyártó saját szoftvere képes releváns állapotinformációkat közölni...
(#32943) lm83:
Ha nem akarsz mindent a 0-ról újratelepíteni, akkor nyilván klónozni célszerű. Akár az említett particionáló program is használható ehhez, de ott van pl. a Macrium Reflect is, ami kifejezetten ilyen célra való. Plusz nemrég egy hasonló kérdésnél pl. ebben a válaszban is le volt írva pár lényeges infó.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest