Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93203) DoItYourself válasza syrus1006 (#93180) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

A "HD" hangokhoz az kell, hogy a médialejátszó boxod az erősítő HDMI bemenetére legyen kötve, és az küldje a képet a tévére. A CoreELEC+Kodi-val minden hangszabvány támogatva van, semmiféle ki/be kódolás nem szükséges, passthrough-val kiteszi a hangsávot a HDMI / S/PDIF kimenetre, az erősítőd pedig dekódolja. Egzotikus hangsáv (pl. AAC 5.1) esetén dekódolja, és AC3-ba kódolva teszi ki a kimenetre. S/PDIF kimenet esetén "HD" hangsávok nem lehetségesek, ilyenkor vagy a "core" sáv kerül ki, vagy ugyanaz történik, mint AAC 5.1 esetén.

Az erősítőd viszont nem mai darab, a 4K-t tudja, de szerintem a HDR-el gondja lesz, fakó lesz a kép. Márpedig a 4K letölthető anyagok nagy része HDR is egyben. Megoldás az erősítő csere lehet újabbra, vagy lemondasz a "HD" hangsávokról, és direktbe a tévére kötöd a boxot, onnan pedig HDMI ARC-al viszed vissza a hangot az erősítőre.

Ajánlott boxok: 1 2 (a Vontar-okkal mintha kevesebb lett volna a probléma az elmúlt időszakban, az X96 Max Plus/stb. esetén sokan kaptak fake boxot)

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.