Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#31901) Piftuka válasza Frawly (#31900) üzenetére


Piftuka
veterán

Az első bekezdésre annyit, hogy én kedveltem őket, nem véletlenül vásároltam a kezdetektől náluk. (Az áraikkal sem volt problémám, a webáruházzal nem rendelkező helyi üzleteknél sokkal olcsóbbak a legtöbb számítástechnikai alkatrész esetében.)

Egyébként értelek, de hadd nem én legyek a "jó János", amikor - mint kiderült - a hazai fogyasztóvédelem éppen a jótállásra vonatkozó legfontosabb jogszabályi rendelkezések /"151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 1$, (4)" és ugyebár a Ptk./ esetén nem rendelkezik intézkedési hatáskörrel.

Nem szokásom az USA-val példálózni, de remélem, hogy a közeljövőben már nálunk az EU-ban is hasonló keretek között fog működni mindez!

(Egyébként említhetném még a számtalan, abszolút "Client First" hozzáállású ügyintézést egyes nyugat-európai webáruház részéről, saját tapasztalatok alapján is.)

Megjegyzem... Régen ugyan nem így gondoltam, és maximálisan támogattam, támogatom a hazai kiskereskedelmet, de a fenti eset tükrében már nem vagyok annyira biztos benne, hogy nem volna-e érdemesebb mindig külföldről vásárolni...

A képeket a meghajtóról pedig hamarosan feltöltöm ide.

"Aquila non captat muscas."

(#31902) McLaca válasza Frawly (#31899) üzenetére


McLaca
őstag

A saját progiján kívül semmi nem képes értelmezni a SMART-jában lévő számot. Se HDD Sentinel, se SSDOK, se más.
Persze nem lesznek álmatlan éjszakáim, csak amikor megláttam, hogy MLC, adtam neki egy esélyt és nem cseréltem le csuklóból. Ha nagyon megzuhanna a kondíciója, akkor majd megejtem a cserét. Hátha addig az árak is lejjebb mennek.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#31903) Piftuka válasza Frawly (#31900) üzenetére


Piftuka
veterán

Íme az Intel 545 adatai, jellemzői:

SSDOK 1.5.5.14

Anvil Benchmark

AS SSD Benchmark

Crystal Disk Mark

Összehasonlításként az Intel 535 egyező körülmények között (clean Windows install + Chipset Driver után) elért eredményei:

Anvil Benchmark

AS SSD Benchmark

A különbség a tesztek szerint is észrevehetetlen.

Amit én a gyakorlatban tapasztaltam, az meglepő volt: A Windows install szignifikánsan tovább tartott (a fájlok másolása), mint anno az 535-tel.
A boot idő viszont mintha ezzel lenne gyorsabb egyelőre. (Igaz.. még csak a legszükségesebb alkalmazások kerültek telepítésre.)

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#31904) OldAkita


OldAkita
aktív tag

2016 márciusi ssd.

(#31905) Abrion


Abrion
senior tag

pár napja azon gondolkodom, levegyem e a SSDröl a virtuális memóriát és csak ara raktam a memóriát, hagyjam? :D
Nem tudom menyi GB adatott ír az SSDre, folyamatosan megy egy játék a gépem, 7/24 en megy a gép és a játék is.

[ Szerkesztve ]

(#31906) csixy válasza Abrion (#31905) üzenetére


csixy
addikt

Kérdés, hogy mit akarsz? Játszani , vagy tökölni? Egy jódarabig ki fog tartani , ..... legfeljebb majd egyszer veszel egy másik SSD-t.

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#31907) Doky586 válasza Abrion (#31905) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Irányítsd át minél lassúúúbbb eszközre, például Floppyra.. :C
Így legalább hamar el fog menni a kedved a számítógépezéstől. :))

[ Szerkesztve ]

(#31908) Abrion válasza Doky586 (#31907) üzenetére


Abrion
senior tag

hahaha :D még szerencse hogy nincs floppy csatlakozó az alaplapon :D
ezt benézted :D

(#31909) Frawly válasza Piftuka (#31903) üzenetére


Frawly
veterán

Ez így teljesen rendben lévőnek tűnik. Látszik, hogy SATA2 portok keresztül használod, de az is csak a szekvenciális sebességet limitálja (azt is csak akkor, ha SSD-SSD, SSD-RAM irányban másolsz adatot oda-vissza).

Esetleg még nézzük meg a HD Sentinel SMART füléről készült képet, úgy, hogy minden sor, és minden oszlop látszódjon, az Adat oszlopot kapcsold át hexadecimálisról decimális megjelenítésre.

(#31905) Abrion: ne vedd le a lapozófájlt az SSD-ről. Hadd gyorsítsa a swapelést is. Gondolom nem dísznek meg kímélgetni vetted, hanem hogy gyorsítsa a gépet. Nem csak a bootidőt, programok betöltődését, fájlok másolását gyorsítja, hanem a memória ki/belapozgatását is. Fogja bírni az írási tempót.

(#31910) Solymi81 válasza Abrion (#31905) üzenetére


Solymi81
aktív tag

SSDReadyvel vagy hasonló programmal tudod monitorozni, hogy mi mennyit ír.
Nálam a lapozófájl automatikusra van állítva és így 75 nap alatt írt 60GB-ot, mindennel együtt kb. volt 155 GB írás. A 75 nap alatt meg 1,17 TB.

Átlag napi 16 GB-ot ír a rendszer, igaz a temp könyvtárak meg a FF chache az virtuális memóriára van téve, de valszeg feleslegesen.

(#31911) allein válasza Bodor (#31881) üzenetére


allein
addikt

Érezni valami különbséget az msata és a 2.5" sata között? Te esetedben melyik ssd-re van telepítve az op rendszer? Mert nekem volt korábban Dell 6440-es gépem, zsír új 256GB Samsung 850 EVO mSATA SSD-vel és össze tudtam hasonlítani egy szintén Dell 6440-hez amiben 2.5" Samsung 850 Evo SSD volt, msata-s gép mintha néha egy kicsit lassúbb volt.

Nem tudom mit csináljak a mostani M4800 gépem esetében, msata-t rakjak bele vagy 2.5" -ös méretűt.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#31912) allein válasza allein (#31911) üzenetére


allein
addikt

Tárhely nem fontos :( nincs szükségem, arra van NAS.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#31913) Doky586 válasza Abrion (#31908) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Eszerint a hozzászólásom lényegét nem értetted meg. Sajnálom..

(#31914) westlake


westlake
félisten

Jól látszik, hogy a 960-at nem érdemes 970-re cserélni. Persze más, ha valaki éppen SSD-t vásárolna.
Az XG5-öt csak azért tettem be, mert jóval ocsóbban hozzá tudok jutni, mint a Samsung PRO-khoz.

Egyébként számomra az 970 egyáltalán nem tűnik "ütős" cuccnak. Sokkal inkább nevezném a 960 optimalizált változatának. :B

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#31915) csixy válasza Doky586 (#31913) üzenetére


csixy
addikt

Én kissé direktebbül írtam .

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#31916) Frawly válasza westlake (#31914) üzenetére


Frawly
veterán

Ezt előre megírtuk neked, hogy nem előrelépés. Igazából ha Intel Optane-t vettél volna, ami benchmarkokon leveri a sima NVMe-t, azt sem éreznéd semmivel gyorsabbnak a legtöbb felhasználási területen, meg a SATA-s SSD-t sem lassabbnak. Nagyon a gyártók nem is tudnak sebességben hová fejlődni, amik vannak sávszéllehetőségek a csatolókban, azt már kimaxolták, meg a legtöbb felhasználási területen bottleneckhatás jelentkezik, és a gyorsabb SSD sebességéből a rendszer nem tud profitálni. A fejlődés inkább arra szorítkozik, hogy egyre gazdaságosabban egyre nagyobb tárterületet állítanak elő úgy, hogy az ne menjen annyira meghatározóan az írásterhelhetőség rovására. Amiben tehát a 970 előrelépés az az, hogy olcsóbb, közel azonos pénzért majdnem megkapod kétszeres méretben a 950-960-as szériához képest. Feltehetően, majd ha jövőre kijön a 980-as, az még olcsóbb lesz. SSD-t sebesség miatt nem érdemes lecserélni, akkor sem, ha több éves. Általában kinőni szokták az emberek, vagy a vezérlő döglik ki benne, nem a cellák fáradnak el, és nem válik sebességben elavulttá.

(#31917) Frawly válasza Solymi81 (#31910) üzenetére


Frawly
veterán

Az a 16 giga per nap teljesen átlagos írásmennyiség. Annyival mocsok sokáig húzza akármelyik SSD.

A böngészőcache-t, tempet nyugodtan tedd vissza SSD-re. Így is az SSD-n van, mert átirányítottad memóriába, de ha épp nincs annyi memória szabadon, akkor épp úgy az SSD-re lapozódik ki, mintha eleve oda került volna. Ez alól az szokott kivétel lenni, ha az adott felhasználásodhoz képest túl sok RAM-od van, akkor megérheti a böngészőcache-t pl. a memóriában tartani, egyébként nyugodtan mehet az SSD-re.

(#31918) Doky586 válasza csixy (#31915) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Még mindig nem esett le a tantusz..?

HDD vagy FDD egyre megy, egyik lasabb mint a másik, ha egyiken nevetsz a másikon is nevethetsz.. Nem érdemes lassúúú helyre tenni a swapfilet.. :K

(#31919) Piftuka válasza Frawly (#31909) üzenetére


Piftuka
veterán

"Látszik, hogy SATA2 portok keresztül használod, de az is csak a szekvenciális sebességet limitálja (azt is csak akkor, ha SSD-SSD, SSD-RAM irányban másolsz adatot oda-vissza)."

Ezt melyik Benchmark melyik adata mutatja meg?

"Esetleg még nézzük meg a HD Sentinel SMART füléről készült képet, úgy, hogy minden sor, és minden oszlop látszódjon, az Adat oszlopot kapcsold át hexadecimálisról decimális megjelenítésre."

Íme:

"Aquila non captat muscas."

(#31920) westlake válasza Frawly (#31916) üzenetére


westlake
félisten

Ez egyáltalán nem így van. Egy szóval sem mondtam, hogy a problémám az, hogy nem érzem gyorsabbnak a Windowos működését. A kijelentéseid (a sebességet illetően) körülbelül annyira helytállóak, mint amikor valaki leírja, hogy a 18 magot (CPU) nem lehet kihasználni. :U
Van olyan terület, ahol a végtelen számú mag ugyanúgy kihasználható, mint ahogy a végtelen MB/s-es olvasás, vagy írás. Szóval ebbe kár is belemenni.

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#31921) horvathpeter


horvathpeter
aktív tag

Sziasztok!

Az miért van, hogy HDSentinelbene gyszer azt írja az ssd-re, hogy a trim funkció támogatott de inaktív és 80%-os teljesítményt ír , most elindítottam megint, most azt írja engedélyezve, 100% teljesítmény?

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#31922) Emperor_ válasza horvathpeter (#31921) üzenetére


Emperor_
addikt

Erről lenne szó?

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#31923) Doky586 válasza Doky586 (#31918) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Bocs, összekevertelek benneteket, mert telefonról olvastam csak munka közben..

(#31924) Pécsi gyerek


Pécsi gyerek
addikt

Sziasztok,van 2 ugyan olyan ssd-m.A két gép is hasonló.Az egyik b250 lap g4560 2×4gb ddr4 2400 mhz rx 460 4 GB win10 pro,a másik meg h110 lap g4560 4 gb ddr4 2400 mhz,win 10 pro szintén,ez igp vel van használva.A 4 gb ramos videókártya nélküli gép kb 12 mp alatt bekapcsol 3-4 mp alatt kikapcsol.Az rx 460 as gép viszont 25 mp alatt kapcsol be,és kb 7-8 mp amíg kikapcsol.Na most nem dőlök a kardomba ezmiatt,csak kíváncsi lennék rá hogy ez mitől lehet.Amd driver?Vagy mi a fene.Másik programok ugyan azok mindkét gépen(comodo ami indúl automatice mind kettő gépen)Az érdekes hogy az rx 460as gép egy 1 tb os wd ezex ről is kb ennyi idő alatt bebootolt.

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#31925) Frawly válasza westlake (#31920) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, vannak esetek, amikor az NVMe lehetőségeit, meg a 18 procimagot, a 32+ giga RAM-ot, stb. ki lehet használni. Sehol nem írtam, hogy SEMMI nem használja ki. Csak az átlag felhasználók által futtatott szoftverek 99%-a nem tudja ezeket kihasználni (játékok sem nagyon), az a gond. De olyan felhasználóktól, mint te is, azt olvassák, hogy milyen brutál jó, meg elhiszik a benchmarkoknak, hogy 6× gyorsabb, ezért megveszik drága pénzért, mert azt hiszik, hogy gyorsít akármit is a gépükön. Pedig nem, csak több pénzük áll benne. Ennek ellenére vannak már olcsó NVMe modellek, Adata SX-széria, ez a Samu 970-es, arra jók, ha valaki technika iránti kíváncsiságból meg akarja tapasztalni, hogy milyenek egy sima SATA3-as SSD-hez képest, akkor végül is vehetők, annyival nem drágábbak már.

Majd ha megjelenik a 980-as széria, azzal sem fogsz tudni előre lépni. Ha a sima NVMe-nél gyorsabb kell, akkor vagy vegyél Intel Optane-t bár a PCIe sávszélkorlátjába már az is beleütközik, mint a többi NVMe-s meghajtó, elérték már azt a pontot, amikor megint a csatoló sávszélessége limitál. Az egyetlen valós előrelépési alternatíva a Ramdisk, vagy a RAM-odból kialakított szoftveres RAM drive. Ezek egy nagyságrenddel brutálabb sebességeket tudnak, igaz a tartalmuk minden kikapcsoláskor, rebootkor elveszik. Ha ki tudod használni, akkor hajrá.

(#31926) horvathpeter válasza Emperor_ (#31922) üzenetére


horvathpeter
aktív tag

Szia.

Igen, pontosan erről. 5.20-as verzióval. Szóval akkor minden rendben? :)

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#31927) Frawly válasza Piftuka (#31919) üzenetére


Frawly
veterán

Rendben a SMART értékek is. Nincs ezzel az SSD-vel semmi baj.

A SATA2-es limitet az összes benchmarkeredményen látni, a szekvenciális érték nem megy 300 MB/sec fölé, mikor ezek a maghajtók simán tudnak 550 MB/sec-et is. Persze ezt átlagos felhasználáskor nem fogod megérezni, csak ilyen szintetikus teszteken jön ki, meg nagy fájlok másolásánál.

(#31924) Pécsi gyerek: honnan méred a bootidő elejét? Onnan indítsd a stoppert, hogy indítod a rendszert a Windows behozott bootmenüjéből, és akkor állítsd le, amikor a tálcán az utolsó progi is betöltődött. Előtte a UEFI-BIOS inicializálási idejét ne mérd bele, mert ott nagy szórás lehet az alaplapok között, meg abba az SSD sebessége nem szól bele.

Ha így is nagy a diffi, akkor lehet az AMD kártyás gép valami lassabb HDD-re, vagy hálózati megosztásra, vagy netkapcsolat kiépülésére vár. Persze csak tippelgetek.

(#31928) Pécsi gyerek válasza Frawly (#31927) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

Onnan mérem az időt,amikor megnyomom a bekapcs gombot.Lehet akkor egy h110 es lapnak "gyorsabb" a biosa? A lassabban bekapcsoló gépben vannak az új 1 tb os vinyók.A másikban meg a lassabb sata 2 es régi vinyók. :U Megmérem úgy majd ahogy te mondtad,köszi az ötletet :R

[ Szerkesztve ]

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#31929) Emperor_ válasza horvathpeter (#31926) üzenetére


Emperor_
addikt

Igen. Win10 ismert hiba :-).

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#31930) weiss válasza horvathpeter (#31921) üzenetére


weiss
addikt

Ezt bele kellene rakni valami popupba már :D

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#31931) allein


allein
addikt

Sziasztok. Dell M4800 laptopba, melyik a jobb választás, 860 EVO vagy 850 EVO.

A 2.5"-ös 860 EVO-ra nem tudtam win10-et telepíteni.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#31932) allein


allein
addikt

Vásároltam egy mSATA 860 Evo Samsung 250GB ssd-t. Nagyon érdekes mert ezt sem ismeri fel a BIOS. Bootolni csak úgy tudok róla, hogy benne van a laptopban a 2.5" SSD és a windows felkínálja melyik eszközről bootoljak.

Amennyiben kiveszem a 2.5"-ös SSD-t, akkor a laptop nem bootol az mSATA ssd-ről, holnap viszem vissza és kicserélem egy 850-es EVO-ra.

Valami nagyon nincs rendben, csak nem tudom nálam van-e gond vagy a 860-as szériával. Íme pár kép:

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#31933) atees válasza allein (#31932) üzenetére


atees
őstag

Hogy tudod behozni bekapcsolás után, hogy kérdezze melyik op rendszer? Most raktam fel a win7 mellé egy win 10 és az istenért nem akarja feltenni a kérdést. A telepítés végén még feltette, de azóta sehogysem tudom behozni

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#31934) allein válasza atees (#31933) üzenetére


allein
addikt

Nem tudom, nem én állítottam be, csak egyszerűen felkínálta.

Annyi van még, hogy beleraktam egy másik Dell laptopba, probléma még mindig fennáll. Viszont a Samsung Magician felismerte az msata ssdt is.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#31935) Emperor_ válasza allein (#31932) üzenetére


Emperor_
addikt

Nekem nem világos, hogy mit csinálsz és miért :F .

Mi a végcélod?
Miért hagyod bent például a Lite-ont?
Mit hova kötsz? Miért oda?
Miről telepítetted a win10-et? Hova telepítetted a win10-et?

Szerintem rossz sorrendben csinálod, a BIOS-asban is kell matatni szerintem a "BOOT sequence" opcióknál.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#31936) westlake válasza allein (#31932) üzenetére


westlake
félisten

Több tekintetben is sántít a "történet". Ha a BIOS nem ismeri fel, mint boot eszköz, akkor hogy is került rá egy Windows? :U
Egyébként számodra miért furcsa, hogy ha egy meglévő Windows mellé (drive0) feltelepítesz egy másik Windows-t (drive1), akkor a második eszköz nem jelenik meg, mint bootolható eszközként? A második Windows nem úgy kellett volna feltelepíteni az új eszközre, hogy az első engedélyezve volt. Ez lett volna a megoldás. Ha így tettél volna, akkor a boot menüben mindkét eszköz látszódna, plusz két Windows Boot Manger opcióval.

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#31937) allein válasza Emperor_ (#31935) üzenetére


allein
addikt

Jó reggelt.

Mi a végcélom- mSATA SSD-t használni op rendszernek.
Miért hagyom benne a LiteON ssdt- mert megmarad tárhelynek.
Mit hova kötök- msata a wwan helyére, LiteON a 2.5” helyére.
Miért oda-??? Hova máshova? ODD marad.
Pendriveról telepítek, mSATA ssdre telepítettem úgy, hogy a LiteON ssdn már rajta volt egy win10. Az volt terv, hogy az mSATA-ra telepítek win10-et és utána formázom a benne lévő LiteON ssdt.

BOOT SEQUENCE - nem jelenik meg az mSATA ssd. Hogyan adjam hozzá, nem kellene alapból megjelennie?

(#31936) westlake - nagyon jó a kérdésed, nem tudok rá válaszolni.

Ha egy magában hagyom a laptopban az mSATA ssdt, bekapcsolás után felugrik egy fekete ablak- no bootable device found.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#31938) Emperor_ válasza allein (#31937) üzenetére


Emperor_
addikt

A szerintem jó sorrend :-).
Az mSata.sról le kell pucolni mindent, de tényleg mindent, mintha a dobozából vetted volna ki. Ne legyen rajta még partició se.
Telepítéskor _csak_ az mSata legyen bent!
Addig kell matatni a BIOS.ban, amíg nem látszik az mSata.s SSD a BIOS.ba belépve.
Nem mint boot eszköz!
Ekkor jön a win10 telepítés.

A Dell BIOS, win10, uefi, legacy boot erdőből én sajnos nem tudlak kivezetni. Ez ügyben az utána olvasást, tájékozódást javaslom a szakértői okban!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#31939) Emperor_ válasza Emperor_ (#31938) üzenetére


Emperor_
addikt

... szakértői topicokban.

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#31940) allein válasza Emperor_ (#31938) üzenetére


allein
addikt

Hidd el, hogy nincs mit matatni a BIOS-ban. Dell topikban is fórumozom. Viszem vissza az ssdt és helyette a 850 EVO mSATA lesz. Este beszámolok újra.

Nem lehet véletlen, hogy két Dell laptopban is a 860 szériával gond van.

Ahogy említettem korábban az eladó akitôl vásároltam a 2.5”-ös 860-as EVO-t, egy másik vevő esetében ugyanúgy járt mint velem, a másik vevő sem tudott wint telepíteni. Mindketten visszavittük az ssdt és visszakaptuk a pénzt.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#31941) szkorhetz válasza allein (#31932) üzenetére


szkorhetz
őstag

Ezzel az evo 860-al nekem is meggyűlt a bajom, szervizbe visszaküldve, szerintük minden oks, mindent tudtak telepíteni és jól ment minden. Én is kipróbáltam 3 gépben a cuccot, semmi nem ismerte fel rendesen...

SATA-s, szintén 250.

(#31942) allein válasza szkorhetz (#31941) üzenetére


allein
addikt

Érdekes, akkor mi vagyunk balfaszok és a szerviz nagyon keni-vágja a dolgokat. Nem tudom de egyelőre hanyagolom ezt a szériát :U maradok a 850 EVO-nál.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#31943) westlake válasza szkorhetz (#31941) üzenetére


westlake
félisten

Már vagy húsz darab 860 EVO-ra telepítettem Windows 10-et, egyiknek sem volt semmilyen hibája. Egyébként miért olyan furcsa, hogy egy adott szériából is vannak hibás darabok? Vagy a 860 EVO úgy lett értékesítve, hogy nem létezik belőlük rossz? :F

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#31944) allein válasza westlake (#31943) üzenetére


allein
addikt

Jogos, erre nem is gondoltam, hogy esetleg hibás darabokat fogtunk ki. :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#31945) Frawly válasza allein (#31932) üzenetére


Frawly
veterán

Teljesen szedd ki a Liteont, és telepítsd újra a Windowst a 860 EVO-ra. Szerintem nem hardverhiba, hanem szoftveres user errornak néz ki.

(#31946) Frawly válasza westlake (#31943) üzenetére


Frawly
veterán

De, van belőle selejt. Ahogy 850 EVO-ból is volt egy ebben a topikban, ami két hét lightos használat után kifingott. Olcsó tömeggyártás van, hiába meóznak nagyon alaposan, egy-egy selejt mindig átcsúszik a rostán, 300 ezres videókártyával és 1 milkás laptopokkal is előfordul. Erre való a jótállás. Bár itt a topikbeli leírásokat nézve nem tartom valószínűnek a hardverhibát. Esetleg meg lehetne próbálni BIOS-t frissíteni.

Ennek ellenére, ha kiderül, hogy tényleg a 860-as széria rossz, akkor bekerül az összefoglalóba, mint kerülendő. Már most sincs ajánlva, de csak azért, mert egyelőre túl új, túl kevés vele a tapasztalat.

[ Szerkesztve ]

(#31947) Emperor_ válasza allein (#31940) üzenetére


Emperor_
addikt

Oké.

A BIOS frissítést még megnézném.

Azt azért szeretném jelezni, hogy rossz irány, ha bent hagyod a másik SSD-t a telepítés idején :N .

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

(#31948) allein válasza Emperor_ (#31947) üzenetére


allein
addikt

Megtörtént a csere. Nem sokára hazaérek és nekilátok, Liteon ki, EVO 850 mSATA be, hamarosan beszámolok.

Bios frissítés a 2.5”-ös 860 EVO esetében nem segített. Legújabb bios volt fent, csináltam downgrade-t, nem segített.

mSATA esetében már nem foglalkoztam a bios frissítéssel.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#31949) allein válasza allein (#31948) üzenetére


allein
addikt

Minden rendben van a 850 EVO esetében :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#31950) Emperor_ válasza allein (#31949) üzenetére


Emperor_
addikt

Annyi különbség azért van, hogy a Liteon nem tartózkodott a gépben.

Arra tudok csak gondolni, hogy egy nagyon ritka inkompatibilitásba futottál bele a Dell Noti és az mSata Evo 860 között.

Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.