Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#31701) Frawly válasza 7om (#31699) üzenetére


Frawly
veterán

Te tudod, de ha már bejöttél ebbe az SSD topikba, és utána akarsz járni a dolgoknak, akkor egy SSDOK screenshotot megérhet. Képmetszővel PNG-be. Ha nagyon belejössz, akkor gyári programmal, Crystal Disk Mark képpel fűszerezve. Nekünk is okulás, hogy látjuk nálad mit megy, mi hogy van beállítáva, meg hibakeresési lehetőség.

(#31702) hali13


hali13
tag

Üdvözletem mindenkinek.

Segitséget szeretnék kérni... /Persze mi másért is irnék ide első alkalommal..../

Adott egy Gigabyte GA-Z77-DS3H alaplap. Most vettem hozzá egy Crucial MX500 1 TB-s SSD-t.

Szüz Windows telepitést szerettem volna csinálni, Win10-re. Csináltam egy USB telepitőt, a windows oldaláról, a saját OS-emet használva.

Az alaplapon át van állitva a SATA csatlakozó AHCI módra. Ja a Crucial az SATA csatlakozós.

Szóval amikor megpróbálom az oprendszert telepiteni, elindul a telepitő és amikor rányomok a telepités gombra, előjön a "számitógép átvizsgálása" ablak és azt irja a gép hogy: "Hiányzik egy adathordozóhoz szükséges illesztőprogram. Ha ez megvan valamilyen formában, akkor rakjam be a szükséges adathordozót és telepitsem fel az illesztőprogramot."

A Crucial oldala szerint az alaplapomhoz upgradelhető az SSD amit vettem.

Természetesen telepitéskor a többi winchestert lehúztam a rendszerről, csak az SSD és az USB maradt.

Esetleg valakinek valamilyen ötlet?

Köszönöm szépen a segitséget.

Poco M4 Pro "Öregember nem gyorsvonat......"

(#31703) 7om válasza Frawly (#31701) üzenetére


7om
tag

a #31686 -os hsz?

(#31704) Frawly válasza 7om (#31703) üzenetére


Frawly
veterán

A többi akkor sztornó, de SSDOK képet akkor sem látom abban a hozzászólásban.

(#31705) 7om válasza Frawly (#31704) üzenetére


7om
tag

Nem hinném , hogy több infót tartalmazna az SSDOK számodra mint a crystaldisk.

(#31706) pibácsi válasza Frawly (#31700) üzenetére


pibácsi
senior tag

Köszi a biztató választ. Elgondolkodok rajta. Majd látom. A lejátszók közül ezt az MPC-BE - t még nem használtam, a SMPlayer+mpv -t sem ismerem, de megkeresem és megnézem őket. Egyelőre a VLC 3 meg a MPL mindent visz úgy néz ki. A Diskeeper 12-őt használom, persze a tryal változatot. Ha letelik, majd ujra telepítem.
Hát ennyit most egyelőre. Üdvözlettel: Pibácsi

(#31707) Frawly válasza 7om (#31705) üzenetére


Frawly
veterán

Nem sokkal többet: alaplap, proci, BIOS verzió, SATA driver, használt IDE/AHCI átviteli mód, TRIM állapota, partíciókon alignálás megfelelősége, partíciós tábla típusa, SSD-n lévő firmware verziója, swap, hibernálás, prefetch, defrag beállításai. Nem azt mondom, hogy nálad mindegyiknek lenne relevanciája, de ennyi infó egy rakáson mindenképp komoly hibakizárási lehetőség, még akkor is, ha egy-két adatot nem ismer fel a progi. Nem kötelező, rajtad áll.

Igazából már tervezem egy ideje jelezni, hogy az összefoglalóba bele kéne venni, hogy kötelező legyen SSDOK, gyári program vagy annak hiányában HD Sentinel, Crystal Disk Mark screenshot betétele, mert a topik 90%-a abból áll, hogy mindenkinek mondjuk, hogy ezekről csináljon képet. Aki csinál is, az sem azonnal az összessel, így meg eléggé csak szaporodnak a felesleges hozzászólások, mire az összes infó összejön.

(#31706) pibácsi: egyelőre próbáld a Diskeepert leszedni teljesen, és nem újra felrakni pár napig. Futtat valamit a háttérben, amivel az lemezre írásokat valami speciális gyorsítótárazással optimalizálja, ez okozhat gubancot. Vagy akár az, hogy a 12-es verzió régi, van belőle 16-os is.

[ Szerkesztve ]

(#31708) Doky586 válasza 7om (#31686) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Húzd le a régit és lássuk hogy egyedül az újjal fut-e egyáltalán a gép..

(#31709) 7om válasza Frawly (#31707) üzenetére


7om
tag

:D

(#31710) TIT


TIT
veterán

Nekem megy a 1803-as winnel a trim.

7om: A legkorrektebb a compker,igaz még nem gariztattam náluk.

[ Szerkesztve ]

(#31711) hali13 válasza hali13 (#31702) üzenetére


hali13
tag

A Crucial a legújabb firmware-el rendelkezik....

Poco M4 Pro "Öregember nem gyorsvonat......"

(#31712) Piftuka válasza King Unique (#31693) üzenetére


Piftuka
veterán

Ha ebből indulunk ki, akkor elmondhatjuk, hogy a Microsoft hozzáállásával, és munkájával "en bloc" komoly problémák vannak.

Viszont legalább a Win7 nagyon rég óta nem szenved inkompatibilitási problémáktól, rég óta kiforrott. A Win10 sem számít új programnak már, de mindezek nem mondhatóak el róla. Internetszerte, és a saját baráti körben is a legkülönfélébb "nem működik ez, vagy az a hardver" jellegű problémákat olvasok, hallok mindenhol.

Az MS aggresszív, "ráerőltetési" politikája miatt csak még inkább antipatikus lett az egész.

A Win7 legalább a Spectre/Meltdown fix-ig tökéletesen jól működött. Utóbbiban pedig az Intel-nek is kutya kötelessége lenne mindent megtenni azért, hogy az MS képes legyen megfelelő megoldást adni.

És az Intel is a Win7 support-jának befejezése helyett jobban tenné, ha arra koncentrálna, hogy olyan processzorokat és rendszereket gyártson, amelyek biztonságosak!

Summa summarum: amíg lehet (ha másfél év, hát annyi), én maradok a Windows7-nél, aztán majd muszájból (hiszen az általam használt programok zöme, sajnos MS OS alapú) úgyis áttérek a Win10-re.

Remélhetőleg, addigra azt is "helyre pofozzák" kompatibilitási szempontból!

"Aquila non captat muscas."

(#31713) Piftuka válasza 7om (#31696) üzenetére


Piftuka
veterán

"compker-nél vettem, korrekt eddig minden(remélem nem használtat küldtek :DDD ) viszont nem tudom regisztrálni az ssd-t,vagy nem tudom én vagyok ennyire hülye?"

Köszönöm az info-t!

Nem gondolom, hogy használtat küldtek volna, de a honlapjukat elnézve sajnos úgy tűnik, "szürke import" SSD-ket forgalmaznak.

Egyik típusra sem láttam náluk megadni az 5 év(vagy 10 év - Samu 850 Pro) jótállást.

Azért is kérdeztem, hol vetted, mert számomra is az ADATA SP920 az egyik lehetséges alternatíva, de arra 5 év a gyári garancia, és csak olyan helyen vásárolnám meg, ahol ezt meg is adják.

"Aquila non captat muscas."

(#31714) King Unique válasza Piftuka (#31712) üzenetére


King Unique
titán

Ez így szimplán nem igaz, hogy a 7-esnél nincsenek inkompatibilitási problémák... Volt akinél egy mezei USB-hubot sem kezelt, ellenben az újabb Windowsok igen. Az új hardverekről, egyes hardverelemek és a driveres támogatás hiányáról már nem is beszélve. Meg amikor pl. NVMe SSD-nél is külön driverrel, meg a telepítő tákolásával kell szórakozni, mert azt sem támogatja natívan, az megint önmagáért beszél. De amúgy nincs min csodálkozni, egy majd 10 éves (!) rendszerről beszélünk. Ami az 5 éves alapvető támogatási ciklusban kapott pár apróbb újítást, de azok sem voltak akkora mértékűek. Némi túlzással szinte megrekedt a kiadáskori állapotban, szóval ja, ilyen szempontból ennyi idő alatt csak kiforrt...

"A Win7 legalább a Spectre/Meltdown fix-ig tökéletesen jól működött"

Ez szintén csúsztatás, mert már korábban is előfordult néhány olyan frissítés, ami ugyan hardver- és szoftverkörnyezettől függően is, de pl. BSOD-ot, fekete képernyőt, bootolási problémákat okozott... Arról nem beszélve, amikor a havi update-ek puszta keresésével is 3/4-1,5 órákat tekert. A tiszta telepítése meg még problémásabb, mert ha nincsen külön felpakolva pár előzetes patch, akkor akár egy napig, vagy egyeseknél napokig is képes volt tekerni csak a frissítések keresésével...

Ez a "helyre pofozzák és majd akkor" állítás megint érdekes, igaz szubjektív is, hogy ki akar / mikor akar / nem akar váltani. Viszont sokaknak már sikerült és az egyes statisztikák szerint már most többen használják az új rendszert. Ahogyan itt fórumon szintén akadnak szép számmal, vagy éppen jómagam is. Olyan számomra nélkülözhetetlen funkciót pedig nem igazán tudok mondani a régi rendszer javára, ami miatt kizárólagosan azt kellene használnom...

[ Szerkesztve ]

(#31715) TIT válasza Piftuka (#31713) üzenetére


TIT
veterán

Nem forgalmaznak szürkeimportot,több dolgot vettem ott és megadták a max.garit,gyárit is a moncsira és az adata 800-ra is 3 évet adtak.
Aqua is szeret kevesebb garit adni újabban mint a hivatalos.

[ Szerkesztve ]

(#31716) pibácsi válasza Frawly (#31707) üzenetére


pibácsi
senior tag

Köszi. Egyelőre befejeztem a kisérletezéseket. Bár meghagytam az SSD-n a rendszert, de nem dugom mostmár át. A 16-os Diskeeper nem megy a 32-es Win rendszeren, legalább is úgy emlékszem. Most egyébként nincs felrakva, bár az SSD-t tárolónak használom, így is megy úgy tűnik.
Üdv. Pibácsi

(#31717) Frawly válasza pibácsi (#31716) üzenetére


Frawly
veterán

Hát ha egyszer nem jó az SSD-n a rendszer, akkor töröld le róla. Feleslegesen foglalja a helyet. Azt értem, hogy most egyelőre eleged lett belőle, de az hétvégenként fogalkozok vele egy keveset ütemben majd projektként vedd elő XP újratelepítésre. Vagy ha esetleg tényleg elérkezettnek látod az időt magának az XP-nek a leváltására, akkor az XP topikban átnézhetjük, hogy milyen programokat használsz, hogy mik jönnek szóba alternatívának.

(#31718) Darkside1984


Darkside1984
csendes tag

Sziasztok!

Nem olyan rég vettem egy WD 120GB SSD-t, feltelepítettem és beállítottam mindent úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, viszont a kondíciója rohamtempóban csökken.
Valakinek van ötlete, hogy ez miért lehet. illetve, hogy mit tegyek, hogy ez ne így legyen? :)

(#31719) Photrik ^^


Photrik ^^
csendes tag

Sziasztok!
Ma megérkezett hozzám egy Kingston A400 120GB SATA 3 SSD amit a szüleim gépébe rendeltem.
Feltelepítettem a Windows 10-t, beállítottam és raktam fel rá pár programot. Majd ez fogadott: [kép]

Teljesítmény: 100%
Kondíció: 0%

:F :F :F

[ Szerkesztve ]

(#31720) Doky586 válasza Photrik ^^ (#31719) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Elfelejtetted a SMART lapot mutatni decimálisra állított adatoszloppal.

(#31721) Photrik ^^ válasza Doky586 (#31720) üzenetére


Photrik ^^
csendes tag

Tessék: [kép]

(#31722) Doky586 válasza Photrik ^^ (#31721) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Jól látszik hogy nem ismerte fel a program az ssd smart adatait. Ezért hiszi hibásnak. Az értékeket pedig én nem fogom átszámolni neked hex-ről dec-re.

[ Szerkesztve ]

(#31723) King Unique válasza Darkside1984 (#31718) üzenetére


King Unique
titán

SSD-knél javasolt mindig a program legújabb (5.20) verzióját használni, mert azoknál több a változás, pláne az újonnan megjelent egzotikus termék. Ha megnézed az alábbi leírást, akkor már a köztes béta verzióknál is volt egynéhány fejlesztés az 5.01-es verzióhoz képest. Az utóbbi nálad ráadásul az SSD-knél megszokott összes írt adatmennyiség helyett a HDD-knél jellemző összes indulás / leállás számát mutatja... Viszont van amikor még a legújabb verzió sem feltétlen kezeli rendesen egyik-másik ilyen SSD-t és ezért a gyártó szoftverével (WD SSD Dashboard) is javasolt lecsekkolni.

(#31719) Photrik ^^:
Nemrég valakinek pont ugyanilyen SSD-vel volt gondja, amit még a gyártó szoftvere sem kezelt. Annál végül kiderült, hogy hibás volt és a garanciális csere keretében kapott új példányt már megfelelően kezelték a diagnosztikai szoftverek.

[ Szerkesztve ]

(#31724) Photrik ^^ válasza Doky586 (#31722) üzenetére


Photrik ^^
csendes tag

Elnézést, átállítottam. [kép]

(#31725) Photrik ^^ válasza King Unique (#31723) üzenetére


Photrik ^^
csendes tag

És ez egyébként jelenthet problémát, vagy nem zavarja a működésében?
Mert a sebességeket megfelelően hozza CrystalDiskBenchmark programba.

[ Szerkesztve ]

(#31726) Doky586 válasza Photrik ^^ (#31724) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem az ssd-d tökéletes állapotban van.
SSD wear indicator = 100 azaz ha ilyen kerek szám akkor biztos nem romlott semmit.
Várd meg amíg egy új friss HDS verzió jelenik meg ami már rendesen felismeri az új ssddet.

(#31727) King Unique válasza Photrik ^^ (#31725) üzenetére


King Unique
titán

Rá kellene nézni a gyártó szoftverével is. De, ha az sem kezeli rendesen és nem lehet kiolvasni az állapotinformációkat, akkor az eleve abnormális. Egy ilyen SSD-vel én nem feltétlen orosz ruletteznék, még ha látszólag megfelelően működik is... Na meg pont azért vannak az ilyen programok, hogy nyomon lehessen követni az állapotát. A garanciális csere pedig ezért, hogy szükség esetén a (részlegesen) hibás helyett egy megfelelő (hibátlan) terméket adjanak.

[ Szerkesztve ]

(#31728) Darkside1984 válasza King Unique (#31723) üzenetére


Darkside1984
csendes tag

Köszi az infót! Frissítettem és egyből 100% lett a kondíció...Köszönöm a segítséget!

(#31729) Photrik ^^ válasza King Unique (#31727) üzenetére


Photrik ^^
csendes tag

Kingston SSD Manager: [kép]

(#31730) King Unique válasza Photrik ^^ (#31729) üzenetére


King Unique
titán

Ha a gyártó szoftvere felismeri rendesen és megfelelőnek írja az állapotát, akkor az úgy OK. Ez esetben a HDS-nél majd egy új verzió megoldás lehet a problémára. De ennek mondjuk némileg ellentmond az, hogy a másik fórumtagnál a csere után állítólag már minden program megfelelően kezelte az övét.

(#31731) Photrik ^^ válasza King Unique (#31730) üzenetére


Photrik ^^
csendes tag

Mivel a saját diagnosztikai programjuk rendben látja így nem cseréltettem. Amint jön új verzió HDS progiból megnézem azzal is újra.
Köszönöm a segítséget. :)

[ Szerkesztve ]

(#31732) Frawly válasza Photrik ^^ (#31724) üzenetére


Frawly
veterán

Kingston SSD Toolboxot / Managert kell használni. Ezt már ránézésre lehetett tudni, hogy nincs annak az SSD-nek semmi baja, a HD Sentinelt cseszik el egyre inkább mostanában, nem nagyon lehet már hinni neki, hogy mit írogat. Lassan már a topikösszefoglalóba is bele lehetne venni, hogy a HDS felejtős.

[ Szerkesztve ]

(#31733) King Unique válasza Frawly (#31732) üzenetére


King Unique
titán

Azért ez így meredek és nem éppen helytálló kijelentés leáltalánosítva, hogy a HDS felejtős SSD-khez... Ennyi erővel akkor az SSDOK, vagy más szoftvert is lehetne kukázni. Mivel itt arról van szó, hogy egyes (nem az összes!), nagyon új, egzotikus SSD-ket más külső diagnosztikai programok sem mindig képesek megfelelően kezelni. Ezeknél eleve a gyártó szoftvere javasolt, meg egyébként elsődlegesen amúgy is az a mérvadó. Nemcsak Windowsnál, hanem alapból! Aztán legutóbb a TRIM működésnél az a probléma pedig csak a Windows 10 legújabb 1803-as verziójánál jelent meg bizonyos esetekben, de ott egy újratesztelés után már többeknél a megfelelő állapotot mutatta. Vagyis korántsem minden verziót érint és akár szimplán az adatok frissítése is megoldja. Valamint eleve csak átmeneti, mert nyilván a program újabb verziójában javítani fogják.

[ Szerkesztve ]

(#31734) Doky586 válasza Frawly (#31732) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Természetesen szívesen fogadnánk ha fejlesztenél olyan programot amit pontosabbnak, jobbnak és naprakészebbnek tartanánk a HDS nél... :)) :K

(#31735) pingwin92


pingwin92
aktív tag

Üdv!

Nem tudom, a legjobb helyre írok-e, de hátha tudtok segíteni.
A következő a dilemmám:

Ugye SATA 3-as eszközt ajánlott SATA 3-as kábellel SATA 3-as portra kötni az alaplapon, SATA 2-es eszközt meg SATA 2-es kábellel SATA 2-es portra. Viszont az is ajánlott, hogy ha 3 eszközt dugnánk rá az alaplapra, akkor azokat a 0, 1, 2 lyukakra dugjuk.
Mi a teendő akkor, ha csak 1 db SATA 3-as eszközünk van (SSD) 1 db SATA 3-as kábellel, meg 2 db SATA 2-es eszközünk (vinyó és DVD) 2 db SATA 2-es kábellel, az alaplapon viszont 2 db SATA 3-as csatlakozó van (meg 4 db SATA 2-es)?
Az SSD-t nyilván az első SATA 3-as portra, de a másodikat üresen hagyjam, vagy menjen arra a HDD?

Előre is köszönöm a válaszokat! :R

(#31736) joker1220 válasza King Unique (#31714) üzenetére


joker1220
őstag

Nekem a Spectre/Meltdown patchek Win10 en annyira hazavágták a rendszeremet hogy vissza kellett törölni a patcheket tavaly decemberig és le kellett tiltani a windows update-t mert naponta 5-10 között fagyott a gépem :D

Előtte semmi gondom nem volt a 10 -el itthon. Most felraktam a 1803 -as buildet, megszűntek a fagyások, minden f@sza, most meg az AHCI driver viselkedik nem normálisan és azt mondja hogy a TRIM nincs engedélyezve pedig parancssorból lekérdezve engedéllyezve van :D Regeditben is ott vannak a megfelelő értékek :D

Várom a következő patch keddet :P

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#31737) BBéci válasza joker1220 (#31736) üzenetére


BBéci
titán

Úgy tudom, W10-en nem lehet letiltani a frissítéseket.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#31738) Frawly válasza King Unique (#31733) üzenetére


Frawly
veterán

Lehet meredek, de lassan már ott tartunk sajnos. Pedig nem akarok rá sárt dobálni, de az utóbbi időben minden 2. hozzászólás erről szól az itteni topikokban. Az SSDOK-ot még annyira sem fejlesztik, de annak mégis megvan egy olyan előnye, hogy ha egy adatot nem ismer, akkor N/A-t ír vagy --- jelet tesz, és nem tippelget össze hülyeséget. Ugyanez az előnye a linuxos smartctl-nek is, lehet nem ismer meg minden adatot, vagy nehéz értelmezni, amiket kiír, de ha valamit leközöl, abban nem téved, és nem kelt vaklármát, hogy elromlott a meghajtó, mikor semmi baja nincs.

(#31739) King Unique válasza joker1220 (#31736) üzenetére


King Unique
titán

Azokat a frissítéseket eredetileg még januárban tolták ki és korántsem mindenkinél okoztak gondot. Nálam is gond nélkül települtek több Windows alatt. Akiknél még igen, az sem 10 only jelenség, mert ennyi erővel más Windows-verzióknál is, pont a 7-es topikjából volt linkelve a korábbi példa. Illetve hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is. A korábban beharagozott X %-os lassulás pedig eleve inkább a BIOS, illetve mikrokód frissítések után volt tapasztalható, mintsem az OS frissítése után. 1803 alatt a TRIM működésénél, ha a HDS-re célzol, akkor az a hiba már javítva van a legújabb béta verzióban.

(#31740) King Unique válasza Frawly (#31738) üzenetére


King Unique
titán

Azért néhány ilyen itteni eset alapján még nem feltétlen lehet általánosítani. Nem beszélve az olyanokról, amikor egyesek a program régebbi verzióját használják, holott alapértelmezett beállítás szerint automatikusan frissül és egy ideje már elérhető az újabb, aminél minden OK. A legutóbbi ilyen esetnél is pontosan ez volt a helyzet. Azt pedig nem mondanám akkora előnynek, hogy pl. egy smartctl esetében jobb híján magam értékelem ki az egyes attribútumok értékeit, ennyi erővel ezt a HDS-nél is meg lehet tenni.

A Windows 10 1803-as verziójánál a program által inaktívnak jelzett TRIM az 5.20.1-es verzióban elvileg már javítva van. De pl. az 5.20-asnál a lemez adatok frissítése / újratesztelés opció használata után már többeknél újra működő állapotot és 100% teljesítményt mutatott a program.

[ Szerkesztve ]

(#31741) rollrk4h


rollrk4h
csendes tag

Sziasztok!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy a mai napon beszerelt új Kingston A400-es 120gb-os SSD a Hard Disk Sentinel 5.2-es szerint 0%-os kondícióval rendelkezik, miközben CrystalDiskInfo program szerint "ismeretlen" a kondíciója.

Ez létezik?

A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #231 SSD Wear Indicator

Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.

Ilyen hibakódot kaptam vissza.

Kingston SSD manager / toolbox, valamiért nem látja az ssd-t.

(#31742) joker1220 válasza BBéci (#31737) üzenetére


joker1220
őstag

Pro és Enterprise változatok esetében GPO ból lehet tiltani :)

Nekem december végéig semmi problémám nem volt a januári patcheket követően kezdődtek ezek a random lefagyások. Érdekes módon ahogy visszatöröltem és tiltottam a további frissitéseket instant megszűntek a lefagyások.

Nekem 2 AMD vasam és 1 INTEL van. Régebbi AM3 AMD gépnél semmi gond nem volt, INTEL cuccnál szintén semmi gond, de az AM3+ konfignál jöttek ezek a fagyások ezerrel :)

Most hogy felraktam az új buildet és nincs semmi fagyás már biztos vagyok benne 1000% hogy azok a patchek voltak a felelősek a jelenségért :)

[ Szerkesztve ]

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#31743) King Unique válasza rollrk4h (#31741) üzenetére


King Unique
titán

Nocsak, megint egy A400-as... :DDD

Ma már volt egy szintén ugyanilyen tünettel, de azt legalább a gyártó saját programja kezelte. Ha nálad az sem, akkor az egyes S.M.A.R.T. attribútumok értéke alapján lehet elemezni az állapotát. De nemrég más inkább garanciális cserét kért egy ilyennél és az újonnan kapott SSD-t állítólag már rendesen kezelte a gyártó saját szoftvere és külső programok egyaránt. Amúgy. ha az utóbbiak nem, az egy dolog, de amikor már a gyártó programja sem, az eleve abnormális...

[ Szerkesztve ]

(#31744) Frawly válasza King Unique (#31743) üzenetére


Frawly
veterán

Ugye, ugye. Néhány itteni eset. Meg még egy csomó a jövőben. Nem kellett várni néhány órát a következő esetre, csak egy ilyen kisebb topikban. Azt sem lehet mondani, hogy az A400 túl új, mert fordul elő más SSD-kkel is.

Tényleg nem akarom HDS-éket ekézni. Ők sem mindenhatóak, nem rendelkeznek minden modellnél visszajelzésekkel, infókkal, az elcseszett MS patchekről sem tehetnek. Ennek ellenére a programjuk nem lesz kevésbé megbízhatatlanabb. Akárki hibája is, egyre inkább nem lehet rá támaszkodni.

De ha már belejöttem az ekézésbe, ránéztem Win10 alatt a másik topikban korren által ajánlott SSD Fresh-re. Nagware progi, ingyenes, de állandóan felszólít, hogy vegyük meg, ezért valójában fizetős. Az ingyenes változatnál is e-mailcímre küldik a kódot, erre egy eldobható címet adtam meg. Ránézésre semmi egetrengető funkciót nem látok benne, sőt, még azok közül sem tud mindent, amit a weboldalon ígérnek (drive infó, SMART). Ugyanazokat a funkciókat veszi sorra, amit itt az ajánló melletti SSD-s cikkekben is leírt a PH (defrag, prefetch, stb.). Semmi olyat nem nyújt a progi, amit néhány perc utánaolvasással nem lehet kézzel pótolni. Néhány javaslatával nem értek egyet (prefetcht, fájlelérési időket, stb. szerintük tiltani kell). Időpocsékolás feltenni.

(#31745) King Unique válasza Frawly (#31744) üzenetére


King Unique
titán

Ami az imént volt, az még mindig a Kingston A400 és az eddigi előzmények alapján annál már nem is meglepő. Viszont az már igen, hogy van akiknél a gyártó saját szoftvere sem kezeli, másnál meg igen, vagy éppen a garanciális csere után szintén. Ez felettébb érdekes és lehet nincs minden rendben ezzel a sorozattal, vagy csak problémás / hibás példányokat fogtak ki egyesek...

Lehet, hogy a HDS sem mindenható, de még mindig az egyik legnépszerűbb és legelismertebb diagnosztikai program ilyen célra. Nem beszélve a számos funkciójáról, ami a konkurens szoftvereknél már nem feltétlen van meg. Azt pedig nem lehet előre tudni, hogy jövőben milyen anomálisak lesznek, ha lesznek. Egy adott programverzió alapján pedig pláne nem lehet általánosítani, mert a szoftvert is folyamatosan fejlesztik és tesztelik. Az meg a másik, hogy eddig a HDS többnyire hasznára vált SSD-k diagnosztizálásnál is a felhasználóknak és általánosan nyilván jóval több a pró eset, mint a kontra.

[ Szerkesztve ]

(#31746) rollrk4h válasza King Unique (#31745) üzenetére


rollrk4h
csendes tag

Nekem ez már egy garanciában kicserélt példány volt. Szóval ezek szerint kétszer sikerült kifognom hibásat. :O

Ezeket az értékeket írja nekem a program:

[ Szerkesztve ]

(#31747) Emperor_ válasza Photrik ^^ (#31731) üzenetére


Emperor_
addikt

A HDS fejlesztője örülne egy riportnak.

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#31748) Emperor_ válasza Frawly (#31732) üzenetére


Emperor_
addikt

A HDS-t kéretik nem ekézni!
Néha az is tévedhet.
Gyanús esetben a legutolsó verzióval meg kell nézni.

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#31749) Photrik ^^ válasza Emperor_ (#31747) üzenetére


Photrik ^^
csendes tag

Igaz. Már el is küldtem. :K

[ Szerkesztve ]

(#31750) pingwin92 válasza pingwin92 (#31735) üzenetére


pingwin92
aktív tag

Erre valaki?

Viszont most jut eszembe, hogy az a HDD is SATA 3-as, de a kábel az csak SATA 2-es.
Ilyenkor mi a teendő?

Előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.