Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#32301) Anonymus23 válasza BorsóKorsodi (#32300) üzenetére


Anonymus23
veterán

Ne adj neki rendszergazda jogot ;]

;) - The Power of the Light Side

(#32302) Emperor_ válasza BorsóKorsodi (#32300) üzenetére


Emperor_
addikt

Ez a kérdés nem SSD specifikus, inkább az adott oprendszer topicjába való. Viszont ha az SSD kímélése van a háttérban, akkor ezt a problémát engedd el!

A mai modern SSD-k igen sokat bírnak. A megdöglésünk nem a cellák fáradásából, túlírásból szokott bekövetkezni hanem a vezérlő döglik meg általában.

Bővebben

A 10% szabad hely problémáját meg avval lehet orvosolni ebben az esetben, hogy nem partícionált területet foglalsz le előre. Na arra nem fog tudni írni ;] .

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#32303) exor


exor
tag

Sziasztok!

A következő a problémám:
Adott egy Acer Aspire 7 A715-71G-72WV laptop és egy Kingston UV500 240GB M2 SATA SUV500M8/240G SSD.
SSD nélkül ahogy megnyomom a gép bekapcsológombját 1-2 másodpercen belül elkezd betölteni a windows, vagy akár a biosba is be tudok lépni azonnal a bekapcsolás után.
Ha be van szerelve a laptopba az ssd, akkor miután megnyomtam a bekapcsoló gombot legalább 55-60 másodpercig (lemértem) nem csinál semmit a gép, be van kapcsolva forog a ventilátor, megy a billentyűzet világítás, de csak fekete képernyő, se a biosba nem tudok belépni sem az operációs rendszert nem tölti be. Több mint egy perc után kezd el bármit is csinálni, onnantól kezdve viszont iszonyat gyors, 3-4 másodperc alatt az asztalon vagyok, és utána is gyors a rendszer.
Tehát a bekapcsoló gomb megnyomásától kezdve, odáig, hogy egyáltalán a biosig eljussak, legalább 1 perc telik el. Addig az ACER logó sem jelenik meg a képernyőn. Akkor is ha üres az SSD nincs rá telepítve semmi. Ha biosban letiltom a SATA0 portot ( az az m.2 SSD ) akkor megy minden egyből rendesen.
A POST folyamat tart eddig, ha bent van az SSD?
Korábban egy asztali gépben használtam ezt az SSD-t és ott semmi gond nem volt vele tökéletesen működött.
Valami kompatibilitási probléma lehet az SSD-vel és az alaplappal? Vegyek másik SSD-t?
Illetve a legújabb bios van fent és az összes beállítást végig próbáltam a biosban, (bár laptopról van szó, nem volt sok) de egyik sem segített.

Elég zavaró mert így SSD-vel több idő mire el tudom kezdeni használni a gépet bekapcsolás után, mint HDD-vel. Van erre valami megoldás vagy találkozott már valaki ilyennel?

Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#32304) Frawly válasza BorsóKorsodi (#32300) üzenetére


Frawly
veterán

Grandfater nyugodtan nyomassa a progikat SSD-re. Ha elfogy a hely, a Windows úgyis szólni fog. Az SSD meg bírni fogja.

(#32303) exor: nem kizárt, hogy kompatibilitási hiba, de én ránéznék, hogy milyen bootolási mód van bekapcsolva, Legacy vagy UEFI boot vagy mindkettő. Tegyed olyan bootolási módba, amilyen fajta bootolással lett telepítve a Windows az SSD-re. Azt viszont nem értem, hogy ha van benne HDD, akkor SSD hogyan ment bele a gépbe?

[ Szerkesztve ]

(#32305) gya/352


gya/352
tag

Leírom én, mint újonc SSD használó, mit tapasztaltam: Megvettem, beépítettem, migráltam, működik, szuper gyors lett, örültem. Elolvasgattam dolgokat, kérdeztem itt is, el kezdtem hangolgatni a rendszert az SSD-hez. Hiába mondják hogy nem kell ezt túl bonyolítani, nem kell ma már annyit foglalkozni az SSD öregedésével, én azért óvni akarom. Download mappa átkerült a HDD-re, pagefile-t szintén áttettem, 4 giga rammal én úgy látom úgysem sokat írogat oda a win10. Még mindig minden jól működött. Jött a hibernálás, gondoltam asztali gépnél tök felesleges, nem sokszor használtam eddig sem, a boot meg úgyis pikk-pakk megvan, akkor meg minek hibernálni.
Kikapcsoltam a hibernálást, ahogy az le vagyon írva, és mit tapasztaltam.... a következő bekapcsolásnál a win10 logonál áll...és nem történik semmi vagy 30 másodpercig, lemez művelet sem, aztán megjelenik a kis futkosó karika és aztán már gyorsan feléled minden. Ma visszakapcsoltam a hibernálást és láss csodát, ismét full gyors a boot-folyamat. Úgy emlékszem mintha valahol olvastam volna régen, hogy a win10, hogy gyorsítsa a bootolást, néhány dolgot nem zár le teljesen csak elmenti az állapotokat valahova kikapcsoláskor...talán épp a hibernáló fájlba (?). Van ilyen irányú tapasztalatotok, vagy ötletetek?

(#32306) korren válasza gya/352 (#32305) üzenetére


korren
aktív tag

Én speciel MINDEN gépemen kikapcsoltam/kikapcsolom a hibernálást.

Se a 32 GB RAM-os asztali gépen nincs, se a 2 GB RAM-os laptomon.

(bár 32 GB-nál már pagefile is OFF nálam)

Nincs szükségem rá ugyanis. Akkor meg minek foglaljon helyet.

Sose tapasztalatam az általad leírt jelenséget. Lehet más volt ott nálad?

-I like the misery. -I like this world!

(#32307) kali válasza korren (#32306) üzenetére


kali
legenda

Nálunk is kikapcsolva a hibernálás minden laptopon, mert azokon sem használjuk és sosem okozott még problémát.

(#32308) kory24


kory24
őstag

Sziasztok!

Csak most vettem észre, hogy BIOS-ban a Storage opcióknál nem az AHCI van kiválasztva, hanem ez:

" Intel RST Premium Intel Intel® Optane System Acceleration"

Az ssdok is raid ír és valami rst drivert

Ez rosszabb, mint az AHCI?

Vagy maradhat így?

Mint képen is látszik egy SATA-s Kingston Fury SSD-ről van szó.

(#32309) King Unique válasza gya/352 (#32305) üzenetére


King Unique
titán

Arról már ebben a topikban is volt szó számtalan alkalommal, hogy teljesen felesleges túlkímélni az SSD-t és ilyen-olyan letiltásokkal, áthelyezésekkel stb. szórakozni... Vagyis a lapozófájl HDD-re történő áthelyezésének is kb. semmi értelme nem volt és csak feleslegesen lassítja a rendszer működését. Ez a sokat írogat az SSD-re a Windows 10 pedig megint inkább mese és ugye mihez képest. Annyit átlagos használat mellett úgysem fog rá írni, ami gondot okozna, sőt rendszerint a garanciában foglalt TBW értéket is csak néhány év, vagy akár évtizedek alatt érné el, ami megint nem kevés idő.

A hibernálás teljes kikapcsolása és a lapozófájl letiltása pedig megint csak opcionálisak és egyáltalán nem kötelező egyik sem... Leginkább csak a plusz tárhely felszabadítása miatt szokás, ha kis tárolókapacitású az SSD, de más előnye nem nagyon van. A hibernáláshoz köthetően Windows 8.1/10 rendszereknél inkább a gyorsindítás (fast startup) funkciót szokás kikapcsolni, mert SSD-nél nem sokat ér. Viszont teljesen letiltani már nem feltétlen javasolt a hibernálást, jól jöhet pl. egy laptopnál is a hibrid alvás miatt. A lapozófájlt teljesen kikapcsolni pedig szintén nem feltétlen javasolt még sok RAM esetében sem, mert bizonyos programok, de van amikor a Windows is problémázhat a hiánya miatt... Ha az a cél, hogy ne foglaljon sok tárhelyet, akkor be lehet állítani egy kisebb méretűt is és legalább van valamennyi.

[ Szerkesztve ]

(#32310) Doky586 válasza gya/352 (#32305) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hibernálás a laptopoknál felesleges nem asztalin ahol áramkimaradás lehet. Kikapcsoláskor és altatáskor is hybernál, de ha kikapcsolod az nem szabadna hogy problémát okozzon.

Lapozófilenak ssd-n a helye és hibakeresésnél is fontos szerepe van (fagyáskor) így nem érdemes 4GB esetén 400MB alá (7GB felett 800MB-ra) állítani.

(#32311) Doky586 válasza kory24 (#32308) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A raid és az IDE szinte ugyanaz. Átállítanám AHCI-re. Egy registry átírás és bios átkapcsolás az egész..

(#32312) King Unique válasza kory24 (#32308) üzenetére


King Unique
titán

Akár maradhatna így is, ha megfelelő driver esetén működik a TRIM stb. De lehetőség szerint célszerű átállítani AHCI módra, ráadásul a Windows 10-nél a biztonságos rendszerindítással elvileg könnyen megoldható és nem kell a registry-ben sem matatni.

(#32313) kory24


kory24
őstag

Köszi :R

(#32314) Frawly válasza gya/352 (#32305) üzenetére


Frawly
veterán

Lelked rajta. Nem kötelező megfogadni, amit írunk. Ha nem hiszed el, hogy nem kell kímélni, akkor kíméld. Nem tudom milyen alapon döntötted el. Azért előtte nézz rá az írási statisztikákra, hány nap alatt hány giga, majd vesd össze a gyártó TBW limitjével. Számold ki hány év alatt érnéd el. Nem kell ide a topikba, csak úgy magadnak kiszámolod, adaléknak, hogy legyen alapja a döntésnek.

A hibernálásnak elvileg semmi köze nincs a boothoz, ha nem használod. A Win10 alapból kikapcsolásnál félhibernálást végez, de ez nem az a hibernálás (nem a hiberfil.sys fájlt használja), és ki lehet ezt is kapcsolni a Gépházban, valami Gyors RendszerindÍtás (Fast boot) a neve.

[ Szerkesztve ]

(#32315) XuChi


XuChi
addikt

Sziasztok.

Adott egy 120GB SSD, ami igen furcsán működik.

Bármilyen Laptop-ba, asztali gépbe rakom, AHCI és RAID módban, a windows telepítők kifagynak, vagy, ha települ is rá az OS, első boot után a desktop-on fagy ki a gép.

Amint ATA / IDE módba rakom a SATA vezérlőt, onnantól minden hiba megszűnik, és tökéletesen üzemel. Lehet rá telepíteni, fut az OS, terhelés tesztek alatt is hozza a 350MB/200MB sebességet.

Viszont, AHCI és RAID módban, Linux OS-t lehet telepíteni, nem fagy ki és semmi baja. Csak a Windows nem megy vele.

A Firmware-t nem engedi frissíteni, mert a TOOL BOX azt mondja, hogy a legfrissebb.

Ötletek, hogy mi a hiba oka ? Én vagy a vezérlőre, vagy a Firmware-re gyanakszom. Teleírtam már többször az SSD-t és semmi hibát nem dobott. HDS szerint is 100%, SSD Life szerint is minden ok vele.

Jah és 1 napot ment eddig az SSD!!! OEM, nincs rá gari, így az nem játszik hogy vigyem vissza :DDD

(#32316) korren válasza XuChi (#32315) üzenetére


korren
aktív tag

Többféle Windows verziót / disztribúciót kipróbáltál már?

Cseréltél USB pendrive-ot, próbáltad DVD-ről?

Hirtelen ezek jutnak eszembe.

-I like the misery. -I like this world!

(#32317) XuChi válasza korren (#32316) üzenetére


XuChi
addikt

Több féle Win telepítő volt már, és a Pen Drive is lett cserélve :R

(#32318) Frawly válasza XuChi (#32315) üzenetére


Frawly
veterán

Ez a Windows nem megy vele kitétel pontosan mit jelent? Mi a pontos hibaüzenet és mikor írja ki?

(#32319) makoss


makoss
addikt

(#47865) Frawly válaszára előző topikból:
Nem is hinnéd tabon mennyivel jobb, jól megy...
És ezzel mi van? Ezzel lehet kezdeni valamit? Mobilra dugtam a Samsung T5-öt:

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#32320) Ribi válasza XuChi (#32315) üzenetére


Ribi
nagyúr

Én még régen próbáltam felrakni W8-at, de valamiért minden telepítés után 1-2 reboot után a win recovery indult és azt mondta nem tudta rendbe rakni a windows-t, telepíthettem újra. Nem machináltam SATA móddal. Azóta is Win7 van a gépen. Mondjuk nálam telepítés alatt nem fagyott ki azt hiszem.

(#32321) makoss: Le volt írva előző topikban párszor, hogy nem az SSDt kell formázni, nem azzal van a gond, ha másik gépben gyors........
Valami valószínű a gép biosában van elállítva.

[ Szerkesztve ]

(#32321) makoss válasza makoss (#32319) üzenetére


makoss
addikt

Egyébként ettől féltem, hogy kiadok ennyit egy külső SSD-ért és özönlenek a problémák :O
Már az eladáson gondolkodom, nem hozza a várt szintet sajnos
Ti milyen átalakítást eszközölnétek? ....a max sebesség eléréséhez :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#32322) Frawly válasza makoss (#32321) üzenetére


Frawly
veterán

Még mindig nem tudjuk, hogy az a gép, amelyiken lassú, pontosan milyen gép, lap, milyen portra próbáltad rá, előlapiak, ház tetejére kivezetetteket, hátsók közül végigpróbáltad-e az összeset, BIOS/UEFI-ben milyen beállítások vannak megadva az USB-re.

(#32323) makoss válasza Frawly (#32322) üzenetére


makoss
addikt

Ott van minden az adatlapomon, többet sajna nem tudok mondani, BIOS-ba, UEFI-be nem lépek, nem értek hozzá, nem akarok rendszerösszeomlást.
Természetesen van USB 2.0-ás bemenet is, de nyilván az USB 3.0-ás bemenetet fogom használni :K
Amúgy van amelyik támogatja a sebességet, van amelyik nem, nem tudom miért :(

[ Szerkesztve ]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#32324) Frawly válasza makoss (#32323) üzenetére


Frawly
veterán

Ahogy nézem, az alaplap hátsó csatlakozói közül kettő USB3.1-es. Szóval ki kéne tudnia hajtania az SSD-t. Emiatt biztos, hogy BIOS beállítás. Nyugodtan lépj be, állítgass dolgokat, ha rendszerösszeomlás lenne, akkor van egy olyan menüpont minden BIOS/UEFI-ben, hogy Load Defaults, azzal menni fog minden. Ez nem olyan, hogy elállítod, és lehet kidobni, mert tudod reprodukálni többé a jó beállításokat. Nem lehet vele elrontani.

Szerk.: érdekes, a lap kézikönyve már csak USB3.0-át említ. Viszont mégis megérte beleolvasni, a 69. oldalon írja az UEFI beállításokat, az UEFI-BIOS-ban az Advanced részben az USB configuration résznél ezeket a beállításokat eszközöld:
USB 2.0 Controller: Enabled
USB 3.0 Controller: Enabled
Legacy USB support: Disabled
Legacy USB 3.0 support: Disabled

Windows alatt meg nézd meg, hogy az alaphoz járó chipset driverből a legfrissebb legyen fent, ami tartalmazza az USB3 XHCI drivert is. Mivel inteles gép, az Intel oldaláról kéne letölteni a drivereket.

[ Szerkesztve ]

(#32325) makoss válasza Frawly (#32324) üzenetére


makoss
addikt

Most mértem 1 új sebességet azon a kettőn amin lehet elvileg ekkora sebesség, ettől több nem megy:

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#32326) makoss válasza Frawly (#32324) üzenetére


makoss
addikt

Rendben akkor felírom, és akkor az a szervíz beállítja aki összerakta, nem értem miért nem ezt a beállítást eszközölték, nem szeretnék USB 3.0-án 2.0-ás sebességet :(
Köszönöm a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#32327) Frawly válasza makoss (#32326) üzenetére


Frawly
veterán

Mondom ezt te is megcsinálhatod, nem kell hozzá szerviz, ha valamit átállítasz a BIOS-ban, nem jár garanciavesztéssel. Ha nem működne valami, újra belépsz és visszacsinálod a beállítást. Vagy vissszatöltöd az alapértelmezett értékeket.

(#32328) XuChi válasza Frawly (#32318) üzenetére


XuChi
addikt

Mint írtam is. Nem ír ki hibaüzenetet!!

Bármilyen mediaról telepítenék, bármilyen windows 7-8-8.1-10 verziókat, kifagy a telepítő a “Telepítő elindulása” feliratnál. Ha ATA / IDE módban van a SATA vezérlő, akkor minden megy tökéletesen. Lehet bármit, bármiről telepíteni, nincs fagyás.

Most beraktam az egyik laptopomba, ATA módban feltelepítettem a win10-et, drivereztem, frissítettem, hiba nélkül fut.

De azért jobban örülnék ha AHCI módban futtna.

(#32329) Doky586 válasza XuChi (#32328) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Simán át lehet kapcsolni IDE ről AHCI-re a telepített wint.

[ Szerkesztve ]

(#32330) XuChi válasza Doky586 (#32329) üzenetére


XuChi
addikt

Át lehet, el is indul, de a desktop-on ki is fagy.

(#32331) weiss válasza XuChi (#32330) üzenetére


weiss
addikt

Ez nem működik?

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#32332) Doky586 válasza XuChi (#32330) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Megcsináltad az egyszerű reg módosítást? vagy amit King javasolt pár hozzászólással (#32312) ezelőtt?

[ Szerkesztve ]

(#32333) XuChi válasza Doky586 (#32332) üzenetére


XuChi
addikt

Efölött elsiklottam, ha hazaérek, megnézem :R

(#32334) Frawly válasza XuChi (#32330) üzenetére


Frawly
veterán

Mikor átállítod, akkor Safe mode-ban kell indítani a Windowst először. Utána normál módban. Ha még mindig kifagyna, akkor megint Safe mode és felteszed a lapodhoz tartozó SATA drivert.

Egész biztos vagyok benne, hogy Linuxszal azért megy az AHCI, mert ott a kernelben vannak a SATA driverek, míg Windowsnál be kell szereznek a megfelelő drivert.

[ Szerkesztve ]

(#32335) King Unique válasza makoss (#32325) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki, hogy azóta van-e valami új fejlemény, de a CDM teszt alapján úgy tűnik, mintha azon hardver és OS esetében csak BOT módban működne az eszköz, azért áll meg 250 MB/ s körül. Ellenben USB 3.0-n a max. 450 MB/s teljes kihasználáshoz UASP adatátviteli mód szükséges, amit a Windows 10 natívan támogat, ahogyan az USB 3.0-át is, plusz maga a külső SSD szintén tud ennyit. A másik topikban a tablet USB 3.0-s portján kapott eredmény pedig szintén azt szemlélteti, hogy nyilván nem magával az eszközzel van gond. Az meg a másik, hogy egy tablet a teszt szempontjából gyengébb hardver, ellenben egy asztali PC / laptop esetében már elérhetők akár ettől nagyobb értékek is. Na meg a tesztprogramnak függvénye is ez, ráadásul a CDM-nek van már 6.0.1-es verziója is. Arról pedig talán már volt szó előzőleg, hogy csak USB 3.1 Gen 2 porthoz csatlakoztatva fogod tudni kihajtani a T5-öt és pl. ilyen eredményeket elérni.

[ Szerkesztve ]

(#32336) XuChi válasza Frawly (#32334) üzenetére


XuChi
addikt

Fent vannak a gyári diriverek, de safeboot minimal értéket megadva átállítva AHCI-re a gép a desktopon kifagy továbbra is. Egy másik gépben is ezt csinálja. :W

(#32337) Frawly válasza King Unique (#32335) üzenetére


Frawly
veterán

Kösz, ez nekem is hasznos. Kiderült, hogy a Linux ebben az ügyben válogatós, csak kevés eszköznél támogatja az uasp-t, a legtöbb eszközt usb-storage driverrel csak BOT módban hajtja, azért nem tudom én sem kihajtani a SATA3 SSD-t USB3.0-ás porton. Persze nem az SSD tehet róla, hanem az a SATA-USB adatper, amin keresztül a gépen lóg.

(#32336) XuChi: SMART értékek jeleznek valami hibát?

[ Szerkesztve ]

(#32338) XuChi válasza Frawly (#32337) üzenetére


XuChi
addikt

Smart szerint minden ok. Üzemidő 1 nap :D

(#32339) King Unique válasza Frawly (#32337) üzenetére


King Unique
titán

Tudomásom szerint támogatja rendszerint a Linux is, csak itt másrészről az a lényeg, hogy az UASP módot magának az eszköznek is támogatni kell firmware szinten. Ha az utóbbi nem teljesül, akkor nyilván az OS is csak BOT módban fogja kezelni. Na meg vannak olyan adapterek és külső házak, amelyeknél az USB-chip SATA oldalról nézve csak 3 Gbps adatátvitelt tud és az is limitálja a sebességet. Ha a tied SATA2 és / vagy BOT alapra épül, akkor nyilván nem lehet vele SSD-vel kihasználni az USB 3.0 szabvány maximumát. De a modernebb eszközöknél már kb. alap szokott lenni a SATA3 + UASP megoldás, valamint a megfelelő (újabb) Linux, macOS és Windows rendszerek is natívan támogatni szokták az UASP-t.

[ Szerkesztve ]

(#32340) Kékes525


Kékes525
félisten

Samsung T5 hordozható SSD és teszt. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]

USB 3.0-ról készült a teszt. 3.1-ről gondolom jobb lenne.

USB 3.1-ről:

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32341) Kékes525 válasza Kékes525 (#32340) üzenetére


Kékes525
félisten

3.1-ről nem megy valószínűleg driver probléma van.

Ezt próbáltam feltenni, de, nem teszi fel, azt írja, hogy a legújabb van fenn

"pure" 32/64bit ASMedia USB 3.0+3.1 Drivers v1.16.51.1 WHQL for Win10 (incl. DPInst option)< (>MIRROR<)"

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32342) Doky586 válasza Kékes525 (#32340) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szétszedve mi van benne..?

(#32343) Kékes525 válasza Doky586 (#32342) üzenetére


Kékes525
félisten

Nem tudom, nem szedtem szét. Az interneten van leírás róla.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32344) Doky586 válasza Kékes525 (#32340) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

CDM-nél megvárhattad volna a teszt végét, mert a sok STOP elfedi a lényeget. :((

(#32345) Kékes525 válasza Doky586 (#32344) üzenetére


Kékes525
félisten

Csessze meg, ezt jól elnéztem. :D

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32346) King Unique válasza Kékes525 (#32340) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk az adatátviteli sebesség kissé harmatos a mostani és az újabb CDM teszt szerint is USB 3.0-n. A "0 Fill" beállítással próbáltad, vagy mondjuk ATTO-val? Valamint PC-n az előlapi / hátlapi USB 3.0 port sem teljesen mindegy, némelyiknél az előlapon lévők gyengébb értékeket produkálnak. Egyébként meg igen, ha van a gépen USB 3.1 Gen 2 port, akkor teljesen kihajtani ahhoz csatlakoztatva lehetne.

Arról pedig ugye korábban már volt szó, hogy ez a sorozat hivatalosan támogatja USB-n a TRIM-et, amit elvileg most a HDS screenshot is megerősít.

[ Szerkesztve ]

(#32347) Kékes525 válasza King Unique (#32346) üzenetére


Kékes525
félisten

A helyzet változatlan. Nem tudom, hogy mi lehet az oka.

"Arról pedig ugye korábban már volt szó, hogy ez a sorozat hivatalosan támogatja USB-n a TRIM-et, amit elvileg most a HDS screenshot is megerősít."

:K Ennek megerősítésére tettem be a képet.

"Egyébként meg igen, ha van a gépen USB 3.1 Gen 2 port, akkor teljesen kihajtani ahhoz csatlakoztatva lehetne."

USB 3.1 Gen 2 port van, de vagy hardverhibás, vagy a driverrel van gond, mert nem müködik rendesen, csak 94 GB-ig jó. [link]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32348) Doky586 válasza Kékes525 (#32347) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem nincs okod így se panaszra..

(#32349) Kékes525 válasza Doky586 (#32348) üzenetére


Kékes525
félisten

Nincs is, a célnak tökéletes. Gyorsaság nem létkérdés, csak biztonságos legyen.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32350) King Unique válasza Kékes525 (#32347) üzenetére


King Unique
titán

A korábbi linkelt teszt alapján látszik, hogy USB 3.1 Gen 2 porton mit tud az 500 GB-os T5. USB 3.0-n viszont értelemszerűen lassabb lesz, de pont az a lényeg, hogy mivel az SSD miatt 6 Gbps a plafon, ezért azt javarészt az USB 3.0 is kiszolgálja. Vagyis normál esetben ilyenkor nem kellene olyan sokkal visszaesni a sebességnek, amit pl. egy korábbi prohardveres teszt jól szemléltet. Ezért is írtam az előbb azt, hogy nálad USB 3.0-n a kapott eredmények kicsit gyengék. Ha pedig USB 3.1 porton ráadásul nem is működik rendesen, akkor ott valami alapból nem stimmelhet annál a hardver- és szoftverkörnyezetnél.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.