Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Ventoy- univerzális multiboot máshogyan
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
Mint írtam én egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz ....a bekötést is a kolléga csinálta...kérdésem, hogy simán át lehet kötni (át kell dugni oszt jónapot ???), vagy ettől bonyolultabb .... akkor újra kell telepíteni a win-t és mindent amit felraktam a napokban?
Bocs, de tényleg nem értek hozzá....csak használom a gépet.
Akinek ilyen ssd-je van, mennyit szokott mérni?
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz fireman123 #11048 üzenetére
Nem jó sata portra kötötted. Az gyárira kösd ne az ASMedia-sra.
#nincsbennetarcsi
-
-
badrian250
tag
Sziasztok!
Most veszek ssd-t, egy kingston hyperx 120gb-osat, és arra lenneék kíváncsi, hogy a firmware verzióját érdemes-e frissíteni, mielőtt használni kezdem?
Milyen sebességértékeket várhatok tőle sata II-s csatoló estén (laptopba megy)?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Johnny Cage
addikt
üdv! ssd-re telepített rendszerről egy full backup-ot szeretnék csinálni, boot sector-al, mindennel együtt, amit később szükség esetén visszaállíthatok. egy kvázi könnyen kezelhető, ingyenes progit keresek erre a célra. tudtok valamit ajánlani?
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
lehet, hogy kicsit fura lesz a kérdés, nézzétek el nekem, még soha nem olvastam sehol a dolgot, talán mert nem is kerestem azt szeretném kérdezni, hogy az ssd-k hogy viselik, ha több meghajtóra vannak osztva? 250-500gb körüli méretben már lehet értelme ugye. saját felhasználás alapján legalábbis hdd esetén mindig így járok el, egy külön partíció a rendszernek (esetleges spec programok és játékok, steam is ide kerül), illetve egy másik partíció raktárnak, zene, programtelepítők, doksik, stb.
szokás ezt ssd-nél? még soha nem olvastam. illetve ha igen, akkor kellene figyelni valamire a particionálásnál telepítéskor? win7 home 64bit és win8.1 prof 64bit esetén.
köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
worxland
addikt
válasz Glaz-dozfhut #11020 üzenetére
Rosszul sejted.
1. Az IDE-mód igenis kezeli a TRIM-et.
2. Az SSDOK azt mutatja, hogy jól működik a TRIM.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz balint621 #11027 üzenetére
Valószínűtlennek tartom amit mondasz, mert azon a lapon még van IDE csatlakozó is. A pendrive-ról való telepítés sem zárja ki.
Pl. az Asus lapoknal is az IDE mód az alapbeallitas, függetlenül attól, hogy nincs rajta esetenként/manapság IDE port.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
balint621
csendes tag
Ok, holnap vizsga után megpróbálom megbütykölni. Köszi a segítséget!
-
Bjørgersson
félisten
-
Doky586
nagyúr
válasz Bjørgersson #11028 üzenetére
ssdok szerint van trim rajta és működik is... vagy félreolvastál valamit vagy a HDS téved..
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bjørgersson #11025 üzenetére
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
balint621
csendes tag
válasz Glaz-dozfhut #11024 üzenetére
Gigabyte ga880gm-d2h; és a BIOS szerint AHCI-re van állítva. Nemrég telepítettem újra a rendszert, elvileg nem is tudnám IDE-ben telepíteni a win7-et (a telepítőt flash-drive-ról futtattam és nem én készítettem).
-
PAtr0n
addikt
Sziaztok!
Olyan régen voltam itt, hogy már nem tudom mi számít jónak, csak használtam az SSD-t, ahogyan azt kell
Ez jó eredmény egy Sata2-es P45-ös laptól? Az AHCI driver Win7-es default. SSD: Samu 830 64Gb.Üdv!
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Bjørgersson
félisten
Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is?
Gyorstalpaló SSD sebesség problémásoknak!Utólag olvastam el ezt a két bejegyzést, így elkövettem azt a hibát, hogy a Windows telepítése után feltelepítettem a chipset drivert, aminek következtében le lett tiltva a TRIM. Megcsináltam a második bejegyzésben leírtakat az engedélyezésére, viszont HD Sentintel szerint még mindig nincs engedélyezve. Hogyan tudnám engedélyezni?
Kicsit sok lett az engedélyezés.
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
balint621
csendes tag
válasz Bjørgersson #11022 üzenetére
Köszönöm!
-
-
balint621
csendes tag
válasz Glaz-dozfhut #11020 üzenetére
Ezt a BIOS-ban tudom átállítani?
-
Ice&Lime
veterán
(#11014) balint621, (#11015) batt: nincs mit.
-
Ice&Lime
veterán
válasz pinnacle #11008 üzenetére
Ha minden jól bevan állítva, akkor nem tudom mi lehet a konkrét oka. Talán egyes ssd-knél előfordulnak ilyenek hibernálás kapcsán. Én személy szerint nem használom ezt a funkciót, inkább letiltottam. Csak be és ki szoktam kapcsolni a notit.
(#11011) balint621: winrar-t használj a kicsomagolásához. Nekem jó, most teszteltem.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz balint621 #11000 üzenetére
Azzal hogy Windows 7-nél bekapcsolod a TRIM-et még nem jelenti azt, hogy ez hat az SSD-re is. Az SSD vezérlőjének is ismernie kell a TRIM-et. Valószínűleg a HD Sentinel pont ezért jelez. Cseréld le a vezérlőt az eredeti windows 7 vezérlőjére, vagy HDSentinel Driver Zóna -ről töltsd le a megfelelőt.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Ice&Lime #11007 üzenetére
Szerintetek mitől lehet az, hogy a Laptopom hibernált állapotból felébred, ha bekapcsolom a hálózatba kötött PC-t? SSD csere előtt nem volt ilyen gond. Olyan is előfordult, hogy lehajtottam a fedlapot, mégsem ment hibernált állapotba. Remélem nem az SSD hibája, hanem valami Win7 beállítás. Felébresztési időzítők engedélyezése alapból ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
balint621
csendes tag
Az SSDOK-1.5.5.2.-t nem tudtam kicsomagolni (hibát írt ki), de a CrystaDiskInfo (5.6.2. / x64) szerint be van kapcsolva. Új kérdés: hogyan győződhetek meg arról, hogy tényleg működik a TRIM?
-
félisten
-
balint621
csendes tag
HD Sentinel 4.50 (build 6845) + a windows szabványos driver van fent és SSDOK-val még nem próbáltam. Megnéztem, hogy a Kingstonéknál van-e más driver, de nem találtam. Ha driver hiba, akkor ötletem sincs honnan szerezzek másikat. (Előfordulhat az, hogy a TRIM mégis működik, csak a HDS nem látja?) Mindenesetre megpróbálom az SSDOK-val.
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD My Cloud Mirror Gen2
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest