Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#31401) Frawly válasza Piftuka (#31395) üzenetére


Frawly
veterán

Ezekben az adatokban az az érdekes, hogy nincs áthelyezett szektor, nincsen hibára utaló egyéb jelzés, az írás sem sok rajta (MLC-s meghajtón a 13 TB írás az lófütykös), a meghajtó kora sem tűnik annyira soknak, mégis 54%-ra lement a kondíció. Még ez sem lenne akkora tragédia, mert kb. 10-15% környékéig biztosan nem kéne gondot okoznia. Szerintem a SMART adatoktól, és a NAND celláktól függetlenül a vezérlő kezd haldokolni.

(#31402) S. Szabi válasza Frawly (#31400) üzenetére


S. Szabi
őstag

CrystalDiskMarkról tettem fel képet korábban, itt van mégegyszer:

Gyári érték olvasás: 530 MB/s, írás 500 MB/s

Sebességérzetről is írtam a másik topikban ezt: "gyorsan teszi a dolgát, ami érezhető gyorsulás HDD-hez képest, hogy a Total Commanderben megnyitott mappákbeli cuccok is gyorsabban elérhetőek, mint HDD esetén, pl. van a mappám, ahol a programok telepítői vannak, a HDD-nek ott is kell idő, míg betöltöte az ikonokat, SSD-nél ez nincs"

Mivel nem rendszer alatt van kb ennyi, talán annyival egészíteném ki, hogy istenkirály, hogy nem parkol, meg nem pörög fel meg stb, meg Far Cry-ban a gyorsutazás tényleg gyors :D

Meg Micronék 1024-el számolják a tárhelyet, nem ezerrel. Mikor rámásoltam a HDD tartalmát, akkor ment fel a SMART-ban látható 53°C-ra. Amúgy hűvösebbenk írja mindig egy-két fokkal, mint a HyperX Fury-t, amin a rendszer van.

[ Szerkesztve ]

(#31403) Piftuka válasza Abrion (#31398) üzenetére


Piftuka
veterán

Maximálisan igazad van az első részében.

(A másodikban azért nem teljesen, mert bármi elromolhat, pláne manapság, amikor a gyártók mérnökcsapatokat alkalmaznak a tudatos, tervezett anyagfáradás kidolgozására, hogy "pörögjön" az eladás folyamatosan. Nem érdeke senkinek tartós fogyasztási cikkeket gyártani a mindenen felül álló profitorientáltság világában. Nyilván nem a forgalmazót hibáztatom, ha egy műszaki cikk meghibásodik.)

Az ominózus eset mély nyomot hagyott bennem. Tudni kell, hogy az első üzletük nyitása óta törzsvásárlójuk vagyok. És bár milliókat nem hagytam náluk, folyamatosan, időről-időre hozzájuk tértem vissza vásárolni IT hardver témában.

Az SSD-t régebben vettem, mint az ominózus szendvicssütőt tavaly. Amelynek a gyári "teflon" bevonata 1 hónappal az üzembehelyezést követően, a 4. sütés után a szendviccsel együtt körömnyi darabokban vált le.
Evidens az anyaghiba.

A fentieket és a termék értékét is figyelembe véve, már azon is meglepődtem, hogy "méltányosságból" rögtön nem ajánlottak cserét, vagy pénzvisszafizetést. Ám legyen.. hát elküldték bevizsgálásra.

Azt viszont már nem tudtam elfogadni, hogy azt követően hetente-kéthetente többször is mindig késett a döntés, sőt, nem ők informáltak a státuszokról, hanem egyáltalán még nekem kellett érdeklődnöm, rendszeresen... amelynek vége egy olyan levél lett, amelyben maximális udvariassággal, de a fentiekre hivatkozva leírtam, mekkora csalódást okoztak, hogy így bánnak velem, régi törzsvásárlóval, és így intézik egy nyilvánvalóan gyári hibás, 4.000 forintos termék garanciális ügyét Felsoroltam a konkurenciájukkal (pl. Media Markt, ahonnan más műszaki cikkeket vásárolok) kapcsolatos, erre vonatkozó pozitív példákat, és hogy bizony tanulhatnának tőlük.

Emellett leírtam, hogy levelem hivatalos közlésnek, illetve felszólításnak tekintendő részemről, miszerint indokolatlanul soknak tartom a javítással/bevizsgálással eltöltött időt, és adtam 3 nap haladékot a panaszom azonnali és érdemi rendezésére, ellenkező esetben a területileg illetékes Békéltető Testülethez fordulok jogorvoslatért.

Mindez hatott; pár nap múlva mehettem a szakvéleményért (gyártási/anyag hiba), és visszakaptam a pénzemet.

Bizonyos szempontból nyilván könnyebb helyzetben vagyok, hiszen ismerem a vonatkozó jogszabályokat.

Az "átlagos" vásárló, aki ilyen téren nem tájékozott, nem ismeri a jogait és kötelezettségeit, sajnos sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben van ilyenkor!

Egyébként sajnos sok éve megváltozott a vonatkozó rendelkezés, és jelenleg a Ptk. valamint a vonatkozó NGM rendelet megfelelő paragrafusa alapján, kijavítás/csere során a forgalmazónak már nem kell betartania a maximum 15, vagy 30 napos határidőt (cserekészülék nélkül, vagy annak biztosításával), csak "törekednie kell annak megfelelő határidőn belüli elvégzésére"!

Mivel a "megfelelő határidőt" a jog nem definiálja, ez egy nagyon hatékony "kiskapu" lehet sok kereskedelmi vállalkozás számára.
A korrekt válllakozó természetesen nem él vissza vele, a nem korrekt pedig... hát ők nyilván élnek a törvény adta "időhúzási" lehetőséggel, hiszen számukra nem a "vevő az első".

Az viszont tény, hogy mivel az SSD jótállása él, a terméket náluk vásároltam, így nincsen más választásom, mint hozzájuk visszavinni bevizsgálásra, és bízni a korrekt, becsületes, egyúttal expeditív ügyintézésben részükről.

"Aquila non captat muscas."

(#31404) Abrion válasza Piftuka (#31403) üzenetére


Abrion
senior tag

Sok cucot vettem már a gépembe, de eddig 1x sem romlott el egyből, a leggyorsabb tönkremenésem egy WD HDD volt 7 évvel ezelőtt, kb 4 hónap után purcant ki, és vittem vissza a boltba, a szervizben túl sokáig kellett várni rá, valami okból, de a boltos adott egy másikat. azóta is tőle veszem a cuccokat, a csere is kipurcant 2 évvel később, azóta nem vásárlok WD.
Visszatérve a Aquahoz, itt Fehérváron is volt ezt a cég, egy elég aktív bevásárlós helyen, a Skála mellett, még is csődbe ment.
Azt akarom ezzel mondani, a cég választja honnan veszi a cuccokat, mint mondjuk ahol én veszek, tuti 5 csillagos beleszállítottól veszi, és mint a tiéd valszeg nem olyantól, hogy spóroljon mindenhol.
És ez elképesztő amit írtál, egy nagy cég nem kockáztatná a népszerűségét az anyagiasság felé, régen lehet megmerték volna ilyen csinálni, egy bizonyos hiba szám után a beszerzők limitálnák a vásárlást, szóval ne mondj ilyet, a negatív beszállított otthagyják a vásárlók.
Szal mindent amit árulnak, csak jó minőségben veszik ill ajánlják a jó minőségű gyártott.

[ Szerkesztve ]

(#31405) Breaker


Breaker
tag

Sziasztok,

Egy spontán mérés az ADATA SU800-ról. 120GB.

MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | MSI GTX 1080TI ARMOR OC

(#31406) Emperor_ válasza Piftuka (#31397) üzenetére


Emperor_
addikt

Rendben. Értem, nem számoltam avval, hogy eleve bizonytalan a rendszer.

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#31407) Frawly válasza S. Szabi (#31402) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, valóban tettél be, most már rémlik, elfeledkeztem róla. Nem baj, legalább megvan kétszer is.

(#31405) Breaker: ez 120 gigás SATA SSD-től (pláne nem sebességbajnoknak tartott SU800-tól) nagyon nagyon szép eredményt, főleg, hogy félig van telítve. Mások itt a szekvenciális írásra csak 300 MB/sec-et kaptak (nem SATA2 korlát, mert az olvasásra meg 500 mega fölött), és azt is majdnem üres meghajtóval mérték.

[ Szerkesztve ]

(#31408) Frawly válasza Piftuka (#31403) üzenetére


Frawly
veterán

Egyetértek. Nem a bolt tehet róla, ők is a gyártótól kapják az árut, nem tudják az összeset letesztelni, hogy van-e benne selejt. Erre való a jótállás. Sajnos a törekedést rég ki kellett volna vegyék a jogszabályból, mert így mindenki csak törekszik, de a határidőt végül senki nem tartja be. Persze ez is sokszor nem a bolton múlik, az beküldi a szervizbe vagy vissza a gyártónak, aztán azok ülnek rajta.

Én SSD-knél azt nem értem, hogy miért szinte mindig a vezérlő megy tönkre. Értem, hogy tervezett elavulás, de ez így lámaság, hogy legyártják a NAND memóriát, azok bírnának még nem tudom hány TB írást, aztán az egész bennük marad, pocsékba megy, mert a vezérlő fingik ki, onnantól meg az egész repül bele a kukába, mivel nem javítható. Ez így nagyon jelentős pazarlás.

(#31409) sqpp


sqpp
őstag

Sziasztok!

Samsung 860 EVO
Szerintetek minden okés?:) Játékra vettem.

[ Szerkesztve ]

(#31410) Breaker válasza Frawly (#31407) üzenetére


Breaker
tag

Igen, néztem énis hogy valami jó darabot foghattam ki, Aqua-s cucc.

MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | MSI GTX 1080TI ARMOR OC

(#31411) Abrion


Abrion
senior tag

Oh tényleg, nem találom a neten se a manualban hogy az alaplapom sata 2 vagy 3, annyit találtam róla hogy van rajta 5x3GB/s és 1x6GB/s Sata csatlakozó.
"ASUS P8B75-V"

Most akkor Sata 2 vagy 3?

(#31412) Breaker válasza Abrion (#31411) üzenetére


Breaker
tag

6Gb/sec = Sata 3, 3GB/sec = Sata2 :)
mindketto van rajta

[ Szerkesztve ]

MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | MSI GTX 1080TI ARMOR OC

(#31413) Doky586 válasza Abrion (#31411) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

5xSata2 és 1xSata3

(#31414) Abrion


Abrion
senior tag

még 1 kérdés, ha megveszem azt a kingstom SSD, mindegy melyikre rakom rá? mármint nem fogom elérni a 3GB/s et vele, ugyan olyan sebességen fog menni, vagy nem?

(#31415) Doky586 válasza Abrion (#31414) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

SSD-t Sata3-ra érdemes dugni, a HDD és ODD -nek elég a Sata2 is..

[ Szerkesztve ]

(#31416) Frawly válasza Abrion (#31414) üzenetére


Frawly
veterán

Kingstom-ot ne vegyél, az valami hamisítvány lesz :DDD Ha az A400-ra gondolsz, az mindenképp arra az egy darab SATA3 portra menjen, elvileg jelölve van az alaplapon, hogy melyik port a hatból.

(#31409) sqpp: ezek is nagyon erős eredmények, a 4KQ8-Q32-es értékek főleg brutálisak. Igaz ez már az 500 gigás modell, ami alapból gyorsabb, mint a 250-es. A 860-as Samuból nincs is 120-as már.

[ Szerkesztve ]

(#31417) sqpp válasza Frawly (#31416) üzenetére


sqpp
őstag

Köszi szépen, én is azt néztem, hogy elég szépek :)

Gondolkoztam M2-esen is, de annyiért nem érné meg, főleg hogy tényleg csak játékra lenne

(#31418) Piftuka válasza Frawly (#31401) üzenetére


Piftuka
veterán

"Ezekben az adatokban az az érdekes, hogy nincs áthelyezett szektor, nincsen hibára utaló egyéb jelzés, az írás sem sok rajta (MLC-s meghajtón a 13 TB írás az lófütykös), a meghajtó kora sem tűnik annyira soknak, mégis 54%-ra lement a kondíció."

Igen. Ezen gondolkodtam én is.

Miután beüzemeltem még új korában, viszonylag hamar megjelent a 99%-os eredmény. Majd a 98%-os... emlékeim szerint akkor írtam is ide, hogy egyrészt információval segítsem azt, aki ilyen típusú SSD-t akart akkoriban vásárolni, másrészt, hogy kikérjem a véleményt arra vonatkozóan, mennyire normális jelenség ez.

Aztán nem sokkal később rájöttem, hogy teljesen tervezhető módon, konstans 20 naponta csökkent 1%-ot a kondíciója a HD Sentinel szerint.

Akkor utánaszámoltam, és úgy tűnt, hogy az Intel - mivel a "Media Wearout Indicator" értékék használja a garancia időtartamának meghatározására - így jut el az 5 éves jótállás végére.

Aztán jobban utánaszámolva kiderül, hogy mégsem... mert 20 naponta -1%, az 2000 nap összesen, ha 100%-ról elkezdünk nulláig visszaszámolni.

Ami pedig jóval több, mint 5 év. Ráadásul közben itt a fórumon is láttam más felhasználó vonatkozó eredményeit. Olyan Intel 535 SSD--t használ, amit gyakorlatilag egy időben (pár nap eltéréssel) vásároltunk. Amikor nálam már jócskán 70% felé járt a kondíció, neki még mindig 90% feletti értéket mutatott.

Így aztán végképp nem értem, hogy mi alapján csökken a kondíciója ezeknek az SSD-knek...

"Aquila non captat muscas."

(#31419) S. Szabi válasza Piftuka (#31418) üzenetére


S. Szabi
őstag

Ez a húgom gépében van, ugye szintén Intel 535, 120 GB-os, 2016 augusztusi:

A fórum összefoglaló alapján lett ez is választva :)

(#31420) Emperor_ válasza S. Szabi (#31419) üzenetére


Emperor_
addikt

Az Optimizert érdemes heti egyszer, időzítve futtatni. A tesód eléggé lájtosan használja :) .

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#31421) TIT


TIT
veterán

Gondolom az adatához a saját toolboxát érdemes használni,milyen időközönként kell futtatni?
Mondjuk csak a drive optimalizációt érdemes mert a defrag nem tenne neki jót az os alatt,nem is értem minek van ott.
A security erase mikor kell alkalmazni?

(#31422) S. Szabi válasza Emperor_ (#31420) üzenetére


S. Szabi
őstag

Így is lement ennyi idő alatt 70% körülre. Semmi komoly nem fut róla, viszont mindig az asztalra menteget és onnan van másolgatva. Újratelepítve is csak egyszer votl talán azóta, vagy még annyiszor se.

(#31423) Frawly válasza S. Szabi (#31419) üzenetére


Frawly
veterán

Na, akkor ez már kétszeres megerősítés, hogy nem véletlenül nem ajánlott az Intel 535. A 3 TB-os írásmennyiség rettenet kevés, főleg egy ilyen MLC-s meghajtónál, ehhez képest a 70%-os kondíció nagyon alacsony. Planár TLC-s SSD-k ennyi írás után simán 97%-on vagy afölött vannak, 3D TLC-sek 99-100%-on, majdnem mindegy, hogy hány évesek. Bár az is lehet, hogy az Intel oldotta meg ilyen hülyén, hogy az 5 évhez képest nézi az időmúlást, és arányosan csökkenti a kondíció értékét akkor is, ha szinte 0 írás van a meghajtón. Ha tényleg ez a helyzet, akkor meg nem kell foglalkozni vele, hogy mit ír kondíciónak.

(#31421) TIT: gondolom itt az optimalizáció az az összes szabad szektor TRIM-elése (Linux alatt ezt csinálja az fstrim progi). A security erase az összes szektort TRIM-eli, azt is, amelyik nem szabad, hanem volt rajta adat, így a meghajtóról minden adatot töröl (Linux alatt ezt tudja az hdparm és az fstrim is). Utóbbit akkor alkalmazzák, ha belassul az SSD, néha helyreállítja a sebességet, vagy ha el akarják adni, de előtte minden adatot törölni akarnak róla. A Windows magától csak azokat a szektorokat TRIM-eli, amiben törléskor a törlendő fájl volt (Linux alatt ezt csinálja a mount parancs discard paramétere alapján a kernel), ennek is elégnek kéne lennie.

(#31424) toto0569


toto0569
addikt

Sziasztok!Kellene egy kis segítség...
Vettem egy Intel SSD M.2 128GB 760p series ssd-t.
Az olvasással semmi gond.
Read 1500 MB/s de az írás csak 350 MB/s.
A gyártó oldaláról már leszedtem a drivert és fel is raktam.(Nem lett jobb)
Mi lehet a gond :F

(#31425) Emperor_ válasza toto0569 (#31424) üzenetére


Emperor_
addikt

Milyen alaplapban van?
Mivel mérted? CDM 6.0.0?
BIOS legfrissebb a MOBO.n?

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#31426) toto0569 válasza Emperor_ (#31425) üzenetére


toto0569
addikt


CrystalMark sebesség mérővel.3x1GB -írással.
(Remélem jól írtam...)
Az alaplapi bios-t nem tudom,hogy a legfrissebb e.

[ Szerkesztve ]

(#31427) toto0569


toto0569
addikt

Beszéltem a PCX-el és 15 napig visszafizetik,vagy cserélik másra,levásárolhatom.
Nem sok kedvem van vele kínlódni.
Az 5éves OCZ jobban ír...

(#31428) Emperor_ válasza toto0569 (#31427) üzenetére


Emperor_
addikt

Ahogy jónak látod.

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#31429) Frawly válasza toto0569 (#31426) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, ez mind szép és jó, már mindent tudunk, de azért jöhetne a komplett screenshot a sebességértékekről. Már csak okulásképpen is megnézném a 4K-s értékeket. A legújabb CDM-mal mérd.

(#31430) TIT


TIT
veterán

13 nap alatt 0,43TB az normális?
1 játék van rajta+a rendszer.
A hőfokot is 4 fokkal melegebbnek jelzi az adata ssd toolbox mint az aida.

(#31431) dugo_ válasza TIT (#31430) üzenetére


dugo_
veterán

Normális.

(#31432) Piftuka válasza Abrion (#31404) üzenetére


Piftuka
veterán

"Visszatérve a Aquahoz, itt Fehérváron is volt ezt a cég, egy elég aktív bevásárlós helyen, a Skála mellett, még is csődbe ment."

Nem ment csődbe. :N Csak 2009-ben átköltöztek a Palotai útra, a Piac térrel és "Kisbudaival" szemben.

Szóval ugyanarról beszélünk... és a félreértések elkerülése végett, nem védem őket; éppen ellenkezőleg!

Felháborító volt a legutóbbi ügyintézésük, és akkor megfogadtam, hogy tőlem pénzt nem látnak többé. Egy törzsvásárlót veszítettek. (Bár szerintem nem bánják.)

Egyébként internetszerte több fórum foglalkozott a nem korrekt hozzáállásukkal.

Viszont nyilván, amely hardver jótállása hozzájuk szól, azt még nyilván oda kell visszavinnem garanciális ügyintézésre.

"Aquila non captat muscas."

(#31433) Piftuka válasza Frawly (#31423) üzenetére


Piftuka
veterán

"Bár az is lehet, hogy az Intel oldotta meg ilyen hülyén, hogy az 5 évhez képest nézi az időmúlást, és arányosan csökkenti a kondíció értékét akkor is, ha szinte 0 írás van a meghajtón"

Ezt írtam én is itt fentebb. :K

Bár nem vagyok száz százalékban megygyőződve, hogy konzekvens a kondícióromlás mértéke.

"Aquila non captat muscas."

(#31434) Abrion válasza Piftuka (#31432) üzenetére


Abrion
senior tag

Tudod kinél vásárlok? Bio Comp :D az árus elég kedves, olcsóbban árul mint a legtöbb bolt itt fefárvárom és meglepő, mellette egy bizonyára neked is ismerős pc bolt van sarlo, mérföldekre van a Bio Comptól garanciában és árban is, fél éve vettem egy alaplapot és sarlóban ami 16 éve van ott, 2k többe kellett volna fizetnem ugyan azt az MBt és fél garanciával, 1 és fél éves garanciával, nem 3 al.
Ha megbizható árust keresel, Bio Compot ajánlom :D a kórház melletti kereszteződéstől nem mesze van.

[ Szerkesztve ]

(#31435) Kékes525


Kékes525
félisten

Samsung 960 EVO 512GB M2 PCIe MZ-V6E500BW esetében milyen teszteket érdemes végrehajtani a vásárlás után? A Har Disk Sentinel Pro és a HD Tune Pro legújabb verzió megvannak.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#31436) toto0569 válasza Frawly (#31429) üzenetére


toto0569
addikt

kép link
Bocs,hogy fényképeztem akkor,de siettem és abban a pillanatban már küldtem is át egy havernak,hogy ez így szerintem nem okés.
"- Max. 650 MB/s szekvenciális írás
- 1640 MB/s szekvenciális olvasás"

[ Szerkesztve ]

(#31437) Sub-ZeRo válasza Kékes525 (#31435) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Crystal Disk Mark. Ingyenes.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#31438) Kékes525 válasza Sub-ZeRo (#31437) üzenetére


Kékes525
félisten

A Har Disk Sentinel Pro és a HD Tune Pro megvannak és azok is vannak olyan jók szerintem. De megnézem a Crystal Disk Mark-ot is, köszi.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#31439) Sub-ZeRo válasza Kékes525 (#31438) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Ha így gondolod, akkor a kérdést sem értem minek tetted fel. :DDD
Amúgy szívesen. :))

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#31440) Kékes525 válasza Sub-ZeRo (#31439) üzenetére


Kékes525
félisten

:N Mert ott is nagyon sok lehetőség van. Mindegyiket nem futtatnám le, mert az nagyon sok idő.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#31441) Sub-ZeRo válasza Kékes525 (#31440) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Ott amit mondtam. Az kb 5-8 perc alatt végez és megmondja mit tud sebességben.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#31442) Kékes525 válasza Sub-ZeRo (#31441) üzenetére


Kékes525
félisten

Melyiket töltsem le, mert többféle van belőle. A standard változatot? Egyáltalán mi a különbség közöttük?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#31443) choco01 válasza Kékes525 (#31442) üzenetére


choco01
addikt

Én ezt szoktam, más a témájuk.

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#31444) Kékes525 válasza choco01 (#31443) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi! Sajnos a Windows 10 minden témát elront. Szinte csak a fehér színt ismeri.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#31445) vak_bottyan


vak_bottyan
tag

Sziasztok. Kingstone A400-ról mit tudni?Ajánlott?Régi laptopba,pár éves használatra lenne véve!Köszönöm a segítséget?Esetleg számtek boltok címét is várom ha lehet,ahol ki cserélnék a laptopban!Beviszem,és megvárható a csere.Sajna arra nincsen időm,hogy napokat bent legyen,vagy akkor kezdjék megrendelni az SSD-t!Keveset tartózkodom otthon,ez az oka!Dell Inspiron N5010 a laptop típusa!Ez jöhet privátba is!

(#31446) sqpp válasza Kékes525 (#31435) üzenetére


sqpp
őstag

Mesélnél majd légyszíves róla? Mire vetted? Én is akartam ilyet csak Pro verziót.

(#31447) Frawly válasza vak_bottyan (#31445) üzenetére


Frawly
veterán

A Kingstone (~Kingsztón) nem ajánlott, az olyan, mint az Adios cipő az Adidas helyett. A Kingston-ből, „e” nélkül (~Kingsztn) sem annyira ajánlott, de ha 10k környékén megkapod, akkor annyiért vehető az A400 régi gépbe, ha annyira szűk a keret. Szerintem szerviz sem kell, nézz a YouTube-on ilyen beszerelős videót a gépedről, általában a SATA meghajtó cseréje a legkönnyebb, csak lecsavarozol a gép alján vagy oldalán egy takarólemezt, és ki tudod szedni a régi meghajtót, majd beteszed a régit. Ennél egyszerűbb upgrade művelet laptopoknál nem létezik, elrontani sem lehet, nem egy ördöngösség. Felesleges, hogy szervizben lehúzzanak ezért anyagilag. Esetleg a boltban, ahol az SSD-t veszed, ha jó fej a boltos, lehet belehegeszti neked a laposba 5 perc alatt, nem kell hozzá laptopszervizesnek lenni.

(#31448) Frawly válasza toto0569 (#31436) üzenetére


Frawly
veterán

Ez így tényleg kevés, főleg abban a 250-es lapban. BIOS beállításoknál kéne szétnézni. NVMe driverből mi van fent Windows alatt?

(#31449) Kékes525 válasza sqpp (#31446) üzenetére


Kékes525
félisten

Rendszer (Windows 10) fut rajta.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#31450) sqpp válasza Kékes525 (#31449) üzenetére


sqpp
őstag

Jajj értem, én egy két SSD igényes játékra vettem volna, mert úgy láttam van ahol még az M2 is hoz, bár elég ritka.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.